Προς το περιεχόμενο

LG 50LA660S vs SONY KDL-50W865

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παίδες,

Σκοπεύω να προβώ σε αγορά 50" Full HD 3D τηλεόρασης για το HTPC στο σαλόνι.

Είμαι ανάμεσα στις 2 του τίτλου και την LG 50LA620S που την βρίσκω στα 800€, δηλαδή 100€ φθηνότερα από τις 2 του τίτλου που τις βρίσκω στα 900€.

Το budget είναι στα 900€ ή ας πούμε κάτω από 1000€.

Ωστόσο αν υπάρχει πρόταση και για περισσότερες ίντσες, είναι ευπρόσδεκτη. :)

Sent from my iPhone

Δημοσ.

Διορθωση, η SONY ειναι KDL-50W685 (οχι 865) και θα την προτιμουσα απο τις αλλες της LG επειδη διαθεται card reader και Picture in Picture. Το μονο πλεονεκτημα της LG 660S ειναι οτι ειναι στα 400Hz (αν οντως ισχυει οτι τα πιανει).

Αν παλι θες να κανεις την "υπερβαση" και να πας σε 55'' τοτε πας : https://www.skroutz.gr/s/3206573/LG-55LA620S.html

Δημοσ.

ποια ειναι η χρηση? προσωπικα θα επελεγα sony αναμεσα στις 2. αν παιζεις παιχνιδια εχει χαμηλοτερο Input lag και επιπλεον σιγουρα καλυτερο μαυρο απο την lg η οποια ειναι 50Hz στην πραγματικοτητα αλλα εχει καλυτερες γωνιες θεασης.  η sony νομιζω ειναι 100Hz στην πραγματικοτητα. καλο θα ηταν πριν διαλεξεις να τις δεις απο κοντα και τις 2.

Δημοσ.

Τελικά κατέληξα στην KDL-W685 της Sony στα 720€.

Το 3D της για όσο την παρακολούθησα, μου φαίνεται το ίδιο με της LG 50LA620 & 660 αλλά τα χρώματα και η ευκρίνεια, ένα κλικ καλύτερα από την 620.

Sent from my iPhone

• Like 1
Δημοσ.

<p>και που την βρηκες στα 720?</p>

Ο φίλος που την πήρε για εμένα, την αγόρασε μετρητοίς από ένα κατάστημα Κωτσόβολου το οποίο έκανε 20% έκπτωση σε τηλεοράσεις και η συγκεκριμένη ήταν η τελευταία μη εκθεσιακή, κουτάτη δηλαδή.

Από το ίδιο κατάστημα Κωτσόβολου αγοράστηκε πριν μια εβδομάδα άλλη μια LG 47LA620S με παρόμοια έκπτωση (15% και 30 άτοκες).

Δεν θέλω να πω για ποιό υποκατάστημα επρόκειτο για να μην θεωρηθεί διαφήμιση.

Επίσης η όλη διαδικασία ήταν και προϊόν παζαρέματος μιας και ο φίλος είναι μετρ του είδους. :)

Sent from my iPhone

Δημοσ.

Το μονο πλεονεκτημα της LG 660S ειναι οτι ειναι στα 400Hz (αν οντως ισχυει οτι τα πιανει).

Εννοείται πως δεν τα πιάνει, ούτε με απόχη!

Δημοσ.

Παιδιά, το είπαμε πολλές φορές, διαγράψτε από το μυαλό σας τα Hz ώς κριτήριο αγοράς τηλεόρασης.

Δεν υπάρχει πραγματική αναλογία μεταξύ αριθμού Hz (πραγματικά ή διαφημιζόμενα) με την απόδοση κινούμενης εικόνας.

Ή η τηλεόραση θα αποδίδει 300 γραμμές κίνησης, που είναι το νορμάλ για LCD, ή θα αποδίδει 1080 γραμμές, με ενεργοποιημένα τα Motion plus, MotionFlow, Motion whatever. Η απόδοση των 1080 γραμμών διαφέρει τρομερά από TV σε TV και πιό πολύ έχει να κάνει με τον επεξεργαστή της τηλεόρασης, παρά με τον αριθμό των Hz.

Τώρα ο φίλος με την 50W685, να του ευχηθώ καλορίζικη και να δώσω λίγες συμβουλές:

- Το πάνελ της TV είναι 100Hz. Δεν συνεπάγεται κάτι αυτό, απλά το αναφέρω.

- Μήν ασχοληθείς με το ξεψήρισμα της τηλεόρασης για καμένα πίξελς, clouding, DSE κλπ κλπ. Άν δεν έχει κάποιο εμφανέστατο θέμα που κάνει μπάμ εξαρχής, μήν ασχοληθείς με την ανακάλυψη ατελειών στο πάνελ γιατί θα χαλάσεις τη καρδιά σου τζάμπα και βερεσέ.

- Η τηλεόραση δεν έχει επεξεργασία κίνησης 1080 γραμμών. Η επεξεργασία 200Hz που διαφημίζει είναι άχρηστη, διότι πέφτει η φωτεινότητα στο μισό και έχεις flickering. Δεν έχεις δυνατότητα να βλέπεις τις ταινίες σαν "σαπουνόπερα"

- Η Sony συνεχώς αναβαθμίζει το software, οπότε να έχεις την TV ενωμένη με το Wi-Fi σου για να κατεβάζει τα updates.

• Like 2
Δημοσ.

Thx panther.... αν και τα γνώριζα αυτά...  :-)

Αλλά νομίζω πως το πανελ της είναι στα 50Ηz...  :blink:  (καπου το διαβαζα σε αλλο φορουμ)

Δημοσ.

To πάνελ ο κόσμος νόμιζε ότι είναι 50Hz, μέχρι που βρέθηκε ακριβώς ο τύπος του.

Είναι επιβεβαιωμένα 120Hz, αλλά δεν έχει κάποια σημασία αυτό.

Να το πάνελ της 656 που έχω εγώ:

sonypanel_zps4e92bb53.png

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...