Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για ξανά δες της σελίδες που δίνει ο ashmadia,αν έχεις τα λεφτά να πας σε r9 280x (που φτάνει 56fps σε αυτό το παιχνίδι) και πάνω,

με τον 8350(ή τον 8320 ανεβασμένο) θα έχεις 47fps με παλιό ι3 54fps και με ι5 παλιό θα την φτάσεις στα όρια τον 56fps.

Ίσα-ίσα με καλή vga είναι που φαίνονται οι διαφορές μεταξύ των επεξεργαστών(σε απαιτητικά παιχνίδια πάντα),όσο καλή vga και να έχεις με amd στα 4ghz θα έχεις 47fps.

Νορμαλ Preset κατ'εμέ EΙΝΑΙ real world scenario μια και το να παίξεις το Thief σε 1080p σε 60fps v-synced με όλα full θες κάρτα των 400-500 ευρώ (R9, 780), και δεν νομίζω ότι θεωρείται ρεαλιστικό σενάριο το gaming με full settings για gpus των 400-500+ και δεν θεωρείται ρεαλιστικό σενάριο να παίζεις με κάρτα των 200 ευρώ σε νορμαλ settings, ή με κάρτα των 300 σε high. Με πιο νορμάλ κάρτες παιζεις σε χαμηλότερα settings. Και δεν κατάλαβα απο πότε μόνο το "όλα τέρμα" θεωρείται ρεαλιστικό;

Και στην τελική, και σε high settings λες να γίνει πιο CPU limited το game από ότι σε normal?

Tώρα διάφορα παρακμιακά blogs και το τι λένε δεν με απασχολεί, ούτε με απασχολεί πως το παιχνίδι που  -όπως λένε εδώ κάποιοι χρησιμοποιεί τρία cores/threads μόνο- έχει ΙΔΙΑ απόδοση ακριβώς σε i5 και i7 (και μάλιστα ακόμα και με διαφορετικά ρολόγια) αλλά όχι από FX 4100 σε FX8150 που έχουν ιδιο per core performance και.. ίδια ρολόγια. Δηλαδή οι FX εχουν διαφορετικό per core performance από 4 πυρηνο σε 8πυρηνο, συμφωνα με το γράφημα. Καλό ε; Αναφέρομαι με αφορμή το site που έδωσες λινκ ashmadia, γενικά σε τέτοιου είδους μπλογκοσάιτ.

Αρχικα, μιλωντας και στους 2 σας, ποσοι ρωτησαν τον TS με ποια καρτα θα συνδυασει οποιονδηποτε cpu αγορασει...? Γιατι ο Elf ξεκινησε ηδη να δινει απαντησεις σε αλλα ερωτηματα. Ειμαστε αισιως στην 4η σελιδα, οχι οτι θελω να το παινευτω, αλλα μοναχα εγω υπονοησα κατι και πιστευω οτι επεσα μεσα στο price range που κινουνται τοσο οι περισσοτεροι, οσο και ο TS (660-760). Με καρτες αυτου του επιπεδου το Thief ειναι playable στα high και οριακα στα v-high για την 760, οποτε δεν ειναι οτι διαφωνω με την λογικη σου, αλλα το normal με παραχαλαει. Σου ειπα, αν ειναι ετσι ας προτεινουμε και 720p monitors..

Αυτο που γραφεις στα bold, ειναι το κλασσικο επιχειρημα "ας συγκρινουμε τους επεξεργαστες σε low-settings+low-resolution για να αποφασισουμε" ή το καταλαβα λαθος? Ειναι ρητορικο το ερωτημα σου, αλλα αν ειναι της λογικης αυτης, διαφωνω πληρως.

Περι των "μπλογκοσαιτ" που γραφεις, ξεκαθαριζω οτι το Techspot δεν το εχω ουτε και εγω σε υποληψη, καθως στο παρεθλον εχω εντοπισει αποκλισεις με δικες μου μετρησεις και λαθη πανω σε γραφηματα απο review σε review για ενα συγκεκριμενο μοντελο.

Παρ' ολ' αυτα, για λογους ευκολιας παρεθεσα τα παραπανω γραφηματα, αφου πρωτα επιβεβαιωσα οτι συμφωνουν με το συστημα μου σε μεγαλο βαθμο. Δυο πραγματα:

α) Οι i5 και i7 εχουν περιπου ιδιες επιδοσεις γιατι η 290Χ αρχιζει να γινεται το οριο του συστηματος. Εκτος αν θεωρεις φυσιολογικο ο 8350 να παιρνει ολo το oc σε gains αλλα ο i7 να παιρνει μονο 7.5% με 28,5% oc... 

β) Οι FΧ 8150 και 4100, ποσο σιγουρος εισαι, φιλτατε, οτι λειτουργουν στην ιδια συχνοτητα για 3-4core loads...? 

Δεν ξερω τι ειναι πιο ανησυχητικο, οτι το Techspot πεφτει αρκετα μεσα αυτη τη φορα, ή οτι ο φιλος Heatspreader που ηταν κατοχος 8150 δεν ξερει τα turbo p-states του και γι αυτο του αρεσε αυτο που εγραψες. Παντως, το υπονοουμενο οτι ψευδομαι ή οτι δεν παρουσιαζω αληθειες μονο ανησυχια δεν μου φερνει.

Το συγκεκριμένο Site είναι κλασσικό ότι να' ναι. Πάντα υπάρχουν Sites με Reviews για όλα τα γούστα και να καλύπτουν τις πεποιθήσεις διάφορων.

Όταν πάντως έστησα το SLI τα Scores και Frames που έβγαζα στα παιχνίδια, ήταν παρόμοια με αυτά έγκυρων Review Sites όπως Guru3D, Anandtech, techpowerup, κ.α. Που μάλιστα αυτοί μετρούσαν με Intel Extreme i7. Η παρουσίαση που έχω κάνει είναι διαθέσιμη στο Forum και όποιος θέλει μπορεί να κάνει μία αναζήτηση να δει. Δεν θα αποδείξω εγώ ότι είναι ψέματα αυτά που γράφουν μερικοί διαβάζοντας μη έγκυρα Sites. Οφείλουν αυτοί να παρουσιάζουν την αλήθεια.

Τα έχουμε πει πολλές φορές...

• Like 1
  • Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γ@@@ το bios της  gigabyte 970ga ud3 δεν βγαζω με τιποτα ακρη εκει μεσα, τα αφήνω όπως ειναι και οταν φαει τα ψωμιά του σε πολλά χρόνια απο τωρα το ξαναψαχνω, το turbo δινει μονο σε εναν πυρηνα παραπνω ταχύτητα νομιζω

εγώ σε battlefield 3 σε medium 720p με gtx 260 (κάρτα του 2008) μέσω όρο έχω 44,5 frames ενώ έφτασα τα 62 και δεν έπεσε κάτω από 33, σε high έφτασα τα 58 δεν έπεσα κάτω από 32 και μέσω όρο τα 41, σε ultra δεν έπεσα κάτω από 28 , έφτασα τα 52 με μέσω όρο τα 36. τώρα το έχω σε medium γιατί παίζω με μεγάλο ping και όταν είναι ψηλά τα γραφικά lagαρει λίγο άλλα όταν έρθει κανονικά το ping το βάζω σε high

Δες εδώ: http://www.anandtech.com/show/4955/the-bulldozer-review-amd-fx8150-tested/4

Είναι για 8150 αλλα you'll get the idea.

@Ashmadia

Το πιο ανυσηχητικό είναι ότι για να δικαιολογήσουν μερικοί τις λανθασμένες απόψεις τους, υιοθετούν λανθασμένες λογικές.

Για παράδειγμα για να απαντήσεις στο λογικότατο επιχείρημα μου, υιοθετείς την άποψη ότι τα cpu στο τεστ είχανε turbo on. Tα υπόλοιπα είναι ΔΙΚΕΣ σου θεωρίες για τα turbo states χωρίς καν να γνωρίζεις αν στο εν λόγω τεστ ήταν καν enabled ή όχι.

Απο εκεί και πέρα, ΕΣΥ θεωρείς λογικό να κάνουν διαφορετικό scaling οι fx με ίδια ρολόγια αλλα διαφορετικό αριθμό πυρήνων στο thief των τριών threads, αλλά όχι ένας i5 με έναν i7? Εδώ κολλάνε τα bold.

Περι των "μπλογκοσαιτ" που γραφεις, ξεκαθαριζω οτι το Techspot δεν το εχω ουτε και εγω σε υποληψη, καθως στο παρεθλον εχω εντοπισει αποκλισεις με δικες μου μετρησεις και λαθη πανω σε γραφηματα απο review σε review για ενα συγκεκριμενο μοντελο.

Παρ' ολ' αυτα, για λογους ευκολιας παρεθεσα τα παραπανω γραφηματα, αφου πρωτα επιβεβαιωσα οτι συμφωνουν με το συστημα μου σε μεγαλο βαθμο. Δυο πραγματα:

α) Οι i5 και i7 εχουν περιπου ιδιες επιδοσεις γιατι η 290Χ αρχιζει να γινεται το οριο του συστηματος. Εκτος αν θεωρεις φυσιολογικο ο 8350 να παιρνει ολo το oc σε gains αλλα ο i7 να παιρνει μονο 7.5% με 28,5% oc... 

β) Οι FΧ 8150 και 4100, ποσο σιγουρος εισαι, φιλτατε, οτι λειτουργουν στην ιδια συχνοτητα για 3-4core loads...? 

Δεν ξερω τι ειναι πιο ανησυχητικο, οτι το Techspot πεφτει αρκετα μεσα αυτη τη φορα, ή οτι ο φιλος Heatspreader που ηταν κατοχος 8150 δεν ξερει τα turbo p-states του και γι αυτο του αρεσε αυτο που εγραψες. Παντως, το υπονοουμενο οτι ψευδομαι ή οτι δεν παρουσιαζω αληθειες μονο ανησυχια δεν μου φερνει.

Δεν είπα ποτέ για low res/low settings και συμφωνώ μαζί σου. Αλλα εσύ λες ότι σε νορμαλ settings δεν ειναι ρεαλιστικό σενάριο, λες και άμα πάς σε high settings θα γίνει λιγότερο gpu limited και θα παίξει ρόλο το cpu? Εδώ δεν παίζει ρόλο σε normal settings!

Εγώ δεν είπα να μετρήσουμε σε 1280x1024 σε low. Aλλά 1980 σε normal settings ΔΕΝ ειναι cpu limited έλεος! Γελάνε και οι πέτρες ρε φίλε. Αν είναι να μην είμαστε σοβαροί και να ωραιοποιούμε τα πράγματα κατα πόσο μας συμφέρει πάω πάσο.

Και αν η 290 γινόταν το "οριο" τότε στο toms hardware πως έβγαλαν ίδιες επιδόσεις με το Mantle ο fx και ο i7 ενώ στο techspot (Mantle-less) όχι; Και μη μου πεις λόγο normal settings γιατί πραγματικά καταντάει γελοίο το θέμα.

Εσυ λες μόνος σου ότι δεν εμπιστεύεσαι το techspot, αλλα ποστάρεις πίνακες απο εκεί. Τι συμπέρασμα να βγάλω δλδ;

Εγώ λοιπόν πόσταρα από tomshardware και το συζητάμε ακόμα; Αποφευγεις να απαντήσεις επί της ουσίας γιατί μάλλον δεν σε βολεύει να παραδεχτείς πως οι ιντελ ειναι overrated και ΕΙΔΙΚΑ σε gaming δεν έχει νοημα να αγοράζεις ιντελ έναντι amd. Η αλήθεια είναι ότι το πως οι AMD δεν είναι αργοί για gaming, είναι σαν τους Intel και σας το έχει αποδείξει και ο heatspreader με τις 650ti σε sli, και γενικά τα παιχνίδια σε αναλύσεις υψηλές απαιτούν κυρίως gpu και όχι cpu. Εδώ ο heatspreader έκλεισε 2 πυρήνες και κατέβασε ρολόγια και το scaling των καρτών του παρέμενε ίδιο.

Απο εκεί και πέρα, αποχωρώ από την συζήτηση γιατί δεν έχει νόημα να συνεχίζουμε.

Ααα ναι, και βασικά υποννοήθηκε ότι το techspot λέει ψέμματα, όχι εσύ.

Υ.Γ. Και σορρυ για τα απανωτά edit.

Επεξ/σία από Formation
Δημοσ.

Δες εδώ: http://www.anandtech.com/show/4955/the-bulldozer-review-amd-fx8150-tested/4

Είναι για 8150 αλλα you'll get the idea.

@Ashmadia

Το πιο ανυσηχητικό είναι ότι για να δικαιολογήσουν μερικοί τις λανθασμένες απόψεις τους, υιοθετούν λανθασμένες λογικές.

Για παράδειγμα για να απαντήσεις στο λογικότατο επιχείρημα μου, υιοθετείς την άποψη ότι τα cpu στο τεστ είχανε turbo on. Tα υπόλοιπα είναι ΔΙΚΕΣ σου θεωρίες για τα turbo states χωρίς καν να γνωρίζεις αν στο εν λόγω τεστ ήταν καν enabled ή όχι.

Αφου δεν το γραφουν, δεν θα μαθουμε ποτε.

Απο ποτε, ομως, η αντιθετη αποψη αποδεικνυεται λανθασμενη, οταν και οι 2 δεν μπορουν να αποδειχτουν..?

Απο εκεί και πέρα, ΕΣΥ θεωρείς λογικό να κάνουν διαφορετικό scaling οι fx με ίδια ρολόγια αλλα διαφορετικό αριθμό πυρήνων στο thief των τριών threads, αλλά όχι ένας i5 με έναν i7? Εδώ κολλάνε τα bold.

Το απαντησα ηδη αυτο.....

Οι FX ως οριο του συστηματος, μπορουν να αναδειξουν οποιαδηποτε διαφορα τους, οι intel οχι. 

Δεν μιλησα ποτε για scaling, ουτε ειπα οτι οι FX εχουν τα ιδια ρολογια. Αυτο δεν μπορω να το αποδειξω, αλλα τα απο πανω ειναι η απαντηση στο ερωτημα σου ΑΣΧΕΤΑ με το τι κανουν οι FX. 

Δεν είπα ποτέ για low res/low settings και συμφωνώ μαζί σου. Αλλα εσύ λες ότι σε νορμαλ settings δεν ειναι ρεαλιστικό σενάριο, λες και άμα πάς σε high settings θα γίνει λιγότερο gpu limited και θα παίξει ρόλο το cpu? Εδώ δεν παίζει ρόλο σε normal settings!

Αληθεια???!? 

Για βγαλε λιγο το Mantle απ τη ζωη σου, μιας και ειναι το κερασακι και οχι η τουρτα και δες τα αποτελεσματα του DX.

http://www.insomnia.gr/topic/526641-amd-vs-intel/page-3?do=findComment&comment=53151134

8350+270= 46fps

i7 4770+270= 56.7fps

ΦΥΣΙΚΑ και δεν παιζει ρολο ο cpu στα normal! Ειναι προφανες! Τι, επειδη κοβει "λιγακι" καρτες επιπεδου 270 (!)?

Εγώ δεν είπα να μετρήσουμε σε 1280x1024 σε low. Aλλά 1980 σε normal settings ΔΕΝ ειναι cpu limited έλεος! Γελάνε και οι πέτρες ρε φίλε. Αν είναι να μην είμαστε σοβαροί και να ωραιοποιούμε τα πράγματα κατα πόσο μας συμφέρει πάω πάσο.

Μην αρχιζεις τις ατακες αυτες, δεν βοηθανε καθολου. Ειδικα αν διαβασεις παρακατω.

Και αν η 290 γινόταν το "οριο" τότε στο toms hardware πως έβγαλαν ίδιες επιδόσεις με το Mantle ο fx και ο i7 ενώ στο techspot (Mantle-less) όχι; Και μη μου πεις λόγο normal settings γιατί πραγματικά καταντάει γελοίο το θέμα.

Οχι ρε γαμωτο, ειμαι καταδικασμενος να πεφτω σε ελφαδες..

To Mantle, μεχρι στιγμης και οσο εχω δει, εχει αναλαβει να αφαιρει, κατα το δυνατο, τα cpu-bottlenecks. Εφοσον υπαρχει bottleneck στα normal, το αφαιρει και αυξανει τις επιδοσεις του 8350 ως τα ~55fps οπου η 270 αποτελει πια το οριο του συστηματος με αποτελεσμα ο 8350 να αποδιδει στην ουσια οσο και ο i7. Αν δεν υπηρχε bottleneck, δεν θα αλλαζαν οι επιδοσεις του 8350, οπως δεν αλλαζουν οι επιδοσεις του i7+Mantle.

Στο techspot, εφοσον δεν υπαρχει Mantle, δεν μπορουμε να δουμε κατι αντιστοιχο. Παρατηρουμε ενα αγνο μπουκαλι του 8350 στα 47 fps ενω η 290Χ βγαζει ως και 70fps ([email protected]).

Τωρα, αν αναλογιστουμε τον κωδικα, αυτο το μπουκαλι ειναι λογικο, περιοριζεται δε τοσο με το πανευκολο oc στα 4.5, οσο και με το Mantle, αρκει να μπεις στον κοκκινο στρατο, και ενας cpu των 130€ (+30€ για ψυκτρα) θα μπορει να σηκωσει καρτα των 500€ και να αποδιδει οσο και ο i7 4770k των 300€(η αληθεια να λεγεται).

Αλλα, μονο εμενα μου φαινεται "στημενο" ολο αυτο..?

Εσυ λες μόνος σου ότι δεν εμπιστεύεσαι το techspot, αλλα ποστάρεις πίνακες απο εκεί. Τι συμπέρασμα να βγάλω δλδ;

"Περι των "μπλογκοσαιτ" που γραφεις, ξεκαθαριζω οτι το Techspot δεν το εχω ουτε και εγω σε υποληψη, καθως στο παρεθλον εχω εντοπισει αποκλισεις με δικες μου μετρησεις και λαθη πανω σε γραφηματα απο review σε review για ενα συγκεκριμενο μοντελο.

Παρ' ολ' αυτα, για λογους ευκολιας παρεθεσα τα παραπανω γραφηματα, αφου πρωτα επιβεβαιωσα οτι συμφωνουν με το συστημα μου σε μεγαλο βαθμο."

Επιλεκτικη αναγνωση. Εσυ και ο TheElf.

Εγώ λοιπόν πόσταρα από tomshardware και το συζητάμε ακόμα;

Πηρε το Oscar Αξιοπιστιας το Tom's οσο καιρο ελειπα??? 

Αποφευγεις να απαντήσεις επί της ουσίας γιατί μάλλον δεν σε βολεύει να παραδεχτείς πως οι ιντελ ειναι overrated και ΕΙΔΙΚΑ σε gaming δεν έχει νοημα να αγοράζεις ιντελ έναντι amd. Η αλήθεια είναι ότι το πως οι AMD δεν είναι αργοί για gaming, είναι σαν τους Intel και σας το έχει αποδείξει και ο heatspreader με τις 650ti σε sli, και γενικά τα παιχνίδια σε αναλύσεις υψηλές απαιτούν κυρίως gpu και όχι cpu. Εδώ ο heatspreader έκλεισε 2 πυρήνες και κατέβασε ρολόγια και το scaling των καρτών του παρέμενε ίδιο.

http://www.insomnia.gr/topic/526641-amd-vs-intel/?p=53151119

Ναι ισχυει, αποφευγω να απαντησω επι της ουσιας (?!?!) γιατι δεν με βολευει να παραδεχτω οτι οι (αγαπημενοι μου) Intel ειναι overrated ΕΙΔΙΚΑ για gaming. Φαντασου να αποδεικνυα οτι το συστημα με τον FX 6300 αποδιδει 25% περισσοτερο απο το συστημα με τον i5 4440..

Απο εκεί και πέρα, αποχωρώ από την συζήτηση γιατί δεν έχει νόημα να συνεχίζουμε.

Συμφωνω, ειδικα οταν ξεφευγουμε απο το θεμα. Υπαρχουν και τα προσωπικα μηνυματα.

Ααα ναι, και βασικά υποννοήθηκε ότι το techspot λέει ψέμματα, όχι εσύ.

"Οφείλουν αυτοί να παρουσιάζουν την αλήθεια."

Οταν δεν παρουσιαζεις την αληθεια, μαλλον ψευδεσαι.

Υ.Γ. Και σορρυ για τα απανωτά edit.

• Like 1
Δημοσ.

Οχι ρε γαμωτο, ειμαι καταδικασμενος να πεφτω σε ελφαδες..

To Mantle, μεχρι στιγμης και οσο εχω δει, εχει αναλαβει να αφαιρει, κατα το δυνατο, τα cpu-bottlenecks. Εφοσον υπαρχει bottleneck στα normal, το αφαιρει και αυξανει τις επιδοσεις του 8350 ως τα ~55fps οπου η 270 αποτελει πια το οριο του συστηματος με αποτελεσμα ο 8350 να αποδιδει στην ουσια οσο και ο i7. Αν δεν υπηρχε bottleneck, δεν θα αλλαζαν οι επιδοσεις του 8350, οπως δεν αλλαζουν οι επιδοσεις του i7+Mantle.

Στο techspot, εφοσον δεν υπαρχει Mantle, δεν μπορουμε να δουμε κατι αντιστοιχο. Παρατηρουμε ενα αγνο μπουκαλι του 8350 στα 47 fps ενω η 290Χ βγαζει ως και 70fps ([email protected]).

Τωρα, αν αναλογιστουμε τον κωδικα, αυτο το μπουκαλι ειναι λογικο, περιοριζεται δε τοσο με το πανευκολο oc στα 4.5, οσο και με το Mantle, αρκει να μπεις στον κοκκινο στρατο, και ενας cpu των 130€ (+30€ για ψυκτρα) θα μπορει να σηκωσει καρτα των 500€ και να αποδιδει οσο και ο i7 4770k των 300€(η αληθεια να λεγεται).

Αλλα, μονο εμενα μου φαινεται "στημενο" ολο αυτο..?

Πες τα χρυσόστομε, 

με μια 270 όπως λες και εσύ,χωρίς κόλπα o/c και mantle, ένας i7 την φτάνει στα όρια της ,ένας ι5 την φτάνει στα όρια της, ακόμα και ένας ι3 την φτάνει στα όρια της,με amd όμως πρέπει να κάνεις o/c ή/και να παίξεις με mantle για να την φτάσεις στα όρια της.

Αυτά λέμε και εμείς τόση ώρα,ποιος επεξεργαστής είναι καλύτερος όχι ποιο api είναι καλύτερο ή το πόσα fpa μπορείς να βγάλεις με διάφορα τεχνάσματα,αν θες σου λέω και εγώ πολλά κόλπα για να μπεις σε ini και να βγάζεις περισσότερα fpa σε πολλά παιχνίδια.

Γιατί οκ και celleron να βάζανε με το mantle και την 270 και εκεί θα έπιανε μέγιστα fps όπως έπιασε και με τον fx-4170. 

Δημοσ.

Πες τα χρυσόστομε, 

με μια 270 όπως λες και εσύ,χωρίς κόλπα o/c και mantle, ένας i7 την φτάνει στα όρια της ,ένας ι5 την φτάνει στα όρια της, ακόμα και ένας ι3 την φτάνει στα όρια της,με amd όμως πρέπει να κάνεις o/c ή/και να παίξεις με mantle για να την φτάσεις στα όρια της.

Αυτά λέμε και εμείς τόση ώρα,ποιος επεξεργαστής είναι καλύτερος όχι ποιο api είναι καλύτερο ή το πόσα fpa μπορείς να βγάλεις με διάφορα τεχνάσματα,αν θες σου λέω και εγώ πολλά κόλπα για να μπεις σε ini και να βγάζεις περισσότερα fpa σε πολλά παιχνίδια.

Γιατί οκ και celleron να βάζανε με το mantle και την 270 και εκεί θα έπιανε μέγιστα fps όπως έπιασε και με τον fx-4170. 

Ωραια, αλλα μην τον σκεφτεστε ΠΟΤΕ μονο του. Αυτο προσπαθω να πω απ την αρχη και παλι το αφηνεις στην ακρη.

Δειτε οτι μεχρι και το Thief ειναι τοσο gpu-bound που μεχρι 280Χ επιπεδο οι FX X3XX ΔΕΝ ειναι bottleneck (οπως εσφαλμενα γραφεις εδω οτι η 280Χ βγαζει 56, ενω βγαζει 47 αφου μιλαμε για το γραφημα με 1920x1200). Με mantle, γινεται ακομα πιο gpu-bound.

Αρα τι σημασια εχει αν ειναι καλυτερος οποιοσδηποτε Intel σε normal, 720p, αν στα 1920x1080 high-vhigh (εφοσον ειναι playable) εχουν την ιδια αποδοση και μεγαλη διαφορα τιμης..?

ΥΓ: Αν πω αλλη μια φορα 8350 και μπουκαλι θα γινουμε φιλοι?

Δημοσ.

Ναι μπερδεύτηκα,εγώ έλεγα για την r9 270χ στα 1920χ1050 high για τα 56fps,αφού ένας μέσος άνθρωπος με 1080 οθόνη εκεί θα παίζει.

Δειτε οτι μεχρι και το Thief ειναι τοσο gpu-bound που μεχρι 280Χ επιπεδο οι FX X3XX ΔΕΝ ειναι bottleneck

Ναι αν βλέπεις σε τι ρυθμίσεις τερματίζει μια κάρτα γραφικών για να αποφύγεις να πεις ότι σέρνεται ο επεξεργαστής....
Κανένας δεν θα κάτσει να παίξει το παιχνίδι με ~45fps όταν μπορεί να κατεβάσει λίγο της ρυθμίσεις και να το παίξει στα ~60,αν έχει intel δηλαδή,με amd θες mantle.

Αρα τι σημασια εχει αν ειναι καλυτερος οποιοσδηποτε Intel σε normal, 720p, αν στα 1920x1080 high-vhigh (εφοσον ειναι playable) εχουν την ιδια αποδοση και μεγαλη διαφορα τιμης..?

Ε αυτό, στα 1920χ1050 high έχουν μεγάλη διαφορά αν δεν τρέχει το mantle,με την 270χ από 47 μαξ σε 8350 θα πάει στης τελικές της κάρτας, τα 56 που έλεγα, και δεν υποστηρίζονται πολλά παιχνίδια (ακόμα;; ) από το mantle.

Δημοσ.

Ναι μπερδεύτηκα,εγώ έλεγα για την r9 270χ στα 1920χ1050 high για τα 56fps,αφού ένας μέσος άνθρωπος με 1080 οθόνη εκεί θα παίζει.

1920x1200 και 1680x1050. Αυτες εχουν τα γραφηματα.

Η 270Χ @1920x1200 βγαζει 48fps στα High, playable, και ο μεσος ανθρωπος οντως εκει παιζει. Τα 1920x1200 ειναι πιο κοντα στα 1920x1080 απο τα 1680x1050. Αυτα τα ξεκαθαριζω γιατι παλι μπερδευτηκες και κοιτας το λαθος γραφημα (1680x1050). 

Ναι αν βλέπεις σε τι ρυθμίσεις τερματίζει μια κάρτα γραφικών για να αποφύγεις να πεις ότι σέρνεται ο επεξεργαστής....

Κανένας δεν θα κάτσει να παίξει το παιχνίδι με ~45fps όταν μπορεί να κατεβάσει λίγο της ρυθμίσεις και να το παίξει στα ~60,αν έχει intel δηλαδή,με amd θες mantle.

Σε πληροφορω οτι το παιζω καπου στα 42avg. Στα high εχω ~50 με λιγο oc αλλα μου αρκουν περιεργως τα 42. Δεν ειναι δα και regular fps, καμια σχεση με Crysis/BF.

Ε αυτό, στα 1920χ1050 high έχουν μεγάλη διαφορά αν δεν τρέχει το mantle,με την 270χ από 47 μαξ σε 8350 θα πάει στης τελικές της κάρτας, τα 56 που έλεγα, και δεν υποστηρίζονται πολλά παιχνίδια (ακόμα;; ) από το mantle.

Απαντηθηκε στην αρχη, 48 βγαζει η 270Χ. Αρα τοσο ο 8350 οσο και οι Intel περιπου την ιδια αποδοση θα εχουν.

Σου ειπα ακομα και 290Χ να πιασεις, ο 8320 στα 4.5 με Mantle θα αποδιδει πολυ κοντα στους intel. END OF STORY. Αν εχει κανεις περισσοτερα χρηματα για gpu, δεν βλεπω τον λογο να μην παει σε 4770Κ. Ειναι τοσο απλο.

Οσο για το Mantle, βαζω και τον εαυτο μου μεσα, μας δινουνε τον γαιδαρο και τον κοιταμε στα δοντια... Εσυ επειδη εισαι ερωτευμενος με την Intel, εγω γιατι πιστευω οτι δεν ειναι και τοσο αθωο boost επιδοσεων. Η αληθεια ομως δεν αλλαζει, κανει θεαματικη δουλεια. 

• Like 1
Δημοσ.

Απαντηθηκε στην αρχη, 48 βγαζει η 270Χ. Αρα τοσο ο 8350 οσο και οι Intel περιπου την ιδια αποδοση θα εχουν.

Σου ειπα ακομα και 290Χ να πιασεις, ο 8320 στα 4.5 με Mantle θα αποδιδει πολυ κοντα στους intel. END OF STORY. Αν εχει κανεις περισσοτερα χρηματα για gpu, δεν βλεπω τον λογο να μην παει σε 4770Κ. Ειναι τοσο απλο.

Να για κάτι τέτοια σε αγαπάω,ενώ ξέρεις πολύ καλά ότι ακόμα και ο i3 θα βγάλει ίδιες και καλύτερες αποδόσεις επιμένεις να μιλάς μόνο για ι7 σε σχέση με τον 8350 το ποιος είναι ερωτευμένος από αυτά φαίνεται.

Δημοσ.

Να για κάτι τέτοια σε αγαπάω,ενώ ξέρεις πολύ καλά ότι ακόμα και ο i3 θα βγάλει ίδιες και καλύτερες αποδόσεις επιμένεις να μιλάς μόνο για ι7 σε σχέση με τον 8350 το ποιος είναι ερωτευμένος από αυτά φαίνεται.

8350 μπουκαλι, αγαπησε με ξανα

Δημοσ.

Μου αρέσει που είστε τόσο εξοικειωμένοι με τις έννοιες όπως το Bottleneck που μιλάτε και αργκό. "Μπουκάλι".

Όταν μιλάτε για AMD FX και Bottleneck, με συγχωρείτε, αλλά εκτίθεστε και δεν ξέρετε ούτε καν τι σημαίνει Bottleneck. Παίρνετε άτομα στο λαιμό σας και κουράζεται τους υπόλοιπους. Αν έχετε προτιμήσεις καλά κάνετε, αλλά κρατήστε τις για τον εαυτό σας. Μην προσπαθείτε με ψευδή και αβάσιμα επιχειρήματα να δημιουργήσετε κλίμα θέλοντας να πείσετε για την προτίμηση σας.

• Like 6
Δημοσ.

Μετα απο 4 μηνες απουσιας μου απο το forum λογω στρατου,βλεπω ακομα να συνεχιζονται τα ιδια και τα ιδια. Ποσες φορες δηλαδη πρεπει να τα λεμε.Οτι στο καλο και αν αγορασεις ειτε αυτος ειναι Fx 6300 ειτε 8320-50,ειτε used intel i5 ειτε καινουργιος,ολοι μα ολοι μια χαρα κανουν την δουλεια τους στα παιχνιδια. Για αυτο το λογο ακριβως μεγαλες εταιριες οπως η Blizzard βγαζουν τα παιχνιδια τους με χαμηλες απαιτησεις,γιατι δεν εχουν ολοι i7 ,ουτε ξοδευουν ολοι για καρτες γραφικων καθε χρονο 300 και 400ευρω. Λυπαμαι τους Mods που καθε λιγο και λιγακι πρεπει να ψαχνουν συνεχεια τετοιου ειδους θεματα για να τα κλεινουν ή να σβηνουν posts.

Και στην τελικη αν καποιος για δικο του προσωπικο λογο ή ψυχολογικο θελει να αγορασει μονο intel και δεν του φτανουν τα χρηματα,ας κοιταξει και σε used με εγγυηση πχ μπορει να βρει στα χρηματα του καινουργιου Fx 6300 ενα i5 3ης γενιας με εγγυηση και να ειναι παλι μια χαρα.

Μου αρέσει που είστε τόσο εξοικειωμένοι με τις έννοιες όπως το Bottleneck που μιλάτε και αργκό. "Μπουκάλι".

Όταν μιλάτε για AMD FX και Bottleneck, με συγχωρείτε, αλλά εκτίθεστε και δεν ξέρετε ούτε καν τι σημαίνει Bottleneck. Παίρνετε άτομα στο λαιμό σας και κουράζεται τους υπόλοιπους. Αν έχετε προτιμήσεις καλά κάνετε, αλλά κρατήστε τις για τον εαυτό σας. Μην προσπαθείτε με ψευδή και αβάσιμα επιχειρήματα να δημιουργήσετε κλίμα θέλοντας να πείσετε για την προτίμηση σας.

Οτι ειπε ο Heatspreader παραπανω συμφωνω απολυτα :D

• Like 1
Δημοσ.

Κατσε να σου απαντησω και σοβαρα γιατι εχεις κανα-δυο προβληματακια αντιληψης και θα μου πεις οτι κρυβομαι ή δεν ξερω και γω τι..

Ειμαστε σε ενα ακομα θεμα "AMD vs INTEL", καπου αναφερεται το Thief, σας τονιζω την σημασια της gpu, σας δειχνω οτι κανενας επεξεργαστης Amd δεν κοβει καρτες επιπεδου 280Χ (υπο προυποθεσεις ουτε 290Χ), εμμεσα σας λεω οτι μπορειτε να επιλεξετε τυχαια cpu (i3, FX XXXX, i5, i7), οσον αφορα και το Thief, για καρτες μικροτερες απο 280Χ/290Χ και ειμαι εγω ο ερωτευμενος?!?!? Που ειμαι ουδετερος και αφηνω την επιλογη στην κριση και τις αναγκες του καθενος? Το μονο που απεδειξα ειναι οτι οι FX δεν υπολειπονται σε τιποτα των intel οσον αφορα το Thief και οσο μιλαμε για normal συστηματα, αντε το πολυ με μια 290Χ πανω.

Με ειπες χρυσοστομο (και το εννοουσες) οταν ειπα οτι ο 8350 δημιουργει bottleneck. Δεν χρειαζοταν να το ξανα-πεις οτι γουσταρεις intel ρε παιδι μου, μη προσπαθεις να μου κολλησεις και εμενα χρωματα ομως.

Θα υποθεσω οτι και αυτο σε εμενα αναφερεται.

Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια, κοκκινισα ελαφρως. Ειχα να νιωσω ετσι απο το Γυμνασιο.

Αυτο που με εντυπωσιασε περισσοτερο απο ολα, ειναι η αδεκαστη επιχειρηματολογια σου και οι εγγυημενες γνωσεις σου.

Μου θυμιζεις αυτον

τρομακτικα πολυ, ειναι σαν να εκανες μεταφραση αυτα που λεει ακριβως, μονο που ακομα κι αυτος δειχνει τι σημαινει bottleneck.

Κατσε να κανω το restart και να τρεξω σε stock να δεις τι εστι bottleneck.

Δημοσ.

Ούτε καν θα μπω στο κόπο να δω το Video. Τα έχω πει πολλές φορές. Αν θες κάνε μία αναζήτηση. 
Δεν γίνεται σε κάθε Thread, κάθε φορά τα ίδια. Έλεος δηλαδή! 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...