Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, σήμερα θα μιλήσουμε για το πως μπορεί κάποιος να αυξήσει την ταχύτητα τις σύνδεσης του, χρησιμοποιώντας 2 ή και παραπάνω συνδέσεις στο ιντερνετ. Για παράδειγμα χρησιμοποιώντας την βασική του σύνδεση και την σύνδεση ενός γείτονα.

Θα χρειαστούμε:

• 2 ή παραπάνω συνδέσεις
  • ασύρματες ή εσνύρματες κάρτες δικτύου, εσωτερικές ή εξωτερικές
  • To πρόγραμμα που θα κάνει όλη την δουλειά, και λέγεται Connectify

Το Connectify βγαίνει σε 3 εκδόσεις, αυτη του Hotspot, αυτη του Hotspot + Dispatch, και την σκέτη Dispatch που θα χρειαστουμε εμέις, η οποία κοστίζει 40$ για εφ' ορου ζωής και 25$ για 1 χρόνο. Ωστόσο, μπορεί να βρεθέι και σπασμένη στο διαδίκτυο.

Αφού εγκαταστήσουμε και ανοίξουμε το Connectify Dispatch θα έρθουμε αντιμέτωποι με την παρακάτω εικόνα. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε τωρα, ειναι να συνδεθούμε με την 2η σύνδεση και να πατήσουμε Start Dispatch.

wODKEPG.png

Έπειτα, θα μας εμφανιστεί το παρακάτω, οπου μας εμφανίζει διάφορα στοιχεία για την σύνδεση μας, και είμαστε έτοιμοι!

JSCJGWQ.png

Για του λόγου του αληθές σας παραθέτω τα speedtest για κάθε σύνδεση ξεχωριστά αλλα και μετά την ένωση τους.

Σύνδεση δικιά μου:

3358824894.png

Σύνδεση γείτονα:

3358915823.png

Ταχύτητα μετά την ένωση:

3358834929.png

Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο :)

• Like 5
Δημοσ.

Πω πω τι λές τώρα μας άναψες φωτιές θα καλωδιώσω όλη την πολυκατοικία να μην σου πω και την μισή γειτονιά αλληλούια έφτασε το VDSL :devil:  :P  :lol:  

• Like 2
Δημοσ.

Πω πω τι λές τώρα μας άναψες φωτιές θα καλωδιώσω όλη την πολυκατοικία να μην σου πω και την μισή γειτονιά αλληλούια έφτασε το VDSL :devil:  :P  :lol:  

Χαχα, κανονικά έτσι πρέπει....θα περάσεις και τα FTTH :P

Δημοσ.

το ping τραγικό...

Αυτό νομίζω είναι θέμα της γραμμης και οχι του προγραμματος...

Αυτά είναι!

Μπράβο!

Να' σε καλα φίλε μου :)

Δημοσ.

Για να μην δημιουργούνται αυταπάτες, το Connectify Dispatch σίγουρα δεν κάνει Bonding (πρόσθεση των συνδέσεων), αλλά Load Balancing (διαμοιρασμό μεταξύ των συνδέσεων), όπως η ίδια η εταιρεία αναφέρει ρητά.

Απλά σε εφαρμογές που χρησιμοποιούν πολλά socket (π.χ. P2P, Web browsers κλπ) τα μοιράζει σε όλες τις συνδέσεις οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί η συνολική ταχύτητα, αυξάνοντας την ταχύτητα.

Όμως οι εφαρμογές που σηκώνουν ένα socket (π.χ. Streaming, voip, vpn, direct download, ssh κλπ) και αποτελούν την πλειοψηφία, υποχρεωτικά θα συνδέονται χρησιμοποιώντας μόνο μία σύνδεση.

Το ίδιο μπορούν να κάνουν πολλά τέτοια router (π.χ. το φθηνό TP-LINK TL-R470T+) αλλά και DSL router (π.χ. Draytek) που έχουν multi-WAN εισόδους.

Για πραγματικό Bonding, εκτός του εξοπλισμού και των προγραμμάτων, απαιτείται υποστήριξη και από τον πάροχο της σύνδεσης.

• Like 2
Δημοσ.

Για να μην δημιουργούνται αυταπάτες, το Connectify Dispatch σίγουρα δεν κάνει Bonding (πρόσθεση των συνδέσεων), αλλά Load Balancing (διαμοιρασμό μεταξύ των συνδέσεων), όπως η ίδια η εταιρεία αναφέρει ρητά.

Απλά σε εφαρμογές που χρησιμοποιούν πολλά socket (π.χ. P2P, Web browsers κλπ) τα μοιράζει σε όλες τις συνδέσεις οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί η συνολική ταχύτητα, αυξάνοντας την ταχύτητα.

Όμως οι εφαρμογές που σηκώνουν ένα socket (π.χ. Streaming, voip, vpn, direct download, ssh κλπ) και αποτελούν την πλειοψηφία, υποχρεωτικά θα συνδέονται χρησιμοποιώντας μόνο μία σύνδεση.

Το ίδιο μπορούν να κάνουν πολλά τέτοια router (π.χ. το φθηνό TP-LINK TL-R470T+) αλλά και DSL router (π.χ. Draytek) που έχουν multi-WAN εισόδους.

Για πραγματικό Bonding, εκτός του εξοπλισμού και των προγραμμάτων, απαιτείται υποστήριξη και από τον πάροχο της σύνδεσης.

Πολύ σωστές οι παρατηρησεις φιλε μου, το συνδειδοτοποιησα κι εγω μετα απο μερικες μερες χρησης...Εκει που ειδα διαφορα ηταν στο download περισσοτερο, βεβαια εγω χρησιμοποιω IDM που το κατεβαζει κομματακι το αρχειο, για αυτο και λειτουργησε, αν και δεν ξερω πως λειτουργουν οι downladers των Browsers...Σε υπηρεσιες οπως Skype οντως, δεν ειδα καποια διαφορα. Επίσης, κατι που πρέπει να επισημανθεί είναι το θέμα της ασφλαλειας, διοτι οι περισσοτεροι φανταζομαι θα συνδεθουν σε καποιο γειτονικο Wi-Fi, χωρις να ξερουν τις διαθεσεις που μπορει να εχει ο γειτονας....

Δημοσ.

Forthnet, HOL και νομίζω ΟΤΕ, έδιναν MLPPP Bonding παλαιότερα την πρώτη εποχή του ADSL, όπου αρκετά NetCafe την χρησιμοποιούσαν λόγω μικρότερου κόστους έναντι της μισθωμένης γραμμής.

Η Forthnet έδινε με χρησιδάνειο Cisco router, ενώ στη HOL ο χρήστης χρησιμοποιούσε δικό του εξοπλισμό/λύση.

Με την έναρξη του ADSL2+ (2008?) έγινε ανταγωνιστικό (μεγαλύτερες ταχύτητες με χαμηλότερη τιμή) πλέον με τις μισθωμένες (που δίνουν όλοι), οπότε το σταμάτησαν και έκτοτε δεν το δίνει κανένας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...