torq Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 έπεσε στα χέρια μου ένα netbook acer aspire one ZG8. αυτή τη στιγμή τρέχει win xp home και edubuntu. θα του κάνω format επειδή έχει μαζέψει σαβούρα και σκέφτομαι να του βάλω linux mint xfce και για windows λέω να πάω στα 7. με το mint δε νομίζω να έχω πρόβλημα. το θέμα είναι με τα windows. θα τα σηκώσει τα 7? έχει και 1GB RAM. η Intel GMA950 λέει τίποτα; να μείνω καλύτερα με τα XP? δεν έχω και τρελές απαιτήσεις πάντως, αλλά να μη σέρνεται με το παραμικρό. τι λέτε?
arc Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Windows 7 σίγουρα δεν θα σηκώσει. Επισης αντί για linux mint δοκίμασε το solydx (και αυτό εχει γραφικό xfce)
torq Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 οπότε λες να μην πάω καν σε 7; μη κάνω φορματ 2 φορές. κι εγώ το φοβάμαι ότι δε θα την παλέψει. λέω μήπως έχει δοκιμάσει κανείς τα 7 σε παρόμοιο μηχάνημα
SPANK Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Καλύτερα θα σου έλεγα να μείνεις με τα xp και βάλε και linux ταυτόχρονα αν εχεις χώρο στον δίσκο , εγω αυτο εχω κανει στο δικό μου netbook
torq Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 συνεχίζω εδώ να μην ανοίγω άλλο θέμα. ο σκληρός είναι 160GB και έχει το recovery το οποίο γίνεται μέσω windows με την εφαρμογή της acer. ερωτήσεις: το recovery αφορά μόνο τα windows; με το linux τι γίνεται; βασικά εγώ τώρα θέλω να βάλω win eng pro ενώ έχει win gr home. υπάρχει τρόπος να βάλω τα win και linux που θέλω αλλά να μη χαλάσω το recovery; ο φορητός δεν είναι 100% δικός μου, αλλιώς τα έσβηνα όλα και τελείωνα. υπάρχει περίπτωση όμως να χρειαστεί να τον επιστρέψω. αφού η επαναφορά γίνεται μέσω των windows, λογικά αν κάνω format πάει....
torq Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 επανέρχομαι. επειδή με έφαγε η περιέργεια, δοκίμασα να του βάλω win 7 home prem. του έβαλα και το mint που ήθελα. εντυπώσεις: στα win7 πάει μια χαρά. δε το περίμενα. μη πω ότι πάει καλύτερα απ ότι στο mint. βέβαια δε το ζορίζω, για λίγα πράγματα το θέλω (netbook είναι εξάλλου, και να θες δε μπορείς να κάνεις πολλλα) και τα 7 με καλύπτουν. έβαλα και το sp1. τώρα αν ανοίξω καμια 10 καρτέλες μπορεί να έχω πρόβλημα. οπότε μένω με τα 7.
TheDevilMayCare Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Δεν ειναι παραδοξο, καθε αλλο Εν πολλοις, σε αυτα τα νετμπουκ:* Win 7 με 2GB ram > ΧP SP3 2GB ram και* Win 7 με 1GB ram = ΧP SP3 1GB ram Edit: Κι αν εισαι μερακλης & καραμπουζουκλης,του addαρεις μια BCM70012-015 να γουσταρειhttp://www.insomnia.gr/topic/517463-%CE%BC%CE%B9%CE%BD%CE%B9-pci-express-%CE%BA%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BA/?hl=bcm70012&do=findComment&comment=52966099
dimev Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 έχω θα σου έλεγα η να αφήσεις τα χρ η να βάλεις linux και πιο συγκεκριμένα το lubuntu που είναι και λίγο πιο light...τώρα πάλι άμα σε τρώει μπορείς να βάλεις και τα εφτάρια αλλα μπορεί να κολλάει λίγο σε βαριες εφαρμογές και extreme surfing με youtube κτλπ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα