Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας μαγκες.
τρεχω ενα http://www.e-shop.gr/fujitsu-amilo-pi3560-f2-p-PER.906344 με την αρχικη 4αρα ραμ.
ειναι 4ετιας και παρολο που εχω κανει προσφατα καθαρισμο+αλλαγη θερμαλ παστε+φορματ+αδειο σκληρο κολλαει που και που. επισης κολλαει σε games, κυριως παιζω λολ με 40-55 φπσ και ριχνει 10 στα fights. κολλαγε λιγο σε κατι σημεια μεχρι και στο diablo 2 που ξαναεβαλα πριν λιγο καιρο (παναρχαιο game).

επειδη εκανα το λαθος τοτε να παρω λαπτοπ αντι να συνεχισω την ντεσκτοπορεια μου, τωρα ειμαι στη θεση να μπορω να ριξω μονο αλλα 4 ραμ για αναβαθμιση.

ανοιγοντας task manager, η χρηση της ραμ γενικα ειναι χαμηλη, στο λολ φτανει τα 2,70-2,80 gb (δεν κοιταξα σε fight, οπου ολα τα spells σιγουρα το ανεβαζουν λιγο). σε γενικα επιπεδα δηλαδη δεν φενεται να χρειαζεται παραπανω.

απο την αλλη ο cpu κανει γρηγορες διακυμανσεις απο 15-80% ( :shifty:  γιατι τοσο εντονες ?)

ολα δειχνουν οτι δεν χρειαζεται αναβαθμιση η ραμ παρ' ολα αυτα ειναι το μονο κομματι που σηκωνει αναβαθμιση. 

αξιζει, ή παει για ντουλαπα ?

ΥΓ: διαβασα πολλα απο τα ποστς για ραμς, πηρα πραγματα αλλα δεν εχω καταληξει ακομα.
ΥΓ2: στο λινκ δεν αναγραφεται μοντελο/μαρκα της ραμ, αν παω για αναβαθμιση πρεπει να παρω πανομοιοτυπη, η απλα να κοιταξω να ειναι 800mhz ?

EDIT:
windows 7 pro N
καμια φορα παραφερεται (κολληματακια) με photoshop και γενικοτερα αλλα μη-games

Δημοσ.

Βασικά εκτος της ram για δες και τον δίσκο σε τι κατάσταση ειναι με το hdsentinel αν και κατα την γνώμη μου δεν αξίζει να επενδύσεις εστω και σε ram στο συγκεκριμένο laptop.

Εκτος των αλλων οι ddr2 ειναι αρκετά ακριβές , αν δηλαδή θέλεις να βάλεις 2x4 για 8gb ανεβαίνει αρκετά το κόστος http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=24959&cat=4&sub=86&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined

Δημοσ.

αν θυμαμαι καλα την τελευταια φορα που το ανοιξα ειχε υποδοχη για 2 ζευγαρια, αρα δεν χρειαζεται να παω σε 2χ4, παρα να προσθαισω αλλο ενα 2χ2. χωρις να ειμαι σιγουρος γιαυτο και βαριεμαι να το ανοιξω μονο γιαυτο.
παρ'ολα αυτα, θα ηθελα να ακουσω λιγες γενικες πληροφοριες για ραμ.. χρειαζεται upgrade μονο οταν γεμιζουν αυτες που υπαρχουν ? πως λειτουργουν και πως χρησιμευουν στο συστημα.

Δημοσ.

Η αναβάθμιση θα σου βελτιώσει την ταχύτητα, γιατί με μία μνήμη δεν κάνεις double chanelling.

Δημοσ.

εγω στην θεση σου θα εβαζα εναν ssd + ram+ θα αλλαζα επεξεργαστη με εναν καλυτερο μεταχειρισμενο απο ebay....

Δημοσ.

Κι εγώ θα σου πρότεινα να κοιτάξεις την υγεία του δίσκου σου πρώτα. (θερμοκρασίες φαντάζομαι έχεις τσεκάρει ότι είναι φυσιολογικές μετά την αλλαγή πάστας)

Η περισσότερη ραμ δεν πρόκειται να σε βοηθήσει κάπου στα συγκεκριμένα παιχνίδια. Όπως και το dual-channel, επίσης δε θα βοηθήσει ιδιαίτερα αφού η κάρτα γραφικών χρησιμοποιεί dedicated μνήμη (αν η gpu ήταν integrated τότε θα βοηθούσε)
Ένας SSD θα βοηθήσει μόνο στα loading times και πουθενά αλλού.

Καλό θα ήταν να τσεκάρεις το GPU usage την ώρα που παίζεις για να αποκλείσεις στα σίγουρα κάποιο πρόβλημα σε software (drivers, κλπ).

Δημοσ.

Η αναβάθμιση θα σου βελτιώσει την ταχύτητα, γιατί με μία μνήμη δεν κάνεις double chanelling.

ταχυτητα σε ποιες εφαρμογες ? υπενθιμιζω οτι ακομα και οταν τρεχει το λολ δεν πιανει το 100% της ραμ που εχω τωρα. ρωταω γιατι δεν ξερω το καθε κομματι τι ακριβως προσφερει στο overall

εγω στην θεση σου θα εβαζα εναν ssd + ram+ θα αλλαζα επεξεργαστη με εναν καλυτερο μεταχειρισμενο απο ebay....

αυτο ειναι το ιδανικο, παρ'ολα αυτα δεν ξερω αν γινεται και αν με συμφερει η αναλογια τιμη-αποδοση για αλλαγη επεξεργαστη σε λαπτοπ (δεν το εχω ψαξει καθολου)

Κι εγώ θα σου πρότεινα να κοιτάξεις την υγεία του δίσκου σου πρώτα. (θερμοκρασίες φαντάζομαι έχεις τσεκάρει ότι είναι φυσιολογικές μετά την αλλαγή πάστας)

Η περισσότερη ραμ δεν πρόκειται να σε βοηθήσει κάπου στα συγκεκριμένα παιχνίδια. Όπως και το dual-channel, επίσης δε θα βοηθήσει ιδιαίτερα αφού η κάρτα γραφικών χρησιμοποιεί dedicated μνήμη (αν η gpu ήταν integrated τότε θα βοηθούσε)

Ένας SSD θα βοηθήσει μόνο στα loading times και πουθενά αλλού.

Καλό θα ήταν να τσεκάρεις το GPU usage την ώρα που παίζεις για να αποκλείσεις στα σίγουρα κάποιο πρόβλημα σε software (drivers, κλπ).

ο σκληρος εχει καποια φαουλακια (hdsentinel λεγεται το προγρ. αν θυμαμαι καλα και ηταν στο 70κατι%, απλα δεν το ξερω το προγραμμα και δεν καταλαβαινω ακριβως τι εννοει(bad sectors?), επισης δεν βρηκα καποια επιλογη τυπου "επιδιορθωση")

το gpu usage το τσεκαρω μεσω καποιου προγραμματος ? γιατι στην διαχειριση δεν το εχω δει..
Δημοσ.

Το 70% στην υγεια του δισκου δεν ειναι και πολυ χαμηλο ποσοστο αλλα δειχνει οπως και να χει οτι ο σκληρος σου εχει αρχισει να παιρνει την κατηφορα. θα ηταν μια καλη κινηση να τον αντικαταστησεις. Δεν ειδες πουθενα επιδορθωση γιατι δεν μπορει να γινει επιδιορθωση σε bad sectors. ειναι ενα μη αναστρεψιμο προβλημα.

Δημοσ.

ταχυτητα σε ποιες εφαρμογες ? υπενθιμιζω οτι ακομα και οταν τρεχει το λολ δεν πιανει το 100% της ραμ που εχω τωρα. ρωταω γιατι δεν ξερω το καθε κομματι τι ακριβως προσφερει στο overall

Σε όλες τις εφαρμογές.

Το δεύτερο SO DIMM δεν αυξάνει μόνο την ποσότητα της μνήμης που απ' ότι λες δεν την χρειάζεσαι, αλλά κυρίως την ταχύτητα.

Με 2 DIMM των 2 GB έχεις διπλάσια ταχύτητα από ένα DIMM των 4GB.

Με 2 DIMM των 4 GB έχεις διπλάσια ταχύτητα από ένα DIMM των 4GB και διπλάσια ποσότητα.

Είναι λάθος να υπάρχει μόνο ένα DIMM.

Στραγγαλίζεται ο δίαυλος επικοινωνίας με τις μνήμες.

Δημοσ.

Το 70% στην υγεια του δισκου δεν ειναι και πολυ χαμηλο ποσοστο αλλα δειχνει οπως και να χει οτι ο σκληρος σου εχει αρχισει να παιρνει την κατηφορα. θα ηταν μια καλη κινηση να τον αντικαταστησεις. Δεν ειδες πουθενα επιδορθωση γιατι δεν μπορει να γινει επιδιορθωση σε bad sectors. ειναι ενα μη αναστρεψιμο προβλημα.

οκ λοιπον  :-( ευχαριστω μαν

Σε όλες τις εφαρμογές.

Το δεύτερο SO DIMM δεν αυξάνει μόνο την ποσότητα της μνήμης που απ' ότι λες δεν την χρειάζεσαι, αλλά κυρίως την ταχύτητα.

Με 2 DIMM των 2 GB έχεις διπλάσια ταχύτητα από ένα DIMM των 4GB.

Με 2 DIMM των 4 GB έχεις διπλάσια ταχύτητα από ένα DIMM των 4GB και διπλάσια ποσότητα.

Είναι λάθος να υπάρχει μόνο ένα DIMM.

Στραγγαλίζεται ο δίαυλος επικοινωνίας με τις μνήμες.

αυτη τη στιγμη εχω 2x2. αν βαλω αλλα 2x2 δηλαδη 4x2, θα διπλασιαστει η ταχυτητα της καθε εφαρμογης και γενικοτερα του συστηματος?

Δημοσ.

Όχι.

Αν έχεις 2x2, μια χαρά είσαι.

Αλλά στην αρχή μίλησες για 'τεσσάρα μνήμη' και όχι για 2 'δυάρες'.

Δεν είναι το ίδιο πράγμα.

Δημοσ.

Όχι.

Αν έχεις 2x2, μια χαρά είσαι.

Αλλά στην αρχή μίλησες για 'τεσσάρα μνήμη' και όχι για 2 'δυάρες'.

Δεν είναι το ίδιο πράγμα.

μαλιστα. εν τελει καταλαβα οτι το λαπιτοπι μαλλον θελει αλλαγμα γενικως και μια μικρη αναβαθμιση δεν θα κανει τιποτα.

ευχαριστω ολα τα παιδια για τις απαντησεις

Δημοσ.

μαλιστα. εν τελει καταλαβα οτι το λαπιτοπι μαλλον θελει αλλαγμα γενικως και μια μικρη αναβαθμιση δεν θα κανει τιποτα.

ευχαριστω ολα τα παιδια για τις απαντησεις

Η μόνη αναβάθμιση που μπορείς να κάνεις σε αυτό το laptop και να δεις σημαντική διαφορά, είναι να αντικαταστήσεις τον HDD δίσκο με SSD.

Και τα χρήματά σου δεν θα πάνε χαμένα, γιατί ακόμα και να το πετάξεις το laptop, τον SSD μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις στο επόμενο που θα αγοράσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Η μόνη αναβάθμιση που μπορείς να κάνεις σε αυτό το laptop και να δεις σημαντική διαφορά, είναι να αντικαταστήσεις τον HDD δίσκο με SSD.

Και τα χρήματά σου δεν θα πάνε χαμένα, γιατί ακόμα και να το πετάξεις το laptop, τον SSD μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις στο επόμενο που θα αγοράσεις.

να παρω εξωτερικο ssd η να αλλαξω τον εσωτερικο ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...