Eru Iluvatar Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Παιδιά γεια χαρά, με ενδιαφέρει η αγορά ενός workstation το οποίο όμως να μην κοστίζει πάρα πολλά χρήματα. Δεν ξέρω αν τα απλά PCs έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Η φύση των προβλημάτων που θα προσπαθήσω να επιλύσω απαιτούν πολλές προσομοιώσεις και ώρες για να λυθούν και ως εκ τούτου αυτά που θα ζοριστούν κυρίως είναι η CPU και η RAM. Γνωρίζω ότι υπάρχουν δύο επιλογές: 1) Intel Xeon 2) AMD Opteron Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Παρακάτω ακολουθεί η φόρμα αναβάθμισης ... ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ποσό που διαθέτουμε : μέχρι 2500 ευρώΧρήση υπολογιστή : Υπολογιστική επίλυση υποδειγμάτων Γενικής Ισορροπίας, Οικονομετρικά Υποδείγματα με χρήση πολλών δεδομένων και μεταβλητώνΕιδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Fortran, C++, Matlab, Stata, RΑν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? ΌχιΑν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι; ΝαιΤοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Από οποιδήποτε κατάστημαΑν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Και από διαφορετικά καταστήματαΑν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα προσπαθήσω μόνος μου.Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Όχι
Eru Iluvatar Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Τι λειτουργικο συστημα θα βαλεις?? Dual boot με Windows και Linux.
WalkerSW Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Το σύστημα προορίζεται για οικιακή χρήση η για επαγγελματικό χώρο? 1
Eru Iluvatar Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Το σύστημα προορίζεται για οικιακή χρήση η για επαγγελματικό χώρο? Στο γραφείο μου θα είναι. Μόνο εγώ θα το χρησιμοποιώ.
WalkerSW Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Αρα μιλάμε για εργαλιο δουλειας το οποίο σε περίπτωση προβλήματος θα θέλει αμεσση τεχνική υποστήριξη. Αποψη μου ειναι να πας σε κάποιο έτοιμο workstation εταιρείας με σωστή υποστήριξη. Πχ dell.
Eru Iluvatar Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Αρα μιλάμε για εργαλιο δουλειας το οποίο σε περίπτωση προβλήματος θα θέλει αμεσση τεχνική υποστήριξη. Αποψη μου ειναι να πας σε κάποιο έτοιμο workstation εταιρείας με σωστή υποστήριξη. Πχ dell. Ναι είναι εργαλείο δουλειάς. Νομίζω με συμφέρει να πάρω όλα τα κομμάτια μόνος μου, έτσι ώστε να πάρω κάτι καλό και ίσως με καλύτερη τιμή.
WalkerSW Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Εγώ πάλι θα έλεγα να μιλήσεις με dell και hp για να φτιάξεις κάτι σωστό με σωστή υποστήριξη ... Δεν νομίζω ότι είσαι διαθετημενος αν τυχών πάθει κάτι κάποιο εξάρτημα να μείνεις χωρίς μηχάνημα μέχρι και ένα μήνα. Με 2500 πάντως περνεις πολύ καλό μηχάνημα έτοιμο.
Eru Iluvatar Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Εγώ πάλι θα έλεγα να μιλήσεις με dell και hp για να φτιάξεις κάτι σωστό με σωστή υποστήριξη ... Δεν νομίζω ότι είσαι διαθετημενος αν τυχών πάθει κάτι κάποιο εξάρτημα να μείνεις χωρίς μηχάνημα μέχρι και ένα μήνα. Με 2500 πάντως περνεις πολύ καλό μηχάνημα έτοιμο. Βλέπω ότι έχουν λίγους cores και μνήμη (πχ 4 ή 6 cores και 8 γίγα μνήμη). Δεν είναι λίγο αυτό;
Zaknafein Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Αυτό που είπε ο Walker * 1000. Εκτός αν έχεις το χρονικό κ χρηματικό περιθώριο να κάνεις troubleshooting και αντικατάσταση HW μόνος σου. Γιατί αν χρειαστεί να κάνεις RMA κάτι... καληνύχτα. (Να πω βέβαια ότι η DIY λύση σου επιτρέπει να δώσεις πχ 2000€ για ένα καλύτερο μηχάνημα από ένα Dell και να βάλεις τα 500€ στην άκρη σαν ασφάλεια που θα σου καλύψει άμεσα τυχόν πρόβλημα, πλην CPU).
Eru Iluvatar Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Συνήθως η CPU δεν χαλάνε τόσο εύκολα. Προτιμώ την DIY μέθοδο για το λόγο που προαναφέρθηκε παραπάνω. Το point είναι, στα λεφτά που ανέφερα, ποια CPU να πάρω και από ποιά εταιρεία. Έχει δουλέψει κανένας με Xeon η Opteron?
haHa Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Εννοειται οτι πας σε ετοιμο workstation. Πχ δες αυτο που εχει και 5 χρονια εγγυηση on site, next business day: http://www.mgmanager.gr/dell_precision_t610_mt_xeon_e51620v28gb1tb256gb_ssdquadro_k2000dvdrww7pro5y_nbd/el/pid/16182/ Μνημη βαζεις οση θελεις εσυ με εξτρα χρηματα. Αν και πιστευω οτι και αυτα τα 2 μηχανηματα στα 1250-1500€ δεν απεχουν πολυ σε επιδοσεις. Εννοειται βεβαια οτι θα βαλεις εξτρα ssd: http://www.mgmanager.gr/dell_precision_t1700_mt_xeon_e1245v8gb1tbk600_1gbw7pro_eng_y_nbd/el/pid/16387/ http://www.mgmanager.gr/dell_precision_t1700_mt_xeon_e1240v16gb500gbk2000_2gbw7pro_gr_5y_nbd/el/pid/16656/ Για το θεμα κοστους, πχ δοκιμασε να φτιαξεις παρομοιο μηχανημα με αυτο των 1470€ και δες αν αξιζει η ταλαιπωρια και αβεβαιοτητα.. Νομιζω πως ειναι μικρη η χρηματικη διαφορα. Πχ motherboard 210€ intel xeon e3 1240 245€ nvidia quadro k2000 440€ ram 16gb 1600Mhz 130€ ποιοτικο τροφοδοτικο 80 plus gold ~80€ ποιοτικο κουτι 95€ hdd 500gb 50€ dvd 15€ λειτουργικο windows 7 pro ~80€ ποντικι&πληκτρολογιο ~20€ Συνολο 1365€ χωρις 5 χρονια εγγυηση και το βασικοτερο χωρις εγγυηση επισκευης την επομενη μέρα στον χωρο σου, οπως εχει το dell αυτο. Η χρηματικη διαφορα οπως βλεπεις δεν ειναι μεγαλη. Θεωρω πως ακομα και 200-300€ παραπανω αξιζουν για ενα ετοιμο, δοκιμασμενο μηχανημα με μεγαλη εγγυηση που θα ειναι μαλιστα on site next business day.
WalkerSW Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Για αυτο σου είπα να μιλήσεις απευθείας με dell ώστε να γινει κάποιο σχετικό customization στο μηχανική για να έρθει στα μέτρα σου . Αυτα που έχει στο Σκρουτζ έχουν λίγη Ραμ για της χρήση που κανεις εσύ και εχεουν και επαγγελματικές κάρτες γραφικων που εσένα σου είναι άχρηστες. Συνήθως η CPU δεν χαλάνε τόσο εύκολα. Προτιμώ την DIY μέθοδο για το λόγο που προαναφέρθηκε παραπάνω. Το point είναι, στα λεφτά που ανέφερα, ποια CPU να πάρω και από ποιά εταιρεία. Έχει δουλέψει κανένας με Xeon η Opteron? Βρε τα CPU δεν χαλάνε εύκολα , αλλα με μητρική, μνήμες , κάρτες τι γινεται? 1
Zapee995 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Βλέπω ότι έχουν λίγους cores και μνήμη (πχ 4 ή 6 cores και 8 γίγα μνήμη). Δεν είναι λίγο αυτό; Γιαυτο σε ρωτησα για το λειτουργικο...Μπορει πχ η τσεπη σου να εντεχε διπλο cpu δηλαδη 2x6 cores=12cores αλλα τετοια λειτουργικα ειναι πιο εξειδικευμενα. Απο την αλλη μη περιμενεις να βρεις mobo ή μνημες για server στην αγορα και ποσο μαλλον σε τιμη που να βγει μεσα στο budget σου...Εξαλλου, οπως το φανταζομαι, δε θες μια gigabyte mobo με i7 cpu και 16gb ram αλλα xeon με συγκεκριμενη mobo (scsi/raid5+/) και το βασικοτερο υπευθηνη υποστηριξη...Αυτα τα τελευταιο μονο ενα σωστο (ετοιμο δηλαδη) workstation θα στα δωσει. Αν θες να πειραματιστεις υπαρχει λυση αλλα προσωπικα πιστευω οτι τα εργαλεια για τη δουλεια μας πρεπει να ειναι fixed.
Eru Iluvatar Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Για αυτο σου είπα να μιλήσεις απευθείας με dell ώστε να γινει κάποιο σχετικό customization στο μηχανική για να έρθει στα μέτρα σου . Αυτα που έχει στο Σκρουτζ έχουν λίγη Ραμ για της χρήση που κανεις εσύ και εχεουν και επαγγελματικές κάρτες γραφικων που εσένα σου είναι άχρηστες. Βρε τα CPU δεν χαλάνε εύκολα , αλλα με μητρική, μνήμες , κάρτες τι γινεται? Ρε συ δεν θα το έχω μέρα-νύχτα ανοιχτό (π.χ., 365/24/7), μόνο για τα προγράμματα θα δουλευει και για χαλαρή χρήση πλην αυτών. Αν αγοράσω τα σωστά κομμάτια, από καλές εταιρείες (όπως Asus, Corsair etc.) πιστεύω θα είμαι εντάξει. Ότι υπάρχει η πιθανότητα να χαλάσουν συμφωνώ, αλλά δεν πιστεύω να γίνει μέσα σε τρια χρόνια. Θα το σκεφτώ να αγοράσω απευθείας από εταιρεία (όπως Dell η HP). Ευχαριστώ πάντως που ασχολήθηκες. Γιαυτο σε ρωτησα για το λειτουργικο...Μπορει πχ η τσεπη σου να εντεχε διπλο cpu δηλαδη 2x6 cores=12cores αλλα τετοια λειτουργικα ειναι πιο εξειδικευμενα. Απο την αλλη μη περιμενεις να βρεις mobo ή μνημες για server στην αγορα και ποσο μαλλον σε τιμη που να βγει μεσα στο budget σου...Εξαλλου, οπως το φανταζομαι, δε θες μια gigabyte mobo με i7 cpu και 16gb ram αλλα xeon με συγκεκριμενη mobo (scsi/raid5+/) και το βασικοτερο υπευθηνη υποστηριξη...Αυτα τα τελευταιο μονο ενα σωστο (ετοιμο δηλαδη) workstation θα στα δωσει. Αν θες να πειραματιστεις υπαρχει λυση αλλα προσωπικα πιστευω οτι τα εργαλεια για τη δουλεια μας πρεπει να ειναι fixed. Why do you say that bro? You ruin my dream to build it myself. You have a point though.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα