Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα pc για gaming κυρίως εδώ και 2 χρόνια και ο δίσκος μου τώρα τελευταία μου κάνει κάτι περίεργα. Αρχικά να πω ότι έχω το hdsentinel και checkarw καθημερινά και μπορώ να πω ότι η υγεία του δίσκου όταν το έβαλα(το πρόγραμμα) ήταν 65% και τώρα έχει πάει 60%. Μπορούμε να πούμε έστω ότι πέφτει κατά 1% το health κάθε 1-2 βδομάδες. Σε τι μπορεί να οφείλεται, ένας σοβαρός λόγος μπορεί να είναι το gaming αλλά γιαυτό φτιάχτηκε (τότε) ή απλά σε 2 χρόνια είναι προγραμματισμένα να χαλάνε? Ευχαριστώ.

post-273896-0-28562700-1400952732_thumb.png

Δημοσ.

Εγγύηση έχει; 

Αν ναι, βάλε τον ως δεύτερο και κάνε του reinitialize με το sentinel (θα πάρει ώρα και θα σβήσει ότι έχεις μέσα στον δίσκο) και δες πόσο θα πάει η υγεία, λογικά θα πέσει πολύ, και τότε τον πας πίσω για αλλαγή. 

Το γιατί χαλάει είναι σχετικό, κανένας δεν ξέρει... Μπορεί να έχει θέμα το καλώδιο, μπορεί να έχει θέμα η πλακέτα του δίσκου, μπορεί να έχει θέμα ο δίσκος μέσα (που σε αυτήν την περίπτωση θα γίνει χαμός με το reinitialize) και γενικά άντε βγάλε άκρη... 

Δημοσ.

Αυτο ακριβώς λεω και εγω, οτι ειναι προβληματικό να φυγει κι ας πεσει η υγεία, μετα τον παει για εγγύηση αμα ειναι...

Δημοσ.

Ναι αλλά μήπως ανεβάσει υγεία μετά σε περίπτωση που καταφέρει να αντικαταστήσει όλα τα bad sectors. Εγώ ένα δίσκο από 99% τον πήγα πάλι 100 με αυτή τη διαδικασία και μου γράφει πλέον πως δεν υπάρχει bad sector.

Δημοσ.

δεν χαλανε σε 2 χρονια οι δισκοι ,προφανως ελλατωματικο κομματι εμενα μετα απο 6 χρονια ειναι 100% health αμα περναει εγγυηση αλλαξε τον

Δημοσ.

δεν χαλανε σε 2 χρονια οι δισκοι ,προφανως ελλατωματικο κομματι εμενα μετα απο 6 χρονια ειναι 100% health αμα περναει εγγυηση αλλαξε τον

Γιατί ξέρεις τι χρήση έγινε; Ελαττωματικό θα ήταν σίγουρα αν χτύπαγε για παράδειγμα στον πρώτο μήνα.

Είτε το δέχεσαι είτε όχι, οι δίσκοι πλέον είναι πιο ευαίσθητοι από παλιά.

Δημοσ.

Ναι αλλά μήπως ανεβάσει υγεία μετά σε περίπτωση που καταφέρει να αντικαταστήσει όλα τα bad sectors. Εγώ ένα δίσκο από 99% τον πήγα πάλι 100 με αυτή τη διαδικασία και μου γράφει πλέον πως δεν υπάρχει bad sector.

Δεν ήταν pending? Σίγουρα ήταν bad αυτός που θυμάσαι; Όπως και να έχει το πράγμα για τον TS άμα θέλει να κρατήσει τον δίσκο το καλύτερο είναι ένα reinitialize να δει σε τι κατάσταση είναι ο δίσκος, χάνει τα δεδομένα του βέβαια γιατί μηδενίζεται ο δίσκος αλλά θα ξέρει αν αντέχει ή όχι.... Πάντως με 40 bad άμα μείνει εκεί δεν θα το έλεγα και μεγάλο πρόβλημα... 

Δημοσ.

χμμ δε θυμάμαι καθόλου την έννοια pending, ίσως έλεγε weak όμως. Είναι διαφορετικά τα πράγματα σε αυτή τη περίπτωση; 

Αλλά και στην καρτέλα smart στο reallocated count νομίζω πως δεν έχει καταγράψει τίποτε  :unsure:  Γίνεται αυτό ή λάθος θυμάμαι; (θα με βάλεις να τον ψάξω να τον βρω τωρα :P )

Θα μπορούσε να συμβεί το παρακάτω που σκέφτομαι; Να θεώρησε δηλαδή πως υπήρχε κάποιο πρόβλημα (λόγω σφάλματος στην ανάγνωση καποιου δεδομενου), αλλά με το reinitialize να επιβεβαίωσε πως δεν υπάρχει πρόβλημα και να "ξέχασε" το error. 

Δημοσ.

Pending, weak ναι το ίδιο πρέπει να είναι, είναι ένα βήμα πριν γίνουν bad, μπορεί να έβγαλε πρόβλημα μια φορά και να τον έριξε, αυτό όμως με reinitialize στρώνει αν όντως δεν έχει πρόβλημα και ήταν λανθασμένη η πρώτη ένδειξη. Άμα όμως ήταν σωστή η πρώτη ένδειξη πάει για bad κάποια στιγμή (μπορεί και κατευθείαν με το reinitialize) :P

Δημοσ.

Είτε το δέχεσαι είτε όχι, οι δίσκοι πλέον είναι πιο ευαίσθητοι από παλιά.

Πτώση τιμών, με αντίστοιχη πτώση στην ποιότητα των υλικών.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...