Thanos1972 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 καλα παμε καλα?κοιτατε το cinebench με overclock κιολας?που εαν ανεβασεις τις μνημες ανεβαινει το σκορ κατα πολυ.................
NT1G Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 καλα παμε καλα?κοιτατε το cinebench με overclock κιολας?που εαν ανεβασεις τις μνημες ανεβαινει το σκορ κατα πολυ................. Εδώ πέρα διαιρούμε το 100% με τον αριθμό πυρήνων, στο cinebench κόλλησες;
TheELF Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Ε ναι οι εργαζόμενοι στην ιντελ ειναι τα καλύτερα παιδιά .. Δεν θέλουν να προωθήσουν το προϊόν τους με το κατάλληλο μάρκετινγκ απλα μας λένε την αλήθεια αλλα μας κρύβουν ότι αυτο που λενε μπορεί να συμβεί μόνο κάτω απο πολύ συγκεκριμένες συνθήκες με πολύ συγκεκριμένο κώδικα που εντελώς τυχαία πρέπει να έχει γραφτεί για να υποστηρίξει στο 100% τις δυνατότητες του ΗΤ. Θες να πεις όπως περίπου στα παιχνίδια που πρέπει να είναι γραμμένα για πολλούς πυρήνες γιατί διαφορετικά όλα είναι «κακογραμμένα» ;;; Ναι έτσι ακριβός είναι αδερφέ,όπως βοηθάνε οι πολλοί πυρήνες σε ένα παιχνίδι έτσι βοηθάει και το ht.
Thanos1972 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 οχι,στις επιλεγμενες μετρησεις με τις μνημες ανεβασμενες κολλησα... Edit: elf τα διαβαζεις αυτα που γραφουμε η μπα?
TheELF Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 οχι,στις επιλεγμενες μετρησεις με τις μνημες ανεβασμενες κολλησα... Edit: elf τα διαβαζεις αυτα που γραφουμε η μπα? Εγώ τα διαβάζω.
Thanos1972 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 και τι εχεις να πεις που βαζεις ενα σκορ που ειναι ανεβασμενες κατα παρα πολυ οι μνημες με την δικαιολογια οτι βλεπουμε ποσο γρηγορος ειναι ο επεξεργαστης?
TheELF Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Εδώ πέρα διαιρούμε το 100% με τον αριθμό πυρήνων, στο cinebench κόλλησες; Ναι ρε αδερφέ,αν έχεις ένα single(ή 2-3-4... ) thread πρόγραμμα πως θα το κάνεις να τρέξει μαγικά σε όλους τους πυρήνες;;;; Θα τρέξει αναγκαστικά μόνο στον έναν(2-3-4.. ) δεν τρέχουν όλα τα προγράμματα και στους 6 πυρήνες, έτσι μαγικά. και τι εχεις να πεις που βαζεις ενα σκορ που ειναι ανεβασμενες κατα παρα πολυ οι μνημες με την δικαιολογια οτι βλεπουμε ποσο γρηγορος ειναι ο επεξεργαστης? Ενώ που μου βάλατε τον 6350 στα 4,8 με stock ι3 και μάλιστα τον μικρότερο που βρήκατε,εκεί τι έχεις να πεις; Μέχρι τώρα μου ζαλίζατε τα αυτιά σε όλα τα θέματα ότι οι fx είναι ξεκλείδωτοι και τώρα κάνετε παράπονα επειδή έχει ανεβασμένες της μνήμες ο ι3;;; Δυνατότητα του επεξεργαστή όπως λέτε και εσείς...
Thanos1972 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Ναι ρε αδερφέ,αν έχεις ένα single(ή 2-3-4... ) thread πρόγραμμα πως θα το κάνεις να τρέξει μαγικά σε όλους τους πυρήνες;;;; Θα τρέξει αναγκαστικά μόνο στον έναν(2-3-4.. ) δεν τρέχουν όλα τα προγράμματα και στους 6 πυρήνες, έτσι μαγικά. Ενώ που μου βάλατε τον 6350 στα 4,8 με stock ι3 και μάλιστα τον μικρότερο που βρήκατε,εκεί τι έχεις να πεις; Μέχρι τώρα μου ζαλίζατε τα αυτιά σε όλα τα θέματα ότι οι fx είναι ξεκλείδωτοι και τώρα κάνετε παράπονα επειδή έχει ανεβασμένες της μνήμες ο ι3;;; Δυνατότητα του επεξεργαστή όπως λέτε και εσείς... ^τι λες? ειναι ενα + του 6300 οτι ειναι ξεκλειδωτος και ανεβαινει σε συγκριση με τον I3? ειναι.(μην αρχισεις παλι με το θεμα της ψυχτρας γιατι θα σου αρχισω και εγω οτι θα τον ανεβασει ο χρηστης με την στοκ ψυχτρα οσο παει και με οσο πιο λιγο ρευμα γινετε). εχει μπει το cinebench που σκοραρει καλα με ανεβασμενες μνημες και πας και ενω εχουν μπει 2 links Με τις μνημες στα 1600,πας και μου βαζεις ενα link με τις μνημες στα 2400 για να δειξεις οτι ειναι καλυτερος επεξεργαστης... και τι λες στα bold?δυνατοτητα του επεξεργαστη σε τι?στο να κλοκαρει ο αλλος τις μνημες στα 2400?γιατι,με amd δεν κλοκαρονται οι μνημες στα 2400?θα ειχες ενα δικιο (που και παλι οχι 100%) εαν ηταν το σκορ του 6350 στα 4800 εκεινο που ειναι με 2400 στις μνημες.αλλα δεν ειναι ετσι.
Ashmadia Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Το αστείο είναι ότι το ανεβάζεις για να μας δείξεις ότι κάνω λάθος και υποστηρίζεις την θέση μου,μιας και δείχνεις τον νικητή(υψηλότερο score) στους 6350 ας το δούμε σε σύγκριση με τον νικητή στους i3-4130 μιας και βγάζει και τα υπόλοιπα στοιχεία και όχι μόνο σκέτο το cb score. http://hwbot.org/submission/2436743_remiko_cinebench_r15_core_i3_4130_367_cb/ Ο 6350 έχει mp(multiplier) ratio 5.14x δηλαδή αν και έχει 110 single και κανονικά έπρεπε να πάει στο 6χ110=660 πάει μόνο μέχρι το 565 ουσιαστικά χάνει έναν πυρήνα ακόμα και όταν κάνει κάτι για το οποίο είναι ιδανικός... Ο ι3-4130 έχει mp 2.60 έχει 141 single και αντί να βγάλει 282 βγάζει 367 ,ακόμα και στην χειρότερη περίπτωση παίρνει 60% ενός ακόμα πυρήνα. Και αυτό είναι στην χειρότερη περίπτωση για τον i3, καλύτερη για τον 6350,δηλαδή πρόγραμμα που εκμεταλλεύεται όσο περισσότερο μπορεί τον κάθε πυρήνα,μπορεί να καταλάβει κανείς εύκολα το τι γίνεται στα παιχνίδια και γιατί οι i3 βγαίνουν στα ίδια με τον 6300 ακόμα και στα ποιο απαιτητικά παιχνίδια,μην αρχίσω να μιλάω για τα παιχνίδια που παίζουν σε λιγότερους πυρήνες. Ηθελες να σου βαλω τον καλυτερο στους 6300?? Θα εβαζες τα κλαματα και σε λυπηθηκα. Ο i3 που βαζεις δεν ειναι στοκ, δηλαδη για να παει εκει που βλεπεις θελει δουλεια, τυχη, ξαφνικα μητρικη (αλλα εσυ βαζεις των 50Ε) και μνημες που να το σηκωνουν. Δεν νομιζω οτι θα κολωσει κανενας i3 στο να το καταφερει, αλλα μονο οταν προβλεψεις για τα παραπανω. Επισης, η εταιρια σου τον κλειδωνει, οχι εγω, κλειδωμενο θα τον συγκρινω εννοειται. Ακριβως οπως τον αγοραζεις εσυ. Απ την μια λες οτι οι επεξεργαστες της amd δεν ειναι πραγματικα 8/6/4core και τωρα μου παραπονιεσαι που ακουσον ακουσον αντι να αποδιδει 6x ειναι 5.14x. Λοιπον, επειδη εισαι λιγακι βραδυνους, αυτη ειναι η αποδοτικοτητα του HT της amd. Οι 6 "ΗΤ" πυρηνες του 6300 αντι να αποδιδουν 6 αποδιδουν 5.14. Ο i3 με 141 single θα πρεπει να βγαλει 4x δηλαδη 564score (λιγο μεγαλυτερο απο i5...) (4 effective/logical cores οπως εχει ο 6300 6 effective) και βγαζει αντιθετως 2.6x αντι για 4x και αντι να το βουλωσεις μου το παιζεις και εξυπνος? Που νομιζεις οτι σε αδικησαμε κ απο πανω, καρκινε. καλα παμε καλα?κοιτατε το cinebench με overclock κιολας?που εαν ανεβασεις τις μνημες ανεβαινει το σκορ κατα πολυ................. Δεν με νοιαζει αυτο, το κοιταζω για μια αγνη συγκριση i3-6300oc σε ενα καθαρα multithreaded περιβαλλον που ειναι αναφορικο της ισχυος του καθε επεξεργαστη γιατι αυτη θιγεται συνηθως απο τον "κυριο". Ναι ρε αδερφέ,αν έχεις ένα single(ή 2-3-4... ) thread πρόγραμμα πως θα το κάνεις να τρέξει μαγικά σε όλους τους πυρήνες;;;; Θα τρέξει αναγκαστικά μόνο στον έναν(2-3-4.. ) δεν τρέχουν όλα τα προγράμματα και στους 6 πυρήνες, έτσι μαγικά. Ενώ που μου βάλατε τον 6350 στα 4,8 με stock ι3 και μάλιστα τον μικρότερο που βρήκατε,εκεί τι έχεις να πεις; Μέχρι τώρα μου ζαλίζατε τα αυτιά σε όλα τα θέματα ότι οι fx είναι ξεκλείδωτοι και τώρα κάνετε παράπονα επειδή έχει ανεβασμένες της μνήμες ο ι3;;; Δυνατότητα του επεξεργαστή όπως λέτε και εσείς... Δεν εβαλα τον μικροτερο που βρηκα, εβαλα τον STOCK που βρηκα. (για να δουμε, πιανουν τα caps?!?) Ασε τις δυνατοτητες επεξεργαστη, δεν νομιζω οτι σε συμφερει ακομα και με τις παναγιας τα ματια πανω στον i3. 550 στο χαλαρο ο 6300 και 360 ο καλυτερος i3... Ακου δυνατοτητα.. Εγω δεν σου ξαναγραφω τιποτα μου εχεις αποδειξει πολλακις οτι δεν αξιζεις ουτε μισο δακτυλικο αποτυπωμα πανω στο πληκτρολογιο. Και μη βαλεις τα κλαματα, δεν αξιζω τον κοπο. Ουτε για τον i3, ενα benchmark ηταν θα περασει. Και του χρονου θα βγουν νεοι κλειδωμενοι i3, ακριβως οπως τους φαντασιωνεσαι. Καρκινε.
TheELF Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Απ την μια λες οτι οι επεξεργαστες της amd δεν ειναι πραγματικα 8/6/4core και τωρα μου παραπονιεσαι που ακουσον ακουσον αντι να αποδιδει 6x ειναι 5.14x. Λοιπον, επειδη εισαι λιγακι βραδυνους, αυτη ειναι η αποδοτικοτητα του HT της amd. Οι 6 "ΗΤ" πυρηνες του 6300 αντι να αποδιδουν 6 αποδιδουν 5.14. Δεν είπα ότι δεν είναι πραγματικοί είπα ότι διαιρούνται,και όντως διαιρούνται,ακόμα και στην τέλεια περίπτωση χάνετε, σχεδόν έναν πυρήνα,σε όσο ποιο απλά νήματα πάμε τόσο ποιο πολύ διαιρείται. Αντιθέτως ακόμα και στην χειρότερη περίπτωση ο ι3 θα κερδίσει, αν δεν δέχεσαι το 2.6 λόγο μνήμων βάλε ότι θα πάει 2.5, θα πάει 2.4, όσο λίγο και να ανέβει θα ανέβει ακόμα και στην χειρότερη,όσο ποιο απλά νήματα τόσο ποιο πολύ πολλαπλασιάζεται. Και όταν μιλάμε για παιχνίδια δεν υπάρχει περίπτωση να φτάσουν τα νήματα την τελειότητα που μπορεί να έχεις στο cinebench. Δεν εβαλα τον μικροτερο που βρηκα, εβαλα τον STOCK που βρηκα. (για να δουμε, πιανουν τα caps?!?) Ασε τις δυνατοτητες επεξεργαστη, δεν νομιζω οτι σε συμφερει ακομα και με τις παναγιας τα ματια πανω στον i3. 550 στο χαλαρο ο 6300 και 360 ο καλυτερος i3... Ακου δυνατοτητα.. Ναι τον I3 τον έβαλες STOCK ,τον 6300 γιατί τον κάναμε 6350 και γιατί δεν τον έχουμε STOCK αλλά OVERCLOCK;;; λες και είναι τσάμπα στους fx... Γιατί έχουμε τον i3-4130 και όχι τον i3-4330;;;;
aneurysm Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Ναι τον I3 τον έβαλες STOCK ,τον 6300 γιατί τον κάναμε 6350 και γιατί δεν τον έχουμε STOCK αλλά OVERCLOCK;;; λες και είναι τσάμπα στους fx... Γιατί έχουμε τον i3-4130 και όχι τον i3-4330;;;; Γιατι ετσι του αρέσει? Περα απο την πλάκα, ισως γιατι με 1 κλικ ο 6300 γινεται 6350, ενω ο i3 δεν...
TheELF Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Γιατι ετσι του αρέσει? Περα απο την πλάκα, ισως γιατι με 1 κλικ ο 6300 γινεται 6350, ενω ο i3 δεν... Αν μπορούσες να βάλεις τον 6300 σε μητρική των 50€ χωρίς έξτρα ψήκτρα και να τον ανέβαζες στα 4,5-4,8 θα συμφωνούσα με αυτό το «με ένα κλικ» απέχει όμως πάρα πολύ αυτό από την πραγματικότητα. Και για να προλάβω της κλασικές βλακείες που πετάγονται εδώ μέσα. Ο ι3 έχει tdp 54 watt αντί για 95 watt @ 3,5 (ποιος ξέρει πόσο πάει στο «turbo» 4,1 και πόσο πάει στα 4,5-4,8)οπότε δεν χρειάζεται μητρική αντοχής για να δουλέψεις τον I3. Sli/cf δεν χρειάζεται αν βάλεις καλή προς μέτρια κάρτα γραφικών. Πάνω από 16gb δεν χρειάζεσαι αν φτιάξεις έναν Η/Υ για παιχνίδια. Αν χρειάζεται κάποιος οτιδήποτε παραπάνω δίνει και παραπάνω λεφτά,αλλά δεν είναι αναγκασμένος να τα δώσει μόνο και μόνο για να δουλέψει ο επεξεργαστής στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.
NT1G Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Η ιδέα του turbo είναι να χρησιμοποιείς το "διαθέσιμο" TDP για να αυξήσεις την συχνότητα σε κάποιους πυρήνες όταν οι άλλοι κάθονται και δεν καταναλώνουν. Οπότε όχι και όταν είναι στα 4,1 με 1-2 threads πάλι το ίδιο TDP χρησιμοποιεί. 1
TheELF Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Έστω,ακόμα και έτσι, θέλει πολύ ποιο δυνατή μητρική λόγου του tdp ακόμα και σε stock,εκεί ήθελα να καταλήξω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα