torq Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 να αφήσουμε λίγο στην άκρη τις θεωρητικές ταχύτητες των δικτύων και να δούμε τι γίνεται στην πράξη. σε ένα ενσύρματο στα 100Mbps όταν μεταφέρουμε ένα αρχείο τι ταχύτητες πρέπει να πιάνουμε; το μέγιστο θεωρητικό είναι 100/8= 12,5MB. σε ένα ασύρματο στα 54Mbps 54/8= 6.75MB σωστά; με τι ταχύτητες πρέπει να είμαστε ικανοποιημένο; θεωρούμε ότι το ασύρματο έχει άριστο σήμα. δοκίμαζα χθες μεταφορά αρχείου σε ενσύρματο και έπιασα μέσο όρο 11MB/sec ενώ σε ασύρματο μέγιστο 2MB (κάτι δε πάει καλά υποθέτω εδώ).
antonl Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Και στα 2 (100άρι ethernet & 54άρι wifi) όπως τα λες είμαι κι εγώ. Άντε στο τσακίρ κέφι κι αν φυσάει ούριος άνεμος να πιάσω 2,5MB/s με το wifi (που αναλόγως το router μπορεί να παίζει ρόλο και η ασφάλεια/κλείδωμα μεταξύ των άλλων). Νομίζω normal είναι και τα 2.
jkoukos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δεν έχουν σχέση το ενσύρματο με το ασύρματο δίκτυο και τα πρωτόκολλα που χρησιμοποιούν. Στο ενσύρματο η επικοινωνία είναι full-duplex ενώ στο ασύρματο half-duplex. Θεωρητικά η ταχύτητα θα πρέπει να είναι η μισή περίπου, μα υπολογίζοντας το overhead και την ελάχιστη παρεμβολή ή αντανάκλαση από το περιβάλλοντα χώρο, πέφτουμε στο 1/3, που θεωρείται πολύ καλή ταχύτητα.
torq Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 άρα σε ασύρματο (54) να περιμένουμε κοντά στα 2MB/sec. έχω κι ένα στικάκι τύπου n (150Mbps) αλλά δε μπορώ να κάνω δοκιμές λόγω router (54). σε αυτή την περίπτωση πόσο θα έπιανα (αν είχα και router N); ~7MB/sec; να δούμε τι πιάνουν οι υπόλοιποι...
antonl Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Και σε N class (desktop με usb stick/κινητό/tablet/laptop - router), 2-3MB/s έχω δει.
jkoukos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δες εδώ ένα πρόσφατο test για διάφορα Access Points. Η μέση πραγματική ταχύτητα παίζει στο 25%-30% της ονομαστικής.
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 εγώ σε gigabit lan ανάμεσα σε 2 pc έχω κοντά στα 37mb/sec ενώ με wifi (150mbps link) που πέφτει και αυτό πάνω στο gigabit switch (αλλά είναι στα 100mbps) είμαι κοντά στα 700kb/sec (tragic) δεν θα βγάλεις άκρη με αυτά τα πράγματα όσο και να παλεύεις.
torq Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 καλά εσύ από ταχύτητες πας χάλια. απλά ήθελα να δω αν οι ταχύτητες που έχω είναι normal και δεν έχω κάποιο πρόβλημα. απ ότι βλέπω είμαι οκ. το ασύρματο γενικά βλέπω ότι είναι αρκετά ασταθές πάντως ενώ με το ενσύρματο είναι καλύτερα. βέβαια υπάρχουν και περιπτώσεις που με το ενσύρματο πιάνω αρκετά χαμηλές ταχύτητες και δε καταλαβαίνω το λόγο
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 εάν είσαι κοντά η και παραπάνω από 2mb/sec στο wifi και από 10mb/sec και πάνω στο 100 άρι καλώδιο τότε μην σκοτίζεσαι άλλο είσαι μια χαρά. στο ενσύρματο παίζουν ρόλο και τα pc, δίσκοι ram cpu network traffic εκείνη την στιγμή. Η γνώμη μου είναι πώς είσαι άψογα.
rfc Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 mb= mega bit /per sec MB= mega byte /per sec σιγουρα τα γραφετε σωστα τοση ωρα παιδια? Αν ναι ειστε ψιλοτραγικοι στις ταχυτητες.
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 σίγουρα πάντως τα έχουμε μπερδέψει τα μικρά γράμματα με τα κεφαλαία !!!. προσωπικά αναφέρομαι σε MB / sec. my fault !! sorry . υποθέτω και ο topic starter σε MB αναφέρεται. 1
jkoukos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Ο TS μια χαρά αναφέρεται και ξεκάθαρα.στα μηνύματα. Παρεμπιπτόντως είναι: megabit per second και δείχνεται ως Mbps ή Mb/s. megabyte per second και δείχνεται ως MBps ή MB/s. Και ισχύει MBps=Mbps/8.
torq Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 σιγουρα τα γραφετε σωστα τοση ωρα παιδια? Αν ναι ειστε ψιλοτραγικοι στις ταχυτητες. τα έλεγξα πάλι και δε βλέπω να έχω κάνει λάθος. εσύ τι ταχύτητες πιάνεις; τις ταχύτητες που αναφέρω τις βλέπω και σε άλλα μηχανήματα σε διαφορετικά δίκτυα και στο κινητό μου πάλι όταν μεταφέρω αρχεία από τον υπολογιστή (wifi) τις ίδιες ταχύτητες βλέπω.
CheOnWeb Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Ο TS μια χαρά αναφέρεται και ξεκάθαρα.στα μηνύματα. Παρεμπιπτόντως είναι: megabit per second και δείχνεται ως Mbps ή Mb/s. megabyte per second και δείχνεται ως MBps ή MB/s. Και ισχύει MBps=Mbps/8. Και ισχύει MBps=Mbps x 8.
jkoukos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 1 Byte = 8 Bit. Άρα ισχύουν τα παρακάτω: MBps=Mbps/8 Mbps=MBps*8
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα