lirris Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Καλησπέρα, αποφάσισα να ξεκινήσω stream πριν κάτι μέρες για την εμπειρία, τα specs του υπολογιστή μου είναι αρκετά καλά για να streamάρω hearthstone που θέλω αλλά το upload speed με καταστρέφει πραγματικά! Διάβασα πως για να streamάρεις χρειάζεσαι 2Mbps standar και αν θέλεις HD 3.5-4 Mbps και 5 για Full HD. Η δικιά μου ταχύτητα είναι 13Mbps download και 0.8 upload με 24άρα απο HOL. Είναι εφικτό να το ανεβάσω με κάποιες ρυθμίσεις ή κανένα πρόγραμμα(μάλλον αδύνατον) ή αν μπορεί η ίδια η HOL να μου κατεβάσει το download και να μου ανεβάσει το upload. Η εύκολη λύση είναι VDSL αλλά στην περιοχή μου δεν υποστηρίζετε.Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
selianx Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Καλησπέρα, αποφάσισα να ξεκινήσω stream πριν κάτι μέρες για την εμπειρία, τα specs του υπολογιστή μου είναι αρκετά καλά για να streamάρω hearthstone που θέλω αλλά το upload speed με καταστρέφει πραγματικά! Διάβασα πως για να streamάρεις χρειάζεσαι 2Mbps standar και αν θέλεις HD 3.5-4 Mbps και 5 για Full HD. Η δικιά μου ταχύτητα είναι 13Mbps download και 0.8 upload με 24άρα απο HOL. Είναι εφικτό να το ανεβάσω με κάποιες ρυθμίσεις ή κανένα πρόγραμμα(μάλλον αδύνατον) ή αν μπορεί η ίδια η HOL να μου κατεβάσει το download και να μου ανεβάσει το upload. Η εύκολη λύση είναι VDSL αλλά στην περιοχή μου δεν υποστηρίζετε. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Δε νομίζω ότι γίνεται, τουλάχιστον στην Ελλάδα. Το ADSL2+ δέχεται "θεωρητικές" τιμές 1Mbps upload. Προγράμματα και ιστορίες δε νομίζω να δουλέψουν, ούτε και ρυθμίσεις εφόσον είναι θέμα του τύπου σύνδεσης, και όχι δικό σου. Πιστεύω ότι η μόνη λύση είναι το VDSL (30αρι στα 2.5Mbps upload, 50αρι στα 5Mbps). αλλά δυστυχώς απ'ότι είπες δεν είναι στην περιοχή σου ακόμη.
jkoukos Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Μερικοί πάροχοι δίνουν Annex M (μέχρι 2Mbps upload) με επιπλέον χρέωση. Ήξερα ότι η HOL δεν δίνει, μα πρόσφατα διάβασα κάπου πως ένας συνδρομητής της το έχει. Πάρε τηλέφωνο στην εταιρεία και ρώτησε σχετικά. Διαφορετικά μόνο με Vdsl ή μέσω mobile Internet. 1
lirris Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, τους πείρα τηλ σήμερα και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος, μου κατέβασαν το download speed(μόνο 2mbps) και ανέβηκε το upload απο 0,7 στο 1.50Mbps χωρίς να μου αναφέρουν τίποτα για Annex M. Σας ευχαριστώ
Bourdoulas Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Τότε σε έβαλαν σε AnnexM. Ουσιαστικά σου διπλασιάζει το upstream.
lirris Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 ναι αλλά το Annex M δεν έχει επιπλέον χρέωση; Δεν μου ανέφερε τίποτα ούτε για Annex M ούτε για extra χρεώση
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 όλοι το χρεώνουν αν δεν κάνω λάθος, καλύτερα να πάρει τηλέφωνο και να το ρωτήσει...
dkmaster Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Νομίζω δεν χρεώνεται το Annex M στη HOL. Το θέμα είναι να υπάρχει και ουσιαστική διαφορά στην πράξη και όχι μόνο στον συγχρονισμό. Αν μπορείς καλό θα ήταν να το δοκιμάσεις και να μας πεις.
lirris Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 στο speedtest μου έβγαζε upload την πρώτη μέρα απο 1,5 μέχρι 1,7απο την επόμενη μέρα και μέτα όσες φορές έχω κάνει speedtest μου βγάζει απο 1,1 μέχρι 1,2Επειδη το speedtest δεν το εμπιστεύομαι και πολύ, δοκίμασα το streaming και όντως είδα τεράστια διαφορά, απο pixels που έβγαζα τώρα είναι πένα Edit:θα τους πάρω τηλ να τους ρωτήσω γιατι έπεσε η ταχύτητα, απ΄ότι βλέπω τώρα έχω Actual Rate (Up/Down) 1437/11694 kbps ενώ την πρώτη μέρα αν δεν κάνω λάθος είχα 2k mbps upload αλλιώς δεν εξηγείτε να είχα 1,5-1,7 και επίσης αν χρεώνεται γιατί αν όντως χρεώνεται και δεν με έχουν ενημερώσει θα φάνε γερό κράξιμο
.::NikoS::. Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Αν δε κάνω λάθος η HOL βάζει το AnnexM και καλά σαν πιλοτικό και δε το χρεώνει. (τουλάχιστον ακόμα) Δε βλέπω που είναι το πρόβλημα που λες με την ταχύτητα. Από την αρχή είπες για 1,5Mbit και όχι 1,7 ουτε 2. Το 1437 είναι περίπου όσο είπες αρχικά. Το να μειώθηκε λίγο μπορεί να οφείλεται στο ότι πιθανόν να ήταν ασταθή η γραμμή σου στο νέο προφίλ και το DSLAM σε έριξε μόνο του για να είσαι σταθερα.
lirris Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Όταν λες ασταθής τι εννοείς; το να μου ρίξουν 6mbps upload το θεωρείς φυσιολογικό; στο speed test μου έβγαλε 1.5 το ελάχιστο και max 1,67 (την πρώτη μέρα), από την επόμενη μέρα και μετά έχω 1,1 με 1,2Διαφορά δεν έχω δει στο stream γιατι το OBS το έχω συγχρονίσει στο 1mbps, απλά ανησυχώ μη μου πέσει και άλλο και ουσιαστικά θα έχω το ίδιο upload
.::NikoS::. Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Αυτο που λεω για την πορτα ας μας επιβεβαιωσει καποιος ειδικός οτι ισχύει γιατί τεχνικός της HOL ισχυρίζεται πως δεν παίζει κάτι τέτοιο ενώ εγώ το έχω δει να λειτουργεί σε forthnet! (την πρώτη μέρα της γραμμής έπαιζε στα 10700 αλλά το SNR ήταν τρελαμένο και είχε αποσυνδέσεις και από την επόμενη μέρα είναι στα 9800 και σταθερά όλα! ) Μία μικρή εξήγηση για τα Mbit (Mbps) με τα τα MBytes. Τα στατιστικά που γράφουν τα ρούτερ είναι σε Kbit (Kbps). To speed test σου δείχνει Mbit (Mbps) (ίδια μονάδα αλλά σε άλλη κλίμακα: kilo σε mega = kilo δια 1024). πχ: 1437/1024=1,4Mbps άρα καταλαβαίνεις πως δεν έπεσες 6Μbps αλλά μόλις περίπου 0,4 με βάση αυτά που λες παραπάνω. Το οποίο μπορεί να οφείλεται και στο φόρτωμα του δικτύου τι στιγμή που κλείδωσε το ρούτερ σου. (θόρυβοι στο καλώδιο από crosstalking, συχνό φαινόμενο) Μπορείς να δοκιμάσεις να ανοιγοκλείσεις το ρούτερ ξημερώματα ή πολυ πρωί. Μη τα μπερδέυεις όμως με αυτά που εσύ ανεβοκατεβάζεις τα οποία είναι KBytes. (1Byte αποτελείται από 8bit, δεν είναι λοιπόν το ίδιο το Κbit με το ΚByte) Στο ρούτερ βλέπεις: 1437Kbit που είναι 1.4Mbit αλλά όταν θα κατεβάζεις θα βλέπεις: 1437/8~=180KByte/s
teo20net Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Επαναφέρω το topic (ξεθάβω για την ακρίβεια) για να ρωτήσω κάτι σχετικό. Εδώ και λίγο καιρό είμαι στον ΟΤΕ. Εξαρχής με έχουν ενεργοποιήσει σε Annex M και επειδή δεν με ενόχλησε το άφησα έτσι, ώς είχε. Πίστευα ότι θα έχω ένα αξιοπρεπές upload με απλή Adsl σύνδεση αλλά βλέπω ότι είμαι μετα βίας στο 1Mbps. Στην ουσία έχω ακριβώς όσο είχα και στον προηγούμενο πάροχο, χωρίς Annex M. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να πιάσω αυτό το θεωρητικό 1.5-1.7Mbps upload; Δεν έχω τηλεφωνήσει ακόμη στον ΟΤΕ γιατί δεν θέλω να πειράξουν καθόλου τη γραμμή μου. 2 φορές που επιχείρησα να ζητήσω στο παρελθόν κάτι απο τον προηγούμενο πάροχο, κατέληξα να είμαι συνολικά 2 μήνες χωρίς Internet.
Kootoomootoo Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Ο οτε δεν έχει annex m, μπορεί να είναι κάποιο bug( αλλά και φίλοι μου που είναι με οτε γράφει το ρουτερ ότι είναι σε annex m αλλά το upload είναι λιγότερο από τα κλασικά 1024
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα