bombitov Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Καλησπέρα σε όλους. Σε λίγο καιρό πάω ταξίδι στην Αμερική και λόγο σκανδαλιστικής διαφοράς τιμής του iPhone 5S σκέφτομαι να το αγοράσω εκεί. Διάβασα εδώ πως χρειαζεται το μοντέλο να είναι Α 1547 για να δουλεύει το 4G στην Ελλάδα. Όμως το Apple store διαθέτει unlocked μόνο το Α 1533. Επειδή μένω στην Πάτρα και δεν καίγομαι (ακόμα) για το 4G θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. To 3G θα δουλεύει κανονικά? Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 2
matman Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 ΤΟ 3G ανεξάρτητα πιο iPhone διαλέξεις θα λειτουργεί κανονικά. Όμως για να λειτουργήσει το 4g στην ελλαδα χρειάζεσαι το 1533. Αυτό εχω και εγω και εχω 3G και 4g κανονικά οπότε όλα καλα.
HraFwka Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Εγώ πάντως διάβασα σε άλλο thread εδώ πώς για iPhone 5S για χρήση 4G χρειάζεται το Α 1547. Επειδή πρόκειται να ταξιδέψουμε μαζί με το παιδί που ανέβασε το θέμα θα μας ενδιέφερε αρκετά να διευθετήσουμε αυτή την ασυννενοησία.
igoods Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Εγώ πάντως διάβασα σε άλλο thread εδώ πώς για iPhone 5S για χρήση 4G χρειάζεται το Α 1547. Επειδή πρόκειται να ταξιδέψουμε μαζί με το παιδί που ανέβασε το θέμα θα μας ενδιέφερε αρκετά να διευθετήσουμε αυτή την ασυννενοησία. Καλησπέρα σε όλους. Σε λίγο καιρό πάω ταξίδι στην Αμερική και λόγο σκανδαλιστικής διαφοράς τιμής του iPhone 5S σκέφτομαι να το αγοράσω εκεί. Διάβασα εδώ πως χρειαζεται το μοντέλο να είναι Α 1547 για να δουλεύει το 4G στην Ελλάδα. Όμως το Apple store διαθέτει unlocked μόνο το Α 1533. Επειδή μένω στην Πάτρα και δεν καίγομαι (ακόμα) για το 4G θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. To 3G θα δουλεύει κανονικά? Ευχαριστώ εκ των προτέρων! A1547 δεν υπαρχει.υπαρχει Α1457 που ειναι τα ευρωπαικα(αγγλια κτλ).Το αμερικανικο που δουλευει σαν τα ελληνικα στην Ελλαδα ειναι το A1533 ,Αρκει φυσικα να ειναι official unlock.Το ιδιο εχω και εγω 1
Moderators Gi0 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Moderators Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Eκτενεστατη αναφορα για το ιδιο ακριβως θεμα σ αυτο το thread. Short version: Πηρα απο Apple Store ενα Verizon A1533 και λειτουργουν ολα (3G,4G) κανονικα.
paintballer Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Αρκεί το iPhone που θα πάρεις να είναι GSM Unlock (Την δίνει την επιλογή το Apple Store) και παίζει στα Ευρωπαικά και Ελληνικά Δίκτυα, το ίδιο ισχυεί και για τα ipad.
basilis5 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 εγω με iphone 5 απο αμερικη εχω κανονικα 3g αλλα οχι 4g. το τηλεφωνο δουλευει αψογα, και μαλιστα αν βαλεις custom carrier settings, που μπορεις να βρεις απο iphonehellas.gr, μπορεις να επαναφερεις διακοπτη on/off 3g και ετσι να βελτιωσεις την μπαταρια σου αισθηντα.
zio10 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Αρκεί το iPhone που θα πάρεις να είναι GSM Unlock (Την δίνει την επιλογή το Apple Store) και παίζει στα Ευρωπαικά και Ελληνικά Δίκτυα, το ίδιο ισχυεί και για τα ipad. Τα ipad νομίζω ότι είναι έτσι κι αλλιώς ξεκλείδωτα. Έτσι ήταν μέχρι τώρα τουλάχιστον, δε νομίζω να άλλαξε στο Air.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Α1457 έχω και παίζει μια χαρά το 4G του με την Vodafone και την Cosmote. 1
ramarg Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους. Σε λίγο καιρό πάω ταξίδι στην Αμερική και λόγο σκανδαλιστικής διαφοράς τιμής του iPhone 5S σκέφτομαι να το αγοράσω εκεί. Διάβασα εδώ πως χρειαζεται το μοντέλο να είναι Α 1547 για να δουλεύει το 4G στην Ελλάδα. Όμως το Apple store διαθέτει unlocked μόνο το Α 1533. Επειδή μένω στην Πάτρα και δεν καίγομαι (ακόμα) για το 4G θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. To 3G θα δουλεύει κανονικά? Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Αυτά που γράφονται είναι αλήθειες αλλά μπερδεμενες.Καταρχας το 1457 είναι αυτό που έρχεται κατα κύριο λόγο ευρώπη....Τώρα...Επειδή το θες από Αμερική.Για να δουλέψει το 4G κανονικά θα κοιτάξεις τα μοντέλα να λειτουργούν στις συχνότητες 1,3 και 5. Τοτε θα εισαι οκ...Αν και σχεδον ολα τα μοντελα υποστηριζουν αυτές τις συχνότητες..Εσυ θα κινηθεις σε αγορα Α1457 κ Α1533...Αν και δεν καταλαβαινω γιατι να μπεις στη διαδικασια να αγοραζεις απο αμερικη,με πιθανοτητα να πληρωσεις τελωνειακό πρόστιμο. Αγορασε το απο ελλάδα...τι καθεσαι και ψαχνεσαι...επισης τι ενοεις σκανδαλιστικη διαφορα τιμης? μην κοιτας την τιμη 749 γιατι ειναι φοροι μεσα... επισης δεν πιστευω να ειδες τα 199$ δολλαρια στην αμερικη να φανταστηκες οτι κανει τοσο ! 199$ ειναι με συμβολαιο ! οι τιμές σκρουτζ εχουν πεσει παρα πολυ και ειναι σα να το αγοραζεις απο αμερικη... Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2014 από ramarg
Moderators Gi0 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Moderators Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Αν και δεν καταλαβαινω γιατι να μπεις στη διαδικασια να αγοραζεις απο αμερικη,με πιθανοτητα να πληρωσεις τελωνεια No offence αλλα εχω την εντυπωση πως δεν γνωριζεις περι τελωνειων. Σε ρωτησα και στο αλλο thread σχετικα με τις πληροφοριες που δινεις και δεν πηρα απαντηση. Thread στο οποιο μεταξυ αλλων αναφερουμε πως μπορεις να περασεις απο το τελωνειο χωρις κανενα προβλημα (και χωρις κοπο), κατι το οποιο εχω κανει και εγω αλλά και άλλα μελη. Πιθανοτητα οντως υφισταται αλλα με τη λογικη πως κανεις δεν μπορει να ειναι 100% σιγουρος για τιποτα. Και τ αλλα, ειμαι 99% σιγουρος πως μπορεις να περασεις με ολοκαινουριο iPhone χωρις να πληρωσεις απολυτως τιποτα. οι τιμές σκρουτζ εχουν πεσει παρα πολυ και ειναι σα να το αγοραζεις απο αμερικη... Πριν κανεις την οποια συγκριση, θα πρεπει να γνωριζεις για αρχη απο ποια πολιτεια θα το αγορασει ο ενδιαφερομενος. Απο την Βοστωνη (Μασαχουσετη) η τιμη για το 16αρι ειναι στα 688 δολαρια με το φορο, ητοι 507 ευρω. Συμφωνα με το σκρουτζ, το φτηνοτερο που μπορεις να αγορασεις ειναι στα περιπου 596 ευρω για να φτασει στα χερια σου. 90 ευρω πιο κατω δεν τα λες και ιδια τιμη. Το σωστοτερο επιχειρημα κατα τη γνωμη μου υπερ της αγορας απο την Ελλαδα, ειναι το τι διαολο παιζει με την εγγυηση και οχι η πιθανοτητα του τελωνειου ή η τιμη (εκτος και εαν τα 90 ευρω ειναι ψιχουλα για την τσεπη του αγοραστη). Και αναφερω την εγγυηση καθως ναι μεν τα "Apple Genius" σκιζουν τα ρουχα τους για την διεθνη εγγυηση και την εφαρμογη της, αλλα στο αλλο thread δεν διαβαζω θετικες κριτικες επι του θεματος οταν εγινε η στραβη και χρειαστηκε εμπρακτα η εγγυηση.
ramarg Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 No offence αλλα εχω την εντυπωση πως δεν γνωριζεις περι τελωνειων. Σε ρωτησα και στο αλλο thread σχετικα με τις πληροφοριες που δινεις και δεν πηρα απαντηση. Thread στο οποιο μεταξυ αλλων αναφερουμε πως μπορεις να περασεις απο το τελωνειο χωρις κανενα προβλημα (και χωρις κοπο), κατι το οποιο εχω κανει και εγω αλλά και άλλα μελη. Πιθανοτητα οντως υφισταται αλλα με τη λογικη πως κανεις δεν μπορει να ειναι 100% σιγουρος για τιποτα. Και τ αλλα, ειμαι 99% σιγουρος πως μπορεις να περασεις με ολοκαινουριο iPhone χωρις να πληρωσεις απολυτως τιποτα. Πριν κανεις την οποια συγκριση, θα πρεπει να γνωριζεις για αρχη απο ποια πολιτεια θα το αγορασει ο ενδιαφερομενος. Απο την Βοστωνη (Μασαχουσετη) η τιμη για το 16αρι ειναι στα 688 δολαρια με το φορο, ητοι 507 ευρω. Συμφωνα με το σκρουτζ, το φτηνοτερο που μπορεις να αγορασεις ειναι στα περιπου 596 ευρω για να φτασει στα χερια σου. 90 ευρω πιο κατω δεν τα λες και ιδια τιμη. Το σωστοτερο επιχειρημα κατα τη γνωμη μου υπερ της αγορας απο την Ελλαδα, ειναι το τι διαολο παιζει με την εγγυηση και οχι η πιθανοτητα του τελωνειου ή η τιμη (εκτος και εαν τα 90 ευρω ειναι ψιχουλα για την τσεπη του αγοραστη). Και αναφερω την εγγυηση καθως ναι μεν τα "Apple Genius" σκιζουν τα ρουχα τους για την διεθνη εγγυηση και την εφαρμογη της, αλλα στο αλλο thread δεν διαβαζω θετικες κριτικες επι του θεματος οταν εγινε η στραβη και χρειαστηκε εμπρακτα η εγγυηση. gio Γνωρίζω τα περί βαλιτσας,τσέπης και όλα τα σχετικά..ωραία το βάζεις στη τσέπη και πετάς τα κουτιά,για να μη περάσεις τελωνείο δεν διαφωνώ...τρόποι υπάρχουν...έχω φερει αρκετές συσκευές(όχι iphone) από εξω και γνωρίζω....ο Νόμιμος τρόπος όμως δεν είναι αυτός....Είναι παρανομία-παράβαση-παρατυπία,η δόλια απόκρυψη εκτελωνίσιμων προιόντων (ακριβών ειδικά),είναι αδικαιολόγητη,δόλια,και με κίνδυνο προστίμου,πέραν του φόρου. ________________________________________________________________________________________________ Όταν το αγόρασες εσύ πέρσυ από αμερική στο σκρουτζ χτυπούσε 650 και ομαλή διαθεσιμοτητα δεν υπηρχε(προπαραγγελίες και σειρά προτεραιότητας παντού),οτι ερχοταν σε χρυσο και λευκο ηταν παραεισαγωγης ηταν λιγο πιο φθηνο από τα επίσημα εισαγώμενα,και καποια ηταν ακριβοτερα μαλιστα.....λογικό να μη συμφέρει για τη χρονική περίοδο που ενδιαφερόσουν.....Τη στιγμή όμως που κάθε μέρα που περνάει πέφτει η τιμή,με το groupon να στέλνει καθημερινά email με προσφορές των 585 ευρώ,σε λίγο καιρό θα είναι το ένα και το αυτό ! Εκτός αν το πάρει σε όνομα συγγενή στην αμερικη με κάποιο 2ετες συμβολαιο at&t.Τότε ναι..199$ ειναι η πιο συμφέρουσα αγορά..Eπίσης ξεχνάς τον παράγοντα συννάλαγμα... Χάνεις ένα σεβαστό ποσό κατα την ανταλλαγή νομίσματος,με τις γνωστές προμήθειες...Εξαιρώντας φυσικά τα οποιαδήποτε έξοδα για ταξίδι στην Αμερική ! Στην προκειμένη περίπτωση το ταξίδι του είναι οργανωμένο για Αμερική.Anyway...Όπως θεωρεις οτι τα 80 παραπανω δεν ειναι ψιχουλα,έτσι και εγώ υπολογίζω άλλους παράγοντες,που ο κόσμος δεν γνωρίζει ή ξεχνάει μέχρι την τελευταία στιγμή...Η τελική τιμή διαμορφώνεται από πολλούς παράγοντες...Σε θέμα εγγύησης είτε το πάρει από skroutz ένα EU model , είτε από αμερική,όλα infoquest πάνε επομένως πρόβλημα δεν θα υπάρχει σίγουρα-τουλαχιστον στο 1ο έτος εγγύησης...Ο 2ος είναι άλλη ιστορία αν αναφέρεσαι σε αυτόν.... Σε ρωτησα και στο αλλο thread σχετικα με τις πληροφοριες που δινεις και δεν πηρα απαντηση. Δεν θα απαντήσω σε κάτι offtopic εδώ... Εφόσον ο χρόνος μου είναι περιορισμένος,και δεν υπάρχει συστημα ειδοποίησεων,ειναι αδυνατο να ασχολουμαι και τσεκάρω κάθε 3 και λίγο, όλα τα threads στα οποία απάντησα... Λογικότατο.
Moderators Gi0 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Moderators Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 gio Γνωρίζω τα περί βαλιτσας,τσέπης και όλα τα σχετικά..ωραία το βάζεις στη τσέπη και πετάς τα κουτιά,για να μη περάσεις τελωνείο δεν διαφωνώ...τρόποι υπάρχουν...έχω φερει αρκετές συσκευές(όχι iphone) από εξω και γνωρίζω....ο Νόμιμος τρόπος όμως δεν είναι αυτός....Είναι παρανομία-παράβαση-παρατυπία,η δόλια απόκρυψη εκτελωνίσιμων προιόντων (ακριβών ειδικά),είναι αδικαιολόγητη,δόλια,και με κίνδυνο προστίμου,πέραν του φόρου. H απορια μου μια και αναφερεσαι τελικα στη νομιμη οδο, για ποιο λογο χρησιμοποιησες την εκφραση "πιθανοτητα να πληρωσεις τελωνειο", απο τη στιγμη που η νομιμη οδος ειναι 100% μεσω τελωνειου και δεν υπαρχει πιθανοτητα να μην πληρωσεις. Δεν θα απαντήσω σε κάτι offtopic εδώ... Εφόσον ο χρόνος μου είναι περιορισμένος,και δεν υπάρχει συστημα ειδοποίησεων,ειναι αδυνατο να ασχολουμαι και τσεκάρω κάθε 3 και λίγο όλα τα threads στα οποία απάντησα... Λογικότατο. Περιμενω την απαντηση σου εκει. Δεν το λες και offtopic, αμεση σχεση με τελωνειο και τους δασμους που πληρωνεις εχει, αλλα οπως θελεις. Btw, συστημα ειδοποιησεων υπαρχει και λεγεται συνδρομη στο θεμα, η οποια με τη σειρα της ειναι παραμετροποιησιμη, ριξε μια ματια και θα την βγαλεις την ακρη Btw, μια βδομαδα πριν ελεγες το ακριβως αντιθετο απλα υπολογιζε οτι στην αμερικη ειναι πολυ φθηνοτερα,και αν γλιτωσεις και τα τελωνεια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΕΙ... To οποιο φυσικα περιεχει την παρανομια σχετικα με το τελωνειο που ανεφερες στο post σου πριν. Χάνεις ένα σεβαστό ποσό κατα την ανταλλαγή νομίσματος,με τις γνωστές προμήθειες...Εξαιρώντας φυσικά τα οποιαδήποτε έξοδα για ταξίδι στην Αμερική ! Φανταζομαι πως συνηθως η σκεψη ειναι "θα παω Αμερικη για το x λογο, ας παρω κ ενα iPhone" και οχι "Θα παρω iPhone, ας παω Αμερικη". Τεσπα, το πιασα το νοημα, αποψεις. Cheers
ramarg Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) H απορια μου μια και αναφερεσαι τελικα στη νομιμη οδο, για ποιο λογο χρησιμοποιησες την εκφραση "πιθανοτητα να πληρωσεις τελωνειο", απο τη στιγμη που η νομιμη οδος ειναι 100% μεσω τελωνειου. Είναι εμφανές ότι χρειάζεται να παραθέσω το σχόλιο μου,για να μην συμπιεζεται σκόπιμα,και αναδιατυπωνεται λανθασμένα,και δημιουργουνται παρεξηγησεις. Είναι παρανομία-παράβαση-παρατυπία,η δόλια απόκρυψη εκτελωνίσιμων προιόντων (ακριβών ειδικά),είναι αδικαιολόγητη,δόλια,και με κίνδυνο προστίμου,πέραν του φόρου. Παραθέτω τα πραγματικά πιθανολογικά σχόλια . Πιθανοτητα οντως υφισταται αλλα με τη λογικη πως κανεις δεν μπορει να ειναι 100% σιγουρος για τιποτα. Και τ αλλα, ειμαι 99% σιγουρος πως μπορεις να περασεις με ολοκαινουριο iPhone χωρις να πληρωσεις απολυτως τιποτα. Thread στο οποιο μεταξυ αλλων αναφερουμε πως μπορεις να περασεις απο το τελωνειο χωρις κανενα προβλημα και χωρις κοπο, κατι το οποιο εχω κανει και εγω αλλά και άλλα μελη. Επίσης να επισημάνω,ό,τι η παρανομία που προωθείται ,δεν νομιμοποιείται σε καμία περίπτωση όταν γίνεται από ''πολλούς''.Διώκεται ποινικά,και μαζικά φυσικά... *Συμπλήρωση επεξηγήσεων Απλά υπολόγιζε, ότι στην Αμερική είναι πολύ φθηνότερα (σε σύγκριση με τις επίσημες-Νόμιμες τιμές εισαγώμενων συσκευών Ελλάδος,οι οποίες αποτελούν μοναδικό μέτρο σύγκρισης.Οποιαδήποτε αλλη τιμή πέραν της επίσημης,αποκλίνει περισσότερο ή λιγότερο σε σχέση με την επίσημη τιμή πάντα.Εν ολίγοις,οι τιμές παραεισαγώμενων συσκευών δεν αποτελούν ποτέ σημείο αναφοράς), αν γλιτωσεις τα τελωνεια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΕΙ... (Υποθετική Πρόταση-Νεοελληνική Γραμματική) Υπάρχει τεράστια διαφορά με τις Προτρεπτικές Προτάσεις που χρησιμοποιούν Προστακτική Εγκλιση,και έχουν χαρακτήρα εντολής. Η Γραμματική της ελληνικής γλώσσας,δεν χωράει αμφισβήτηση... Thread στο οποιο μεταξυ αλλων αναφερουμε πως μπορεις να περασεις απο το τελωνειο (Οδηγίες) χωρις κανενα προβλημα και χωρις κοπο, κατι το οποιο εχω κανει και εγω αλλά και άλλα μελη (Βιωματική Προτροπή) [...] ειμαι σιγουρος πως μπορεις να περασεις ( Παράνομα ) με ολοκαινουριο iPhone χωρις να πληρωσεις απολυτως τιποτα. Btw, συστημα ειδοποιησεων υπαρχει και λεγεται συνδρομη στο θεμα, η οποια με τη σειρα της ειναι παραμετροποιησιμη, ριξε μια ματια και θα την βγαλεις την ακρη Φανταζομαι πως συνηθως η σκεψη ειναι "θα παω Αμερικη για το x λογο, ας παρω κ ενα iPhone" και οχι "Θα παρω iPhone, ας παω Αμερικη".Τεσπα, το πιασα το νοημα, αποψεις.Cheers Αυτό με τη συνδρομή δεν το γνώριζα.Ορίστε και κάτι χρήσιμο Φυσικά και η σκέψη είναι αυτή πάντοτε.Ο καθένας επιλέγει να φέρει κάτι διαφορετικό από το ταξίδι του.Αν αυτό θα είναι iphone ipad mac ipod, επιλογές υπάρχουν για όλα τα γούστα και όλες τις τσέπες. *Σημείωση.Τα σχόλια σου δεν εμφανίζονται ολόκληρα.Κοίταξε το..Το κάνει συχνά. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2014 από ramarg
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα