Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,

εχω αγορασει μια τηλεοραση samsung UE46F6320AW και προσπαθω να δω ταινιες 3d. Kατεβασα την ταινια εκανα μετατροπη τους υποτιτλους με το 3d subtitler τα περασα σε εξωτερικο σκληρο δισκο και τον  συνεδεσα με την tv. Ενω τα αρχεια των υποτιτλων στον δισκο ειναι ολα (srt , sub, idx) οταν παιζει η ταινια δεν διαβαζει καθολου τους υποτιτλους! Ξερει κανενας τι μπορει να φταιει???

Δημοσ.

Έχεις βάλει την ίδια ονομασία σε ταινία και υπότιτλους;

Δεν γνωρίζω την τηλεόραση αλλά μήπως έχει ρύθμιση για επιλογή υπότιτλων;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πατα το tools στο τηλεκοντρολ..κατω κατω πρεπει να ειναι υποτιτλοι,για δες μηπως ειναι απενεργοποιημενοι η ειναι σε αλλη γλωσσα!

Επεξ/σία από Patapon
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

εχω το ιδιο προβλημα στην ιδια τηλεοραση,εχω 2 αρχεια ενα srt και ενα idx αλλα παω tools αλλα παω tools και δεν εχω καποια επιλογη...παταω κατω το AD/SUB και μου λεει δεν υποστηριζεται....να τονισω οτι τα αρχεια ειναι ολα με την ιδια ονομασια ακριβως

Δημοσ.

Παιδιά μπερδεύστε λίγο με τα αρχεία υποτίτλων. Κατ' αρχήν, το .srt δεν έχει σχέση μετά με τα .sub και .idx που δημιουργούνται. Όταν τα δημιουργείτε με το 3DSubtitler, μόνο τα .sub και .idx χρειάζονται για να δείτε την ταινία με 3D υπότιλους.

Αλλά κι εδώ υπάρχει θέμα. Δεν θα μπορέσετε να δείτε τους 3D υπότιτλους με αναπαραγωγή από τον ενσωματωμένο player της TV (δλδ αυτό που κάνετε, να τα περνάτε σε USB εξωτερικό σκληρό και να τα παίζει η TV), άσχετα από το αν δίνετε το ίδιο όνομα και στα 3 αρχεία (δλδ το αρχείο του video, το .idx και το .sub). Ο λόγος είναι ότι απλά δεν υποστηρίζουν οι TV αυτή τη μορφή αρχείων, ανεξαρτήτως εταιρίας απ' όσο έχω δει. Για να μπορέσετε να δείτε αυτούς τους υπότιτλους, χρειάζεται εξωτερικός, dedicated media player που να υποστηρίζει αυτή τη μορφή. Ή και με αναπαραγωγή από player του PC, το οποίο προφανώς θα έχετε συνδεμένο στην TV (αν και την περίπτωση με το pc δεν την έχω πολυκοιτάξει. Πιο παλιά το είχα τσεκάρει, χωρίς να ψαχτώ πολύ με players, μόνο με VLC το είχα δοκιμάσει αν θυμάμαι καλά. Αλλά δεν τρελάθηκα κιόλας με το αποτέλεσμα. Παίζει να έφταιγε ο player, παίζει κι οι ρυθμίσεις στο 3DSubtitler ή και τίποτε άλλο :P ).

Διαφορετικά, κάνουμε το κλασσικό. Βολευόμαστε δηλαδή -μόνο- με τον .srt υπότιτλο (όπως και στις 2D ταινίες), τον οποίο μπορεί να διαβάσει η TV. Απλά σε αυτήν την περίπτωση, προφανώς ο υπότιτλος δεν θα έχει το βάθος του 3D αλλά θα φαίνεται ακριβώς όπως όταν βλέπουμε τις 2D ταινίες. Προσωπικά στις λίγες 3D ταινίες που είδα, δεν με ενόχλησε καθόλου.

εχω το ιδιο προβλημα στην ιδια τηλεοραση,εχω 2 αρχεια ενα srt και ενα idx αλλα παω tools αλλα παω tools και δεν εχω καποια επιλογη...παταω κατω το AD/SUB και μου λεει δεν υποστηριζεται....να τονισω οτι τα αρχεια ειναι ολα με την ιδια ονομασια ακριβως

Αυτό το πλήκτρο (το AD/SUB) δεν παίζει ρόλο σε αυτό που θες να κάνεις. Βάλε μόνο το .srt και την ταινία μέσα στο φάκελο. Και κάνε copy το filename της ταινίας και paste στο filename του .srt (ή και το αντίστροφο βέβαια) γιατί πολλές φορές φαίνεται ίδιο το filename στο μάτι αλλά λείπει π.χ. καμιά τελεία κι έτσι δεν εμφανίζεται ο υπότιτλος. Τότε θα πρέπει να σου παίξει.

edit: Όταν δεν έχουν ακριβώς ίδιο όνομα ο υπότιτλος με την ταινία, στο Tools δεν εμφανίζεται καμία επιλογή για τους υπότιτλους. Μόνο όταν έχουν ίδιο όνομα εμφανίζονται οι ρυθμίσεις στο υπομενού.

• Like 1
Δημοσ.

εκανα αυτο που ειπατε και παρολα αυτα δεν μπορω να δω υποτιτλους ουτε εμφανιζει κατι στα tools. 3d ταινιες,ειδα σε δημοσιευσεις παιδια οτι με τον player αυτων των samsung τουλαχιστο επαιξαν,το πως δεν ξερω......αφησα μεσα μονο το αρχειο srt μαζι με το βιντεο αλλα παλι τιποτα...wtf γαμω την τεχνολογια μου

Δημοσ.

λοιπον περνουσε δεν ξερω πως 2 φορες το srt,μια στην καταληξη και μια μαζι με τον τιτλο...ηταν καπως ετσι πχ hd300srt.srt βλεπεις 3d αλλα το αποτελεσμα καθολου καλο στους υποτιτλους και πολυ κουραστικο θα ελεγα....

Δημοσ.

εκανα αυτο που ειπατε και παρολα αυτα δεν μπορω να δω υποτιτλους ουτε εμφανιζει κατι στα tools.

αφησα μεσα μονο το αρχειο srt μαζι με το βιντεο αλλα παλι τιποτα...wtf γαμω την τεχνολογια μου

Άλλες ταινίες με τους υπότιτλούς τους σου τα παίζει κανονικά; Ποια είναι η ταινία και ποιος ο υπότιτλος; Δώσε filename ταινίας (να αναφέρεται η version της ταινίας) και link απ' όπου κατέβασες τον υπότιτλο.

ειδα σε δημοσιευσεις παιδια οτι με τον player αυτων των samsung τουλαχιστο επαιξαν,το πως δεν ξερω......

Δώσε μου links με αναφορές χρηστών και θα σου πω. Κάτι άλλο παίζει στάνταρ.

Υπάρχουν ολόκληρα topics στο avclub που αναφέρουν αυτό που είπα.

λοιπον περνουσε δεν ξερω πως 2 φορες το srt,μια στην καταληξη και μια μαζι με τον τιτλο...ηταν καπως ετσι πχ hd300srt.srt βλεπεις 3d αλλα το αποτελεσμα καθολου καλο στους υποτιτλους και πολυ κουραστικο θα ελεγα....

:wacko:

Δεν κατάλαβα τίποτα.

Δημοσ.

The.Hobbit.The.Desolation.Of.Smaug.3D.2013.1080p.BluRay.Half-SBS.DTS.x264-PublicHD.idx  και The.Hobbit.The.Desolation.Of.Smaug.3D.2013.1080p.BluRay.Half-SBS.DTS.x264-PublicHD.sub   ειναι το παραδειγμα,βεβαια εχω δοκιμασει και σε αλλες ταινιες....καπου ειχα διαβασει να ανοιξω το notepad και να κανω κωδικοποιηση σε UTF8,ουτε αυτο δουλεψε βεβαια,το μονο που δουλεψε οπως ειπα με κακο οπτικο αποτελεσμα ηταν μετανομασια της καταληξης sub σε srt,εκει πλεον εβλεπα υποτιτλους αλλα ηταν κανονικοι και οχι σε 3D μορφη.παντως αν ειναι να βλεπω ετσι ταινιες 3D δεν αξιζει καν το κοπο....μονο καμια μεταγλωτισμενη για τα παιδια.......

Δημοσ.

The.Hobbit.The.Desolation.Of.Smaug.3D.2013.1080p.BluRay.Half-SBS.DTS.x264-PublicHD.idx  και The.Hobbit.The.Desolation.Of.Smaug.3D.2013.1080p.BluRay.Half-SBS.DTS.x264-PublicHD.sub   ειναι το παραδειγμα,βεβαια εχω δοκιμασει και σε αλλες ταινιες....καπου ειχα διαβασει να ανοιξω το notepad και να κανω κωδικοποιηση σε UTF8,ουτε αυτο δουλεψε βεβαια,το μονο που δουλεψε οπως ειπα με κακο οπτικο αποτελεσμα ηταν μετανομασια της καταληξης sub σε srt,εκει πλεον εβλεπα υποτιτλους αλλα ηταν κανονικοι και οχι σε 3D μορφη.παντως αν ειναι να βλεπω ετσι ταινιες 3D δεν αξιζει καν το κοπο....μονο καμια μεταγλωτισμενη για τα παιδια.......

Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με το αν είναι "καλό" το 3D ή όχι ή η τηλεόραση. Απλά για να δεί αρχείο .sub θές είτε media player είτε pc συνδεδεμένο στην tv. Ο ενσωματωμένος player της tv δε το κάνει κάτι που ισχύει για τις περισσότερες αν όχι όλες τις tv. Σκάρτη πάντως η tv δεν είναι.

Δημοσ.

@nioloss μου τα λες λίγο μπερδεμένα από post σε post και χάνομαι.

Αυτά που είπα στο 1ο μου ποστ που περικλείουν ό,τι ακριβώς λέει κι o @FLOOFLIS είναι αυτό που ισχύει. Με τα αρχεία

The.Hobbit.The.Desolation.Of.Smaug.3D.2013.1080p.BluRay.Half-SBS.DTS.x264-PublicHD.idx και The.Hobbit.The.Desolation.Of.Smaug.3D.2013.1080p.BluRay.Half-SBS.DTS.x264-PublicHD.sub,

ό,τι και να τα κάνεις, ο ενσωματωμένος player δεν θα σου τα παίξει. Όπως δε θα σου δουλέψει ακόμα κι αν ενσωματώσεις μέσα στην ταινία τους υπότιτλους αυτούς με το MKVToolnix που αναφέρεται σε πολλούς οδηγούς που κυκλοφορούν στο internet. Αυτά αφορούν dedicated media player ή PC όπως είπα. O ενσωματωμένος player μπορεί να σου παίξει μόνο τον αρχικό The.Hobbit.The.Desolation.Of.Smaug.3D.2013.1080p.BluRay.Half-SBS.DTS.x264-PublicHD.srt που έχεις (όπως και μερικές άλλες γνωστές μορφές υποτίτλων, αλλά όχι sub/idx).

Τώρα το αν δεν αξίζει τον κόπο που λες, προφανώς δεν ισχύει για όλους. Π.χ. εμένα, όπως και άλλους, δεν με έχει ενοχλήσει οπτικά ο .srt υπότιτλος στην 3D ταινία.

• Like 2
Δημοσ.

Απλά GiOrGoSk21 καμμιά φορά ο .srt κάνει διπλό είδωλο και είναι λίγο σπαστικό, όχι πως δε βλέπεται προς Θεού! καλά τα λές. Στο κάτω κάτω αν θέλουμε το "τέλειο" αποτέλεσμα νοικιάζουμε/αγοράζουμε το blueray όπως πρέπει ;)

Δημοσ.

Απλά GiOrGoSk21 καμμιά φορά ο .srt κάνει διπλό είδωλο και είναι λίγο σπαστικό, όχι πως δε βλέπεται προς Θεού! καλά τα λές. Στο κάτω κάτω αν θέλουμε το "τέλειο" αποτέλεσμα νοικιάζουμε/αγοράζουμε το blueray όπως πρέπει ;)

η κατεβαζουμε 50 g κ το παιζουμε στο pdvd13

στην τελικη,beggars can't be choosers ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...