Προς το περιεχόμενο

Nexus 5 vs LG G2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους !

Μετά απο σχεδόν τέσσερα χρόνια με το iphone 4 ήρθε η ώρα να στραφώ και εγώ προς Android μεριά, καθαρά λόγω budget.

Υποψίφια είναι τα Nexus 5 και το G2

Προσωπικά προτιμώ το nexus καθώς προσφέρει ένα ποιο 'καθαρό' Android, αλλά με κρατάει πίσω η μικρή διάρκεια μπαταρίας
Από την άλλη το G2 νομίζω ότι είναι ποιό ολοκληρωμένο με μεγάλη(!) μπαταρία

Η χρήση που κάνω γενικά είναι Internet, GPS και λιγότερο παιχνίδια.

Επίσης επειδή είμαι άσχετος απο Android, έχω ακούσει οτι το nexus γίνεται ποιό εύκολα root. Ισχύει αυτό ;

Παρακαλώ τα φώτα σας από το Android-στρατόπεδο !!

Ευχαριστώ!!!

• Απαντ. 154
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Περιμένω και εγω το nexus 5 αυτες τι ημέρες , οποτε θα σου πω τι έχω διαβάσει / εχω ψάξει.

Οπως και εσυ και εγω θέλω ενα τηλέφωνο android σχεδόν άδειο απο τις χαζομάρες των εταιριών τα διάφορα widget κτλπ και να το διαμορφώσω πως εγω θέλω απο την αρχή , οποτε απο οτι λένε το nexus τα προσφέρει αυτα στον μέγιστο ρυθμό.

Εχει ενα θεματάκι με την μπαταρία αλλα οτι διάβαζα στο xda forum αυτο φτιάχνει πολυ εύκολα με εναν συγκεκριμένο kernel τον οποιο εχω σκοπό να περάσω μολις το πάρω , γενικα ομως μπορει να το ξεκλειδώσεις / rootαρεις πολυ εύκολα και το ιδιο εύκολα να περάσεις αμα θέλεις παλι σε stock.

To lg 2 το έπιασα προχτες στα χέρια μου και οντως εχει φοβερή οθόνη πολυ καλή κάμερα και μπαταρία hardcore που κρατάει αρκετά παραπάνω , ωστόσο για τους παραπάνω λόγους επέλεξα να παω στο nexus.

Αυτο που θέλω προσωπικά ειναι ενα γρήγορο vannila android να το διαμορφώνω / πειράζω οπως εγω θέλω και περισσότερο για internet και 2 3 εφαρμογές που θα τρέχουν στο παρασκήνιο , παιχνίδια και να μην βάλω δεν με ενδιαφέρει.

Και μην ξεχνάς οτι το nexus πέρνει πρώτα τις πρόσφατες / καινούργιες εκδόσεις απο android και μετα ολοι οι υπόλοιποι

Δημοσ.

Θα προτεινα το nexus 5. Ειναι πιο κοντα το pure android στο ios. Αντιθετα το lg skin του g2 μπορει να σε ξενισει.

Το σημαντικοτερο μειονεκτημα του nexus 5 σε σχεση με το g2 ειναι η διαρκεια μπαταριας του. Αλλα και παλι ακομα και με το nexus 5 σε σχεση με το iphone θα εισαι στα ιδια ή και λιγο καλυτερα επιπεδα.

Το σημαντικοτερο μειονοκτημα του lg g2 σε σχεση με το nexus 5  ειναι το λογισμικο και οι μη αμεσες αναβαθμισεις.

Ενδεικτικα τα περσινα nexus 4 και lg optimus g φορναε 4.4 και 4.1 αντιστοιχα. 

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Μαλλον για nexus παω. Διαβασα πολυ καλα λογια στο xda forum.

Ξερεται αν θα εχω προβλημα με το 3G/LTE εαν παρω την αμερικάνικη εκδοση (d820);

Σας ευχαριστω πολυ !

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Μαλλον για nexus παω. Διαβασα πολυ καλα λογια στο xda forum.

Ξερεται αν θα εχω προβλημα με το 3G/LTE εαν παρω την αμερικάνικη εκδοση (d820);

Σας ευχαριστω πολυ !

Αν το παρεις απο Αμερικη, δεν θα εχεις εγγυηση και δεν θα δουλεύει το 4g/lte. Το 3g δουλεύει κανονικά, με ταχύτητες (ως 42mbps) μεγαλυτερες απο την adsl του σπιτιου σου, αρα μικρο το κακο.
Δημοσ.

Αν το παρεις απο Αμερικη, δεν θα εχεις εγγυηση και δεν θα δουλεύει το 4g/lte. Το 3g δουλεύει κανονικά, με ταχύτητες (ως 42mbps) μεγαλυτερες απο την adsl του σπιτιου σου, αρα μικρο το κακο.

Απο Link.png Site: amazon θα εχω εγγύηση κανονικά

Δημοσ.

Αυτο με την εγγύηση απο εξώ και ας ειναι ευρώπη ειναι λιγο δύσκολη ιστορία για το nexus 5 ακομα δεν εχει ξεκαθαρίσει τιποτα , σε γειτονικό forum και μετα απο ενημέρωση της lg hellas καλύπτει μονο τα 16αρια και μαύρα αλλα μονο ελλάδα , στο εξωτερικό για να καλύπτεσαι (και μονο για τα 16) πρέπει να ειναι αγορασμένο απο play store της google

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aπο Αμερικη δεν θα εχεις πουθενα εγγυηση στην Ευρωπη.

Απο amazon Αγγλιας θα εχεις για το 16gb, αλλα γιατι να το παρεις απο amazon Αγγλιας και οχι απο εδω;

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.

Aπο Αμερικη δεν θα εχεις πουθενα στην Ευρωπη.

Απο amazon Αγγλιας θα εχεις για το 16gb, αλλα γιατι να το παρεις απο amazon Αγγλιας και οχι απο εδω;

Γιατι αυτό είναι το 32Gb με περίπου 450Ε, στο skroutz δεν υπάρχει το 32GB

Δημοσ.

Περυσι επελεξα μεταξυ lg optimus g και νεξους 4, φετος εχω το αντιστοιχο διλημμα μεταξυ nexus 5 και g2.

Γενικότερα, τα 2 αυτα κινητα μοιαζουν σε πάρα πολλά, με τη διαφορα πως το νεξους παιρνει τις αναβαθμισεις γρηγορότερα και κοστιζει πολυ λιγοτερο. Για να κρατηθει το κοστος ομως χαμηλο, γινονται περικοπες που στο optimus g/g2 δεν γινονται π.χ. στην μπαταρια, την καμερα, την οθονη, τα ακουστικά, το μεγαφωνο κτλ.

Δηλαδη, τα νεξους ειναι μια πιο "σπαρτιατικη" εκδοχη των αντιστοιχων Optimus, με βασικότερο κερδος την τιμη.

Αν εισαι αμερικη και εχεις να επιλεξεις μεταξυ 350 δολλαριων για το νεξους χωρις συμβολαιο και 200δολλαριων με 2ετες συμβολαιο για το λγ, εννοειται πας στο πρωτο. Εδω ομως που το g2 ειναι πιο φθηνο (!!!) απο το 5αρι, δεν υπαρχει κανένας λόγος να πας στο νεξους 5.

Προσωπικα μου αρεσει το νεξους 5 εμφανισιακα περισσότερο, θεωρω ωστοσο ανασταλτικο παραγοντα την μπαταρια του περισσοτερο, και λιγοτερο την καμερα του/την ποιοτητα κλησεων (εχουν αναφερθει πολλα προβληματα) κτλ.

Υ.Γ. Εξαιρω την περιπτωση που εισαι update freak, οποτε πας καρφι για το νεξους. Οι αναβαθμισεις ομως οπως εχει δειξει η προσφατη ιστορια, μαλλον εις βαρος του χρηστη γυρναν. Π.χ. εχω δει φιλους με 4ς και 7αρι ιος να βλαστημουν την ωρα και τη στιγμη που αναβαθμισαν (εγω ipad 3 το χω ακομη με την 6.1.), ευρεως γνωστα ειναι τα προβληματα με την 4.3 που εδωσε η σαμσουνγκ, ενω εχω και φιλο με το nexus 3 (το κινητο-λαπτοπ οπως το ονομαζει, επειδη το χρησιμοποιει στο σπιτι μονο ενω ειναι στην πριζα) που αναβαθμισε σε 4.2.2 και αργουσε να φορτωσει καταλογους, μηνυματα, να παρει φωτογραφια κτλ.

Εγω προσωπικα κατα 99% θα προτιμουσα το g2 ειδικα τωρα που θα πεσει η τιμη του στο 300αρι, εκτος αν δελεαζομουν τοσο απ τις ατοκες δοσεις της wind για το νεξους.

Δημοσ.

G2 απο μενα.Για την πολυ καλη αυτονομια του και την καλυτερη καμερα.

Επισης με μια custom rom στο G2 μπορεις ευκολα να to κανεις nexus 5 ενω το αντιθετο οχι και να εχεις και την 3000mah μπαταρια.

Αν και φτηνοτερο παιρνεις και ακουστικα μαζι που το νεξους δεν εχει αν καποιον τον ενδιαφερει.

Δημοσ.

Καλά δεν τίθεται θέμα ποιο είναι καλύτερο κινητό, και τα 2 LG είναι και το G2 είναι απλά καλύτερο

Ο μόνος λόγος για να πας σε nexus είναι η σιγουριά των γρήγορων αναβαθμίσεων από τη google

Ακόμη και το "pure android" αν θέλεις θα το έχεις αν ασχοληθείς λίγο

G2 από μένα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...