sdim Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Καλησπέρα σε όλους. Προσάρτησα έναν εξωτερικό δίσκο χθες για αποθηκεύσω κάποια πράγματα, αλλά αρνιόταν πεισματικά να ανοίξει. Κατέβασα το utility της WD και τσεκάροντας τον δίσκο, κόλλησε περίπου στο 10%, εκεί που κάνει τον λεπτομερή έλεγχο. Κάτι έβγαλε για too many bad sectors. Να υποθέσω πως τα τίναξε ο δίσκος; Την ίδια συμεπριφορά έχει και σε άλλο desktop pc. Ο δίσκος δεν ήταν ταλαιπωρημένος, ούτε και γέμισε ποτέ. Και ήταν εκτός της διετούς εγγύησης, ενώ αν ίσχυε η τριετία όπως σήμερα, θα καλυπτόταν. Καμμία γνώμη για το αν μπορώ τουλάχιστον (αν δεν γίνεται τίποτα άλλο) να πάρω τα data; Ευχαριστώ.
washcloud Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Δεν έχει σημασία αν τον "γέμισες ποτέ" ή και αν ήταν "ταλαιπωρημένος" ή όχι. Η βασική ταλαιπωρία που υφίσταται ένας δίσκος, είναι οι εγγραφές. Κατά τ' άλλα, το ότι υπάρχουν "πολλοί bad sectors", μόνο θετικό δεν είναι. Ποιά ΑΚΡΙΒΩΣ είναι πάντως η κατάστασή του, ΙΣΩΣ λίγο δύσκολο να βγει συμπέρασμα. Κάνε μία δοκιμή έτσι για το ξεκάρφωμα πάντως και σε άλλο υτπολογιστή (όλο κάποιον θα βρεις). Αν και εκεί τραβάει ζόρι, τότε -αφού όπως λες έχει λήξει η εγγύηση- άνοιξε την θήκη (έχει βίδες και κουμπώματα λογικά και ίσως να παιδευτείς λίγο) και πάρε τον σκληρό από μέσα και σύνδεσέ τον εσωτερικά σε σταθερό και δες τί παίζει όταν δεν συνδέεται μέσω USB. Βάλε και το HD Sentinel και πόσταρε εδώ μια εικόνα από την αρχική του οθόνη έχοντας επιλεγμένο τον δίσκο (στήλη στα αριστερά). Και βλέπουμε για παρακάτω...
sdim Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Σ' ευχαριστώ, φίλε μου. Θα κάνω μια προσπάθεια.
sdim Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Η εικόνα του δίσκου στην κατάσταση που είναι τώρα (στο κουτί του):
washcloud Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 ΦΑΙΝΕΤΑΙ να μην έχει μεγάλο ζόρι (δεν μπορείς όμως να είσαι 100% σίγουρος με τις αναφορές των SMART readings, όσο κι αν η εικόνα του είναι, ας πούμε, "θετική"). Σε πρώτη φάση, δοκίμασε να κάνεις ένα "scandisk" (έλεγχο σφαλμάτων) μέσα απ' τα Windows, μπας και μετά μπορείς να έχεις πρόσβαση σε αυτόν και τα αρχεία. Και βλέπουμε και πάλι...
sdim Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Ευχαριστώ, φίλε μου. Θα επανέλθω. Btw, μου εξαφανίστηκε το εικονίδιο δίπλα από τον Local Disk C (μετά την απεγκατάσταση του HDS). Είναι κενό. Πώς μπορώ να το επαναφέρω;
washcloud Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δεν καταλαβαίνω ποιό λες. Πάρε ένα scsreenshot και ανέβασέ το να δούμε τί εννοείς...
washcloud Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 7άρια έχεις, ε; Για δοκίμασε αυτό που βρήκα κάπου στο Web : Configuration -> Disk Control and disable the "Modify default hard disk icons in Windows Explorer" option και καπάκι restart το μηχάνημα. Εναλλακτικά κατέβασε αυτό από εδώ και απλά πάτα το "uninstal κουμπάκι" του προγράμματος όταν το τρέξεις και κάνε "ανανέωση" του "Ο Υπολογιστής Μου" (κλείσε τεσπα το παράθυρό του και ξανάνοιξτο).
sdim Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Βασικά, όχι, 8.1 είναι, αλλά δεν πειράζει. Λες να δουλέψει και σ' αυτά;
washcloud Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Ιδέα δεν έχω. Νταή-χαρντ (sic) XΡ user εδώ.
sdim Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 Η πρώτη λύση έπιασε. Ευχαριστώ, φίλε μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα