winarg Δημοσ. 19 Απριλίου 2014 Δημοσ. 19 Απριλίου 2014 Σήμερα ενεργοποιήθηκε το ΟΤΕ TV (μέσα σε λιγότερο από ώρα) αλλά έχω το εξής θέμα με το δίκτυο. Στο ένα δωμάτιο έχω τον ρούτερ του ΟΤΕ (Huawei HG520c) που συνδέτει στο ίντερνετ. Στο σαλόνι έχω έναν ασύρματο ρούτερ DLink 860L που πάνω του συνδέεται ένα NAS και το Blu Ray και ο οποίος "μοιράζει" τη σύνδεση ασύρματα σε όλο το σπίτι και σε ένα pc δίπλα του. Ο Dlink συνδέεται με τον Huawei με powerplug (devolo 500). Όλα καλά έως εδώ καθώς το δίκτυο "παίζει" κανονικά (αν και δε μπορώ να δω το interface του Huawei) Αν συνδέσω τη θύρα STB με το powerplug και τον αποκωδικοποιητή πάλι με το powerplug στο σαλόνι τότε το OTE TV παίζει κανονικά αλλά όπως είναι λογικό, δεν έχω ιντερνετ. Αν συνδέσω τον αποκωδικοποιητή με τον Dlink τότε δεν έχω OTE TV. Υποψιάζομαι πως κάτι πάει στραβά με το multicast αλλά δε μπορώ να βγάλω άκρη. Αν δεν καταφέρω να το κάνω να δουλέψει θα πρέπει να το επιστρέψω αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει σύντομα. Καμία ιδέα για ρυθμίσεις και συνδέσεις;
soteras Δημοσ. 19 Απριλίου 2014 Δημοσ. 19 Απριλίου 2014 αν βαλεις το μοντεμ του οτε στο σαλονι και στο δωματιο το αλλο ωστε να συνδεσεις τον αποδοικοποιητη στη θυρα του και το power σε μια διαθεσιμη lan
winarg Δημοσ. 19 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2014 αν βαλεις το μοντεμ του οτε στο σαλονι και στο δωματιο το αλλο ωστε να συνδεσεις τον αποδοικοποιητη στη θυρα του και το power σε μια διαθεσιμη lan Δε θέλω να βάλω τον άλλο router στο δωμάτιο γιατί πρώτον είναι gigabit και θέλω γρήγορες ταχύτητες ανάμεσα στο pc και το nas και επίσης θέλω το ασύρματο να είναι στο σαλόνι.
soteras Δημοσ. 19 Απριλίου 2014 Δημοσ. 19 Απριλίου 2014 χμμμμ βαζεις και τα δυο στο σαλονι πετας τον αποδοικοποιητη στην θυρα του το νας στο καλο το γρηγορο ρουτερακι συνδεσε στο μοντεμ το καλο πετυχενεις τελεια ταχυτητα (μεταξυ nas και pc) μετα συνδεεις το καλο ρουτερακι με του ΟΤΕ δεν μου ερχετε κατι αλλο τωρα.Αλλιως περιμενε poulino να δωσει τα φωτα του
winarg Δημοσ. 19 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2014 χμμμμ βαζεις και τα δυο στο σαλονι πετας τον αποδοικοποιητη στην θυρα του το νας στο καλο το γρηγορο ρουτερακι συνδεσε στο μοντεμ το καλο πετυχενεις τελεια ταχυτητα (μεταξυ nas και pc) μετα συνδεεις το καλο ρουτερακι με του ΟΤΕ δεν μου ερχετε κατι αλλο τωρα.Αλλιως περιμενε poulino να δωσει τα φωτα του Αν είχα πρίζα κοντά αυτό θα έκανα αλλά η πρίζα είναι στην άλλη άκρη...
soteras Δημοσ. 19 Απριλίου 2014 Δημοσ. 19 Απριλίου 2014 χμμμ κατι τρελο αν ξερουν και οι αλλοι αν κανεις καμια πατεντουλα με το Power αντι για net να μεταφερει τη τηλεφωνικη γραμμη ουσιαστικα να γινει μπαλομα στο καλωδιο με να αποκτησει κλιψακι τηλεφωνο να μπει στην μπριζα τηλ LAN για να κουμποσει στο power και το αναποδο οταν φτασει στο μοντεμ και μονο που το σκεφτομαι ακουγεται τρελο αλλα δεν ξερεις ποτε ας δουμε τη λενε και οι αλλοι
harris78 Δημοσ. 19 Απριλίου 2014 Δημοσ. 19 Απριλίου 2014 Εγώ έχω ρίξει την κανονική έξοδο του ιντερνετ από το ρούτερ μαζί με την έξοδο του ote tv (STB) στο powerline (devolo έχει 3 eth). Στο αντίστοιχο powerline στο σαλόνι έχω και ιντερνετ και tv!!! Με τα poweline πχ του ote δεν δούλευε το παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να απενεργοποιήσεις το dhcp και σε κάθε μηχάνημα να έχεις καρφωτή ip. Γιατί μπερδεύεται με το dhcp του stb.
poulinos Δημοσ. 19 Απριλίου 2014 Δημοσ. 19 Απριλίου 2014 με powerline με μια εξοδο δεν νομιζω να μπορεσεις να το καταφερεις να περασεις και τα 2 ethernet απο μεσα εκτος αν ειχες τροπο και switch να παιξεις με vlans.
winarg Δημοσ. 20 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2014 με powerline με μια εξοδο δεν νομιζω να μπορεσεις να το καταφερεις να περασεις και τα 2 ethernet απο μεσα εκτος αν ειχες τροπο και switch να παιξεις με vlans. Τα powerline που έχω έχουν 2 θύρες το καθένα
poulinos Δημοσ. 20 Απριλίου 2014 Δημοσ. 20 Απριλίου 2014 Τα powerline που έχω έχουν 2 θύρες το καθένα δεν σε αφηνει να σεταρεις την καθε μια etherneet διαφορετικα στo powerline?
winarg Δημοσ. 20 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2014 δεν σε αφηνει να σεταρεις την καθε μια etherneet διαφορετικα στo powerline? Δε βλέπω κάποια τέτοια επιλογή
poulinos Δημοσ. 20 Απριλίου 2014 Δημοσ. 20 Απριλίου 2014 τοτε θα πρεπε να υπαρχουν switches με vlans για να το πετυχεις που πας σε ακριβα πραγματα.δεν μπορω να σκεφτω αλλη λυση.
winarg Δημοσ. 20 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2014 Προς το παρόν αυτό που έχω κάνει είναι να συνδέσω τις θύρες 1 και 4 του ρουτερ του ΟΤΕ με το ένα powerline και στο άλλο έχω καρφί τον αποκωδικοποιητη και τον άλλο ρουτερ. Το internet λειτουργεί κανονικά αλλά αν συνδεθώ στο ΟΤΕ TV τότε δεν έχω Ίντερνετ (όπως είναι και το λογικό)
winarg Δημοσ. 20 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2014 Τελικά έβαλα 6 μέτρα καλώδιο τηλεφώνου και τα έφερα όλα μαζί σε ένα σημείο. Αν και το OTE TV δεν παίζει και τόσο άψογα αλλά αυτό είναι άλλο θεμά
poulinos Δημοσ. 20 Απριλίου 2014 Δημοσ. 20 Απριλίου 2014 Προς το παρόν αυτό που έχω κάνει είναι να συνδέσω τις θύρες 1 και 4 του ρουτερ του ΟΤΕ με το ένα powerline και στο άλλο έχω καρφί τον αποκωδικοποιητη και τον άλλο ρουτερ. Το internet λειτουργεί κανονικά αλλά αν συνδεθώ στο ΟΤΕ TV τότε δεν έχω Ίντερνετ (όπως είναι και το λογικό) εφοσον το powerline δεν ξεχωριζει το ενα δικτυο απο το αλλο αυτο που εκανες δεν πρσφερει κατι.εκτος αν ειχε vlans
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα