celt3 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Καλησπέρα,θα ήθελα την γνώμη σας για το πώς έχει διαμορφωθεί η αγορά εργασίας σήμερα.Συγκεκριμένα,πώς κρίνετε μεροκάματο για εργασία (σουβλατζίδικο) 10ωρη 20 ευρώ.Με τα σημερινα δεδομένα θεωρείται δίκαιη αμοιβή?
aris1986 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Oχι δεν θεωρείται δίκαιη. Θα τυλίγεις γύρους ή delivery; 1
bluesattack Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δικαιη ? Ουτε για αστειο.Αν δε προκειται για ψηστη ..Ειναι τουλαχιστον με ενσημα ?
celt3 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Ευτυχώς δεν έχω άμεση ανάγκη,έψαχνα πριν κανα μήνα γιατί ήθελα να κάνω κάποιες αγορές και με πήραν σήμερα ξαφνικά και πήγα να δώ τι γίνεται.Μιλάμε για ψήστη,φτιάχνεις σαντουιτς,κρέπες κρατάς το μαγαζί.Ωράριο 3 μεσημέρι με 12-1 το βράδυ μπορει και παραπάνω.Ρωτάω γιατί μου έκανε εντύπωση το ποσό των 20 ευρώ γιατί είπε πως τόσα δίνουν στην αγορά.Ενσημα ανέφερε αργότερα θα δούμε.Δεν ξέρω κάποιος που δουλευει σε παρόμοιο ή σε καφετέρια δεν παίρνει 30 ευρώ?Ή φτάσαμε πια τόσο χαμηλα?
aris1986 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Κανονικά επιβάλλεται 25€ μεροκάματο + υπερωρίες των 3,30 η ώρα. Και εννοείται ένσημα και τα δώρα/επιδόματα. Αν κάψεις το χερι σου χωρίς ένσημα θα στο πληρώσει ο αφεντικός; Ασε που θα μπορέσεις να το κυνηγήσεις... 25 € μεροκαματο πες του αν δεν θέλει σκλάβους ή "ούγκαλους" στο μυαλό και επιθεώρηση εργασίας... Ενσημα ανέφερε αργότερα θα δούμε.Δεν ξέρω κάποιος που δουλευει σε παρόμοιο ή σε καφετέρια δεν παίρνει 30 ευρώ?Ή φτάσαμε πια τόσο χαμηλα? δεν προκειται να στα κολλήσει ουτε τωρα ουτε αργότερα. Τι περιμένει την αναπτυξη, το ανοιγμα των αγορών και το πλεόνασμα, πες του... 3
bluesattack Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Ευτυχώς δεν έχω άμεση ανάγκη,έψαχνα πριν κανα μήνα γιατί ήθελα να κάνω κάποιες αγορές και με πήραν σήμερα ξαφνικά και πήγα να δώ τι γίνεται.Μιλάμε για ψήστη,φτιάχνεις σαντουιτς,κρέπες κρατάς το μαγαζί.Ωράριο 3 μεσημέρι με 12-1 το βράδυ μπορει και παραπάνω.Ρωτάω γιατί μου έκανε εντύπωση το ποσό των 20 ευρώ γιατί είπε πως τόσα δίνουν στην αγορά.Ενσημα ανέφερε αργότερα θα δούμε.Δεν ξέρω κάποιος που δουλευει σε παρόμοιο ή σε καφετέρια δεν παίρνει 30 ευρώ?Ή φτάσαμε πια τόσο χαμηλα? Ναι μωρε τοσα δινει η ''αγορα'' , ''ετσι δουλευει η πιατσα'' και τα σχετικα.Ε λοιπον οχι , η αγορα, σε μαγαζια που εγω τουλαχιστον εχω προσωπικη αποψη απο γνωστους δινει περισσοτερα.Ειχα ρωτησει και εγω πριν εναμιση χρονο σε ενα μαγαζι, 20 με το ζορι ηθελε να δωσει ο βλακεντιος ''επιχειρηματιας'' της κωλοτρυπιδας .Μα εχουμε κριση ειπε.Τουλαχιστον σε αυτη την περιπτωση , μου εμεινε η ικανοποιηση οτι πηρε @@ γενικως και βαραει μυγες.Που να σταθει ενα μαγαζι οταν οι υπαλληλοι φευγουν ερχονται, δεν τα βλεπουν οι πελατες ? Βεβαια ειναι αναλογα και την πολη/περιοχη.Σε μερικες περιοχες οργιαζει η ανεργια.Περα των προσωπικων προβληματων -αναγκων του καθενος. 2
celt3 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Κανονικά επιβάλλεται 25€ μεροκάματο + υπερωρίες των 3,30 η ώρα. Και εννοείται ένσημα και τα δώρα/επιδόματα. Αν κάψεις το χερι σου χωρίς ένσημα θα στο πληρώσει ο αφεντικός; Ασε που θα μπορέσεις να το κυνηγήσεις... 25 € μεροκαματο πες του αν δεν θέλει σκλάβους ή "ούγκαλους" στο μυαλό και επιθεώρηση εργασίας... δεν προκειται να στα κολλήσει ουτε τωρα ουτε αργότερα. Τι περιμένει την αναπτυξη, το ανοιγμα των αγορών και το πλεόνασμα, πες του... Επίσης ανέφερε πως θέλει Μ.Σάββατο και Κυριακή του πάσχα δουλειά,δεν έχει δεν δουλεύω.Εχεις δίκιο σε όλα όσα λες.Δεν υπάρχει περίπτωση να πάω,αλλά σε συζήτηση που είχα έλεγαν πως τα πράγματα έτσι είναι πια και πρέπει να θεωρείται τύχη αυτή η προσφορά δουλειάς και μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση. Ναι μωρε τοσα δινει η ''αγορα'' , ''ετσι δουλευει η πιατσα'' και τα σχετικα.Ε λοιπον οχι , η αγορα, σε μαγαζια που εγω τουλαχιστον εχω προσωπικη αποψη απο γνωστους δινει περισσοτερα.Ειχα ρωτησει και εγω πριν εναμιση χρονο σε ενα μαγαζι, 20 με το ζορι ηθελε να δωσει ο βλακεντιος ''επιχειρηματιας'' της κωλοτρυπιδας .Μα εχουμε κριση ειπε.Τουλαχιστον σε αυτη την περιπτωση , μου εμεινε η ικανοποιηση οτι πηρε @@ γενικως και βαραει μυγες.Που να σταθει ενα μαγαζι οταν οι υπαλληλοι φευγουν ερχονται, δεν τα βλεπουν οι πελατες ? Βεβαια ειναι αναλογα και την πολη/περιοχη.Σε μερικες περιοχες οργιαζει η ανεργια.Περα των προσωπικων προβληματων -αναγκων του καθενος. Το πρόβλημα με αυτούς είναι οτι βαράνε στην ανάγκη του άλλου.Εγώ μπορεί να μην δέχτηκα κάποιος δύστυχος άλλος θα πει ναι.
bluesattack Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Ε με 28% ανεργια εχουν ξεσαλωσει.Εχουν δεν εχουν προβλημα κοιτανε να σε ξεζουμισουν. 3
aris1986 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 δεν ειναι τυχη ειναι σκλαβιά μην σου πω οτι θα τον κηνυγας και για τα λεφτα σου ή θα σου δινει έναντι για "εργασιακή ομηρία". Δεν ξερω ποσο χρονων εισαι εγω ειμαι 27-28. Τα χω παθει 2-3 φορες. Χεστον και ας εχεις οικονομικό προβλημα οπως ολοι. Μη φτασεις στο τελος να δουλευεις τσαμπα ή να του εχεις δουλεψει τσαμπα. Μπορεις να τον τρολλαρεις ομως. Πες του ευχαριστω για τη θεση δεν δεχομαι λογω χαμηλου μεροκάματου παντως εχω 2 μπαγλαντεσιανους φιλους που ερχονται να δουλεψουν και με 15. Να τους το πω; αμα σου πει και τιποτα αφου εισαι gtp πες του... 3
MovingShadow Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Ε με 28% ανεργια εχουν ξεσαλωσει.Εχουν δεν εχουν προβλημα κοιτανε να σε ξεζουμισουν. Απο την άλλη μεριά όμως , τον ρωτάς αυτόν , που είναι επιτηδευματίας , εάν ΜΠΟΡΕΙ να πληρώνει ΙΚΑ κλπ? Γιατί έχει πέσει πολύ ο τζίρος σε ότι μαγαζί και να έχεις.... Παλια βγάζανε λεφτά , σήμερα ποιος παίρνει σουβλάκια και πόσο συχνά? Δεν τους συνηγορώ , απλά λέω...
aris1986 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Απο την άλλη μεριά όμως , τον ρωτάς αυτόν , που είναι επιτηδευματίας , εάν ΜΠΟΡΕΙ να πληρώνει ΙΚΑ κλπ? Γιατί έχει πέσει πολύ ο τζίρος σε ότι μαγαζί και να έχεις.... Παλια βγάζανε λεφτά , σήμερα ποιος παίρνει σουβλάκια και πόσο συχνά? Δεν τους συνηγορώ , απλά λέω... ΔΕΚΤΟ. Αν δεν μπορει να το δουλευει μονος του ομως. Θα πληρώνει το ΤΕΒΕ του σαν κυριος και κομπλε. Σιγα καμια τρυπα θα εχει κρεπεραδικο. Αν θελει εργατες πρεπει να δινει και αποδοχες αναλογες. Ειδα και την παλια εποχη που βγαινανε λεφτα τι τα κανανε ολοι αυτοι. Να χρωστανε ΤΕΒΕ καταντησανε και να του κυνηγάνε οι τράπεζες. Ειχανε βλεπεις πισω στο μυαλό τους overall business plan... 1
celt3 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Για να είμαι ειλικρινής με έπιασε πανικός στην σκέψη να είχα την ανάγκη και να μην μπορούσα να αρνηθώ τι θα έκανα.Μόλις πήρα το πτυχίο μου και είναι η πρώτη φορά που πήγα να δουλέψω με αυτές τις συνθήκες και είπα μπας και ζω σε άλλον πλανήτη και έχω πολλές απαιτήσεις. Απο την άλλη μεριά όμως , τον ρωτάς αυτόν , που είναι επιτηδευματίας , εάν ΜΠΟΡΕΙ να πληρώνει ΙΚΑ κλπ? Γιατί έχει πέσει πολύ ο τζίρος σε ότι μαγαζί και να έχεις.... Παλια βγάζανε λεφτά , σήμερα ποιος παίρνει σουβλάκια και πόσο συχνά? Δεν τους συνηγορώ , απλά λέω... Και ΙΚΑ να μην μπορεί να πληρώσει το να έχει απαίτηση να κρατήσω το μαγαζί 7 μέρες την εβδομάδα με 20 ευρώ την ημέρα είναι too much. 1
bluesattack Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Απο την άλλη μεριά όμως , τον ρωτάς αυτόν , που είναι επιτηδευματίας , εάν ΜΠΟΡΕΙ να πληρώνει ΙΚΑ κλπ? Γιατί έχει πέσει πολύ ο τζίρος σε ότι μαγαζί και να έχεις.... Παλια βγάζανε λεφτά , σήμερα ποιος παίρνει σουβλάκια και πόσο συχνά Δεν τους συνηγορώ , απλά λέω... Ας το κλεισει η ας το δουλεψει μονος του.Και αν αυριο πεσει ο τζιρος ακομα περισσοτερο ? 15 Ε στον υπαλληλο ? Μεθαυριο ? 5 Ε την ημερα στον υπαλληλο ? Και ποιος ειπε οτι ειναι στην διακριτικη του ευχερεια το ημερομισθιο και θα το αυξομειωνει συμφωνα με τις δικες του αναγκες ? Ασε που η εστιαση ειναι απο τους κλαδους που κρατανε ακομα.. 4
zio10 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Όλοι δίκιο έχουν...και ο εργαζόμενος που τα θεωρεί λίγα και ο επιχειρηματίας που μπορεί να δώσει έστω και με αυτά τα λεφτά μια θέση εργασίας σε τέτοιες εποχές. (ειδικά όταν μιλάμε για μικρά μαγαζιά)
MovingShadow Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Έχω επιχείρηση , και έχω 2 εργαζομένους , χώρια τους άλλους που απασχολούντε με σύμβαση έργου.... Σας λέω πως , το ΙΚΑ , η μισθοδοσία , το ΤΕΒΕ και τα δώρα τώρα το Πασχα , είναι big pain in the ass.... Εάν γίνετε αφεντικά , που σας το εύχομαι , θα με καταλάβετε.... Τα πρόστιμα είναι μεγάλα (10.500 για κάθε ανασφάλιστο....) , και αυτό είναι που με κάνει να τους δηλώνω , και το δηλώνω με ειλικρίνεια.... , όχι ότι τους πολυ-λυπάμαι , διότι δυστυχώς (εκτός ότι έχω δουλέψει πολύ ανασφάλιστα στην ζωή μου...) , όταν γίνεις αφεντικό έχεις πολλά στο μυαλό σου . και πολλά να πληρώσεις , και κοιτάς να βγάλεις απο την μύγα ξύγκι. Χαίρομαι απο την άλλη που ο νόμος , και ο φόβος , δεν μου επιτρέπει να είμαι λαμόγιο , γιατί ο καθένας στην θέση μου θα κοίταζε να την γλιτώσει , τουλάχιστον στο ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ο νόμος δουλέυει με το παραπάνω... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις