traxanas15 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Καλησπέρα στην όμορφη κοινώτητα του insomnia.gr.Αντιμετοπίζω ένα θέμα εδώ και 2 εβδομάδες περίπου με την ώρα του υπολογιστή μου και δεν ξέρω πως να το φτιάξω , έχω Windows 7 64bit , πατάω κάτω δεξιά για την ώρα > Ώρα Internet > Κάνω την ενημέρωση (έχω δοκιμάση με όλα τα sites αλλά και χειροκίνητα και πάλι τίποτα) και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί συμβαίνει αυτό.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.Υ.Γ Συγγνωμη εάν έχω δημιουργίσει το θέμα σε λάθος κατηγορία απλά έψαχα και δεν βρήκα κάποια άλλη σχετικά με το θέμα μου.
ntg1980 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Αν και έχω Vista, δεν φαντάζομαι ότι διαφέρουν και πολύ οι ρυθμίσεις.Έλεγξε αρχικά τα παρακάτω:Πήγαινε στην "Αλλαγή ρυθμίσεων ημερομηνίας και ώρας"και έλεγξε ποια ζώνη ώρας έχεις ρυθμισμένη.Πρέπει να είναι (GMT+02:00) Αθήνα, Βουκουρέστι. Αν δεν είναι, άλλαξε τη ζώνη ώρας στη σωστή.Επίσης κάνε κλικ στο "Αλλαγή ζώνης ώρας" και κάνε κλικ στο "Αυτόματη ρύθμιση ρολογιού για θερινή ώρα"!Στη καρτέλα "πρόσθετα ρολόγια" έλεγξε αν υπάρχει κι άλλη ζώνη ώρας που έχεις επιλέξει κατά λάθος. Αν ναι, αφαίρεσε την ή τσέκαρε ποια ζώνη ώρας θέλεις να σου εμφανίζουν τα windows (αν δεν υπάρχει δεύτερο ρολόι, η συγκεκριμένη επιλογή δεν εμφανίζεται).Ύστερα πας στις "Τοπικές ρυθμίσεις και ρυθμίσεις γλώσσας" στη καρτέλα "τοποθεσία" έλεγξε αν η χώρα που έχεις επιλεγμένη είναι Ελλάδα.Σημ.: Αν η ώρα του υπολογιστή σου δεν αλλάζει όσο λειτουργεί, αλλά μόνο αφού τον σβήσεις και τον ανάψεις μετά από ώρες, το πρόβλημα σου δεν προέρχεται από ρυθμίσεις... 1
rfc Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Αυτο με το GMT κατα πασα πιθανοτητα ειναι. Δες και στο bios την ημερομηνια. 1
traxanas15 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) Η ώρα αλλάζει μόνο όταν κλείσω τον υπολογιστή και τον ανοίξω π.χ αύριο πάλι.Πως μπορώ να μπω στο bios?EDIT : Τα έλενξα όλα που μου είπες nfg1980 και όλα είναι εντάξει.Αλλά όπως σου είπα μου το κάνει μόνο όταν κλεινω τον υπολογιστή και τον ανοίξω μετά από μια ημέρα ασ πούμε. Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2014 από traxanas15
ntg1980 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Αυτό το έπαθα σε έναν παλιό υπολογιστή πριν δέκα χρόνια, στον οποίο μετά από αυξομείωση της τάσης ρεύματος από τη ΔΕΗ - και απότομη διακοπή ρεύματος, κάηκε το CMOS battery. Όταν έκλεινα τον υπολογιστή για κάποιες ώρες, ύστερα δεν άλλαζε απλώς η ώρα, αλλά και η ημερομηνία (ως και το έτος). Όταν μάλιστα τον άφηνα μέρες κλειστό, ανοίγοντας τον, με πετούσε κατευθείαν το Bios screen και ζητούσε να κάνω loading default settings για να καταφέρει να μπει στα windows.Aν συνέβη κάτι τέτοιο σε σένα, χρειάζεσαι τεχνικό! Έλεγξε την ημερομηνία στο bios όπως σου είπε ο rfc πιο πάνω, κι αν την αλλάξεις κι εκεί (εφόσον είναι λάθος ρυθμισμένη) και σου ξανακάνει το ίδιο, ενδεχομένως να έχεις το ίδιο πρόβλημα.Ρίξε μια ματιά εδώ. 1
traxanas15 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Στο bios για να μπώ όταν ανοίγει ο υπολογιστής πιο ακριβώς κουμπί θα πατήσω;Εμένα ξαφνικά έγινε αυτό με την ώρα χωρίς να έχει συνέβει τίποτα με το θέμα της τάσης.
traxanas15 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Θυμάμαι όταν τον ανοιγό μου γράφει F11 .... Menu αυτό είναι;
Mania M Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Το είχα πάθει κι εγώ πρόσφατα, συνέβαινε όταν έκανα αποσύνδεση του υπολογιστή από το ρεύμα. Στην δικιά μου περίπτωση κατέληξα ότι είναι θέμα του CMOS Battery, απλά το θέμα λύθηκε μη αποσυνδέοντας τελείως τον υπολογιστή από το ρεύμα. Για την ώρα δεν έχω αλλάξει μπαταρία και όλα λειτουργούν καλά. Δεν ξέρω αν βοηθάει αυτό, αν και αναφέρεται σε windows xp. http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=bph05702&lc=en&cc=gr&dlc=el 2
ntg1980 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Εμένα ξαφνικά έγινε αυτό με την ώρα χωρίς να έχει συνέβει τίποτα με το θέμα της τάσης. Που το ξέρεις ότι δεν έχει συμβεί ποτέ τίποτα με το θέμα της τάσης? Δεν χρειάζεται να κοπεί το ρεύμα και να γίνει απότομη διακοπή λειτουργίας του υπολογιστή, ώστε να δημιουργηθεί πρόβλημα. Η τάση μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί ανά πάσα στιγμή, χωρίς να το αντιληφθείς (πράγμα που με τη ΔΕΗ συμβαίνει αρκετά συχνά). 1
micos000 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Εγώ θέλω να κάνω μερικές ερωτήσεις. 1) Το πρόβλημα σου με την ώρα είναι ότι δεν μπορείς να την αλλάξεις ή την αλλάζεις και όταν κλείνεις τον υπολογιστή και τον ανοίγεις πάλι χάνετε η ώρα; 2) Όταν κλείνεις τον υπολογιστή κλείνεις και την τροφοδοσία του υπολογιστή από το τροφοδοτικό ή από κάποιο πολύμπριζο; 3) Δοκίμασες να πατήσεις f11, f2 ή delete όταν ξεκινάει ο υπολογιστής να δεις αν μπαίνει στο bios; Για το (1), αν δεν μπορείς να αλλάξεις την ώρα μπορεί να φταίνε τα δικαιώματα του χρήστη σου ή κάποια μόλυνση από malware. Κάνε έλεγχο και καθαρισμό με adwcleaner και μετά με malwarebytes (και τα δύο δωρεάν). Αν ισχύει το (2) τότε μάλλον έχει ξελιγωθεί η μπαταρία που κρατάει τις ρυθμίσεις στο bios και την ώρα και μάλλον θέλει αλλαγή. 1
traxanas15 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Μπήκα στο bios και την άλλαξα από εκεί την ώρα θα φανέι αύριο εάν είναι εντάξει τώρα ή όχι.Ευχαριστώ πολύ όλους σας για τις απαντήσεις σας. Εγώ θέλω να κάνω μερικές ερωτήσεις. 1) Το πρόβλημα σου με την ώρα είναι ότι δεν μπορείς να την αλλάξεις ή την αλλάζεις και όταν κλείνεις τον υπολογιστή και τον ανοίγεις πάλι χάνετε η ώρα; 2) Όταν κλείνεις τον υπολογιστή κλείνεις και την τροφοδοσία του υπολογιστή από το τροφοδοτικό ή από κάποιο πολύμπριζο; 3) Δοκίμασες να πατήσεις f11, f2 ή delete όταν ξεκινάει ο υπολογιστής να δεις αν μπαίνει στο bios; Για το (1), αν δεν μπορείς να αλλάξεις την ώρα μπορεί να φταίνε τα δικαιώματα του χρήστη σου ή κάποια μόλυνση από malware. Κάνε έλεγχο και καθαρισμό με adwcleaner και μετά με malwarebytes (και τα δύο δωρεάν). Αν ισχύει το (2) τότε μάλλον έχει ξελιγωθεί η μπαταρία που κρατάει τις ρυθμίσεις στο bios και την ώρα και μάλλον θέλει αλλαγή. Μπορώ να αλλάξω την ώρα από τον υπολογιστή απλά όταν τον κλείνω χάνεται (πάει λίγο πιο μπροστά άμα τον ανοίξω π.χ μετά από 10 ώρες).Όχι δεν κλείνω το τροφοδοτικό ούτε κόβο το ρεύμα με κάποιο διακόπτη κ.τ.λ.π.
rfc Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Αν ξανακλεισεις τον υπολογιστη και το ρευμα και σου ξαναχασει την ωρα (δες bios), αλλαξε μια μπαταρια στη μητρικη σου. 1
traxanas15 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Αν ξανακλεισεις τον υπολογιστη και το ρευμα και σου ξαναχασει την ωρα (δες bios), αλλαξε μια μπαταρια στη μητρικη σου. Έγινε ευχαριστώ πολύ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα