Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα,

αγόρασα πριν μια βδομάδα ένα lenovo thinkpad edge e530 (αυτό με το touchpad που έχει ενσωματωμένα τα δύο κάτω κουμπιά, όχι τα άλλα τρία του trackpoint).

α) το touchpad δεν πατάει σταθερά στη βάση του αλλά έχει ένα μικρό περιθώριο από κάτω, περίπου 1 mm, με αποτέλεσμα όταν κάνεις tap (δεν εννοώ το κανονικό κλικ) να βυθίζεται ελαφρώς, να κάνει λίγο θόρυβο και γενικώς να είναι ψιλοενοχλητικό. Έχω δει διάφορους να παραπονιούνται για αυτό, αλλά δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι έτσι σχεδιασμένο ή απλά μια μεγάλη παρτίδα έχει βγει ελαττωματική.

β) το δεξί κουμπί του trackpoint δεν κάνει καλή επαφή σε ένα σημείο (στην αριστερή άκρη του) με αποτέλεσμα να μην δουλεύει όταν το πατάς εκεί. Όταν το πατάς πιο κεντρικά δουλεύει. Το πρόβλημα είναι ότι γίνεται δύσχρηστο γιατί είναι ελαττωματική η αριστερή πλευρά που έχει πιο πολύ αξία (όσοι δουλεύουν το trackpoint καταλαβαίνουν τι εννοώ).

Τα ερωτήματα είναι τα εξής: είναι αυτοί οι δύο λόγοι αρκετοί για να ζητήσω αντικατάσταση του laptop (doa); έχετε εμπειρία από το συγκεκριμένο touchpad για να μου πείτε αν συμβαίνει το ίδιο και σε εσάς;

Δημοσ.

γιατι δεν δοκιμαζεις μια επικοινωνια με το καταστημα αγορας η με την lenovo να δεις.

εμενα πάντως θα μου την εσπαγε καινουργιο μηχανημα και να εχει κενα η να μην παταει καλα.

Δημοσ.

το κατάστημα είναι επαρχία και θέλω να αποφύγω τα περιττά μεταφορικά και το χάσιμο χρόνου. Η lenovo με στέλνει στους αντιπροσώπους της αλλά αυτοί δεν είναι υπεύθυνοι για τις αντικαταστάσεις. Για να βγάλω, λοιπόν, άκρη θέλει λίγο τρέξιμο και πριν το ξεκινήσω θέλω να βεβαιωθώ τουλάχιστον για το touchpad. Είναι έτσι σχεδιασμένο ή είναι το δικό μου ελαττωματικό; Δυστυχώς δεν υπάρχουν και κάπου εκθεσιακά για να δω. Αν κάποιος από εδώ έχει ίδιο θα εκτιμούσα πολύ να μου έλεγε πως είναι το δικό του.

Δημοσ.

Έχω το Lenovo Ζ510, που έχει το ίδιο touchpad.

Δεν έχει καθόλου μπόσικα και δεν υποχωρεί καθόλου με το πάτημα.

Επίσης τα κλίκ δουλεύουν σε όλη την επιφάνεια.

Δημοσ.

Έχω το Lenovo Ζ510, που έχει το ίδιο touchpad.

Δεν έχει καθόλου μπόσικα και δεν υποχωρεί καθόλου με το πάτημα.

Επίσης τα κλίκ δουλεύουν σε όλη την επιφάνεια.

Δεν έχουν το ίδιο touchpad τα ThinkPad με τα IdeaPad. Ένα το κρατούμενο.

Δεύτερον, το E530 έχει άλλου είδους και μονοκόμματο touchpad που δυστυχώς έχει αυτά τα προβλήματα.

Όσο για το trackpoint, κανονικά θα έπρεπε να έχει στα κουμπιά του το ίδιο αποτέλεσμα σε όποιο μέρος της επιφάνειάς τους επιλέξεις. Γιατί το βαρυκέντρισμα είναι offset, δε το ξέρω, θα έπρεπε στο συγκεκριμένου τύπου trackpoint να είναι ομοιόμορφο πάντως.

Το πρόβλημα που αναφέρθηκε είναι γνωστό και είναι design flaw στις νεότερες σειρές ThinkPad (E540, T440, T540, W540) που έχουν το εντελώς μονοκόμματο touchpad + trackpoint buttons στην ίδια επιφάνεια.

Δημοσ.

Και το Z510, μονοκόματο έχει.

Δεν έχει πλήκτρα για δεξί και αριστερο κλίκ.

Σε όποιο σημείο της επιφάνειας και αν πατήσεις, είναι κλικ.

Δεξί ή αριστερό ανάλογα σε ποιά μεριά της επιφάνειας θα πατήσεις.

Δημοσ.

Και το Z510, μονοκόματο έχει.

Δεν έχει πλήκτρα για δεξί και αριστερο κλίκ.

Σε όποιο σημείο της επιφάνειας και αν πατήσεις, είναι κλικ.

Δεξί ή αριστερό ανάλογα σε ποιά μεριά της επιφάνειας θα πατήσεις.

Άλλο το να έχει μονοκόμματο που να μοιάζει κι άλλο να έχει το ίδιο όπως ανέφερες. Αυτή τη διαφορά τόνισα. :)

Τα FRU των ThinkPads διαφέρουν από τα P/N των IdeaPads.

• Like 1
Δημοσ.

ευχαριστώ για τη βοήθεια σας.

Το πρόβλημα που αναφέρθηκε είναι γνωστό και είναι design flaw στις νεότερες σειρές ThinkPad (E540, T440, T540, W540) που έχουν το εντελώς μονοκόμματο touchpad + trackpoint buttons στην ίδια επιφάνεια.

το πρόβλημα με το touchpad είναι γνωστό και σε παλιότερες σειρές. Πέρα από τα edge *30 εμφανίστηκε και στα x1c. Σε διάφορα φόρουμ που έψαξα είδα ότι σε κάποιους διορθώθηκε με ένα σφίξιμο στις βίδες από κάτω. Επίσης, σε άλλους δεν παρουσίαζε εξαρχής κανένα πρόβλημα, ήταν απολύτως σταθερό. Για αυτό, τελικά, δεν ξέρω αν είναι design flaw ή ελλιπής συναρμολόγησή του.

αυτό το βίντεο δίνει μια καλή εικόνα του προβλήματος που περιγράφω

Επίσης, το θέμα με τα κουμπιά του trackpoint πάλι έχει εμφανιστεί στα x1 carbon. Ίσως να ευθύνεται ότι τα κουμπιά έχουν γίνει μακρύτερα και από κάτω ο μηχανισμός δεν επαρκεί για να καλύψει αξιόπιστα ολόκληρη την επιφάνεια. Σε κάποιους λύθηκε πάντως με αλλαγή πληκτρολογίου.

Ζήτησα αντικατάσταση και θα δούμε τι παίζει. Η lenovo γενικά ήταν εξυπηρετική, το ίδιο και οι περισσότεροι συνεργάτες της. Παρόλα αυτά δεν θα ξαναπλησιάσω την byte. Είναι η δεύτερη φορά που τους χρειάζομαι και δεν μένω ικανοποιημένος.

Δημοσ.

Ζήτησα αντικατάσταση και θα δούμε τι παίζει. Η lenovo γενικά ήταν εξυπηρετική, το ίδιο και οι περισσότεροι συνεργάτες της. Παρόλα αυτά δεν θα ξαναπλησιάσω την byte. Είναι η δεύτερη φορά που τους χρειάζομαι και δεν μένω ικανοποιημένος.

Για την byte έχω αναφερθεί κι γώ στο παρελθόν.

Ακόμα και ο τελευταίος provider να ήταν και να είχα την ανάγκη τους, θα προτιμούσα να χάσω την εγγύηση παρά να τους αφήσω μηχάνημα αν ήμουν end user.

Για Ελλάδα, το πας στην Cosmos και στην Pansystems.

Πληροφοριακά τώρα: Tο X1 Carbon είναι μοντέλο με 3ης γενιάς επεξεργαστή (όπως κια το δικό σου), οπότε δεν είναι πιο παλιό. Ηλικιακά και σε R&D είναι ακριβώς της ίδιας σαιζον.

Δημοσ.

Παρέλαβα το καινούριο λάπτοπ. Το πρόβλημα με το touchpad παραμένει όπως και στο προηγούμενο. Προφανώς είναι έτσι όλα ή έστω πάρα πολλά κομμάτια. Είναι ελαφρώς ενοχλητικό αλλά δεν θα ασχοληθώ περισσότερο, δουλεύει και έτσι. Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον να το ανοίξω για να δω από κάτω τι τρέχει.

Τουλάχιστον το trackpoint, που με ενδιαφέρει περισσότερο, δουλεύει άψογα.

Παρεμπιπτόντως, το καινούριο πληκτρολόγιο της lenovo, για το οποίο έχουν ακουστεί τόσα, μου φαίνεται αρκετά καλό. Έχει καλή αίσθηση και μάλλον βοηθάει και στην ταχύτητα σε σχέση με το παλιό. Θα δείξει με τον καιρό αλλά μάλλον το καινούριο layout είναι που εκνεύρισε τους περισσότερους και όχι το ίδιο το πληκτρολόγιο.

Δημοσ.

Παρέλαβα το καινούριο λάπτοπ. Το πρόβλημα με το touchpad παραμένει όπως και στο προηγούμενο. Προφανώς είναι έτσι όλα ή έστω πάρα πολλά κομμάτια. Είναι ελαφρώς ενοχλητικό αλλά δεν θα ασχοληθώ περισσότερο, δουλεύει και έτσι. Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον να το ανοίξω για να δω από κάτω τι τρέχει.

Τουλάχιστον το trackpoint, που με ενδιαφέρει περισσότερο, δουλεύει άψογα.

Παρεμπιπτόντως, το καινούριο πληκτρολόγιο της lenovo, για το οποίο έχουν ακουστεί τόσα, μου φαίνεται αρκετά καλό. Έχει καλή αίσθηση και μάλλον βοηθάει και στην ταχύτητα σε σχέση με το παλιό. Θα δείξει με τον καιρό αλλά μάλλον το καινούριο layout είναι που εκνεύρισε τους περισσότερους και όχι το ίδιο το πληκτρολόγιο.

Ούτε καν! Όταν συγκρίνεις τα νέα keyboards με σειράς T520 / T510 / T500 για παράδειγμα (και γενικά σε σειρές X, T , W) η αίσθηση είναι πέραν του δεόντος ανώτερη υπέρ των παλαιών. Οποιοσδήποτε hardcore ThinkPad user θα στο επιβεβαιώσει.

Όσο για το της ταχύτητας τώρα, για X230, X220, Χ201 και X200 που μπορώ να σου κάνω σύγκριση στα πληκτρολόγια, το ίδιο γρήγορα μπορώ να γράψω σε όλα.

Αντιθέτως, για X240, Τ540 και W540 ας μη το συζητήσω καλύτερα γιατί θα απογοητεύσω κόσμο...

Τα Edge είναι μια μαρκετιστική μίξη ThinkPad και IdeaPad και ουδεμία σχέση έχουν σε ποιότητα κατασκευής κι αξιοπιστίας σε σχέση με τα καθαρά thinkPad σειράς X, T, W.

Είναι μια καλή προσπάθεια να ξεφύγει κάποιος από τα standards των IdeaPad, αλλά αντικειμενικά είναι wannabe ThinkPad, όχι core ThinkPad.

Δημοσ.

το 2005 αγόρασα δύο thinkpad (της IBM τότε ακόμα), το r50e και το r52 τα οποία έχουν πλέον τα προβληματάκια τους αλλά ζουν ακόμα και από τα οποία είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Κόστιζαν τότε κάτι παραπάνω από 1000 ευρώ έκαστο. Με αυτά συγκρίνω, δεν γνωρίζω για άλλα thinkpad. Μάλιστα η σειρά r ήταν η φτηνή σειρά και θεωρείτο λιγότερο καλή από τη σειρά t.  Τα ίδια ακούγονται για τη φθηνή κατασκευή των σημερινών edge σε σχέση με τα υπόλοιπα thinkpad. Είμαι σίγουρος ότι η ποιότητα έχει πέσει αλλά το ίδιο ισχύει μάλλον και για τα t. Άλλωστε η τιμή όλων των laptop έχει πέσει και ειδικά των edge έχει κατρακυλήσει. Aμφιβάλλω πλέον αν ένα t που κοστίζει διπλάσια μπορεί να ζήσει διπλάσιο χρόνο από ένα edge. Γι΄ αυτό μου φάνηκε καλύτερη επιλογή το edge, καθαρά από άποψη κόστους-οφέλους. Αν καταφέρει το edge να βγάλει τετραετία θα είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

Τελικά plpapadopoulos, μιας και έχεις καλύτερη εικόνα για τα thinkpad, αν το πάω κάποια στιγμή στην cosmos, πιστεύεις ότι θα μπορούν να διορθώσουν το touchpad που είναι σαν αυτό του βίντεο που παρέθεσα προηγουμένως;

Δημοσ.

Από την εμπειρία μου, ό,τι επιστροφή και ότι πρόβλημα λειτουργικό, το βλέπω σε TthinkPad Edge. Καμμένες μητρικές, overheating, κολλήματα-παγώματα κλπ.

Τα ThinkPad R ήταν Desktop Replacement series και η μόνη διαφορά τους με τα αντίστοιχα Τ ήταν το LCD assembly και το Lower assembly που είναι σκληρό πλαστικό αντί για κράμα μαγνησίου με το σκεπτικό ότι θα προοριζόταν περισσότερο για όχι τόσο travel use. γι'αυτό και βλέπουμε π.χ. ένα T500 να είναι πιο λεπτό έναντι ενός thicker R500. Κατά τ'αλλα όλα μα όλα τα υπόλοιπα core components είναι ίδια.

Ως Value σειρές ThinkPad υπήρξαν τα L και SL, με τα πρώτα να υπάρχουν ακόμη και τα δεύτερα αν έχουν θυσιάσει ακόμη περισσότερο την ποιότητα και να πλασσάρονται ως Edge, έχοντας ένα περίεργο πάντρεμα ThinkPad και IdeaPad. Και στις 2 περιπτώσεις την ποιότητα κατασκευής των Χ, T και W δε την έχουν. Το ίδιο ισχύει και για τη μακροζωία τους.

Όσον αφορά την Cosmos, δεν καθορίζω εγώ τη βούληση του καθενός και το policy του κάθε service provider.

από τη στιγμή που σαν FRU είναι λειτουργικό και δεν υπάρχει αστοχία υλικού ή απόκλιση από τα αποδεκτά όρια του κατασκευαστή, δε νομίζω και να αλλαχτεί. Δε χάνεις όμως κάτι να δοκιμάσεις αν είναι τόσο ενοχλητικό και δε μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου.

Τα καινούρια μοντέλα τώρα (σειρές T440, T540, W540, X240), σε διαβεβαιώ ότι έχουν κάνει πάρα πολλές θυσίες και συμβιαβασμούς στην ποιότητα και πάνε πακετάκι από design flaws που ενοχλούν τον οποιοήποτε hardcore thinkpad user. Με μια λέξη θα έλεγα ότι έχουν edge-οποιηθεί προς το χειρότερο και με τη Lenovo να διαγράφει ποστς στα forums και να επιβάλλει λογοκρισία:

http://www.reddit.com/r/sysadmin/comments/1xx9g7/lenovo_w540_review_an_honest_review_by_an_it/

(To video όπως και το youtube channel του εν λόγω reviewer δυστυχώς εξαφανίστηκαν για αγνωστο !?!?! λόγο μια ωράια πρωία, αλλά παραμένουν ορισμένα ποστς διαθέσιμα ακόμη από αρκετό κόσμο).

Δημοσ.

Pansystems.

closed το μαγαζι

Indeed (έχασα της εξελίξεις αυτούς τους μήνες για Ελλάδα)...

Greece

Active Computer Systems S.A. Ελευθερίου Βενιζέλου 10, Αθήνα 15341 +30-210-65-77-900 Think

BYTE COMPUTER ABEE Καλλιρόης 98 & Τριβώλη, Αθήνα 11741 +30-210-90-02-000 Think

BYTE COMPUTER ABEE Κωνσταντίνου Καραμανλή 60, 54249 +30-231-08-64-747 Think

Cosmos Business Systems AEBE. Π. Μπακογιάννη 44, Μεταμόρφωση Αττικής 144 52 +30-210-64-92-800 Think

Infinitum S.A. Μεγ. Κωνσταντίνου 20‐22 , Ν. Ηράκλειο 14122 +30-213-01-80-000 Think

INFO QUEST TECHNOLOGIES Αλεξάνδρου Πάντου 25‐27, Καλλιθέα 176 71 +30-210-92-99-400 Think

Επίσης η Cosmos έχει και Θεσσαλονίκη υποκατάστημα

http://www.cbs.gr/main/el/node/12

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...