Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια,ένα φιλος εχει ξεκινησει να ασχολειται επαγγελματικα με την φωτογραφια και θελει να φτιαξει ένα pc για να κανει ευκολοτερα και γρηγοροτερα την δουλεια του...Δεν θελει να φτιαξει κατι τρελο μιας και είναι ακομα στην αρχη της επαγγελματικης του καριερας,πιστευω το ποσο που εχω αναφερει παραπανω είναι μια καλη αρχη...

οποτε ξεκιναμε!

Ποσό που διαθέτουμε : 1500-1600

Χρήση υπολογιστή :επεξεργασια φωτογραφιας

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: photoshop και  lightroom κυριοτερα

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. :

εχει μια απλη αλλα του ειπα ότι για την δουλεια που κανει πρεπει να παρει μια καλη οποτε θελουμε και οθονη

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? όχι,υπαρχουν

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Ηρακλειο Κρητης

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? από ένα κατάστημα

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? γνωριζω,αλλα καλυτερα να ερθει ετοιμο στον χωρο του.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . αναγκαστικα,σε λιγο καιρο θα ανοιξει μαγαζι οποτε θα πρεπει να εχει γνησιο λειτουργικο.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

να σου πω εγω την δικια μου γνωμη.  

για χρηση επεξεργασιας ΜΟΝΟ φωτογραφιας , τα χρηματα που διαθετεις ειναι παρα παρα πολλα.   

πολοι χρησημοποιουνε και mac υπολογιστες για επεξεργασια εικονας αν και δεν προσφερει τιποτα .

αν ειναι μονο για αυτη τη δουλεια μπορεις να κατευεις τουλαχιστον 700 ευρω κατω.  παρ ολα αυτα αν επιμεινεις σε αυτη τι τιμη τοτε φταιχνεις οχι απλα ενα pc για αυτη τη δουλεια αλλα και για να παιξεις το ποιο σκληρο game . ( αν και δεν βλεπω να σε ενδιαφερει ) .

οποτε απο μενα κατευα αρκετα την τιμη  :)

Δημοσ.

Ναι το θελει μονο για φωτογραφια και εγω πιστευω ότι είναι πολλα αλλα λογικα θα χρειαστει αρκετα χρηματα για μια καλη οθονη...π.χ το 27αρι Ultrasharp της dell και αμα βαλεις και το λειτουργικο που πρεπει να είναι γνησιο...παιχνίδια αμα παιξει θα είναι κατι ελαφρι,π.χ κανενα pro...

Γιατί δεν παίρνει ένα Imac;

Aμα είναι σωστη επιλογή μπορούμε να το δουμε και αυτό...απλα σιγουρα μπορει να φτιαξει καλυτερο pc με αυτά τα χρηματα παρα ένα mac...

Δημοσ.

27άρα dell + αυθεντικά windows = 600 ευρώ...

Οπότε μένουν άλλα 1000 για το Pc..

Photoshop= cuda cores+Πολλή ram+καλό επεξεργαστή+ssd..

Kούτι βάλε ότι θες..

image.jpg

Δημοσ.

Cuda δεν νομίζω. OpenCL μονο στα blur φίλτρα. Όλα τα υπόλοιπα OpenGL. Μια χαρά είναι και η 660, αλλά και η amd (270;) το ίδιο. Μια πρόταση κι από εμένα για οθόνη 24άρα. Δεν ξέρω, μου φαίνονται πεταμένα λεφτά για 27άρα. Είναι τόσο αναγκαία; Αν μπεί 24άρα dell και πέσει το ποσόν κατά 200€ περίπου μπορεί να μπεί η gtx 760 4gb, αλλά και με 30€ παραπάνω χωράει η 280Χ 3 gb. Καλές επιλογές και οι δύο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Δημοσ.

Cuda δεν νομίζω. OpenCL μονο στα blur φίλτρα. Όλα τα υπόλοιπα OpenGL. Μια χαρά είναι και η 660, αλλά και η amd (270;) το ίδιο. Μια πρόταση κι από εμένα για οθόνη 24άρα. Δεν ξέρω, μου φαίνονται πεταμένα λεφτά για 27άρα. Είναι τόσο αναγκαία; Αν μπεί 24άρα dell και πέσει το ποσόν κατά 200€ περίπου μπορεί να μπεί η gtx 760 4gb, αλλά και με 30€ παραπάνω χωράει η 280Χ 3 gb. Καλές επιλογές και οι δύο.

Για το 27αρι μόνιτορ το εβαλα ποιο πολύ επειδη ειδα ότι εχει μονο 50 ευρω διαφορα με το 24αρι και εχει και μεγαλυτερη αναλυση...Οποτε μπορούμε να βαλουμε και amd καρτα..?κολληματα δεν εχω,εχω παρει και από τις 2,απλα ότι είναι καλυτερο για την δουλεια που το θελει...

Ευχαριστω για την συνθεση,πιστευεις ότι ο amd cpu θα τον καλυψει,δεν θα ηταν καλυτερα ένας της ιντελ..?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για το 27αρι μόνιτορ το εβαλα ποιο πολύ επειδη ειδα ότι εχει μονο 50 ευρω διαφορα με το 24αρι και εχει και μεγαλυτερη αναλυση...Οποτε μπορούμε να βαλουμε και amd καρτα..?κολληματα δεν εχω,εχω παρει και από τις 2,απλα ότι είναι καλυτερο για την δουλεια που το θελει...

Ευχαριστω για την συνθεση,πιστευεις ότι ο amd cpu θα τον καλυψει,δεν θα ηταν καλυτερα ένας της ιντελ..?

http://www.cpu-world.com/Compare/451/AMD_FX-Series_FX-8350_vs_Intel_Core_i7_i7-4770K.html

Ελαφρώς πιο γρήγορος ο 4770Κ άλλα και 120 ευρώ πιο ακριβότερος  τα συμπεράσματα για τής διαφορές τούς στο παραπάνω λινκ που σου παρέθεσα 

Επεξ/σία από driverpit
  • Confused 1
Δημοσ.

Στο θεμα οθόνης τι προτείνετε,ειναι υπερβολικη η dell ultrasharp u2713hm..?το θεμα ειναι οτι σε 27αρι μπορει να παει σε αυτα τα λεφτα μονο σε αυτο...άλλα 27αρια της dell φτηνοτερα εχουν αναλυση 1920x1080 που θα ειναι κουραστικο και οχι τοσο καλο...επομενη λυση ειναι 24αρι με ανάλυση 1920x1200,τι λετε?

Δημοσ.

Σου είπα ήδη την δική μου γνώμη. Η διαφορά δεν είναι 50€ αλλά 260+€ για το μοντέλο HΜ των 27" της dell. Είναι πάρα πολλά λεφτά τα 500+€ για την 27άρα, ή 670+€ για το μοντέλο με IPS panel. 240€ για οθόνη σε ένα τόσο δυνατό σύστημα λογικά είναι σαν αναλογία ποσού σε σχέση με τα υπόλοιπα parts. Κατά την γνώμη μου πάς εδώ http://www.skroutz.gr/s/360622/Dell-UltraSharp-U2412M.html.

Αυτομάτως, έχεις αέρα για πολύ καλύτερες επιλογές στα υπόλοιπα κομμάτια, αν δεν γίνουν και υπερβολές εκεί που δεν χρειάζεται. Π.χ. gaming case δεν χρειάζεται για έναν επαγγελματία. Ας βάλει το Corsair Carbide το 200R ή το 300R το πολύ. Μπορεί επίσης να βάλει ssd 180 ή 240gb με λίγα παραπάνω χρήματα. Μνήμες θα σου πρότεινα τα dual kit των Kingston ή Corsair στα 16gb (2x8) με C9 στα ίδια περίπου χρήματα με τις επιλογές παραπάνω. Cpu+m/b θα σου πρότεινα κι εγώ τις επιλογές του fatals. Για κάρτα γραφικών τα είπαμε ήδη. Μη πεταχτούν λεφτά, δηλαδή, εκεί που δεν χρειάζεται απαραίτητα να γίνουν ακριβές επιλογές.

• Like 2
Δημοσ.

Σου είπα ήδη την δική μου γνώμη. Η διαφορά δεν είναι 50€ αλλά 260+€ για το μοντέλο HΜ των 27" της dell. Είναι πάρα πολλά λεφτά τα 500+€ για την 27άρα, ή 670+€ για το μοντέλο με IPS panel. 240€ για οθόνη σε ένα τόσο δυνατό σύστημα λογικά είναι σαν αναλογία ποσού σε σχέση με τα υπόλοιπα parts. Κατά την γνώμη μου πάς εδώ http://www.skroutz.gr/s/360622/Dell-UltraSharp-U2412M.html.

Αυτομάτως, έχεις αέρα για πολύ καλύτερες επιλογές στα υπόλοιπα κομμάτια, αν δεν γίνουν και υπερβολές εκεί που δεν χρειάζεται. Π.χ. gaming case δεν χρειάζεται για έναν επαγγελματία. Ας βάλει το Corsair Carbide το 200R ή το 300R το πολύ. Μπορεί επίσης να βάλει ssd 180 ή 240gb με λίγα παραπάνω χρήματα. Μνήμες θα σου πρότεινα τα dual kit των Kingston ή Corsair στα 16gb (2x8) με C9 στα ίδια περίπου χρήματα με τις επιλογές παραπάνω. Cpu+m/b θα σου πρότεινα κι εγώ τις επιλογές του fatals. Για κάρτα γραφικών τα είπαμε ήδη. Μη πεταχτούν λεφτά, δηλαδή, εκεί που δεν χρειάζεται απαραίτητα να γίνουν ακριβές επιλογές.

Ναι εχεις δικιο,κοιτουσα ένα άλλο 24αρι της dell που εκανε 450 ευρω,δεν εχει αποφασισει ακομα αν θελει 24'' ή 27'' αλλα για 27'' θα πρεπει να τα σκασει για να παει σε 2560x1440 γιατι δεν νομιζω ότι αξιζει να παει σε 27'' με 1920x1080,σωστα..?αυτο http://www.msystems.gr/index.php?category=2323&product=14782

δεν είναι ips..?

Για το κουτι συμφωνω και εγω,ένα ομορφο απλο κουτι καπου στα 80 ευρω είναι μια χαρα...Σχετικα με την καρτα γραφηκων και εγω νομιζω ότι μια 270x θα τον καληψει.

• Like 1
Δημοσ.

Όλα καλά. Σε site που κοιτούσα προ καιρού για το Photoshop η gtx 660 είναι ένα minimum θα έλεγα. Δεν διαφωνώ, απλά πρότεινα 760 λόγω μνήμης (δεν ξέρω τι αρχεία θα διαχειρίζεται) και μεγαλύτερου bus. Πιο optimum επιλογή για μένα για επαγγαλματίες χωρίς πολλά χρήματα.

Σε αυτό το site θα βρείτε πολλά και διάφορα για τις απαιτήσεις ενός συστήματος φτιαγμένου για photoshopQ: http://www.photoshopgurus.com/forum/search.php?searchid=1174111

Το πραγματικό GPU hog είναι το After Effects. Γενικά, από ό,τι έχω δει συνιστούν δυνατές κάρτες.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...