Moderators Praetorian Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Μετά το speed dial με τους φακέλους και το bookmark bar, έφτασε επιτέλους (και αδικαιολόγητα καθυστερημένη) η επιλογή των bookmarks στο main menu (Opera 25.0 beta), όπως την περιμένει ο μέσος χρήστης του κλασσικού opera (και ο κάθε φυσιολογικός άνθρωπος βασικά ). Ακόμα στην Next είμαι με τον νέο Opera, και για πολλά tasks χρησιμοποιώ ένα συνδυασμό Firefox, Opera 12.17 και Chrome. Στις τελευταίες εκδόσεις ο Opera Next έχει ένα θέμα με τα embedded flash videos κάτι που είχε και ο κλασσικός Opera σε κάποια φάση (κάπου εκεί στην μετάβαση προς Opera 10.x και για αρκετά versions μετά). Πολλές φορές μου φαίνεται ότι δίνουν χαμηλή προτεραιότητα σε επίλυση προβλημάτων με αποτέλεσμα (πιθανότατα) να δίνουν non-user-friendly εικόνα σε μεγάλο ποσοστό χρηστών.
Gtr34 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Συντομα ο flash player θα ειναι οπως στον chrome, ενσωματωμενος δηλαδη, λογικα θα λυθουν τα οποια θεματα. Βy the way, τα ποσοστα του ειναι κατω απο 1% και συνεχιζουν να πεφτουν.
Moderators Praetorian Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Ε δεν αποξενώνεις την core βάση των χρηστών σου, σχεδόν χωρίς να κοιτάξεις πίσω, και με κινήσεις που δείχνουν ότι ψάχνεις για άλλους (προφανώς περισσότερους) χρήστες. Αγνοώντας ότι αυτή η core base ήταν που σε διέσωσε και σε πρότεινε γενικότερα στα προηγούμενα χρόνια (σε συνδυασμό με τα πολύ καλά features του browser - ελβετικού σουγιά), και το γεγονός ότι για να φύγει κάποιος από τον Chrome, Firefox ή IE θα χρειαστεί να πειστεί ότι προσφέρεις κάτι διαφορετικό και καλύτερο. * Επίσης μόλις στον Opera 25 επιστρέφει ως beta η έκδοση για Linux. 1
lefstef Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Αμάν και πότε να βγει σε stable σε windows και linux γιατί μας γκάστρωσε. έχω κολλήσει στο 12.17 για τα bookmarks και μόνο και σε πιο βαριά site βάζω firefox. με έχει κουράσει το διπλό ταμπλό
bnvdarklord Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Αν είναι μονο για τα booksmarks υπάρχει ήδη bookmarks bar στο Opera stable
KilliK Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 ρε παιδια, η εταιρεια που βγαζει τον Opera, δεν νοιαζεται για την desktop αγορα. Στην android πλατφορμα απαριθμει πανω απο 100m installs και εστιαζει πλεον σε αυτο το user base. γιαυτο και εκανε και την αλλαγη στην blink engine, για να στηριζουν και να επωφελουνται απο την monoculture της Google, χωρις τα περιττα εξοδα συντηρησης μια διαφορετικης web engine. ο opera ισως και να εξαφανιστει απο τα windows καποια στιγμη, αλλα θα υπαρχει για πολλα χρονια στo mobile. ο μονος browser που θα πεθανει για τα καλα, ειναι ο Firefox.
Gtr34 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 150 εκ. χρηστες χρησιμοποιουν adblock,απο αυτους, το μεγαλυτερο ποσοστο τρεχει Chrome και οι τασεις ειναι ανοδικες. Αν η google αποφασισει να μην επιτρεψει την εγκατασταση αυτων των προσθετων, που πιστευω οτι θα το κανει, τοτε θα κερδισει μεγαλο κομματι απο την πιτα ο firefox. http://blog.pagefair.com/2014/adblocking-report/
KilliK Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 oτι καποια στιγμη θα κοψει το adblock ειναι δεδομενο. ηδη αρκετα extensions που ειχαν σχεση με κατεβασμα youtube videos εχουν αφαιρεθει απο τα android/chrome stores για "λογους ασφαλειας".
sokonik_ Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Καλημερα! Εχω ενα προβλημα με τον οπερα που μου εχει σπασει τα νευρα, δεν μου παιζει τα βιντεακια με reembed player και ειναι πολυ ενοχλητικο μιας και πολλα site το εχουν ενσωματωσει στα βιντεακια τους π.χ. contra, protothema klp ειπα μηπως ηταν το ghostery το adblock η to disconnect αλλα και να τα απενεργοποιησω παλι δεν γινεται τπτ.
DJDB Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Όπως δείχνουν τα πράγματα, η Opera Software πάει προς εξαγορά από Κινέζους Χρησιμοποιώ τον Opera από πολύ παλιά, με ενδιάμεσες στάσεις σε Firefox/Chrome. Τα τελευταία χρόνια όμως ήταν σταθερά ο βασικός μου browser. Αλλά κάπου εδώ λέμε αντίο. Δεν είναι επειδή τον εξαγοράζουν Κινέζοι, Ιταλοί ή Πορτογάλοι. Αλλά επειδή ο browser είναι ένα πολύ ευαίσθητο κομμάτι λογισμικού το οποίο βασίζεται στην εμπιστοσύνη. Πρέπει να εμπιστευτώ μια εταιρεία για να χρησιμοποιήσω τον browser της. Η εξαγορά του Opera από consortium Κινέζων σπάει για εμένα τον συγκεκριμένο δεσμό, χωρίς να έχω κάτι συγκεκριμένο εναντίον των συγκεκριμένων εταιρειών. Απλώς μόλις έφυγε το feeling της εμπιστοσύνης προς την Opera Software, ακόμη κι αν δεν προχωρήσει η εξαγορά. Εντούτοις, υποψιάζομαι πως στην ίδια την Opera Software θα κάνει καλό, μιας και θα ανοιχτεί σε μια τεράστια αγορά, την κινεζική. Από εμένα, καλησπέρα Vivaldi.
Alex-V Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Vivaldi? Μμμ...Καλος? Τον εχεις δοκιμασει? Τον κατεβαζω τωρα.
DJDB Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Vivaldi? Μμμ...Καλος? Τον εχεις δοκιμασει? Τον κατεβαζω τωρα. Ναι, Θυμίζει πολύ τον Opera, με περισσότερα χαρακτηριστικά (και πιο δυναμικό development), Όχι τυχαία, μιας και είναι από τους πρωτομάστορες του Opera. Τον είχα σαν δεύτερο, μιας και μέχρι σήμερα δεν είχα κάποιον σοβαρό λόγο να αλλάξω (και οι συνήθειες δύσκολα αλλάζουν). Έφτασε η ώρα όμως .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα