Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλε Selianx ακόμα δεν έχω τίποτα, αυτό το νήμα έχει ως στόχο να μου καθαρίσει λίγο τις σκέψεις ώστε να προβώ στην καλύτερη αγορά για αυτό που θέλω να κάνω. Και εδώ είναι που θέλω την εμπειρία σας..

Άρα μέχρι στιγμής κρατάμε ότι οι πυρήνες είναι κάτι βασικό.. Σε αυτή την περίπτωση προκύπτει το εξής ερώτημα, 4ης Πυρήνες με ένα Tread ο καθένας η 2ο Πυρήνες με 2ο Tread ο καθένας. Εδώ να σημειώσω ότι οι i7 ναι μεν είναι τετραπύρηνοι αλλά με 2 Tread ανά Πυρήνα όπως και οι i3 δύο Πυρήνες 2Tread σε κάθε Πυρήνα, οι i5 από την άλλη 4ης Πυρήνες με 1 Thread ο καθένας τους.

Το i5 είναι καλύτερο. Άλλο 4 πυρήνες πραγματικοί, και άλλο 2πραγματικοί και 2"virtual". Επίσης το hyper-threading εξαρτάται και από την εφαρμογή, για παράδειγμα σε video editing εκεί είναι πολύ χρήσιμο αλλού μπορεί όχι. Δε γνωρίζω κάποιο παιχνίδι που να ωφελείται από Hyper-Threading.

Με το hyper-threading δεν έχεις 4 πυρήνες, αλλά threads όπως είπες. Είναι ανόμοια πράγματα, το ένα είναι κομμάτι του chip (core) και το άλλο είναι οδηγίες για το OS ώστε να χρησιμοποιήσει κομμάτι του πυρήνα που δεν χρησιμοποιείτε, το ξεχωρίζει και το χρησιμοποιεί για άλλες εργασίες. Χοντρικά, και μπορεί να κάνω λάθος, αλλά σκέψου το i3 με hyper-threading on όχι σαν 4 πυρήνες αλλά σαν 4 μισούς (ή 0.8+0.2+0.6+0.4 κ.ο.κ).

Αν βάλεις GTX780 και i3 λογικά θα τρέχει 90%+ ο επεξεργαστής για να τη φτάσει, το thread δε θα τον βοηθήσει όσο ένας πραγματικός πυρήνας.

Είναι ο ίδιος λόγος για τον οποίο λέμε ότι το i7 είναι overkill του i5 σε gaming PC.

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

"Ότι θα τους σκοτώνεις πιο γρήγορα.. "

Off (αναρωτιέμαι τα δημοτικά κ τα γυμνάσια δεν γράφουν εξετάσεις αυτή την εποχή ?)

• Like 7
Δημοσ.

** ( Τι εννοείς με τον όρο Overkill; )

Ότι είναι δυνατότερο από ότι χρειάζεσαι, με λίγα λόγια πληρώνεις κάτι το οποίο απλά θα κάθετε.

"Ότι θα τους σκοτώνεις πιο γρήγορα.. "

Off (αναρωτιέμαι τα δημοτικά κ τα γυμνάσια δεν γράφουν εξετάσεις αυτή την εποχή ?)

Δίνουν τα δημοτικά εξετάσεις;  :shock:

• Like 4
Δημοσ.

Και εδώ να διευκρινίσω ότι θα παίζω μόνο σε Full HD γιατί έχω περιορισμό από την οθόνη μου που δεν βγάζει μεγαλύτερη ανάλυση.

Οπότε να υποθέσω ότι η GTX 780 είναι η υπερβολή σε όλο της το μεγαλείο;

Δημοσ.

Και εδώ να διευκρινίσω ότι θα παίζω μόνο σε Full HD γιατί έχω περιορισμό από την οθόνη μου που δεν βγάζει μεγαλύτερη ανάλυση.

πες μας τι budget διαθέτεις για όλο το σύστημα, τόσες φορές στο είπαμε, και θα σου πουν τα παιδιά το καλύτερο δυνατό. Συμπλήρωσε τη φόρμα που σου παρέθεσαν πριν.

Υπερβολή δεν είναι γιατί και σε 1080p υπάρχουν παιχνίδια που γονατίζουν κάρτες δυνατές, ειδικά με full AA και γενικά ultra settings, αλλά το σημαντικό είναι να υπάρχει ισορροπία στο σύστημα σου.

• Like 1
Δημοσ.

ακόμα δεν έχω τίποτα, αυτό το νήμα έχει ως στόχο να μου καθαρίσει λίγο τις σκέψεις ώστε να προβώ στην καλύτερη αγορά για αυτό που θέλω να κάνω. Και εδώ είναι που θέλω την εμπειρία σας..

Μόλις αποφασίσεις ότι θες να προβείς σε αγορά ενός μηχανήματος και έχεις διαθέσιμο budget, τότε θα ανοίξεις ένα νέο θέμα με συμπληρωμένη την ανάλογη φόρμα για σύνθεση Η/Υ και τότε θα πάρεις και αντίστοιχες προτάσεις οι οποίες θα απαντάνε σε όλα όσα θες να μάθεις από μόνες τους..Γιατί ανάλογα με το budget σου, θα σου προταθούνε και αντίστοιχοι συνδιασμοί hardware που θα καλύπτουν τις ανάγκες σου και το τί θες/πόσο θες να το κάνεις. Από εκεί και πέρα, πρέπει να κάνεις μόνος σου ψάξιμο για να δεις τις δυνατότητες του κάθε εξαρτήματος και να μάθεις κάποια πράγματα σχετικά με το που/πως/γιατί κτλ ώστε να έχεις μια γενική εικόνα και να πάρεις μια απόφαση για το που θα κυμανθείς. 

• Like 1
Δημοσ.

Επειδη απο αυτα που γραφετε,δεν ειστε πολυ εξοικειωμενος με hardware, γραψτε τι ποσο μπορειτε να διαθεσετε μαξιμουμ για ενα πληρες μηχανημα και θα λαβετε εξαιρετικες προτασεις.Μεχρι να το κανετε αυτο,δεν υπαρχει λογος να συνεχισουμε την συζητηση.

• Like 1
Δημοσ.

Ωραία θα παραθέσω την ακριβή σύνθεση που θέλω να κάνω και θα συζητήσουμε τις βελτιώσεις επί του πρακτέου.

Κουτί: Coolermaster Silencio 352 (Mini-Tower από την τελευταία σειρά της εταιρίας με αρκετές δυνατότητες για το μέγεθος του) 55€

Τροφοδοτικό: Coolermaster G550M GM Series 80+ Bronze (Τελευταία σειρά της εταιρίας στα τροφοδοτικά) 70€

Μητρική: Intel Desktop Board DH87RL ( Socket 1050-Chipset H87-PCI-Ex 3.0-SATA 3-Dual Chanel DDR 3 1600) 90€

Επεξεργαστής: Intel i5-4670 Haswell (3.4Ghz-4ης Πυρήνες-6Mb Cache) 190€

Μνήμες: Corsair Dominator Platinum 8Gb (Dual Chanel-1600-CL8-CAS 8-8-8-24) 130€

Κάρτα Γραφικών: Asus Nvidia GTX 770 2Gb 300€

Σκληρός Δίσκος: Solid-Stade Intel 530 (120Gb-SATA 3) 85€

Οθόνη: Διαθέτω (LG 23'' Full HD 2ms)

Drive: Διαθέτω (Plextor SATA 3)

Ψήκτρα Επεξεργαστή: Διαθέτω

Σύνολο: 920 (Με ταβάνι 900 οπότε νομίζω είμαι καλά)

Περιμένω τις απόψεις σας

• Like 1
Δημοσ.

Ίσως οι μνήμες να είναι υπερβολή;

Και τροφοδοτικό με τα ίδια χρήματα αν πάω σε άλλη εταιρία βρίσκω 80+ Golden (με την απόδοση έχει να κάνει αυτό, αρχίζει από Bronze, Silver, Gold, Platinum)

Αλλά μη ξεχνάμε ο στόχος είναι ένα ποιοτικό μηχάνημα με σκοπό τα γραφικά.

Δημοσ.

Ποια ψύκτρα έχεις; Θα χωρέσει στο κουτί που διάλεξες γιατί αυτό υποστηρίζει μέχρι 155mm ψύκτρες; Θα κάνεις oc; Αν όχι τότε πας για τον 4570 Οι μνήμες είναι υπερβολή και η μητρική κακή επιλογή. Τροφοδοτικό με τα ίδια χρήματα πας σε άλλη εταιρία με golden αλλά δεν είναι όλα καλά αν αυτό νομίζεις..παίζουν πολλά πράγματα και κυρίως η ποιότητα των υλικών κατασκευής. Μπορεί καποιο να είναι gold, αλλά να είναι μάπα κατασκευή και χειρότερο από ένα ποιοτικό bronze σε όλα τα σημεία. Το efficiency καλό αλλά δεν παίζει τον προταρχικό ρόλο στο psu εκτός και αν χτίζεις μηχάνημα με μπόλικα χρήματα και στριμώξεις και ένα πολύ καλό psu μέσα. Το GM550 στα 70€ καλό είναι αλλά έχει και καλύτερα και στα  ίδια watt (που δεν συμφέρουν γιατί φτάνουν στα 100€) και με περισσότερα watt, που αξίζουν περοσσότερο και ας μην είναι gold κτλ. Πρέπει να είναι και haswell ready το psu που θα πάρεις, οπότε υπάρχουν και άλλοι περιορισμοί για την επιλογή κάποιου ώστε να μην ξεφύγεις από budget. https://www.skroutz.gr/s/348198/XFX-ProSeries-650W-Core-Edition-Full-Wired-Bronze.html ή https://www.skroutz.gr/s/4471610/XFX-TS-Series-650W-Full-Wired-Edition.html που είναι καλύτερο.

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε Rowain με την ψήκτρα είμαι καλά είδα ότι χωράει, Με OC δεν θα ασχοληθώ. Πες μου αν έχεις την καλοσύνη για την μητρική γιατί είναι κακή επιλογή; Φοράει το τελευταίο Socket της εταιρίας και έχει το ποιο καλό Chipset πάνω του το H87 (το Z87 απευθύνετε σε OC).

Για τις μνήμες ποιο πιστεύεις ότι είναι το χαρακτηριστικό που της καθιστά υπερβολικές.

Δημοσ.

Η μητρικη μπορει να εχει h87 chipset αλλα ειναι δεν ειναι καλης κατασκευης και κατ'επεκταση ποιοτητας..

Δεν εχει παθητικη ψυξη πανω στο συστημα τροφοδοσιας του επεξεργαστη και οχι μονο αυτο αλλα εχει και 3 μονο φασεις (chokes) μετριας ποιοτητας. Ακομη και αν δεν κανεις oc με εναν haswell που θα ειναι για gaming χρειαζεσαι καλο chipset και υπαρχουν διαβαθμισεις σχετικα με τα συστηματα τροφοδοσιας των cpu (πιο πολλες φασεις, πιο ποιοτικες φασεις, καλυτερες ψυκτρουλες κτλ.)Ακομη και το κατω μερος που κουμπωνει η καρτα γραφικων ( southbridge ) εχει πολυ μικρη ψυκτρουλα..

Γενικα δεν κανει καθολου γιατι θα εχεις θεμα με τις θερμοκρασιες και υπαρχουν μεγαλες πιθανοτητες να γινεται throttling στο cpu και κρασαρισματα στο συστημα ειδικα το καλοκαιρι που οι ζεστες μεγαλωνουν ιδιαιτερα και μιλαμε κιολας για εναν i5 haswell που ειναι πολυ ζεστος και η χρηση του Η/Υ θα ειναι και για gaming. Αν μιλουσαμε για υπολογιστη γραφειου με εναν i3 επανω που θα εκτελει βασικες εφαρμογες office κτλ τοτε θα ηταν οκ απο θεμα σταθεροτητας η μητρικη, αλλα οχι απο θεμα τιμης γιατι και παλι υπαρχουν μητρικες φθηνοτερες που κανουν πολυ καλα αυτη τη δουλεια. Θα κοιταξεις αλλη μητρικη λοιπον οπως την asus H87- Pro C2.

Σχετικα με τις μνημες οι platinum ειναι μνημες πολυτελειας να στο πω ετσι και απευθυνονται πιο πολυ σε oc καταστασεις και πολυ ακριβα συστηματα ωστε να μην προκυπτει ανισορροπια στο συστημα υπο την εννοια οτι θα πληρωσεις πολλα για μνημες και δεν θα σου μεινουν χρηματα για πιο βασικα εξαρτηματα. Ασε που κοστιζουν πολυ ακριβα και μπορεις να βρεις με 40€ φθηνοτερα το ιδιο καλες μνημες και να βαλεις τα επιπλεον χρηματα σε κατι αλλο πχ gpu η καλυτερο κουτι..εχουν και ψηλες ψυκτρες και καλα ειναι να αποφευγονται οι μνημες με τετοια heatsinks γιατι εμποδιζουν την τοποθετηση των περισσοτερων ψυκτρων cpu, εκτος και αν ξερεις οτι θα χρησιμοποιησεις μονο υδροψυξη..

• Like 1
Δημοσ.

Ναι Millennium μου την δίνει ένας φίλος αλλά θα πρέπει να πάω σε άλλο κουτί. Εσύ την σύνθεσή που ανάρτησα παραπάνω πώς την βλέπεις; Τι θα βελτίωνες; Ο Rowain μου έδωσε ενδιαφέρουσες προτάσεις για αλλαγή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...