Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το MS-DOS 1.1 και 2.0 αλλά και το Microsoft Word για Windows 1.1a είναι τα νέα μέλη του μουσείου Ιστορίας των Υπολογιστών, με τη Microsoft να κάνει διαθέσιμο πλέον δημόσια τον πηγαίο κώδικα του ιστορικού αυτού λογισμικού.Η κίνηση αυτή έρχεται να προστεθεί σε άλλες παρόμοιες όπως αυτή του Apple II DOS αλλά και της Adobe η οποία δώρισε στο Μουσείο τον ανοιχτό κώδικα (source code) της πρώτης έκδοσης του Photoshop. Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Μουσείου, Len Shustek, «πιστεύουμε ότι η διατήρηση του πηγαίου κώδικα λογισμικού όπως το MS-DOS και το Word είναι το κλειδί για την κατανόηση εξέλιξης του λογισμικού από τα αρχικά του στάδια, για να γίνει ένα σημαντικό μέρος του πολιτισμού μας. Η κλίμακα μεταβολής του τότε με το σήμερα είναι άλλωστε τεράστια, με το MS-DOS να έχει μόλις 300KB πηγαίου κώδικα και να καταλαμβάνει 12KB μνήμης».

 

Η ιστορία του MS-DOS είναι αρκετά ενδιαφέρουσα αφού αποτελεί δημιουργία του Tim Paterson, αρχικά με τη δημιουργία 86-DOS όταν και πρωτοκυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1980. Η Microsoft προσέλαβε τον Paterson τον Μάιο του 1981 και αγόρασε δύο μήνες μετά το 86-DOS 1.1 με το ποσό των 75.000 δολαρίων προχωρόντας στην μετονομασία του σε MS-DOS.

 

Το Word για Windows έκανε την εμφάνιση του το 1989, έξι χρόνια μετά την πρώτη έκδοση για το MS-DOS και μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια κατείχε πάνω από το ήμισυ των εσόδων της παγκόσμιας αγοράς λογισμικού επεξεργασίας κειμένου.

 

Link.png Site: TechNet Blogs

Link.png Site: The Next Web

Δημοσ.

Τι ακριβώς ζηλεύεις από το MS-DOS;

Και πριν προλάβουν να μιλήσουν ορισμένοι, ναι είμαι χρήστης υπολογιστών από το MS-DOS v2.0.

 

Και όχι δεν μου λείπει...

  • Like 11
Δημοσ.

Συμφωνώ και εγώ. Χάριν αστεϊσμού μπορούμε να λέμε ότι είναι αθάνατο, το καλύτερο λειτουργικό του κόσμου κ.τ.λ…. μπας και μας τρέξει κανά δάκρυ θυμούμενοι τα νιάτα μας.

 

Πάντως αντικειμενικά η εξέλιξη των λειτουργικών συστημάτων ήταν όπως και του hardware αλματώδης και ότι μπορούμε σήμερα να κάνουμε με 1-2 clicks ήταν απλά αδιανόητα την τότε εποχή.

 

Καλύτερες εποχές από άποψη παραγωγικότητας σίγουρα δεν ήταν. Ίσως απλά να ήταν λίγο πιο «ρομαντικές» εποχές στο θέμα του home computing. 

  • Like 6
Δημοσ.

Τι ακριβώς ζηλεύεις από το MS-DOS;

Και πριν προλάβουν να μιλήσουν ορισμένοι, ναι είμαι χρήστης υπολογιστών από το MS-DOS v2.0.

 

Και όχι δεν μου λείπει...

 

Ρομαντισμός βρε συ. Ιδίως όταν κατάφερνες να κάνεις εκείνο το παιχνίδι να τρέξει με τα drivers του mouse και της κάρτας ήχου αν είχες. 

  • Like 8
Δημοσ.

Τι ακριβώς ζηλεύεις από το MS-DOS;

Και πριν προλάβουν να μιλήσουν ορισμένοι, ναι είμαι χρήστης υπολογιστών από το MS-DOS v2.0.

 

Και όχι δεν μου λείπει...

το γεγονός ότι για να κάνεις κάτι απλό χρειαζόταν εώς και πολύ σκέψη , είχε την ομορφιά του όπως και να το κάνεις...σήμερα όλα είναι 2-3 κλικ μακρυά (αναλογικά των πραγμάτων μιλάω)...

  • Like 3
Δημοσ.

εγω πάλι πρόλαβα απο τα 486 στα 100 mhz... και σκληρό δίσκο 1200mb...καρτα ήχου sound blaster 16bit και να παίζω Doom kai wolfenstein με μικρες παυσεις απο colonization (ακόμα το παίζω σε παλιά pc με win xp) αχχχ... <3

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...