Προς το περιεχόμενο

Οι Universal εφαρμογές της Microsoft μπορούν να τρέχουν σε PC, tablets, smartphones και το Xbox One

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το δεύτερο και ίσως σημαντικότερο κομμάτι της ενιαίας εμπειρίας μεταξύ των λειτουργικών συστημάτων της Microsoft ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία μέσω των Universal εφαρμογών.Οι developers, θα είναι πλέον σε θέση να αναπτύσσουν μια εφαρμογή η οποία όμως θα μπορεί να εκτελείται σε smartphones, tablets, επιτραπέζια συστήματα αλλά και το Xbox One, και όλα αυτά με μικρές αλλαγές στον κώδικα.

Όσον αφορά τα διαφορετικά μεγέθη συσκευών και συγκεκριμένα της οθόνης που διαθέτουν, η Microsoft θα δώσει τη δυνατότητα μέσω των εργαλείων του Visual Studio να αναπτύξουν ξεχωριστά το γραφικό περιβάλλον ανάλογα με τη συσκευή. Η ανάπτυξη των εφαρμογών μπορεί να γίνει με διαφόρους τρόπους όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία, με το δημιουργό να έχει πάντα τον έλεγχο λειτουργίας της εφαρμογής του στα διαφορετικά form factors.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Universal AppsUniversal AppsUniversal Apps

Σημαντικό πλεονέκτημα των Universal εφαρμογών είναι η δυνατότητα αγοράς τους από το χρήστη για μία πλατφόρμα (πχ smartphone), και παράλληλη διάθεση της για τις άλλες συσκευές όπως tablets ή το Xbox One δωρεάν χωρίς να χρειάζεται νέα αγορά. Ο χρήστης θα μπορεί να ξεχωρίσει ποιες εφαρμογές είναι Universal μέσω της ειδικής σήμανσης στο Windows Store.

Εκτός από το γραφικό περιβάλλον, υπάρχει πρόβλεψη και για τους διαφορετικούς τρόπους χρήσης μιας εφαρμογής ανάλογα με τη συσκευή, με τη Microsoft να υποστηρίζει το Kinect για τη χρήση εφαρμογών που προορίζονται για το Xbox One.

Περισσότερες πληροφορίες γύρω από τις Universal εφαρμογές, αναμένεται να γίνουν σύντομα γνωστές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάποιοι νόμιζαν πως η MS θα εχει μονο κοινό minimal interface στα προϊόντα της, και κάποιοι άλλοι έλεγαν πως δεν θα καταφέρει να βγάλει τις ίδιες εφαρμογές να τρέχουν παντού γιατι δεν γίνεται και γιαυτο δεν το έχει κάνει η Απλ.

Η MS πάει στην σωστή διαδρομη.

• Like 9

Αναμενόμενο με τις δυνατότητες του kernel. Αυτό και η δωρεάν διανομή ήταν που χρειαζόταν για να χτυπήσει στα ίσια το android που λόγω Linux kernel οι εφαρμογές του τρέχουν σχεδόν παντού....

@Windows8 το τι έχει κανει και το τι μπορεί να κάνει η απλ είναι άσχετο....δεν είναι αυτός ο λόγος που δεν το κάνει. Να σου θυμίσω στην μετάβαση απο PowerPC σε intel έτρεχαν universal εφαρμογές.

Πάλι δεν καταλαβαίνω τι ζόρι τραβατε μερικοί με την απλ σε windows topic. Έτσι εκτονωνεστε?

• Like 3

κατσε να δουμε την υλοποιηση και μετα μιλαμε. Στις μακετες ωραια δειχνουν.

Τι να δεις?Ηδη υπαρχουν οι κοινες εφαρμογες,αυτο που μενει ειναι να μοιραζονται ολα τα δεδομενα και να αναγνωριζουν τον κοινο account,για να μεταφερεται η αδεια χρηση σε ολες τις συσκευες,οπως συμβαινει με τα tablets(arm&x86)&pc και απο τωρα θα προστεθουν και τα wp&xbox!

• Like 7

Τρομερή εξέλιξη που λύνει τα χέρια στους developers. Στη φωτογραφία από το visual studio φαίνεται καθαρά: ΕΝΑ project που χωρίζεται σε win8 app,  winphone app και ένα κλάδο με shared files.

Σε συζήτηση έξω στο Channel9 box, αναφέρθηκε ότι θα χρειάζεται fine-tuning για να παίξει το project σε όλες τις συσκευές αλλά καμία αλλαγή κώδικα. Υπάρχουν θέματα όπως το licensing που πρέπει να δουλευτούν, όπως αναφέρει κι ο ektor7.

• Like 8

Τι να δεις?Ηδη υπαρχουν οι κοινες εφαρμογες,αυτο που μενει ειναι να μοιραζονται ολα τα δεδομενα και να αναγνωριζουν τον κοινο account,για να μεταφερεται η αδεια χρηση σε ολες τις συσκευες,οπως συμβαινει με τα tablets(arm&x86)&pc και απο τωρα θα προστεθουν και τα wp&xbox!

Μαλλον δεν εχεις καταλαβει τι θελουν να κανουν με την ενοποιηση... Η ιδια εφαρμογη, το ιδιο εκτελεσιμο να προσαρμοζεται αναλογα σε καθε συσκευη . Ενα προβλημα που υπαρχει αυτη τη στιγμη και δεν το καταλαβαινεις αν δεν εχεις χειριστει full windows 8 tablet ειναι οι legacy εφαρμογες που ειναι γραμμενες για desktop οταν ανοιγουν σε μια οθονη 8" ειναι απλα για να λεμε οτι το tablet ανοιγει και εφαρμογες που εχουμε και στο desktop. Δυσχρηστες και απαιτουν πληκτρολογιο και ποντικι για χρηση στο tablet... Τωρα θα δινει τη δυνατοτητα στους προγραμματιστες να προσαρμοζει και το UI. Δεν μιλαμε απλα για συγχρονισμο αρχειων. Αν ηταν ετσι δεν θα μιλουσαμε για ενοποιηση, αφου οπως λες ηδη υπαρχει με καθε cloud υπηρεσια, που να δεις πως λειτουργει το icloud... Και οσο για τις αδειες ηδη εχει κανει την αρχη με το office που με την ιδια αδεια το χρησιμοποιεις σε πολλαπλες συσκευες.

Μαλλον δεν εχεις καταλαβει τι θελουν να κανουν με την ενοποιηση... Η ιδια εφαρμογη, το ιδιο εκτελεσιμο να προσαρμοζεται αναλογα σε καθε συσκευη . Ενα προβλημα που υπαρχει αυτη τη στιγμη και δεν το καταλαβαινεις αν δεν εχεις χειριστει full windows 8 tablet ειναι οι legacy εφαρμογες που ειναι γραμμενες για desktop οταν ανοιγουν σε μια οθονη 8" ειναι απλα για να λεμε οτι το tablet ανοιγει και εφαρμογες που εχουμε και στο desktop. Δυσχρηστες και απαιτουν πληκτρολογιο και ποντικι για χρηση στο tablet... Τωρα θα δινει τη δυνατοτητα στους προγραμματιστες να προσαρμοζει και το UI. Δεν μιλαμε απλα για συγχρονισμο αρχειων. Αν ηταν ετσι δεν θα μιλουσαμε για ενοποιηση, αφου οπως λες ηδη υπαρχει με καθε cloud υπηρεσια, που να δεις πως λειτουργει το icloud... Και οσο για τις αδειες ηδη εχει κανει την αρχη με το office που με την ιδια αδεια το χρησιμοποιεις σε πολλαπλες συσκευες.

Ξερω πολυ καλα τι θελει να κανει!

Εχω και wp και windows tablet(ΑΠΟ ΤΟ 2008!!!) και ΟΧΙ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ METRO ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ(και προσωπικα δε χρειαζομαι ΟΥΤΕ για τις desktop) που πανω σ'αυτες θα γινει η ενοποιηση και ΟΧΙ στις desktop!!!ΠΟΣΕΣ φορες να λεμε τα ιδια πραγματα!!!

Οι εφαρμογες του metro στα windows 8.x θα παραμεινουν οπως εχουν,δλδ προσαρμοσμενες σε tablet χρηση και οι εφαρμογες του metro στα wp8.x θα παραμεινου και αυτες οπως εχου,δλδ για smartphone χρηση!

ΑΥΤΟ που θα γινει ειναι να συγχρονιζονται οι εφαρμογες και η αδεια χρηση με βαση τον Account.Δλδ αγορασα στα windows 8.x το asphalt7 οταν θα το κατεβασω στα wp8.x θα με αναγνωρισει ως κατοχο θα το κατεβασω χωρις χρεωση και θα συγχρονησει το progress που εχω κανει στα windows8.x!Αυτο που γινεται μεχρι τωρα ειναι, μονο για τα desktop και tablet,δλδ οι metro εφαρμογες του tablet μου συγχρωνιζονται πληρως με τις metro εφαρμογες του λαπτοπ/desktop μου!!!

Το 90% των paid metro εφαρμογων που εχω στο windows tablet μου,τις ειχα αγορασει στο λαπτοπ μου 1-2 χρονια πριν παρω το tablet!!!

Το icloud μπορει να συγχρωνισει το asphalt 7 του ios με αυτο του osx???

• Like 3

Ξερω πολυ καλα τι θελει να κανει!

Εχω και wp και windows tablet(ΑΠΟ ΤΟ 2008!!!) και ΟΧΙ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ METRO ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ που πανω σ'αυτες θα γινει η ενοποιηση και ΟΧΙ στις desktop!!!ΠΟΣΕΣ φορες να λεμε τα ιδια πραγματα!!!

Οι εφαρμογες του metro στα windows 8.x θα παραμεινουν οπως εχουν,δλδ προσαρμοσμενες σε tablet χρηση και οι εφαρμογες του metro στα wp8.x θα παραμεινου και αυτες οπως εχου,δλδ για smartphone χρηση!

ΑΥΤΟ που θα γινει ειναι να συγχρονιζονται οι εφαρμογες και η αδεια χρηση με βαση τον Account.Δλδ αγορασα στα windows 8.x το asphalt7 οταν θα το κατεβασω στα wp8.x θα με αναγνωρισει ως κατοχο θα το κατεβασω χωρις χρεωση και θα συγχρονησει το progress που εχω κανει στα windows8.x!Αυτο που γινεται μεχρι τωρα ειναι, μονο για τα desktop και tablet,δλδ οι metro εφαρμογες του tablet μου συγχρωνιζονται πληρως με τις metro εφαρμογες του λαπτοπ/desktop μου!!!

Το 90% των paid metro εφαρμογων που εχω στο windows tablet μου,τις ειχα αγορασει στο λαπτοπ μου 1-2 χρονια πριν παρω το tablet!!!

Αν δεν γινει αλλαγη UI στις legacy δεν εχει να προσφερει τιποτα νεο. Δεν ειναι full windows και καλυτερα να μενανε σε ενα RT πλανο. Δεν χρειαζομαι metro apps! Θελω τις μουσικες εφαρμογες που τρεχω στο desktop να τις τρεχω σωστα και στο tablet.

Οσο για τις αδειες χρησης , welcome to apple ecosystem...

Αν δεν γινει αλλαγη UI στις legacy δεν εχει να προσφερει τιποτα νεο. Δεν ειναι full windows και καλυτερα να μενανε σε ενα RT πλανο. Δεν χρειαζομαι metro apps! Θελω τις μουσικες εφαρμογες που τρεχω στο desktop να τις τρεχω σωστα και στο tablet.

Οσο για τις αδειες χρησης , welcome to apple ecosystem...

Δεν εχει να κανει με τις legasy.Ο στοχος ειναι να εχεις και να διαχειριζεσαι τις εφαρμογες(και τις 3rd party)  του smartphone/tablet σου και στο pc σου!!ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ στο apple ecosystem...!!!

Εγω παιζω το asphalt7 στο tablet μου και οταν το αφησω και παω στο pc μου,θα συνεχιζω το παιχνιδι εκει που το αφησα στο tablet!

Αυτο μπορεις να το κανεις με το iphone και ipad αλλα οχι στο osx!!!Εγω θα μπορω και στα 3=wp,windows tablet,windows pc!!!

• Like 1

Δεν εχει να κανει με τις legasy.Ο στοχος ειναι να εχεις και να διαχειριζεσαι τις εφαρμογες(και τις 3rd party)  του smartphone/tablet σου και στο pc σου!!ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ στο apple ecosystem...!!!

Εγω παιζω το asphalt7 στο tablet μου και οταν το αφησω και παω στο pc μου,θα συνεχιζω το παιχνιδι εκει που το αφησα στο tablet!

Αυτο μπορεις να το κανεις με το iphone και ipad αλλα οχι στο osx!!!Εγω θα μπορω και στα 3=wp,windows tablet,windows pc!!!

Εγω ομως κατεβαζα ενα αρχειο στο ipad , αλλαζα ενα word στο desktop και σημειωνα κατι στο ημερολογιο και τα ειχα ολα ταυτοχρονα σε ολα συχρονισμενα. Ακομη και τις σελιδες που αφηνα ανοιχτες στις συσκευες στον safari. Ολη η ιστορια της ενοποιησης ειναι τα παιχνιδια; 

Εγω ομως κατεβαζα ενα αρχειο στο ipad , αλλαζα ενα word στο desktop και σημειωνα κατι στο ημερολογιο και τα ειχα ολα ταυτοχρονα σε ολα συχρονισμενα. Ακομη και τις σελιδες που αφηνα ανοιχτες στις συσκευες στον safari. Ολη η ιστορια της ενοποιησης ειναι τα παιχνιδια; 

Κλαιν μαιν δυνατοτητα!!!

Δεν ειναι τα παιχνιδια.Απλα τα παιχνιδια ειναι ενα πολυ χαρακτηρισικο παραδειγμα για το τι εστι ενοποίηση   και συγχρονισμος μεταξυ ολων των windows συσκευων!

Γιατι νομιζεις εβαλα το συγκεκριμενο παραδειγμα?

Γιατι το παιχνιδι αυτο ειναι MOBILE GAME και δε θα το βρεις σε κανενα desktop λογισμικο εκτος  απο τα windows 8.x!

Γι'αυτο στα windows 8.1 μπορουμε να εχουμε ενοποιηση με ΟΛΕΣ τις mobile εφαρμογες που εχουμε στα wp,γιατι πολυ απλα μπορουμε να εγκαταστησουμε σ'αυτο και τις εφαρμογες των ανεξαρτητων mobile developers!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...