SATELLITE Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) λευκή και μαύρη στα 279€ σκρούτζ από 315+ κριτικές στο amazon.com. με ενα γρήγορο ψάξιμο είναι η πιο φτηνή τιμή από όλες του πλαισίου. UPDATE και ο ανταγωνισμός ξεκινάει τώρα από τα 279 (+ΘΗΚΗ ΔΩΡΟ) Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2014 από SATELLITE
ilion10 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Οι γνωστες τι λενε επι του θεματος? Αξιζει σε σχεση με τον ανταγωνισμο σε αυτα τα λεφτα? Sent from my GT-I9505 using Insomnia
GeorgT. Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Ιδια μέρα στη γερμανια βγαινει προσφορά στα 229 απο τη θυγατρική της MM, redcoon! http://www.redcoon.de/hotdeals-B485429?refId=zanoxde&utm_source=zanoxde&utm_medium=Affiliate&zanpid=1881000417614472192&refId=zanoxde&xtor=AL-30 (δε στελνει ελλαδα, αλλα απλα αναφερω τι τιμη παιζει συγκριτικά σε προσφορά αλλης χώρας) 1
pcbill Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Μπορεί να σε ενδιαφέρει η αλλαγή φακών (τώρα επένδυση σε μηχανή Samsung δεν μου ακούγεται καλά...) αλλά εαν σε ενδιαφέρει κυρίως η ποιότητα της φωτογραφίας και ψάχνεις εργαλείο για να ασχοληθείς σοβαρά στα 310€ (δεν έχω ψάξει για φθηνότερα) μπορείς να δεις σε σχετικά compact την Panasonic LX7. Είναι μοντέλο 2012 και περιμένουν εφέτος την LX9 αλλά αξίζει και με το παραπάνω τα χρήματά της μιας και ο φακός Leica που έχει καθώς και αρκετά από τα χαρακτηριστικά της είναι σε άλλο(α) επίπεδο(α). Σημείωση: Είναι ίδια μηχανή με την Leica D-Lux 6 (αξίας αρκετών euro παραπάνω).
fougio77 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Παιδιά η μηχανή λέει πολλά. Εγώ έχω την nx300 που ουσιαστικά είναι η ίδια μηχανή.Στα θετικά οι ποιοτικές φωτο,η τεράστια οθόνη αφής, το wifi και το focus peaking που διευκολύνει το manual focus με παλιούς φακούς m42...
fougio77 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Α!Επίσης έχει APS-C αισθητήρα που εχουν και οι dslr και όχι μικρό όπως οι κόμπακτ. Στα αρνητικά το σχετικά μεγάλο μέγεθος της και η απουσία optical stabilization στο σάνταρ φακό του κιτ καθώς και η πλαστική (ποιοτική όμως) κατασκευή της.
Errik Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Έχω την NX1000 που έχει τον ίδιο αισθητήρα και δεν μπορώ να πω οτι είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος. Την πήρα 239Ε. Αν ξανααγόραζα μηχανή τώρα, μάλλον θα έπαιρνα την Nikon 1 S1 στα 169, και ας έχει μικρότερο αισθητήρα (και σε Mpix και σε φυσικές διαστάσεις) μόνο και μόνο λόγω ονόματος Νικον και παράδοσής της στην φωτογραφία. Οι DSLR 8ετίας που έχω (D40 και D50) βγάζουν καλύτερες φωτό.
giorginho Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Εγω παλι ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την φωτογραφια της (οχι ομως και τοσο απο το βιντεο --της ΝΧ1000--). Το ονομα απο μονο του δε λεει απαραιτητα κατι, φιλος εχει την Nikon D3200, τις "στησαμε" μια μερα και προσωπικα μου αρεσε καλυτερα η δικια μου. Μεγαλο ρολο σε αυτα παιζει και ο φακος φυσικα. Οσο για την D40, επειδη και εχει περασει απο το χερι μου και εχω και "δειγματα γραφης" απο επαγγελματια φωτογραφο μπορω με βεβαιοτητα να πω οτι ο θορυβος οταν ανεβαζεις iso (οχι παρα πολυ, απο το 1000 και πανω ας πουμε) γινεται απο ενοχλητικος μεχρι καταστροφικος. Αυτο ειναι κοινο γνωρισμα σχεδων ολων των "8ετιας" (και ουτε καν τοσο παλιων) μηχανων. Οχι οτι και η ΝΧ1000 ειναι τιποτα "μαστορας", αλλά μιλαμε οτι εχεις συγκρινει μηχανες με διαφορα τουλαχιστον δυο (μεγαλα) σκαλοπατια στις ζωνες τιμων (και σε αρκετους ακομα τομεις).
gp4 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 H Nikon μπορεί να έχει καλές DSLR αλλά η είσοδος της στις mirrorless θεωρείται μάλλον αποτυχημένη, τα μοντέλα που έχει βγάλει είναι μέτριων επιδόσεων. 1
spacestar Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 οι mirrorless της Νίκον έχουν πολύ γρήγορο autofocus και burst rate, αλλά ο σένσορας δε λέει και πολλά πράγματα, ούτε οι φακοί της. Αντίθετα η Samsung έχει καταπληκτικό σένσορα και πολύ αξιόλογους φακούς. Σε βάπτιση που ήμουνα το καλοκαίρι, έβγαλα μερικές πρόχειρες φωτογραφίες με την ΝΧ1000 και τον 30άρη f2. Στο photoalbum που εκτυπωθηκε το Σεπτέμβριο μπήκαν και μερικές δικές μου. Οι υπόλοιπες ήταν του φωτογράφου (Nikon D700+24-70/2.8). Δεν ξέρω για ποιο λόγο και δεν περιμένω από κανέναν να με πιστέψει, αλλά αντικειμενικά οι φωτογραφίες της ΝΧ1000 ξεχώριζαν (προς το καλύτερο). Και αυτό το επιβεβαίωσαν και φίλοι που είδαν το άλμπουμ χωρίς να τους πω με ποια μηχανή έχει τραβηχτεί η καθεμία. Δεν εννοώ ότι η Samsung είναι καλύτερη από την D700, αλλά θέλω να πω ότι αφενός η μηχανή έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες και αφετέρου με τις σωστές ρυθμίσεις (auto την είχα βέβαια) και μια στοιχειώδη επεξεργασία (πχ. στο lightroom) μπορεί να δώσει πολύ καλά αποτελέσματα επαγγελματικού επιπέδου. Πάντως επειδή είχα και την ΝΧ2000, δεν έχει καμία διαφορά ως προς την ποιότητα εικόνας, ενώ λόγω μεγέθους οθόνης έχει χειρότερη αυτονομία και εμένα προσωπικά δε με βόλεψε το touch screen. Θεωρώ καλύτερη αγορά την ΝΧ1000 ή την ΝΧ300 μεταχειρισμένη. 1
ostvarivanje Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Πώς κρίνεται τη Samsung με την Nikon που έχει το mediamarkt στα 169€;
sokos1 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 αλλος ενα ευτυχής κάτοχος της NX1000. Της κότσαρα και τον 30άρη φάκο πανώ και ειναι ΑΣΤΕΡΙ ! 1
Ntinaras Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 οι mirrorless της Νίκον έχουν πολύ γρήγορο autofocus και burst rate, αλλά ο σένσορας δε λέει και πολλά πράγματα, ούτε οι φακοί της. Αντίθετα η Samsung έχει καταπληκτικό σένσορα και πολύ αξιόλογους φακούς. Σε βάπτιση που ήμουνα το καλοκαίρι, έβγαλα μερικές πρόχειρες φωτογραφίες με την ΝΧ1000 και τον 30άρη f2. Στο photoalbum που εκτυπωθηκε το Σεπτέμβριο μπήκαν και μερικές δικές μου. Οι υπόλοιπες ήταν του φωτογράφου (Nikon D700+24-70/2.8). Δεν ξέρω για ποιο λόγο και δεν περιμένω από κανέναν να με πιστέψει, αλλά αντικειμενικά οι φωτογραφίες της ΝΧ1000 ξεχώριζαν (προς το καλύτερο). Και αυτό το επιβεβαίωσαν και φίλοι που είδαν το άλμπουμ χωρίς να τους πω με ποια μηχανή έχει τραβηχτεί η καθεμία. Δεν εννοώ ότι η Samsung είναι καλύτερη από την D700, αλλά θέλω να πω ότι αφενός η μηχανή έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες και αφετέρου με τις σωστές ρυθμίσεις (auto την είχα βέβαια) και μια στοιχειώδη επεξεργασία (πχ. στο lightroom) μπορεί να δώσει πολύ καλά αποτελέσματα επαγγελματικού επιπέδου. Πάντως επειδή είχα και την ΝΧ2000, δεν έχει καμία διαφορά ως προς την ποιότητα εικόνας, ενώ λόγω μεγέθους οθόνης έχει χειρότερη αυτονομία και εμένα προσωπικά δε με βόλεψε το touch screen. Θεωρώ καλύτερη αγορά την ΝΧ1000 ή την ΝΧ300 μεταχειρισμένη. γενικα στη φωτογραφια η σειρα παει φωτογραφος>φακος>σωμα υποθετω πως εσυ εισαι φιλος αυτουνου που εκανε τη βαφτιση οποτε ολο και κατι καλυτερο θα ηξερες προς το θεμα σε σχεση με τον επαγγελματια φωτογραφο που συνηθως ειναι απλα επαγγελματιας.
downhill Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 γενικα στη φωτογραφια η σειρα παει φωτογραφος>φακος>σωμα υποθετω πως εσυ εισαι φιλος αυτουνου που εκανε τη βαφτιση οποτε ολο και κατι καλυτερο θα ηξερες προς το θεμα σε σχεση με τον επαγγελματια φωτογραφο που συνηθως ειναι απλα επαγγελματιας. εκτός αν "το έχω" και δεν το'χω καταλάβει.. Η ΝΧ20 πολύ καλή προσφορά στα 299 ευρώ. Να σημειωθεί ότι είναι μεν παλαιότερο μοντέλο από την ΝΧ2000, αλλά έχει κάποια ατού, όπως: - περιστρεφόμενη OLED οθόνη - δίνεται με τον "καλό" κιτ φακό που έχει και stabilizer (βασικό για το βίντεο) - έχει ταχύτητα 1/8000 (για τους λίγους που θα τη χρειαστούν) - έχει EVF (ηλεκτρονικό σκόπευτρο) - καλύτερο πιάσιμο - μεγαλύτερη μπαταρία - ενσωματωμένο φλας Η ΝΧ2000 είναι πιο πολύ "γκατζετάκι" παρά σοβαρή φωτογραφική
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα