Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι,οκ εν τάξη ρε παιδιά το Battlefield 4 Beta δεν το κοιτάμε ποια που βγάζει ~95fps με την R9 σε σχεδόν όλους τους επεξεργαστές αφού κατάφεραν και το κάναν με πολύ κόπο και βάσανα και τρελό optimization να κατέβει από τα 95 στα 66 στον 6300 (ο ashmadia το ανέβασε αυτό όχι εγώ) με την ares ,οκ ρε παίδες ,αν είναι να σας αρέσουν έτσι περισσότερο τα νούμερα..... χαλάλι σας, αλλά το είδαμε πολλές φορές να βγάζει ραγδαία διαφορετικά fps σε διαφορετικούς συνδυασμούς cpu/vga.

Ναι ρε fallen angel όταν ακούω να λένε την ατάκα με τον διπύρηνο εν έτη 2014,θα τους λέω και εγώ ότι βγάζει τα ίδια με έναν με 6/8 πυρήνες, στα παιχνίδια, ακόμα και λιγότερα να βγάζει αφού τα βγάζει σε 2 αντί για 6 πυρήνες είναι κατόρθωμα,δεν είναι;;;  

• Like 1
Δημοσ.

Γκουχου γκουχου..... πολύ ζέστη και στην Intel.

Elf αγορίνα άφησες το άλλο ποστ βρε και ποστάρεις εδώ για τον super duper i3που έχεις; Θα σε μαλώσω!!!!

Πάντως πρέπει να το πω οτι τα τέστ που κάνεις λινκ απλά δεν υπάρχουν χαχαχαχα, κανα δικό σου θα δούμε ή μπα;;;;;

Αυτη ειναι η μαγκια, ο Elf εχει αποψη τοσο απο 6300 οσο και απο τελευταιους i3 με βαση αυτα που διαβαζει στο net. Δεν εχει κανεναν απο τους 2 (σιγα μην αγοραζε amd και σιγα μην ξεπεφτε τοσο χαμηλα να αγορασει i3 για προσωπικη χρηση) αλλα παρ ολα αυτα η αποψαρα ειναι αποψαρα.

Μου φαίνονται λίγο περίεργα τα αποτελέσματα των cpu.Δηλαδή ακόμα και οι τετραπύρηνοι i7 και ο 9590 κάνουν bottleneck στην ares?

Απο το αλλο thread, η συμβουλη μου παντα οτι διαβαζει κανεις να το "φιλτραρει" και να μην το παιρνει τοις μετρητοις απ οπου κι αν προερχεται:

Εμενα παλι με εντυπωσιαζει η ευκολια μερικων να πιστευουν οποιοδηποτε "benchmark" ανεξαρτητα απο το αποτελεσμα, λες και τα reviews που υπαρχουν στο νετ ειναι αυταποδεικτα και αληθη... 

Κανεις, ουτε εγω ουτε κανενας, δεν μπορει να σου εγγυηθει οτι αυτα που θα ποσταρει ειναι αληθη. Παρ ολα αυτα, το σεναριο ειναι τοσο τραβηγμενο που δεν αποκλιεται οντως να γινεται bottleneck. Χωρις ΑΑ ειναι.. Και εχε υποψιν και αυτο:

Μετα, εστιασε στον 6300 για λιγο. Στο beta ηταν ~100% usage και αρκετα χειροτερος απο 2500k  και τελικα βγαινει πανω απο 2500k και με λιγοτερο usage. My name is optimization. Αν δεν μπορεις να χωνεψεις οτι δεν ειναι δυνατον οι πρωτες μηχανες γραφικων που αξιοποιουν 8 πυρηνες και μοιραζουν ισοποσα ενα φορτιο πανω τους να λειτουργουν ακριβως οπως εμεις περιμενουμε/θελουμε απο την 1η μερα της κυκλοφοριας τους. τοτε εχεις προβλημα.. Απλα.

Ο κωδικας μπορει να "αναγκαζει" τους επεξεργαστες να κοβουν λιγο την καρτα για να εξασφαλισει την ομαλη λειτουργια/μοιρασμα σε 8 πυρηνες/threads. Αλλα πλεον εικαζω και ξεφευγω και εγω και η συζητηση αλλου.

Ναι,οκ εν τάξη ρε παιδιά το Battlefield 4 Beta δεν το κοιτάμε ποια που βγάζει ~95fps με την R9 σε σχεδόν όλους τους επεξεργαστές αφού κατάφεραν και το κάναν με πολύ κόπο και βάσανα και τρελό optimization να κατέβει από τα 95 στα 66 στον 6300 (ο ashmadia το ανέβασε αυτό όχι εγώ) με την ares ,οκ ρε παίδες ,αν είναι να σας αρέσουν έτσι περισσότερο τα νούμερα..... χαλάλι σας, αλλά το είδαμε πολλές φορές να βγάζει ραγδαία διαφορετικά fps σε διαφορετικούς συνδυασμούς cpu/vga.

Ποσο χαμηλα θα φτασεις? Ωραιο το 66αρι δεν λεω, αλλα ειναι minimum fps........!!!!!!!

Το benchmark του Techspot δεν ειναι beta παρεμπιπτοντως... Beta ηταν απο το gamegpu αυτο που ποσταρες και σου ανανεωσα με το πιο προσφατο απο το ιδιο site. Επικοινωνια, βλεπω, κορυφη.

Επισης δεν ειναι αμεσα συγκρισιμα τα δυο αφου δεν εγιναν στο ιδιο σημειο. Αυτο μου το τονιζες εσυ παλια και τωρα το ξεχνας, εν μια νυκτι. Οτι σου ρθει, οπως σου ρθει.

Ναι ρε fallen angel όταν ακούω να λένε την ατάκα με τον διπύρηνο εν έτη 2014,θα τους λέω και εγώ ότι βγάζει τα ίδια με έναν με 6/8 πυρήνες, στα παιχνίδια, ακόμα και λιγότερα να βγάζει αφού τα βγάζει σε 2 αντί για 6 πυρήνες είναι κατόρθωμα,δεν είναι;;;  

Μπραβο του. Εμας τι μας νοιαζουν τα ψυχολογικα σου και μας αναγκαζεις να σε ανεχομαστε? Να σας φτιαξω ενα θεμα "Αγαπαμε Intel" να βγαλετε τα σωψυχα σας? Σου υποσχομαι οτι δεν θα γραψει κανεις i3 και διπυρηνος στην ιδια προταση.

• Like 4
Δημοσ.

όποιος δεν έχει τόσα χρήματα ας πάρει amd δεν είπα ότι δεν είναι καλοί, απλώς ζεσταίνονται εύκολα οπότε θέλει σίγουρα ψυκτρούλα και είναι παλιάς τεχνολογίας, προσωπικά προτιμώ intel, αλλά οι amd έχουν καλύτερη αναλογία performance/price... ότι θέλει ο καθένας ας πάρει λοιπόν...

κοιταξε να δεις...

το φιλαρακι μου που εχει τον 8320 τον εχει στα 4.2 με μια ψυχτρα αν θυμαμαι καλα την prolima με 6 heatpipes...

εεε λοιπον οτι cpu και να κουμπωσεις απο κατω δεν πορκειται να εχει 7 βαθμους στην επιφανεις εργασιας οπως αυτος...

θα μου πεις εε ναι παιζει ρολο και το κουτι...φυσικα και παιζει ρολο...στην συγκεκριμενη περιπτωση εχουμε xpredator...

παρολα αυτα εγω δεν μπορω να υποθεσω ναι ο ιντελ ειναι καλυτερος η αντιστοιχα ο amd...

Δημοσ.

Ποσο χαμηλα θα φτασεις? Ωραιο το 66αρι δεν λεω, αλλα ειναι minimum fps........!!!!!!!

Το benchmark του Techspot δεν ειναι beta παρεμπιπτοντως... Beta ηταν απο το gamegpu αυτο που ποσταρες και σου ανανεωσα με το πιο προσφατο απο το ιδιο site. Επικοινωνια, βλεπω, κορυφη.

Επισης δεν ειναι αμεσα συγκρισιμα τα δυο αφου δεν εγιναν στο ιδιο σημειο. Αυτο μου το τονιζες εσυ παλια και τωρα το ξεχνας, εν μια νυκτι. Οτι σου ρθει, οπως σου ρθει.

Ναι οκ δεν είναι beta αυτό του techspot αλλά είναι ίδιας ημερομηνίας με το παλιό ρώσικο (Οκτώβρη 31) δηλαδή χωρίς κανένα optimization που μας φάγατε τα αυτιά,που και αυτό,το ρώσικο, απλά το ανεβάζω γιατί ανέβαινε εκείνη την εποχή από αυτούς που υποστήριζαν την amd, και για μάντεψε, και τα δυο ρώσικα, παλιό και καινούργιο,δείχνουν τα ίδια fps  http://www.bf4blog.com/battlefield-4-retail-gpu-cpu-benchmarks/καμία βελτίωση ούτε για amd ούτε για intel,μπορεί και απλά να ξανά βάλανε της ίδιες εικόνες χωρίς να μετρήσουν τίποτα.

Οπότε ποιος έχει πέσει χαμηλά;;;Εγώ ή εσύ που μας βάζεις ένα παλιό-καινούργιο bench για να μας δείξεις ότι έγινε και καλά optimization;;;

Οκ μας απέδειξες ότι οι Intel δεν συνεργάζονται τόσο καλά με την ares στο battlefield.....αν έχεις κάτι να μας πεις για επεξεργαστές καλοδεχούμενο περιμένουμε. 

Κανένα πρόβλημα,δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα, αλλά τα 30fps διαφορά στον ίδιο επεξεργαστή είναι πάρα πολλά για να πεις ότι σε άλλο σημείο θα τα φτάσεις και σε άλλο όχι,φαίνεται ότι το παιχνίδι απλά δεν είναι γραμμένο για dual vga.

Μπραβο του. Εμας τι μας νοιαζουν τα ψυχολογικα σου και μας αναγκαζεις να σε ανεχομαστε? Να σας φτιαξω ενα θεμα "Αγαπαμε Intel" να βγαλετε τα σωψυχα σας? Σου υποσχομαι οτι δεν θα γραψει κανεις i3 και διπυρηνος στην ιδια προταση.

Δεν σε αναγκάζει κανείς αγόρι μου να με ανεχτείς, αν εξαφανιστείς δεν θα ρίξει κανείς μαύρο δάκρυ.

Μπράβο του που λέει και λες και λέτε όλοι ότι θέλετε αλλά δεν θα μας πεις ότι δεν έχει κάποιος την ελευθερία για αντίλογο.... όπως εγώ ανέχομαι τα δικά σου ψυχολογικά θα ανεχτείς και εσύ τα δικά μου.

• Like 1
Δημοσ.

κοιταξε να δεις...

το φιλαρακι μου που εχει τον 8320 τον εχει στα 4.2 με μια ψυχτρα αν θυμαμαι καλα την prolima με 6 heatpipes...

εεε λοιπον οτι cpu και να κουμπωσεις απο κατω δεν πορκειται να εχει 7 βαθμους στην επιφανεις εργασιας οπως αυτος...

θα μου πεις εε ναι παιζει ρολο και το κουτι...φυσικα και παιζει ρολο...στην συγκεκριμενη περιπτωση εχουμε xpredator...

παρολα αυτα εγω δεν μπορω να υποθεσω ναι ο ιντελ ειναι καλυτερος η αντιστοιχα ο amd...

μανωλη οι θερμοκρασιες που βλεπεις στους πηρυνες δεν ισχυουν σε καμια περιπτωση.απο τους 45 και πανω οταν βλεπεις ειναι σωστες.

το cpu socket ειναι ενταξει ειτε idle ειτε load.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι οκ δεν είναι beta αυτό του techspot αλλά είναι ίδιας ημερομηνίας με το παλιό ρώσικο (Οκτώβρη 31) δηλαδή χωρίς κανένα optimization που μας φάγατε τα αυτιά,που και αυτό,το ρώσικο, απλά το ανεβάζω γιατί ανέβαινε εκείνη την εποχή από αυτούς που υποστήριζαν την amd, και για μάντεψε, και τα δυο ρώσικα, παλιό και καινούργιο,δείχνουν τα ίδια fps  http://www.bf4blog.com/battlefield-4-retail-gpu-cpu-benchmarks/καμία βελτίωση ούτε για amd ούτε για intel,μπορεί και απλά να ξανά βάλανε της ίδιες εικόνες χωρίς να μετρήσουν τίποτα.
Οπότε ποιος έχει πέσει χαμηλά;;;Εγώ ή εσύ που μας βάζεις ένα παλιό-καινούργιο bench για να μας δείξεις ότι έγινε και καλά optimization;;;
Οκ μας απέδειξες ότι οι Intel δεν συνεργάζονται τόσο καλά με την ares στο battlefield.....αν έχεις κάτι να μας πεις για επεξεργαστές καλοδεχούμενο περιμένουμε. 

Κανένα πρόβλημα,δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα, αλλά τα 30fps διαφορά στον ίδιο επεξεργαστή είναι πάρα πολλά για να πεις ότι σε άλλο σημείο θα τα φτάσεις και σε άλλο όχι,φαίνεται ότι το παιχνίδι απλά δεν είναι γραμμένο για dual vga.

Ας τα παρουμε απο την αρχη (η ιστορια επαναλαμβανεται μαζι σου) γιατι βγαζεις οτι συμπερασμα σου αρεσει και λες ο,τι σου κατεβει για να δικαιολογηθεις.

Οσον αφορα το BF4 τα παντα ξεκινουν εδω. Οπου γραφεις:

Ναι ακόμα και το battlefield που γράφτηκε πάνω σε 8 πυρήνες,δεν μπορεί να αποδώσει σωστά σε οχταπύρηνο επεξεργαστή

Παραθετεις beta benchmarks απο BF4 εδω οταν σου ζητησα να δικαιολογησεις την παραπανω εκφραση σου.

Σου διορθωνω και παραθετω bench απο το ιδιο site μετα την κυκλοφορια του παιχνιδιου εδω.

Κραταμε λοιπον τις παλιες (2 Οκτωμβρη το αρθρο) και τις νεες (30 Οκτωμβρη το αρθρο) μετρησεις που ισχυριζεσαι οτι δεν εχουν διαφορες. Προφανως και υπαρχουν διαφορες στο αντιστοιχο γραφημα. 

2ον. Οι intel μια χαρα συνεργαζονται με την Ares στο BF4. Ποτε δεν απεδειξα το αντιθετο, μονο εσυ καταλαβες κατι τετοιο. Οπως γραφω εδω ειναι στην ιδια μοιρα ο i7 με τον 8350. Εγω το μονο που απεδειξα ειναι οτι ο αρχικος ισχυρισμος σου, οτι οι 8πυρηνοι δεν αποδιδουν σωστα στο BF, ειναι λανθασμενος. Ολοι οι 8πυρηνοι, πραγματικοι και φαινομενικοι, μπλε και κοκκινοι.

3ον. Δεν εχει 30fps διαφορα ο 6300!!! Στο γραφω και εδω, τα 66 ειναι τα minimum fps. Δεν εχει προβλημα το CF, εσυ εχεις προβλημα.

Ποιος πεφτει χαμηλα λοιπον? Μηπως πεφτεις εσυ που δεν ξερεις τι σου γινεται τελικα

Δεν σε αναγκάζει κανείς αγόρι μου να με ανεχτείς, αν εξαφανιστείς δεν θα ρίξει κανείς μαύρο δάκρυ.
Μπράβο του που λέει και λες και λέτε όλοι ότι θέλετε αλλά δεν θα μας πεις ότι δεν έχει κάποιος την ελευθερία για αντίλογο.... όπως εγώ ανέχομαι τα δικά σου ψυχολογικά θα ανεχτείς και εσύ τα δικά μου.

Σε ανεχτω δεν σε ανεχτω, τα μαργαριταρια σου συνεχιζεις να τα πετας με θεαματικη συχνοτητα το ενα πισω απο το αλλο. Και οχι, οταν κανεις λαθος δεν ειναι ουτε αποψη σου ουτε ασκεις το δημοκρατικο σου δικαιωμα. Ειναι σαν να μου λες οτι πρεπει να δεχτω την παρομοιωση σου (παραπανω πυρηνες=παραπανω ροδες) παρ ολο που απο αποψη φυσικης ειναι λαθος και δεν στεκει. 

Ενα ψυχολογικο μου προβλημα στο οποιο σε υποβαλλω ειναι οτι δεν σου αφηνω πολλα περιθωρια να με αμφισβητησεις. Δεν μπορω να κανω κατι γι αυτο.

Δεν ειπα ποτε ομως οτι ο 8320 ειναι καλυτερος απο τον i7 2600 ουτε οτι θα ειναι αναβαθμισαρα ουτε τιποτα. Αντιθετως, να σου θυμησω, καποιος μιλαγε για υποβαθμιση.

Αλλα καλη καρδια, δεν ειμαι κομπλεξικος, πες με οτι θες, δεν θα βαλω τα κλαματα αμεσως οπως εσυ. 

Επεξ/σία από Ashmadia
  • Like 1
Δημοσ.

Ναι όλα αρχίσανε από εδώ που λέω:

Ναι ακόμα και το battlefield που γράφτηκε πάνω σε 8 πυρήνες,δεν μπορεί να αποδώσει σωστά σε οχταπύρηνο επεξεργαστή ,εδώ(αλλά και σε τόσα άλλα bench) βλέπουμε, όπως πολύ καλά λέει ο στίγμα, ότι η gpu τα κακαρώνει πολύ πριν φτάσει στα όρια του ένας «διπύρηνος» . 

Ουσιαστικά από athlon II και πάνω έχεις την ίδια απόδοση.

http://www.techspot.com/review/734-battlefield-4-benchmarks/page6.html

Σκέψου όμως ότι αυτή είναι και η τέλεια περίπτωση για την amd,όλα τα άλλα παιχνίδια που δεν έχουν την ίδια βελτιστοποίηση;;; 

Οκ κακή επιλογή έκφρασης το «δεν αποδίδει» αλλά φαίνεται και ξεκάθαρα το πως το εννοώ. 

Οπότε, από την στιγμή που ακόμα και με την πρώτη έκδοση του παιχνιδιού βγάζεις 95fps σε σχεδόν ότι cpu και να έχει κάποιος ποιος ο λόγος σου να ασχολούμαστε με όλα τα άλλα bench;;;;; 

Με κάποιες κάρτες θα παίξει χειρότερα δεν λέω,ε και;;

Εγω το μονο που απεδειξα ειναι οτι ο αρχικος ισχυρισμος σου, οτι οι 8πυρηνοι δεν αποδιδουν σωστα στο BF, ειναι λανθασμενος. Ολοι οι 8πυρηνοι, πραγματικοι και φαινομενικοι, μπλε και κοκκινοι.

Απέδειξες ότι και στο παλιό και στο νέο ο 8350 είναι στο ~65% χρήση(στον i7-3970 βλέπουμε μια μικρή άνοδο στο % ) αλλά ανέβηκε κατά αρκετά μεγάλο ποσοστό το fps,σε όλους amd και intel,οπότε  «βρομάει» optimization στον κώδικα της vga. 

Σε ανεχτω δεν σε ανεχτω, τα μαργαριταρια σου συνεχιζεις να τα πετας με θεαματικη συχνοτητα το ενα πισω απο το αλλο. Και οχι, οταν κανεις λαθος δεν ειναι ουτε αποψη σου ουτε ασκεις το δημοκρατικο σου δικαιωμα. Ειναι σαν να μου λες οτι πρεπει να δεχτω την παρομοιωση σου (παραπανω πυρηνες=παραπανω ροδες) παρ ολο που απο αποψη φυσικης ειναι λαθος και δεν στεκει.

Αν παρομοιάσεις τον Η/Υ με αμάξι τότε το πρόγραμμα/παιχνίδι είναι ο κινητήρας αφού αυτό αποφασίζει το πόσοι πυρήνες θα δουλέψουν και κατά ποιο ποσοστό,οι πυρήνες απλά μεταφέρουν την δύναμη από τον κινητήρα στον δρόμο.
Για αυτό και graphics/game/3d engine.

Εσένα εννοείτε ότι σε συμφέρει να πιστεύεις ότι οι πυρήνες είναι ο κινητήρας οπότε ότι και να έτρεχες θα έτρεχε ποιο γρήγορα,ε δυστυχώς δεν μπορούμε όλοι να έχουμε ό,τι θέλουμε....
Δημοσ.

Μπορει να σου λειπει κανενα thread και οχι κατα αναγκη πυρηνας,δεν ειμαι σιγουρος αλλα δεν πιστευω ενας i7 πχ να μην τα εβγαζε περα με το παιχνιδι.

Αυτό λέω και εγώ την δύναμη την έχει

Δημοσ.

Με τί frames είσαι με την 5770, σε τί ρυθμίσεις?

Πιθανότατα η κάρτα ξεζουμίζεται και ο επεξεργαστής κααααθεται γιατί δεν έχει που να στείλει δεδομένα.

Δημοσ.

Με τί frames είσαι με την 5770, σε τί ρυθμίσεις?

Πιθανότατα η κάρτα ξεζουμίζεται και ο επεξεργαστής κααααθεται γιατί δεν έχει που να στείλει δεδομένα.

με 1980χ1080 και ολα στο medium 30 fps πιάνει ,ενώ στο bf3 ολα στο high εχω 45 fps με ίδιο cpu usage αλλα ειναι και παλαιότερο

Δημοσ.

Σε προηγούμενα post έγινε αναφορά για τον i5 2500k και το bf4 και λέω εγώ από προσωπική εμπειρία ότι μάλλον ο i5 2500k που τον έχω στα 4.4GHz μαζί με την GTX 780Ti SC σε ορισμένους χάρτες κάνει μπουκάλι στην κάρτα και εξηγούμαι σήμερα έπαιζα στην caspian και είχα σταθερά 40-50fps με κάποια drops στα 30fps και σε λίγες περιπτώσεις έπιανε τα 60 ανοίγω την διαχείριση εργασιών και βλέπω τον επεξεργαστή μονίμως στο 100% usage  , στον επόμενο χάρτη (στον ίδιο Server) είχα καρφί 60fps και τον επεξεργαστή στο 70-80% οπότε έβγαλα το συμπέρασμα ότι ο επεξεργαστής έχει την δύναμη αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις του λείπουν οι περισσότεροι πυρήνες   

βρικες και εσυ καρτα να φερεις σαν παραδειγμα.....οποιον επεξεργαστη καλυτερο και να βαλεις fps θα τις δεινει

το θεμα ειναι οτι 2500κ ακομα και με την 780ti την πηγενει αξιοπρεπεστατα στο 100% των περιπτοσεων κατι που δεν μπορει να κανει ενας fx( κι ας ειναι παλαιοτερος ο 2500κ)

εχεις την εντυπωση οτι 8350 θα ηταν καλυτερος εστω και στο εν λογο game και δεν λεμε για 8150

εκει που θα χρειαζοτανε δυναμη πυρινα θα εσκαγε σαν σαμπρελα και εκει

Σαφως ενας 4670 η ακομα καλυτερα ενας 4770κ θα πηγενε καλυτερα απο τον 2500 αλλα οχι ενας fx

Δημοσ.

Μάλλον κάτι δεν έχει κάτσει καλά.

Σιγά την οπτική διαφορά μεταξύ 3-4 για να έχεις τέτοιο θέμα.

Πάντως, φαίνεται να μην αντέζει η γραφικών παραπάνω, οπότε και ο επεξεργαστής τεμπελιάζει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...