pavlos88 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Καλησπερα. Μεταφερω εδω το ερώτημα που ξεκίνησα στο θέμα http://www.insomnia.gr/topic/515140-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-desktop/?do=findComment&comment=52936230όπου ρωτουσα για αγορα καινουργιου φορητου. """"""""""""""""""""" Παιδιά αν μπορείτε κάντε μου και ένα "σύντομο" μάθημα σχετικά με τα καινούργια λειτουργικά. Έριξα μια ματιά στις συζητήσεις και προβληματίστηκα. Τα XP σταματάνε να υποστηριζονται τον Απρίλιο νομίζω, οπότε μένω με ποιες εναλλακτικές; (Τα Vista έχω ακούσει από την αρχή άσχημες γνωμες και δεν τα θέλω). Ύστερα 32 η 64 για φορητό; ( Lenovo IdeaPad G500 i3-3110M - 15.6"); Όπως είδατε στο πρώτο μήνυμα, τρέχω σχεδιαστικά προγράμματα, Autocad, Photoshop, 3d studio, Revit, κλπ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ και εκατοντάδες, ισως και χιλιαδες "μικρά" βοηθητικά προγράμματα που μου έχουν κάνει την ζωή εύκολη με τα XP 32 που χρησιμοποιώ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ στην δουλειά μου και φαντάζομαι και σε όλους εσάς. Αυτά είναι σημαντικά για εμένα και όχι να έχω το τελευταίο λογισμικό. Θελω δηλαδή Το λογισμικό με την μεγαλύτερη υποστήριξη προγραμμάτων , ΜΙΚΡΩΝ και ΜΕΓΑΛΩΝ. Τι μου προτείνετε; Ποιο θα είναι το επόμενο "XP" της επόμενης δεκαετίας; Από τα λίγα που έχω διαβάσει Πιστεύω τα WIn 7 αλλά θα ήθελα την γνώμη των πιο ειδικών. Ευχαριστώ. """"""""""""""""""""""""""""""""""
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 μονος σου εδωσες την απαντηση , win 7 φυσικα. http://www.netmarketshare.com/operating-system-market-share.aspx?qprid=10&qpcustomd=0 http://gs.statcounter.com/#all-os-ww-monthly-201312-201312-bar http://en.wikipedia.org/wiki/Usage_share_of_operating_systems
pavlos88 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Αναφερα τα 7 χωρις να τα εχω καθολου δουλεψει και περισσοτερο λογω του οτι δεν ακουσα καλ πραγματα για τα 8. Και αν πουμε οτι τα 7 ειναι ενταξει για το καινουργιο φορητο, 32 η 64; Τα ερωτηματα μου ηταν περισσοτερα απο την επιλογη του λογισμικου! ΔΕΝ ΘΕΛΩ να ξεκινησω συζητησεις και αντιπαλοτητες υποστηρικτων διαφορων λογισμικων!!! Τα ερωτηματα μου ηταν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ και αφορουν ΕΜΕΝΑ και τις αναγκες που ΘΑ ΕΧΩ για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ προγραμματα οπως ανεφερα στο πρωτο μηνυμα. Ευχαριστω.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 64 bit θα ελεγα αλλα με προβληματιζει πως εχεις αρκετα παλια προγραμματα . θα πρεπει να ανατρεξεις στους δημιουργους αυτων των προγραμματων να δεις αν ειναι συμβατα με win7 γενικοτερα. διαφορετικα βαζεις compatibility mode και ελπιζεις να τρεξουν σωστα.
pavlos88 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Σε ποια προγραμματα αναφερεσαι οτι ειναι παλια; Τα μικρα προγραμματα που ανεφερα νωριτερα ειναι shareware συνηθως μικρων και μεσαιων εταιριων λογισμικου που ομως ειναι απαραιτητα για οποιονδηποτε που ασχολητε γενικα με πολλα διαφορετικα προγραμματα. Τα υπολοιπα Autocad Revit κλπ ειναι τελευταιες εκδοσεις και αν δουλευα μονο αυτα δεν υπηρχε αμφιβολια οτι θα χρησιμοποιουσα 64 λογω της μεγαλυτερης μνημης.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 ναι στα shareware αναφερομουν , τα εμπορικα προγραμματα συνηθως εχουν υποστηριξη. ψαξε στα site τους αν ειναι win7 supported-compatible. τα windows 7 μπορεις να τα κατεβασεις επισης και να τα δοκιμασεις για 30 ημερες,ετσι ωστε να δεις αν ολα τα προγραμματα τρεχουν σωστα και υστερα να αποφασισεις για αγορα του λειτουργικου. http://www.w7forums.com/threads/official-windows-7-sp1-iso-image-downloads.12325/ οποτε ολοκληρωνοντας εχεις τρεις επιλογες 1)θα πρεπει να ανατρεξεις στα site των shareware προγραμματων η 2)να κατεβασεις τα win7 και να τα δοκιμασεις για 30 ημερες η 3)να κανεις διπλη εγκατασταση winXP-win7 και αφου ελεγξεις αν ολα λειτουργουν οπως πρεπει ,μεταγενεστερα να γινει η πληρης μεταβαση.
Ziant Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Δεν μπορείς να βάλεις win xp ή vista (μπορεί με πατέντα), υπάρχουν drivers μόνο για win 7/win 8 (8.1), Linux… http://support.lenovo.com/en_IL/downloads/detail.page?DocID=DS035531 Τώρα για τα προγράμματα που λες, αν βάλεις windows 64 bit, μπορείς να τρέχεις εφαρμογές 32/64 bit, το ανάποδο δεν γίνεται, δηλαδή αν βάλεις windows 32 bit δεν μπορείς να τρέξεις εφαρμογή 64 bit. Για προγράμματα που έχεις σε win xp, δες εδώ… http://windows.microsoft.com/el-gr/windows7/install-and-use-windows-xp-mode-in-windows-7 http://youtu.be/ScAtDOC4TxU Θα κάνεις εγκατάσταση win 7/8 στο laptop σου, θα εγκαταστήσεις κάποια προγράμματα που είναι απαραίτητα για την λειτουργία win xp mode, θα ανοίγεις ένα παράθυρο, και μέσα στο παράθυρο θα έχεις μια επιφάνεια εργασίας όπως τα win xp, από εκεί θα εγκαθιστάς/τρεχεις τις εφαρμογές (win xp) που δεν μπορείς να τρέξεις σε win 7/8. Στο άλλο τοπικ είδα ότι έχεις ένα pc με win xp, για θέμα ασφάλειας μπορείς να το αποσυνδέσεις από το ιντερνέτ (αν έχει), και να χρησιμοποιείς τα win xp + τα προγράμματα που έχεις, για όσα χρονιά αντέχει το pc, απλά δεν εγκαθιστάς καινούργια προγράμματα, δεν κάνεις update τίποτα, δεν βάζεις καινούργιους drivers κτλ. Δηλαδή το αφήνεις όπως είναι, κρατάς backup όλα τα αρχεία/προγράμματα, και δεν σε ενδιαφέρει αν υπάρχει υποστήριξη ή όχι. Αν χαλάσει το Pc, βρίσκεις ανταλλακτικά ή ένα μεταχειρισμένο… Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2014 από Ziant
pavlos88 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Ευχαριστώ unameit. Τα Shareware που αναφερομουν Είναι συμβατά ως επι το πλειστον και με WIn 7 άλλα συνήθως όχι 64 αλλα μόνο 32. Ευχαριστω Ziant. Τώρα δω με πιάνεις αδιάβαστο. Τι δουλειά έχει ο υπολογιστής με τους Drivers; Νόμιζα οτι αν αγοράσεις έναν οποιονδήποτε υπολογιστή μπορείς να βάλεις και οποιοδήποτε λειτουργικό ! Ειναι καποια καινουργια αλλαγη που εκαναν για να σου βγαζουν σκαρτο τον υπολογιστη υστερα απο λιγο η συμβαίνει για το συγκεκριμενο φορητο και αλλα αντιστοιχα "φτηνα" φορητα; Επίσης Δεν γνώριζα καθόλου την λειτουργία " Windows XP sta Windows 7". Ενδιαφέρουσα. Δεν υπάρχει αυτη η λειτουργια για τα 8. Μήπως θα μπορούσες να επεκταθείς στο θέμα backup των Windows XP που ανέφερες για τον υπολογιστή που έχω τώρα; http://www.insomnia.gr/topic/515140-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-desktop/ Με απασχολεί εδώ και αρκετό καιρό να μπορεσω να σωσω τον υπολογιστη υπο την σημερινη μορφη του και ψάχνομαι μήπως με κανένα Acronis κάνω κανένα backup. Θα πρέπει να αγοράσω όμως ένα σκληρό μόνο για το backup των Windows XP και των εγκατεστημενων προγραμματων έτσι δεν είναι; Αυτήν την στιγμή το C κομμάτι του σκληρού με τα XP είναι γεμάτος 23GB , ο E με τα προγράμματα ειναι γεμάτος 36 GB και ο D με δουλειές δικές μου ειναι γεμάτος 75GB.
Ziant Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Ευχαριστώ unameit. Τα Shareware που αναφερομουν Είναι συμβατά ως επι το πλειστον και με WIn 7 άλλα συνήθως όχι 64 αλλα μόνο 32. Ευχαριστω Ziant. Τώρα δω με πιάνεις αδιάβαστο. Τι δουλειά έχει ο υπολογιστής με τους Drivers; Νόμιζα οτι αν αγοράσεις έναν οποιονδήποτε υπολογιστή μπορείς να βάλεις και οποιοδήποτε λειτουργικό ! Ειναι καποια καινουργια αλλαγη που εκαναν για να σου βγαζουν σκαρτο τον υπολογιστη υστερα απο λιγο η συμβαίνει για το συγκεκριμενο φορητο και αλλα αντιστοιχα "φτηνα" φορητα; Το πρόβλημα με τους drivers υπήρχε πάντα, το λειτουργικό όταν το εγκαταστήσεις (αν μπορείς) έχει μέσα “γενικούς drivers” για συσκευές όπως το ποντίκι, πληκτρολόγιο, οθόνη, κάρτα γραφικών, κάρτα ήχου κτλ, ώστε το pc να είναι λειτουργικό. Ακόμα και με τους “γενικούς drivers” το λειτουργικό δεν αναγνωρίζει όλες τις συσκευές (υπάρχουν χιλιάδες) ή τις αναγνωρίζει και δουλεύουν λάθος, αρά πρέπει να βρεις τον κατάλληλο driver για κάθε συσκευή ανάλογα το λειτουργικό (αν υπάρχει). Όταν βγήκαν τα win xp δεν γνώριζαν την ύπαρξη laptop όπως το δικό σου, ακόμα και οι “γενικοί driver” δεν μπορούν να δουλέψουν σωστά, γιατί δεν γνωρίζουν τα υποσυστήματα του laptop σου, ούτε τις διαφορές σε τεχνολογία με τα τότε υποσυστήματα. Πρέπει ο κάθε κατασκευαστής συσκευών/υποσυστηματων να βγάλει driver για win 7/win 8 και για win xp, όμως δεν ασχολείται κανένας με win xp… Έτσι στο laptop που αγόρασες αν προσπαθήσεις να βάλεις win xp, μπορεί να σταματήσει σε κάποιο σημείο με κάποιο μήνυμα ή επανεκκινήσεις, μπορεί να πετάξει μια μπλε οθόνη, ακόμη και αν η εγκατάσταση να ολοκληρωθεί, δεν ξέρεις αν το laptop δουλεύει σωστά, πρέπει να βρεις drivers (δεν υπάρχουν), μετά μπαίνεις στην διαδικασία να ψάχνεις από τον κατασκευαστή του κάθε υποσυστήματος για να βρεις ένα driver που μπορεί να δουλέψει κτλ. Εσύ αν δεν κάνω λάθος πρέπει να το αγόρασες με win 8, άρα το αφήνεις ως έχει. Αν υποθετικά του κάνεις φορμάτ, και του βάλεις πάλι win 8, μπορεί να μην δουλεύει σωστά όπως πριν το φορμάτ, ακόμη και αν βρεις τους ίδιους drivers. Αυτό γίνεται γιατί ο κατασκευαστής του laptop, έχει τροποποιήσει τους driver (και πολλά άλλα), για να δουλεύει το laptop όπως αυτός θέλει. Γιαυτό υπάρχει η λειτουργία του recovery όπου με ένα συνδυασμό πλήκτρων ή με κάποιο dvd, το laptop επανέρχεται στην κατάσταση που ήταν όπως το αγόρασες (χάνεις όλα τα δεδομένα που έχεις στο laptop). Επίσης Δεν γνώριζα καθόλου την λειτουργία " Windows XP sta Windows 7". Ενδιαφέρουσα. Δεν υπάρχει αυτη η λειτουργια για τα 8. Υπάρχει και για win 8 η λειτουργία για “win xp”. Μήπως θα μπορούσες να επεκταθείς στο θέμα backup των Windows XP που ανέφερες για τον υπολογιστή που έχω τώρα; http://www.insomnia.gr/topic/515140-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-desktop/Με απασχολεί εδώ και αρκετό καιρό να μπορεσω να σωσω τον υπολογιστη υπο την σημερινη μορφη του και ψάχνομαι μήπως με κανένα Acronis κάνω κανένα backup. Θα πρέπει να αγοράσω όμως ένα σκληρό μόνο για το backup των Windows XP και των εγκατεστημενων προγραμματων έτσι δεν είναι; Αυτήν την στιγμή το C κομμάτι του σκληρού με τα XP είναι γεμάτος 23GB , ο E με τα προγράμματα ειναι γεμάτος 36 GB και ο D με δουλειές δικές μου ειναι γεμάτος 75GB. Για το Acronis δες το άρθρο που έχει γραφτεί εδώ στο insomnia… http://www.insomnia.gr/wiki/_/various/acronis-true-image-r201 Γενικά στο θέμα backup, από την στιγμή που δουλεύεις επαγγελματικά, χρειάζεσαι ένα Nas που να έχει μέσα 2 δίσκους σε διάταξη raid. O nas είναι ένα κουτί που μέσα βάζεις δίσκους, όταν οι δίσκοι οι σε διάταξη raid, τα δεδομένα αποθηκεύονται και στους 2 δίσκους ταυτόχρονα, έτσι αν χαλάσει ο ένας δίσκος τα δεδομένα σου δεν χάνονται γιατί τα έχει ο άλλος δίσκος, αγοράζεις ένα δίσκο με παρόμοια χαρακτηριστικά και ίδια χωρητικότητα και με λειτουργία που έχει μέσα ο nas, αντιγράφονται τα δεδομένα από τον ένα δίσκο στο άλλο και γυρίζεις στην κατάσταση που ήσουν πριν χαλάσει ο δίσκος. Ο Nas έχει και άλλες λειτουργίες (ανάλογα τι nas θα αγοράσεις), συνδέεται στο δίκτυο (πχ router) και φαίνεται ως αυτόνομος υπολογιστής, αν έχεις σύνδεση ιντερνέτ, τον βλέπεις ως διαδικτυακό υπολογιστή, γίνεται δηλαδή σαν server, μπορείς από οπουδήποτε να στείλεις/λαβεις δεδομένα και πάρα πολλά άλλα μπορεί να κάνει. Διάβασε σχετικά θέματα και αν σε ενδιαφέρει άνοιξε ένα καινούργιο τόπικ.
pavlos88 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Ευχαριστώ Ziant. Δεν έχω ακόμα αγοράσει Laptop. Μου προτειναν τον συγκεκριμένο στο θέμα που άνοιξα επειδή πρέπει σύντομα να αγοράσω . Το ενα θέμα όμως εφερνε το άλλο και δεν υπάρχει τελειωμός. Αυτήν την στιγμη ποιο επείγον είναι να αγοράσω ενα εξωτερικό σκληρό ώστε να αδειασω τον DeskTop που εχω. http://www.insomnia.gr/topic/515708-%CF%84%CE%B9-%CE%B8%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα