Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βρε μη χτυπιέστε άδικα, επειδή το igpu gaming είναι το μόνο real world πράγμα που είδαμε διαφορά δεν την βαφτίζουμε και σημαντική...Το παιδί σκεύτεται να ψωνήσει 165 ευρώ μνήμες ξέρεις τι παπάδες κάνουν οι dGPU στα 165???

Για να δούμε τις εμφανείς διαφορές της συχνότητας RAM...

kav_mem_batman.png

kav_mem_binf.png

kav_mem_mll.png

Tώρα ας δούμε μια πραγματική διαφορά με 160ευρώ  (Hint: αυτήν εδώ)

Metro.png

Παραπάνω πιάνει η dGPU στα 1080p στα High settings από τον 7850Κ στα Medium στα 720p...

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ποίοι είναι οι server επεξεργαστές που υποστηρίζουν ddr3-2400 γιατί δεν τους βρίσκω.

thief-2.png

Κοίταξε καλύτερα το link της αρχιτεκτονικής επεξεργαστή από την οποία  τσίμπησες το chart και θα μάθεις

Δημοσ.

Βρε μη χτυπιέστε άδικα, επειδή το igpu gaming είναι το μόνο real world πράγμα που είδαμε διαφορά δεν την βαφτίζουμε και σημαντική...Το παιδί σκεύτεται να ψωνήσει 165 ευρώ μνήμες ξέρεις τι παπάδες κάνουν οι dGPU στα 165???

kav_mem_batman.png

Καταρχήν δεν προέτρεψα κανέναν (ειδικά κάποιον με i7) να προχωρήσει σε αγορά 2400Mhz μνήμης.

Αυτό που έκανα ήταν οτι διόρθωσα ένα λάθος σου όσον αφορά τους FX επεξεργαστές (1866 controller έναντι 2133 που ανέφερες) και μετά ανέφερα την μοναδική ίσως περίπτωση που η 2400 μνήμη θα κάνει την διαφορά. Και αυτή η περίπτωση λέγεται 7850Κ.

Οπως και εσύ βλέπεις, στο chart που παραθέτεις, οι διαφορές με τις μνήμες είναι πράγματι εμφανείς (άλλο αν δεν θες εσύ να τις δεις). 73 καρέ με 1866 ,82 με 2133 και 85 με 2400. Δεν είναι μετρήσιμη η διαφορά σε αυτά τα νούμερα?

Ένας λοιπόν που (για τους δικούς του λόγους) θα προβεί σε αγορά 7850Κ, δεν θα ήταν καθόλου παράλογο να πάει σε 2400 μνήμες (hint: δες την διαφορά τιμών που παραθέτει ο Millenium) και θα είχε πραγματικό όφελος σε σχέση με κάποιον που θα τις έβαζε σε i7 (ή και σε FX).

Δημοσ.

Κοίταξε καλύτερα το link της αρχιτεκτονικής επεξεργαστή από την οποία  τσίμπησες το chart και θα μάθεις

Το κοιτάω και μου λέει

Memory Types DDR3-1333/1600

Οπότε ρωτάω ξανά, μπορείς να μας πεις ποιοι είναι οι server επεξεργαστές που υποστηρίζουν επίσημα πάνω από 1600/1866MHz ;

Δημοσ.

Απλα δεν υπαρχουν, μεχρι 1866 ειναι καποια συγκεκριμενα κοματια μονο.

Δημοσ.

Το κοιτάω και μου λέει

Οπότε ρωτάω ξανά, μπορείς να μας πεις ποιοι είναι οι server επεξεργαστές που υποστηρίζουν επίσημα πάνω από 1600/1866MHz ;

Σου απάντησαν (^). "Επίσημα" κανένας δεν υποστηρίζει τέτοιες συχνότητες γιατί ποτέ δεν υπήρχε η ανάγκη. Aν θυμάμαι καλά παίζει να δούμε αυτό το "επίσημο" support είτε για 1866 η  2133 στος Haswell-E.

Οπως και εσύ βλέπεις, στο chart που παραθέτεις, οι διαφορές με τις μνήμες είναι πράγματι εμφανείς (άλλο αν δεν θες εσύ να τις δεις). 73 καρέ με 1866 ,82 με 2133 και 85 με 2400. Δεν είναι μετρήσιμη η διαφορά σε αυτά τα νούμερα?

Ένας λοιπόν που (για τους δικούς του λόγους) θα προβεί σε αγορά 7850Κ, δεν θα ήταν καθόλου παράλογο να πάει σε 2400 μνήμες (hint: δες την διαφορά τιμών που παραθέτει ο Millenium) και θα είχε πραγματικό όφελος σε σχέση με κάποιον που θα τις έβαζε σε i7 (ή και σε FX).

Mαζί σου σε αυτό, αλλά δεν μπορείς να πεις "δίνω 70-100 ευρώ παραπάνω για 2-12 Fps παραπάνω. Είναι εμφανείς η διαφορές στο χαρτί όχι στο μάτι για τα 2-3.

Ως CPU ο 7850Κ φτάνει με τον i3 οπότε θα τον συμφέρε να πάει σε i3/fx και R9 λόγο του κόστους των μνημών που σκεύτεται. Δεν με νοίαζει το ζητημα πλατφόρμας και εταιρίας απλά τονίζω πως το κόστος των 16GB 2400Mhz καταστρέφουν το VFM του 7850Κ. Αν μιλούσε για 4-8GB @1600 αντί για 1333 τότε θα σύμφερε. Για τέτοιες λύσεις είναι πολύ προτιμότερο να συμβιβαστείς με κάτι ψιλοfps παρακάτω παρά να τα σκάσεις τόσο χοντρά για διαφορές που το μάτι σου δεν πρόκειται να χαθεί.

BTW ένα άλλο point από δικά μου πειράματα με 6800K μου έχουν δείξει πως πολλές μνημες 2133 (2 μοντέλα Patriot και Crucial Balistix) μου έχουν δείξει οτί σε APU αυτές οι μνήμες κάνουν πάρτυ στα BSOD's. ¨Οταν τις έβαλα στον 4770K με dGPU όλα πήγαν μέλι-γάλα. 

Δημοσ.

Tώρα ας δούμε μια πραγματική διαφορά με 160ευρώ  (Hint: αυτήν εδώ)

Παραπάνω πιάνει η dGPU στα 1080p στα High settings από τον 7850Κ στα Medium στα 720p...

Δηλαδη, το συστημα με dGPU λειτουργει χωρις ram? Ή σου δινουν δωρο 16gb με την αγορα μιας 270?

Σου απάντησαν (^). "Επίσημα" κανένας δεν υποστηρίζει τέτοιες συχνότητες γιατί ποτέ δεν υπήρχε η ανάγκη. Aν θυμάμαι καλά παίζει να δούμε αυτό το "επίσημο" support είτε για 1866 η  2133 στος Haswell-E.

Mαζί σου σε αυτό, αλλά δεν μπορείς να πεις "δίνω 70-100 ευρώ παραπάνω για 2-12 Fps παραπάνω. Είναι εμφανείς η διαφορές στο χαρτί όχι στο μάτι για τα 2-3.

Ως CPU ο 7850Κ φτάνει με τον i3 οπότε θα τον συμφέρε να πάει σε i3/fx και R9 λόγο του κόστους των μνημών που σκεύτεται. Δεν με νοίαζει το ζητημα πλατφόρμας και εταιρίας απλά τονίζω πως το κόστος των 16GB 2400Mhz καταστρέφουν το VFM του 7850Κ. Αν μιλούσε για 4-8GB @1600 αντί για 1333 τότε θα σύμφερε. Για τέτοιες λύσεις είναι πολύ προτιμότερο να συμβιβαστείς με κάτι ψιλοfps παρακάτω παρά να τα σκάσεις τόσο χοντρά για διαφορές που το μάτι σου δεν πρόκειται να χαθεί.

BTW ένα άλλο point από δικά μου πειράματα με 6800K μου έχουν δείξει πως πολλές μνημες 2133 (2 μοντέλα Patriot και Crucial Balistix) μου έχουν δείξει οτί σε APU αυτές οι μνήμες κάνουν πάρτυ στα BSOD's. ¨Οταν τις έβαλα στον 4770K με dGPU όλα πήγαν μέλι-γάλα. 

Δεν ρωτησατε ποτε γιατι θελει 16GB ο φιλος και αν τα χρειαζεται πραγματικα και αυτα τα 16 τα εχεις βγαλει απο την εξισωση για να αποδειξεις κατι. 

http://www.insomnia.gr/topic/529256-συμβατοί-επεξεργαστές-για-μνήμες-των-2400-mhz/?p=53203158Αυτη ειναι η διαφορα τιμης.

On-topic, οχι δεν χρειαζονται οι 2400 μνημες (ουτε για normal oc) ακομα και αν υποστηριζονταν, ουτε τα 16GB αν δεν εχεις σκοπο να τα αξιοποιησεις ποτε.

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδη, το συστημα με dGPU λειτουργει χωρις ram? Ή σου δινουν δωρο 16gb με την αγορα μιας 270?

Δεν ρωτησατε ποτε γιατι θελει 16GB ο φιλος και αν τα χρειαζεται πραγματικα και αυτα τα 16 τα εχεις βγαλει απο την εξισωση για να αποδειξεις κατι. 

http://www.insomnia.gr/topic/529256-συμβατοί-επεξεργαστές-για-μνήμες-των-2400-mhz/?p=53203158Αυτη ειναι η διαφορα τιμης.

On-topic, οχι δεν χρειαζονται οι 2400 μνημες (ουτε για normal oc) ακομα και αν υποστηριζονταν, ουτε τα 16GB αν δεν εχεις σκοπο να τα αξι

οποιησεις ποτε.

1. Εσύ κόλλησες στο "κόστος σύνθεσης" φιλαράκι? Η πως όσο κάνουν οι συγκεκριμένες RAM παίρνεις gaming GPU??

Εγώ έβαλα στην ίδια τιμή τι παίρνεις, να το παίξω οικονομολόγος με παίρνει πιο άγρια γιατί R9 270 παίρνεις και με 140  αλλά εγώ του έβαλα την Direct CUII κιόλας...Με την διαφορά από την reference κάρτα φυλάς 20εύρω και άλλα 40-60 επειδή θα πάρεις fx4300 ή i3-4130.Τι προσπαθείς να αποδείξεις και πάλι?? Άσε που σου έβαλα την maximum διαφορά για να δεις τρανταχτά νούμερα σε FPS (γιατί και μια r7 πατάει το κεφάλι του 7850Κ+2400Mhz RAM).

2. Άνοιξε τα μπιρμπιλόματα σου και δες τι γράφω. Ο ίδιος σου λέω πως θα σύμφερε με 4-8GB σε χαμηλώτερες συχνότητες. Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω από την άλλη τι παριστάνεις τώρα αν μπήκες να για να δώσεις ένα παραγωγικό επιχείρημα η για flame. 

Δημοσ.

Το επιχειρημα μου ειναι το εξης απλο:

164€ 2400Mhz

120-130€ 1600Mhz

Στην ουσια ~40€ διαφορα εχουν τα συγκεκριμενα 16GB. Το να πεις οτι με 160€ αγοραζεις την 270 και εχεις ταδε επιδοσεις δεν στεκει γιατι δεν εχεις να διαθεσεις 160€ αλλα την διαφορα τους δηλαδη 40€ αφου η ποσοτητα ram ειναι δεδομενη. Ομοιως αν επιλεξει κανεις να συγκρινει 8GB ram. Αυτα τα 10€ διαφορα δεν γινονται καρτα γραφικων οταν εχεις πλεον σαν δεδομενο τον 7850κ. Δεν μιλησα ποτε για το κατα ποσο αξιζει ο 7850 με την τιμολογηση του, ουτε εγινε λογος απο τους υπολοιπους. Κανεις δεν προσπαθει να αποδειξει κατι τετοιο. Αλλα αν εχει ηδη μπει στην εξισωση, 10€ παραπανω ειναι μικρο ποσο και αξιζει να το διαθεσει κανεις.

2. Παραθετω links απο τις συμμετοχες σου στο παρον θεμα:

#1, #2, #3, #4, #5, #6

Οποιος βρει σε ποιο σημειο ρωτας τον TS για πιο λογο χρειαζεται 16GB κερδιζει το μεγαλο βραβειο. 

Μιλας για VFM του 7850k στο τελευταιο post με 4-8GB, αλλα αν καποιος χρειαζεται αυτα τα 16GB ισα ισα χανει σε VFM αν αγορασει 8GB και δεν επαρκουν. Αντι λοιπον να επιμεινεις οπως και οι αλλοι για την συμπληρωση φορμας, ή να ζητησεις περισσοτερες πληροφοριες απο τον TS, καθεσαι και μου αναλυεις δεξια και αριστερα, ασχετα με το θεμα, ζητηματα.

Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω από την άλλη τι παριστάνεις τώρα αν μπήκες να για να δώσεις ένα παραγωγικό επιχείρημα η για flame. 

Δηλαδη τα προηγουμενα που εγραψα σου φανηκαν για flame? Ο τροπος που απαντησες ειναι μες την καλη χαρα?

Δημοσ.

χαλαρωστε λιγο ρε σεις και ρε φιλε μανιταρι ο ashmadia ειναι σεβαστο μελος εδω ..... μη σκοτωνεστε ..... λεμε. Μανιταρι, παρε λιγο χρονο ρε αγορι να γνωρισεις τα μελη.

Δημοσ.

Το επιχειρημα μου ειναι το εξης απλο:

164€ 2400Mhz

120-130€ 1600Mhz

Στην ουσια ~40€ διαφορα εχουν τα συγκεκριμενα 16GB. Το να πεις οτι με 160€ αγοραζεις την 270 και εχεις ταδε επιδοσεις δεν στεκει γιατι δεν εχεις να διαθεσεις 160€ αλλα την διαφορα τους δηλαδη 40€ αφου η ποσοτητα ram ειναι δεδομενη. Ομοιως αν επιλεξει κανεις να συγκρινει 8GB ram. Αυτα τα 10€ διαφορα δεν γινονται καρτα γραφικων οταν εχεις πλεον σαν δεδομενο τον 7850κ. Δεν μιλησα ποτε για το κατα ποσο αξιζει ο 7850 με την τιμολογηση του, ουτε εγινε λογος απο τους υπολοιπους. Κανεις δεν προσπαθει να αποδειξει κατι τετοιο. Αλλα αν εχει ηδη μπει στην εξισωση, 10€ παραπανω ειναι μικρο ποσο και αξιζει να το διαθεσει κανεις.

Άααχου τοοον πάλι στο οικονομικό μου το πάει λες και τον παίρνειιι...Λοίπον γράφω στην αρχή οτί για consumer εφαρμογή τα 2400Mhz είναι άχρηστα, το 'χουμε?

Και παίρνω απάντηση "ναι αλλά βλέπουμε στις igpu να βοηθάει" και απάνταω κολοκύθια βοήθεια είναι εάν η RAM είναι ακριβότερη από τον CPU, μέχρι τώρα καλά? καταλαβαίνουμε?

Για να δείξω πόσο inefficient είναι η βοήθεια της πολλών Mhz RAM παραθέτω charts 2400Mhz Ram με 7850Κ γιατί πήρα απάντηση "ναι βλέπουμε εμφανείς διαφορές" και δείχνω πόσο κολοκύθια εμφανείς είναι να πληρώνεις τόσα ευρώ διαφορά για να πάρεις κάτι ψίχαλα fps.

Και λέω πως κοστίζει τόσο πολύ η RAM (165ευρω) που με τα λεφτά της βγαίνουν dGPU. Δεν σου λέω να την βάλεις σε σύνθεση οπότε οι εξισώσεις σου είναι άχρηστες γιατί απλά σχολιάζω αντικείμενο vs αντικείμενο. Αλλίως όπως έγραψα θα χρησιμοποιηούσα άλλο παράδειγμα κάρτας.Το χεις?

Δεν μπήκα οικονομικά ποτέ στο παιχνίδι των συνθέσεων απλά τόνισα πόσο κοστίζουν οι RAM για τα ψίχαλα που προσφέρουν σε gaming.

Tώρα εάν θες να το πάς τιμολογιακά ως σύνθεση πάλι παραπάνω FPS σου βγάζω αν θες

Παίρνεις Athlon (74ευρώ) με 16GB @1333Mhz (130ευρώ) και μια GTX750/R7 260X (100ευρώ). Με την ίδια τιμή πάρε φάπα τα διπλάσια fps vs 7850Κ _2400Μhz RAM.

Οπότε δεν το καταλαβαίνω γιατι το κουράζουμε η 2400Mhz RAM δεν αξίζει πουθενά.

bioshock_1920_1080.gif

Δημοσ.

Δεν μιλησα ποτε για το κατα ποσο αξιζει ο 7850 με την τιμολογηση του, ουτε εγινε λογος απο τους υπολοιπους. Κανεις δεν προσπαθει να αποδειξει κατι τετοιο.

Άααχου τοοον πάλι στο οικονομικό μου το πάει λες και τον παίρνειιι...Λοίπον γράφω στην αρχή οτί για consumer εφαρμογή τα 2400Mhz είναι άχρηστα, το 'χουμε?

Και παίρνω απάντηση "ναι αλλά βλέπουμε στις igpu να βοηθάει" και απάνταω κολοκύθια βοήθεια είναι εάν η RAM είναι ακριβότερη από τον CPU, μέχρι τώρα καλά? καταλαβαίνουμε?

Για να δείξω πόσο inefficient είναι η βοήθεια της πολλών Mhz RAM παραθέτω charts 2400Mhz Ram με 7850Κ γιατί πήρα απάντηση "ναι βλέπουμε εμφανείς διαφορές" και δείχνω πόσο κολοκύθια εμφανείς είναι να πληρώνεις τόσα ευρώ διαφορά για να πάρεις κάτι ψίχαλα fps.

Και λέω πως κοστίζει τόσο πολύ η RAM (165ευρω) που με τα λεφτά της βγαίνουν dGPU. Δεν σου λέω να την βάλεις σε σύνθεση οπότε οι εξισώσεις σου είναι άχρηστες γιατί απλά σχολιάζω αντικείμενο vs αντικείμενο. Αλλίως όπως έγραψα θα χρησιμοποιηούσα άλλο παράδειγμα κάρταςΤο χεις?

Δεν μπήκα οικονομικά ποτέ στο παιχνίδι των συνθέσεων απλά τόνισα πόσο κοστίζουν οι RAM και τι θα προσέφεραν σε gaming.

Tώρα εάν θες να το πάς τιμολογιακά ως σύνθεση πάλι παραπάνω FPS σου βγάζω αν θες

Παίρνεις Athlon (74ευρώ) με 16GB @1333Mhz (130ευρώ) και μια GTX750/R7 260X (100ευρώ). Με την ίδια τιμή πάρε φάπα τα διπλάσια fps vs 7850Κ _2400Μhz RAM....

Τα 16GB, πως να το κανουμε, τοσο κοστιζουν. Αυτο προσπαθω να σου πω. Περα απ αυτο, στα υπολοιπα ειμαστε συμφωνοι, οτι για εναν απλο user ουτε 16GB χρειαζονται ουτε 2400Mhz. Ετερον εκατερον.

Για τα υπολοιπα εχω γραψει ηδη. Ισως πανω στην ενταση να τα προσπερασες. Καλη καρδια. (γιατι και σε αυτο αν ζητας την αποψη μου επισης συμφωνουμε, εχω φτιαξει παρομοια συστηματα, δεν ηταν του θεματος ομως)

Δημοσ.

Koίτα μόνο και μόνο για την μόδα RAMdisk άφησα τα 16 να πέσουν και να μην τα σχολιάσω, έτσι και αλλίως έχουν ακούσει τα απίστευτα τα αυτάκια μου για να πείσουν κάποιον να πάρει 16GB RAM . Αλλιώς φυσικά και για τα 16 και εγώ μαζί σου :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...