Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα ενεργοποιήθηκε το ΟΤΕ TV (μέσα σε λιγότερο από ώρα) αλλά έχω το εξής θέμα με το δίκτυο.

Στο ένα δωμάτιο έχω τον ρούτερ του ΟΤΕ (Huawei HG520c) που συνδέτει στο ίντερνετ.

Στο σαλόνι έχω έναν ασύρματο ρούτερ DLink 860L που πάνω του συνδέεται ένα NAS και το Blu Ray και ο οποίος "μοιράζει" τη σύνδεση ασύρματα σε όλο το σπίτι και σε ένα pc δίπλα του.

Ο Dlink συνδέεται με τον Huawei με powerplug (devolo 500).

Όλα καλά έως εδώ καθώς το δίκτυο "παίζει" κανονικά (αν και δε μπορώ να δω το interface του  Huawei)

Αν συνδέσω τη θύρα STB με το powerplug και τον αποκωδικοποιητή πάλι με το powerplug στο σαλόνι τότε το OTE TV παίζει κανονικά αλλά όπως είναι λογικό, δεν έχω ιντερνετ.

Αν συνδέσω τον αποκωδικοποιητή με τον Dlink τότε δεν έχω OTE TV.

Υποψιάζομαι πως κάτι πάει στραβά με το multicast αλλά δε μπορώ να βγάλω άκρη.

Αν δεν καταφέρω να το κάνω να δουλέψει θα πρέπει να το επιστρέψω αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει σύντομα.

Καμία ιδέα για ρυθμίσεις και συνδέσεις;

Δημοσ.

αν βαλεις το μοντεμ του οτε στο σαλονι και στο δωματιο το αλλο ωστε να συνδεσεις τον αποδοικοποιητη στη θυρα του και το power σε μια διαθεσιμη lan

Δημοσ.

αν βαλεις το μοντεμ του οτε στο σαλονι και στο δωματιο το αλλο ωστε να συνδεσεις τον αποδοικοποιητη στη θυρα του και το power σε μια διαθεσιμη lan

Δε θέλω να βάλω τον άλλο router στο δωμάτιο γιατί πρώτον είναι gigabit και θέλω γρήγορες ταχύτητες ανάμεσα στο pc και το nas και επίσης θέλω το ασύρματο να είναι στο σαλόνι.

Δημοσ.

χμμμμ βαζεις και τα δυο στο σαλονι πετας τον αποδοικοποιητη στην θυρα του το νας στο καλο το γρηγορο ρουτερακι συνδεσε στο μοντεμ το καλο πετυχενεις τελεια ταχυτητα (μεταξυ nas και pc) μετα συνδεεις το καλο ρουτερακι με του ΟΤΕ  δεν μου ερχετε κατι αλλο τωρα.Αλλιως περιμενε poulino να δωσει τα φωτα του

Δημοσ.

χμμμμ βαζεις και τα δυο στο σαλονι πετας τον αποδοικοποιητη στην θυρα του το νας στο καλο το γρηγορο ρουτερακι συνδεσε στο μοντεμ το καλο πετυχενεις τελεια ταχυτητα (μεταξυ nas και pc) μετα συνδεεις το καλο ρουτερακι με του ΟΤΕ  δεν μου ερχετε κατι αλλο τωρα.Αλλιως περιμενε poulino να δωσει τα φωτα του

Αν είχα πρίζα κοντά αυτό θα έκανα αλλά η πρίζα είναι στην άλλη άκρη...

Δημοσ.

χμμμ κατι τρελο αν ξερουν και οι αλλοι αν κανεις καμια πατεντουλα με το Power αντι για net να μεταφερει τη τηλεφωνικη γραμμη ουσιαστικα να γινει μπαλομα στο καλωδιο με να αποκτησει κλιψακι τηλεφωνο να μπει στην μπριζα τηλ LAN για να κουμποσει στο power και το αναποδο οταν φτασει στο μοντεμ και μονο που το σκεφτομαι ακουγεται τρελο αλλα δεν ξερεις ποτε ας δουμε τη λενε και οι αλλοι

Δημοσ.

Εγώ έχω ρίξει την κανονική έξοδο του ιντερνετ από το ρούτερ μαζί με την έξοδο του ote tv (STB) στο powerline (devolo έχει 3 eth). Στο αντίστοιχο powerline στο σαλόνι έχω και ιντερνετ και tv!!! Με τα poweline πχ του ote δεν δούλευε το παραπάνω. 

Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να απενεργοποιήσεις το dhcp και σε κάθε μηχάνημα να έχεις καρφωτή ip. Γιατί μπερδεύεται με το dhcp του stb.

Δημοσ.

με powerline με μια εξοδο δεν νομιζω να μπορεσεις να το καταφερεις να περασεις και τα 2 ethernet απο μεσα εκτος αν ειχες τροπο και switch να παιξεις με vlans.

Δημοσ.

με powerline με μια εξοδο δεν νομιζω να μπορεσεις να το καταφερεις να περασεις και τα 2 ethernet απο μεσα εκτος αν ειχες τροπο και switch να παιξεις με vlans.

Τα powerline που έχω έχουν 2 θύρες το καθένα

Δημοσ.

δεν σε αφηνει να σεταρεις την καθε μια etherneet διαφορετικα στo powerline?

Δε βλέπω κάποια τέτοια επιλογή

Δημοσ.

τοτε θα πρεπε να υπαρχουν switches με vlans για να το πετυχεις  που πας σε ακριβα πραγματα.δεν μπορω να σκεφτω αλλη λυση.

Δημοσ.

Προς το παρόν αυτό που έχω κάνει είναι να συνδέσω τις θύρες 1 και 4 του ρουτερ του ΟΤΕ με το ένα powerline και στο άλλο έχω καρφί τον αποκωδικοποιητη και τον άλλο ρουτερ. Το internet λειτουργεί κανονικά αλλά αν συνδεθώ στο ΟΤΕ TV τότε δεν έχω Ίντερνετ (όπως είναι και το λογικό)

Δημοσ.

Τελικά έβαλα 6 μέτρα καλώδιο τηλεφώνου και τα έφερα όλα μαζί σε ένα σημείο. Αν και το OTE TV δεν παίζει και τόσο άψογα αλλά αυτό είναι άλλο θεμά

Δημοσ.

Προς το παρόν αυτό που έχω κάνει είναι να συνδέσω τις θύρες 1 και 4 του ρουτερ του ΟΤΕ με το ένα powerline και στο άλλο έχω καρφί τον αποκωδικοποιητη και τον άλλο ρουτερ. Το internet λειτουργεί κανονικά αλλά αν συνδεθώ στο ΟΤΕ TV τότε δεν έχω Ίντερνετ (όπως είναι και το λογικό)

εφοσον το powerline δεν ξεχωριζει το ενα δικτυο απο το αλλο αυτο που εκανες δεν πρσφερει κατι.εκτος αν ειχε vlans

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...