cac Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Καλησπερα! θα ήθελα τα φωτα σας. Μπορώ να επεκτείνω το wifi με τη χρησιμοποίηση δυο διαφορετικων router τα οπoiα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους μεσω ethernet?
madtaz Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Ναι γίνεται, αρκεί να απενεργοποιήσεις στο δεύτερο ρούτερ το DHCP, να τους βάλεις διαφορετικά κανάλια εκπομπής (άσε κενό 6 κανάλια στο ένα από το άλλο πχ channel 5 & channel 11). Επίσης βάλε στο δεύτερο ρούτερ σαν αρχική IP, μια καρφωτή IP της ίδιας ομάδας με του πρώτου ρούτερ πχ αν η IP του α' ρούτερ είναι 192.168.1.1 τότε στο β' θα βάλεις 192.168.1.100
cac Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Τα εκανα και τα τρια αλλα τιποτα. μου βγαζει δυο διαφορετικα ονοματα δικτυου και δεν μπορω να συνδεθω με το δευτερο router χρειαζετια να βαλω ιδιο ονομα ιδιο κωδικο? να πειραξω κάτι στο πρωτο router?
madtaz Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Κοίτα αν έχεις καρφωτή IP στη συσκευή που προσπαθείς να συνδέσεις στο Wi-Fi. Βάλτο να παίρνει αυτόματα IP.
cac Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 μολις δοκιμασα κατι. Το δευτερο router ήταν απο παλια συνδεση μου σε διαφορετικη εταιρία και μόλις του εβαλα τον κωδικο που χρησιμοποιουσα παλια μου έδωσε ιντερνετ. Λογικα το ιντερνετ το εχει απο το πρωτο router της τωρινης μου εταιριας σωστα? Μπορω να βαλω το ιδιο ονομα και τον ιδιο κωδικο και στα δυο ροθτερ ετσι ωστε να μην μπερδευονται?
arc Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Ποια είναι τα router; Δεν παίζουν όλα σαν access point (σπανιο, αλλα γίνεται) Αναγκαιες διευκρινήσεις: Στην τηλεφωνική adsl γραμμή ειναι συνδεμένο ΜΟΝΟ το πρωτο router, σωστα; Το δευτερο συνδεεται στο πρώτο με καλώδιο ethernet, σωστα; Γενικά η διαδικασία ειναι: Με καλώδιο μπαινεις στο δευτερο router (κανενα αλλο καλωδιο συνδεμενο πάνω του), αλλάζεις wifi ssid/password, βάζεις firewall στο Normal, απενεργοποιείς dhcp server, κάνεις reboot και αποσυνδέεις καλώδιο. Συνδεεις το πρωτο με το δευτερο με καλώδιο ethernet Αν το δευτερο μπορεί να παιξει ως access point και αν το πρωτο δεν εχει περιεργες ρυθμίσεις (π.χ. ελεγχο mac addr, firewall στο θεο, κλπ) τοτε πρέπει και στο δευτερο να εχεις internet. Δοκίμασε στο δευτερο αν εχεις Internet και με καλώδιο (υπολογιστης - καλωδιο - δευτερο router)
madtaz Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Καλύτερα να κάνεις reset (εργοστασιακές ρυθμίσεις) στο παλιό σου ρούτερ και να κάνεις την διαδικασία που είπαμε παραπάνω από την αρχή.Ναι μπορείς να βάλεις ίδιο όνομα SSID και password και στα δύο ρούτερ αρκεί να τηρήσεις αυτό με τα κανάλια που σου είπα.
cac Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Καλύτερα να κάνεις reset (εργοστασιακές ρυθμίσεις) στο παλιό σου ρούτερ και να κάνεις την διαδικασία που είπαμε παραπάνω από την αρχή. Ναι μπορείς να βάλεις ίδιο όνομα SSID και password και στα δύο ρούτερ αρκεί να τηρήσεις αυτό με τα κανάλια που σου είπα. Σε ευχαριστω πολύ! Δούλεψα κανονικά! Εχω βάλει το ιδιο ονομα και το ιδιο password και δουλευει κανονικά! Οταν δεν πιάνει το ένα πιάνει το άλλο! και επίσης επειδή έκανα μετρήσεις δεν έχω καθόλου απώλεια σε ταχυτητα ότνα λειτουργουν όλα! 1
poulinos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Σε ευχαριστω πολύ! Δούλεψα κανονικά! Εχω βάλει το ιδιο ονομα και το ιδιο password και δουλευει κανονικά! Οταν δεν πιάνει το ένα πιάνει το άλλο! και επίσης επειδή έκανα μετρήσεις δεν έχω καθόλου απώλεια σε ταχυτητα ότνα λειτουργουν όλα! εφοσον παιζουν με καλωδιο μεταξυ τους δεν υπαρχει απωλεια αντιθετα με τα repeaters.επισης ναι αν βαλεις ιδιο ονομα ιδιο κωδικο ιδιο κλειδωμα ειναι σαν ενα δικτυο οποτε δεν χρειαζεται πολλα πολλα.απλα προσεχε με τα καναλια.οπως ειπε ο φιλος πιο πανω να υπαρχει διαφορα τουλαχιστον 5 καναλια.επισης οχι καναλι 12 οχι καναλι 13 γιατι πολλες συσκευες που δεν ειναι ευρωπαικες δεν τα βρισκουν αυτα τα καναλια. επισης σχεδον ολα τα adsl router γινονται access points.δεν χρειαζεται να τα γυρνας σε bridge.δεν χρειαζεται να πειραζεις αλλα πραγματα οπως firewall,ids/ips,και ολα αυτα διοτι αυτα παιζουν με το modem οταν υπαρχει τηλεφωνικο καλωδιο και οχι με την κινηση που περναει διαμεσω του Lan.εσυ με αυτα που εκανες απλα το κανεις dummy και transparent.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα