Προς το περιεχόμενο

PC Gaming (Συζήτηση)


Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν έχει ιδιέταιρη σημασία να ξέρουμε top 10 μηνιαίο αν δεν ξέρουμε και νούμερα πωλήσεων. Αν δεν υπάρχει τίποτα σε ένα μήνα για παραδείγμα μπορεί να βγει πρώτο ένα παιχνίδι με 10 πωλήσεις (υπερβολή για να διευκολύνω το point μου). Οι ετήσιες πωλήσεις έχοντας ευρύτερο στατιστικό δείγμα και περιλαμβάνοντας όλες τις εποχιακές τάσεις είναι πολύ καλύτερος δείκτης εμπορικότητας. Και η αλήθεια είναι ότι πράγματι οι πωλήσεις τον Δεκέμβριο είναι τρομακτικά μεγαλύτερες σε σχέση με άλλους μήνες.

 

Επαναλαμβάνω, αν δεν ήταν παγκόσμιο φαινόμενο η επιτυχια των sport games...

Για να μη λέμε τα ίδια και τα ίδια, παρέθεσα τα στατιστικά του καλοκαιριού για ένα λόγο:

Κάθε μήνα εναλλάσσονται να παιχνίδια στο Top10. Ένα μήνα δε θα δεις καν το Madden, έναν άλλο δε θα δεις το ΝΒΑ ή το FIFA.

Τα ετήσια δεν έχουν νόημα γιατί είναι απλά ένας μέσος όρος.

Η ουσία είναι ότι στην Ελλάδα κάθε μήνα θα δεις τα ίδια και τα ίδια ενώ στο εξωτερικό αλλάζουν ανάλογα με τις κυκλοφορίες.

Δεν είπα ότι δεν είναι διάσημα τα αθλητικά παιχνίδια στο εξωτερικό, απλά δεν έχουν το μονοπώλιο όπως συμβαίνει εδώ.

 

Όσο για τα νούμερα, τέτοιου είδους έρευνες περιλαμβάνουν συνήθως όλες τις retail πωλήσεις, και ένα μέρος των digital (αν όχι όλες). Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για μερικές χιλιάδες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Fulgore,

 

Πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω εδώ και 1-2 σελίδες ποιο είναι το συμπέρασμα που βγάζεις. Η Blizzard είναι top selling εταιρεία στο pc στην ελλάδα όπως ακριβώς και στο εξωτερικό. Τα αθλητικά παιχνίδια και τα κλασσικά shooters (Battlefield, Cod) είναι top selling τίτλοι στις κονσόλες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

 

Υπάρχουν προφανώς οι outliers που εμφανίζονται κατα καιρούς αλλά το σκηνικό είναι το ίδιο από τότε που υπήρξε η "άνθιση" του gaming και περισσότεροι άνθρωποι το έπιασαν σαν hobby. Άνθρωποι που δε τους ενδιαφέρουν τόσο τα παιχνίδια αλλά ακολουθούν την εκάστοτε μόδα στη διασκέδαση. Αυτό δεν είναι φαινόμενο ιδιέταιρο στην Ελλάδα, είναι παγκόσμιο.

Το τραγικο ειναι οτι τα cod και bf ενω ξεκινησαν απο το pc φτασανε τωρα να ειναι topselling στις κονσολες μια και το ανεφερες! Βεβααι τοσα χρονια ηταν και η πειρατεια που ειδικα το cod ηταν πρωτο σε πειρατεια στο pc καθε χρονο αλλα τωρα με το denuvo ελπιζω να πουλησουν πολυ καλυτερα στο pc και τα δυο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είμαστε ούτε διαφορετικοί ούτε καλύτεροι ούτε χειρότεροι από τις άλλες χώρες και δε βλέπω λόγο για συμπτώματα κατωτερότητας ή ανωτερότητας. Η διαφορά είναι πως δεν έχουμε δική μας παραγωγή και σκηνή, αλλά αναλογικά με το μέγεθος της αγοράς τα ίδια είμαστε από πλευράς αντιμετώπισης. Εκεί που διαφοροποιούνται τα πράγματα είναι στην καταναλωτική μας συνείδηση και της δομής της αγοράς (αντιπροσωπείες, τιμές, προϊόντα, καταστήματα κλπ) αν και στο PC με το Steam αυτό είναι όλο και πιο ασήμαντο σταδιακά.

 

Σ' ένα πράγμα υπερτερεί η ελληνική gaming αγορά: δεν απαγορεύει συγκεκριμένα video games ή θεματολογίες video games όπως γίνεται σε άλλες χώρες. ΟΚ, είχαμε κάποτε τον θρυλικά ηλίθιο νόμο 3037/2002 αλλά καταργήθηκε μετά από μερικά χρόνια. Κι επηρρέασε μόνο την arcade αγορά (που ήταν ήδη σε ύφεση) και τα internet cafes.

https://en.wikipedia.org/wiki/Law_3037/2002

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.koolnews.gr/diethni/151259-i-prothypoyrgos-tis-norvigias-paizei-pokemon-go-se-synedriasi-tis-voylis

 

Στο ελληνικό κοινοβούλιο έχουμε τέτοια άραγε; Τσκ τσκ... 100 χρόνια πίσω η Ελλάδα στην gaming κουλτούρα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

H είδηση αυτή θα ήταν θετική άμα γινόταν πριν μερικά χρόνια. Κι όχι τώρα που η ποιότητα παιχνιδιών της Ubisoft έχει φτάσει στον πάτο και που προσπαθεί απεγνωσμένα να πουλήσει στα social justice warriors*.

 

* http://knowyourmeme.com/memes/social-justice-warrior

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...