Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δε μπορεί να σου πει κανείς πότε θα χαλάσει, αλλά ναι, αν πέσει ένα ποτήρι νερό θα σου κάνει μια τεράστια ζημιά ενώ στο desktop άντε να αλλάξεις πληκτρολόγιο. Αν έχεις ήδη οθόνη τότε συμφέρει να πας για σταθερό, και όταν δεις ότι δε σε καλύπτει πλέον με πολύ μικρός κόστος κάνεις και όποια αναβάθμιση χρειαστείς.

κάνε ένα θέμα εδώ http://www.insomnia.gr/forum/49-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%83%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CE%AF%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/συμπληρώνοντας την φόρμα απο εδώ

http://www.insomnia.gr/topic/531918-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B7%CF%85/και θα σε βοηθήσουν τα παιδιά να δεις τι μπορείς να πάρεις σε σταθερό.

Εννοώ στα καλά καθούμενα εκεί που δουλεύω να κλείσει και να μην ξανανοίξει, ή να πάω να τον ανοίξω και να μην ανοίγει. Το έχω πάθει αρκετές φορές, με desktop όμως και έχω χάσει αρχεία που δεν πρόλαβα να σώσω σε εξωτερικό δίσκο.

Οθόνη έχω και μάλιστα σκεφτόμουν να την συνδέσω με το laptop για πιο ξεκούραστο διάβασμα! Δηλαδή για παράδειγμα θα μπορούσα να κάνω αναβάθμιση σε αυτόν που έχω τώρα; Είναι 9 ετών. :) (Το μόνο πρόβλημα είναι ότι καταλαμβάνει πολύ χώρο).

• Απαντ. 32,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εννοώ στα καλά καθούμενα εκεί που δουλεύω να κλείσει και να μην ξανανοίξει, ή να πάω να τον ανοίξω και να μην ανοίγει. Το έχω πάθει αρκετές φορές, με desktop όμως και έχω χάσει αρχεία που δεν πρόλαβα να σώσω σε εξωτερικό δίσκο.

Οθόνη έχω και μάλιστα σκεφτόμουν να την συνδέσω με το laptop για πιο ξεκούραστο διάβασμα! Δηλαδή για παράδειγμα θα μπορούσα να κάνω αναβάθμιση σε αυτόν που έχω τώρα; Είναι 9 ετών. :) (Το μόνο πρόβλημα είναι ότι καταλαμβάνει πολύ χώρο).

αν μιλάμε για 775 socket τότε ναι, αλλά με τα χρήματα σου μπορείς να πας για καινούργιο σε μικρό και κομψό κουτάκι που δε θα σου πιάνει και πολύ χώρο.

πάντως tip για τα αρχεία σου, είναι να τα έχεις και σε κάποιο cloud. Εγώ πχ χρησιμοποιώ dropbox και onedrive. Μπορείς να τα έχεις συνέχεια διαθέσιμα και είναι πάντα up-to-date ότι και να γίνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

http://www.e-shop.gr/laptop-lenovo-y50-70-59-445858-156-fhd-intel-core-i7-4720hq-8gb-1tb-8gb-sshd-gtx960m-4gb-dos-p-PER.910588?utm_campaign=newsletter151218&utm_medium=email&utm_source=newsletter-all&utm_term=1-foritoi+ipologistes&utm_content=1.9-laptop+lenovo+y50+70+59+445858+156+fhd+intel+core+i7+4720hq+8gb+1tb+8gb+sshd+gtx960m+4gb+dos

Στα 899 με newsletter!

Backlit keyboard

καρτάρα γραφικών

++++επεξεργαστής

8GB Ram προφανώς

1TB υβριδικός δίσκος SSHD

15.6" Full HD, με ανάλυση 1920 x 1080 --> κρίμα να μην είναι 17 ιντσών

DVD Rom νοπ

Μπαταρία μόλις 4 κελίων

Επεξ/σία από kstgr
Δημοσ.

Όλα χαλάνε εύκολα αν δεν ξέρεις τι να επιλέξεις και πώς να το συντηρήσεις/χρησιμοποιήσεις.

Επειδή το λάπτοπ είναι επένδυση, ειδικά σε αυτή την κατάσταση που ζούμε τα τελευταία χρόνια, εγώ προτείνω όποιος μπορεί να μη δώσει κάτω από 400 ευρώ για νέο λάπτοπ.

Αυτό για μένα είναι εξαιρετική επένδυση:

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200028363

Αν όμως δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, τότε υπάρχουν κάποιες καλές επιλογές από computeruniverse που έχουν προταθεί στις προηγούμενες σελίδες. Το Probook για παράδειγμα του computeruniverse θα είναι σίγουρα πιο ποιοτικό από το HP G2. Από κει και πέρα εσύ κρίνεις και αποφασίζεις ή μπορείς να περιμένεις να βγει καμιά καλή προσφορά από Ελλάδα. Απλά να ξέρεις ότι μπορεί να περιμένεις αρκετά.

Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος τρόπος που θα μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει έναν υπολογιστή;

Πράγματι, δεν μου είναι εύκολο να διαθέσω αρκετά χρήματα αυτήν την περίοδο, όμως είναι αναγκαίο κακό, γιατί δεν ξέρω πότε θα με αφήσει ο υπολογιστής που χρησιμοποιώ τώρα. Θα κοιτάξω σε προηγούμενες σελίδες, ώστε να πάρω μια ιδέα. Ευχαριστώ για την απάντησή σου!

Δημοσ.

αν τον βάζεις για παράδειγμα πάνω στην κουβέρτα και παίζεις παιχνίδια, του κάνεις μεγάλο κακό. Μαζεύει ότι μπορεις να φανταστείς, ανεβάζει θερμοκρασίες και γενικά περνάει ένα μαρτύριο.

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος τρόπος που θα μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει έναν υπολογιστή;

Πράγματι, δεν μου είναι εύκολο να διαθέσω αρκετά χρήματα αυτήν την περίοδο, όμως είναι αναγκαίο κακό, γιατί δεν ξέρω πότε θα με αφήσει ο υπολογιστής που χρησιμοποιώ τώρα. Θα κοιτάξω σε προηγούμενες σελίδες, ώστε να πάρω μια ιδέα. Ευχαριστώ για την απάντησή σου!

Αν βάζεις το λάπτοπ στο κρεβάτι πάνω χωρίς βάση ή βιβλία αριστερά και δεξιά

Αν δεν του κάνεις καθαρισμό τουλάχιστον κάθε 2 χρόνια

Αν παίζεις συνέχεια παιχνίδια στο λάπτοπ

Αν επιλέγεις λαπτοπ χωρίς να κοιτάς αν έχει καλό σύστημα ψύξης ή όχι

Αν χαλάσει το ορίτζιναλ τροφοδοτικό και του βάλεις ένα κινέζικο των 10 ευρώ.

Όλα τα παραπάνω επιβαρύνουν τις πιθανότητες που έχει να αντέξει το λάπτοπ αλλά και την εμπειρία σου κατά τη χρήση του.

Ακόμα μια προσφορά:

http://www.e-shop.gr/laptop-toshiba-satellite-c55d-b5203-156-amd-quad-core-a8-6410-4gb-1tb-windows-81-p-PER.910783?utm_campaign=newsletter151218&utm_medium=email&utm_source=newsletter-all&utm_term=1-foritoi+ipologistes&utm_content=1.7-laptop+toshiba+satellite+c55d+b5203+156+amd+quad+core+a8+6410+4gb+1tb+windows+81

409 ευρώ με newsletter

Μνήμη: 4096 MB DDR3L στα 1333 MHz, χωρίς δυνατότητα επέκτασης.

;;;

Δημοσ.

Πολύ χρήσιμα όσα μου είπατε. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ laptop, γι'αυτό και δεν τα ήξερα, δεν αναρωτήθηκα ποτέ τι απαιτείται για την συντήρηση και την σωστή χρήση του.
Έχω μπερδευτεί, για να είμαι ειλικρινής. Ήθελα φορητό για να είναι πιο ευέλικτη η χρήση του, να μπορώ να το πάρω και εκτός σπιτιού για παράδειγμα, όμως βλέπω πως τα πιο οικονομικά δεν έχουν cd/dvd player, πράγμα που με αποθαρρύνει από την στιγμή που θα είναι ο ένας και μοναδικός υπολογιστής που θα έχω όταν κλατάρει ο παλιός μου. :)

Δημοσ.

Τελικά μέχρι πόσα μπορείς να δώσεις; Επίσης, επείγεσαι; Γιατί αν έχεις υπομονή θα βγουν καλές προσφορές με 400 ως 550 ευρώ.

Από εξωτερικό πάντως και τώρα έχει τρομέρα κομμάτια

Δημοσ.

Τελικά μέχρι πόσα μπορείς να δώσεις; Επίσης, επείγεσαι; Γιατί αν έχεις υπομονή θα βγουν καλές προσφορές με 400 ως 550 ευρώ.

Από εξωτερικό πάντως και τώρα έχει τρομέρα κομμάτια

Μέχρι 300€ το πολύ. Λες να περιμένω τις εκπτώσεις ή θα περιμένω άδικα;

Για τα του εξωτερικού επιφυλάσσομαι. Είμαι παραδοσιακός τύπος, θέλω να το δω από κοντά πριν το πάρω!

αν μιλάμε για 775 socket τότε ναι, αλλά με τα χρήματα σου μπορείς να πας για καινούργιο σε μικρό και κομψό κουτάκι που δε θα σου πιάνει και πολύ χώρο.

πάντως tip για τα αρχεία σου, είναι να τα έχεις και σε κάποιο cloud. Εγώ πχ χρησιμοποιώ dropbox και onedrive. Μπορείς να τα έχεις συνέχεια διαθέσιμα και είναι πάντα up-to-date ότι και να γίνει.

Θα πρέπει να εξετάσω και αυτό το ενδεχόμενο μάλλον.

Όσον αφορά τα αρχεία, έχω κάποια ανασφάλεια έχοντας στον νου μου πως υπάρχουν σε έναν χώρο που ο καθένας ίσως να μπορεί να έχει πρόσβαση. Δεν γνωρίζω πώς λειτουργούν αυτά βέβαια, αλλά δεν τίθεται θέμα ασφάλειας;

Δημοσ.

Για τα του εξωτερικού επιφυλλάσομαι. Είμαι παραδοσιακός τύπος, θέλω να το δω από κοντά πριν το πάρω!

Όσον αφορά τα αρχεία, έχω κάποια ανασφάλεια έχοντας στον νου μου πως υπάρχουν σε έναν χώρο που ο καθένας ίσως να μπορεί να έχει πρόσβαση. Δεν γνωρίζω πώς λειτουργούν αυτά βέβαια, αλλά δεν τίθεται θέμα ασφάλειας;

πάντως σου ξαναλέω, με τα χρήματα σου φτιάχνεις πολύ ωραίο σταθερό αφού έχεις ήδη οθόνη. Είναι η πιο δυνατή και αξιόπιστη λύση που μπορείς να κάνεις αν δε σε πειράζει το θέμα της φορητότητας.

Δημοσ.

πάντως σου ξαναλέω, με τα χρήματα σου φτιάχνεις πολύ ωραίο σταθερό αφού έχεις ήδη οθόνη. Είναι η πιο δυνατή και αξιόπιστη λύση που μπορείς να κάνεις αν δε σε πειράζει το θέμα της φορητότητας.

Θα το σκεφτώ. Ευχαριστώ θερμά για την βοήθεια! :)

Δημοσ.

Για τα του εξωτερικού επιφυλλάσομαι. Είμαι παραδοσιακός τύπος, θέλω να το δω από κοντά πριν το πάρω!

αν μιλάς για προσωπικά αρχεία, τότε ούτε στον εσωτερικό σου δίσκο πρέπει να τα έχεις, και εκεί επικίνδυνα είναι. Αν μιλάς για τα υπόλοιπα, πέρα απο τα μέτρα ασφαλείας που παίρνουν (μιλάμε για μεγάλες εταιρίες, δεν φτιάχτηκαν χθες) κανείς δε πρόκειται να ασχοληθεί αν ανέβασες ένα excel ή ένα word. Επίσης δε μπορεί ο οποισδήποτε να έχει πρόσβαση στα αρχεία σου, υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας. (η apple που δεν ήταν έτοιμη απο την άλλη, την πάτησε σαν πρωτάρα).

Δημοσ.

Με 300 ευρώ από Ελλάδα μόνο, πάρε ντεσκτοπ ή τάμπλετ........

Θα το λάβω υπ'όψιν μου. Θενξ!

αν μιλάς για προσωπικά αρχεία, τότε ούτε στον εσωτερικό σου δίσκο πρέπει να τα έχεις, και εκεί επικίνδυνα είναι. Αν μιλάς για τα υπόλοιπα, πέρα απο τα μέτρα ασφαλείας που παίρνουν (μιλάμε για μεγάλες εταιρίες, δεν φτιάχτηκαν χθες) κανείς δε πρόκειται να ασχοληθεί αν ανέβασες ένα excel ή ένα word. Επίσης δε μπορεί ο οποισδήποτε να έχει πρόσβαση στα αρχεία σου, υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας. (η apple που δεν ήταν έτοιμη απο την άλλη, την πάτησε σαν πρωτάρα).

Έχεις δίκιο, όμως δεν είναι διαφορετικά να τα έχεις σε έναν υπολογιστή με αντιϊκή προστασία και αλλιώς σε ένα δημόσιο δίκτυο;(αν λέω μπαρούφες διορθώστε με!). Είδες... Δημιουργούνται προβληματάκια μερικές φορές. Θα το ελέγξω παρ' όλα αυτά, καλό είναι να ενημερωνόμαστε!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

...

Επεξεργάζομαι την ιδέα αγοράς καινούριου υπολογιστή. Τον θέλω για απλή χρήση όπως: office, περιήγηση στο διαδίκτυο, εγγραφή cd/dvd κ.α, όχι για παιχνίδια.

Θα ήθελα όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή....Η αγορά laptop θα ήταν μια καλή ιδέα, ή δεν υπάρχει περίπτωση να βρω κάτι καλό και οικονομικό; ... Να σημειώσω πως μέχρι τώρα είχα desktop, όμως έχω πρόβλημα χώρου, γι'αυτό και θα προτιμούσα laptop.

...

Υ.Γ.: ...

Το ζητούμενο είναι πως δεν είναι βέβαιο το αν θα αγοράσω φορητό υπολογιστή ή επιτραπέζιο...

Μέχρι 300€ το πολύ...

...

Επεξ/σία από zacharis1955
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...