Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιλάς για Αστυνομία, ενώ εγώ μιλάω για Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία. Άλλο οι Ένοπλες Δυνάμεις και άλλο τα Σώματα Ασφαλείας. Το ξεκαθάρισα κιόλας πριν.

Λάθος μου, έχεις δίκιο σε αυτό, και όντως για Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχω αντίστοιχα στοιχεία.

Ας μαθουμε να ξεχωριζουμε τις βασικες ενοιες και μετα να μιλαμε.Εαν θελουμε τουλαχιστον να μας παιρνουν στα σοβαρα.πιπιλα ολοι τον φασισμο.και οταν λενε φασισμο εννουν την χ.α η γενικα ακροδεξια.Εαν ξερατε τι σημαινει φασισμος ειναι και το κκε,ηταν και το συριζα,ειναι και το ανταρσυα ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ.

Γιατί δεν μας διαφωτίζεις;

Δε πέφτω τελικά τόσο νωρίς για ύπνο ...

γιατί ενώ δεν αμφισβητώ αυτό που λέει ο Cossutius ...

... άμα είναι να θεωρούμε "τεκμηρίωση" άρθρα σε εφημερίδες (που αναπαράγοθν το ίδιο πράγμα) και πολύ περισσότερο άρθρα του Ριζοσπάστη (σαν να είναι έγκυρη / ανεξάρτητη / αντικειμενική φωνή) ... ε τότε το ξεφτιλίζουμε το θέμα

Στάθηκες σε μια λεπτομέρεια για να απαξιώσεις τα υπόλοιπα. Εξάλλου ο Μπογιόπουλος αναδημοσίευσε τα στοιχεία στον ριζοσπάστη και τα σχολίασε, δεν ήταν δικής του έμπνευσης.

• Απαντ. 299
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επειδή όπως μπορείς να φανταστείς αυτό αποτελεί μια πολύ σοβαρή κατηγορία σε έναν από τους πιο τιμημένους τομείς της Ελλάδας που έχει αφήσει το στίγμα του παγκοσμίως με θετικές αντιδράσεις (μιλάω πάντα για τις Ένοπλες Δυνάμεις), θα σε πείραζε να το τεκμηριώσεις; Διότι όπως μπορείς να φανταστείς, ένας κλάδος που οφείλει να χαρακτηρίζεται από τον έντονο και παθιασμένο πατριωτισμό, είναι ευάλωτος στις "επιθέσεις" ημιμαθών πολιτών που έχουν μπερδέψει τον "φασισμό" με τον "πατριωτισμό" και τον "εθνικισμό" με τον "εθνισμό".

Τι να τεκμηριώσω? Χαμός εχει γίνει στις ειδήσεις με αυτό το θέμα. Οι ίδιοι οι πολιτικοί τα λένε, πέφτουν κεφάλια, θέτουν κόσμο σε διαθεσιμότητα.  Δε το λέω εγω.

Δημοσ.

... άμα είναι να θεωρούμε "τεκμηρίωση" άρθρα σε εφημερίδες (που αναπαράγοθν το ίδιο πράγμα) και πολύ περισσότερο άρθρα του Ριζοσπάστη (σαν να είναι έγκυρη / ανεξάρτητη / αντικειμενική φωνή) ... ε τότε το ξεφτιλίζουμε το θέμα

Στον ζωολογικό κήπο της Νέας Υόρκης, ένας πιτσιρίκος θέλει να ταΐσει μια μπανάνα στον μεγάλο γορίλα. Η μάνα του δεν τον αφήνει να πλησιάσει και τελικά, όπως γίνεται πάντα δηλαδή, περνάει το δικό του. Όλο καμάρι ο μικρός πλησιάζει το κλουβί του μεγάλου γορίλα με την μπανάνα στο χέρι. Εκεί που πάει να του τη δώσει, κάνει μια ο γορίλας και χραπ αρπάζει τον μικρό και πάει να τον φάει! Κλάματα ο πιτσιρικάς, φωνάζει και ο κόσμος, χαμός. Εκεί γύρω ήταν σε περιπολία ο Superman, ο οποίος μόλις βλέπει τι πάει να γίνει, επεμβαίνει αστραπιαία και σώζει τον μικρό. Πανηγύρια, φωνές ζητωκραυγές το πλήθος που έσωσε τον μικρό. Έρχονται και οι δημοσιογράφοι και παίρνουν συνέντευξη από τον Superman.

Πρώτος δημοσιογράφος:

- "Από ποια εφημερίδα είσαι εσύ;" ρωτάει ο Superman.

- "New York Times!", λέει αυτός.

- "Λέγε", απαντάει ο Superman.

- "Φοβηθήκατε όταν σώσατε το παιδί;"

- "Ναι, αλλά δεν με νοιάζει. Θέλω να βοηθάω τους ανθρώπους και δεν με νοιάζει για μένα." έρχεται η απάντηση του Superman.

Επόμενος δημοσιογράφος:

- "Από ποια εφημερίδα είσαι εσύ;" ρωτάει ο πάλι Superman.

- "Herald Tribune!", λέει αυτός.

- "Λέγε!"

- "Τι πιστεύετε για τα παιδιά;

-"Πιστεύω ότι είναι το μέλλον της ανθρωπότητας και ότι όλοι θα πρέπει να φροντίζουμε για το καλό τους!" έρχεται η απάντηση.

Τρίτος δημοσιογράφος:

-"Από ποια εφημερίδα είσαι εσύ;" ρωτάει ο πάλι σούπερμαν.

-"Απ' τον Ριζοσπάστη!" λέει αυτός.

-"Α παράτα μας, παλιοκομμούνι. Ο επόμενος!" του αποκρίνεται ο Superman.

Την άλλη μέρα γράφουν οι εφημερίδες:

New York Times: "Ο SUPERMAN ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ!"

Herald Tribune: "Ο SUPERMAN ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ: ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!"

Ριζοσπάστης: "ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ, ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΣΤΕΡΕΙ ΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΝΟΤΙΟΑΦΡΙΚΑΝΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ"

• Like 6
Δημοσ.

Άσχετο αλλά ποια η διαφορά του Ριζοσπάστη με άλλες εφημερίδες. Αυτη ειναι "αριστερή" ενώ οι άλλες ειναι δίκαιες και δεν έχουν καμία σχέση με τα κόμματα από τα οποια δε παίρνουν καμια γραμμή?

(δεν την έχω διαβάσει ποτέ αυτη τη φυλλάδα απλά ρωτάω μια που τέθηκε)

Δημοσ.

Λάθος μου, έχεις δίκιο σε αυτό, και όντως για Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχω αντίστοιχα στοιχεία.

Γιατί δεν μας διαφωτίζεις;

Στάθηκες σε μια λεπτομέρεια για να απαξιώσεις τα υπόλοιπα. Εξάλλου ο Μπογιόπουλος αναδημοσίευσε τα στοιχεία στον ριζοσπάστη και τα σχολίασε, δεν ήταν δικής του έμπνευσης.

Εγω θα σε διαφωτισω?..Συγνωμη αλλα δεν εχω ορεξη τωρα.Απλα επειδη ανεβασες κατι σχετικα με εναν ορο που απο οτι φανηκε ουτε καν  ξερεις τι σημαινει για αυτο και στο ειπα.Απο εκει και περα πλεον στην Ελλαδα ο καθενας βγαζει δικιες του ερμηνειες.

Δημοσ.

Εγω θα σε διαφωτισω?..Συγνωμη αλλα δεν εχω ορεξη τωρα.Απλα επειδη ανεβασες κατι σχετικα με εναν ορο που απο οτι φανηκε ουτε καν  ξερεις τι σημαινει για αυτο και στο ειπα.Απο εκει και περα πλεον στην Ελλαδα ο καθενας βγαζει δικιες του ερμηνειες.

Εγώ "δεν ξέρω τι σημαίνει ο όρος", εσύ ξέρεις. Απλή λογική. Αυτός που ξέρει εξηγεί και στους υπόλοιπους.

Δημοσ.

Τι προβλέπει ?

Περιληπτικά, όταν ένα κράτος μέλος της Ε.Ε. συλλάβει λαθρομετανάστες, σε περίπτωση που αυτοί αιτηθούν άσυλο ή θεωρηθεί πως είναι θύματα trafficking, το κράτος αυτό οφείλει να τους επιτρέψει να παραμείνουν για τουλάχιστον έξι μήνες εντός του, παρέχοντάς τους παράλληλα στέγαση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και το δικαίωμα εισόδου στην αγορά εργασίας.

Persons concerned must be informed of the possibilities offered under this directive by the competent authorities of the relevant EU country. To be able to take an informed decision on their cooperation with the investigating authorities, non-EU nationals are granted a reflection period that allows them to recover and to escape from under the influence of the perpetrators of the offences. During the reflection period, the non-EU national concerned:

• may not be made subject to any expulsion order;
  • will have access to accommodation and to medical and, if appropriate, psychological treatment;
  • will have access to translation and interpreting services, if necessary;
  • will have access to free legal aid, if provided for in national law.

The competent authorities are responsible for assessing whether the:

• presence of the victim serves a useful purpose for the investigation;
  • victim has shown a clear intention to cooperate;
  • victim has severed all relations with those suspected of the given offences.

When the above three conditions are fulfilled, and subject to public policy and national security, a residence permit of limited duration will be issued.

The residence permit is valid for at least six months and may be renewed if the relevant conditions continue to be satisfied. It grants the holder access to the labour market, vocational training and education, under conditions determined in national legislation. The non-EU national concerned must also be given access to integration programmes designed to help him/her integrate in the host country or to prepare for his/her return to the country of origin. EU countries may make the issuing of the permit conditional upon participation in these programmes.

Πηγή.

Θα πει βέβαια κάποιος, που είναι το παράλογο στα παραπάνω; Απλούστατα στο ότι είναι πρακτικά αδύνατο να εφαρμοστούν. Αν κάποιος άφησε πίσω του ότι είχε και δεν είχε, προκειμένου να αναζητήσει την τύχη του στην Ε.Ε. ή να γλυτώσει π.χ. από ένα πόλεμο, θα την κάνει απλά για πίσω όταν τελειώσει η προσωρινή βίζα; 

Προσωπικά διέκρινα και διάφορες αντιφάσεις μεταξύ άρθρων της συνθήκης Σέγκεν, ενώ πολλές διατάξεις χαρακτηρίζονται από ασάφεια και "θολούρα". Πως ορίζεται π.χ. το "threat to national security" ή το "threat to civil order"; 

Μιας και κάποιος φίλος σχολίασε αρνητικά νωρίτερα τα "στρατόπεδα", όπου συγκεντρώνονται οι λαθρομετανάστες, θα ήταν καλό να αντιληφθεί πως υπάρχει τεράστιο πανευρωπαϊκό πρόβλημα και η Ελλάδα, ως μέλος της Ε.Ε., υποχρεούται να προχωρήσει σε τέτοιες πράξεις. Αλλιώς ας μας προτείνει ο φίλος κάποια περισσότερο ανθρωπιστική λύση.

Για όποιον έχει όρεξη για διάβασμα, παραθέτω κάποια links:

Δημοσ.

Ο Ριζοσπάστης είναι η μόνη αντικειμενική εφημερίδα, οι υπόλοιποι παίρνουν γραμμή απο τους Μασόνους που προσπαθούν να μας κλέψουν τα πετρέλαια

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ "δεν ξέρω τι σημαίνει ο όρος", εσύ ξέρεις. Απλή λογική. Αυτός που ξέρει εξηγεί και στους υπόλοιπους.

Internet εχεις,να το χρησιμοποιεις ξερεις απο οτι βλεπω οποτε ..ψαξε και ασε τις ειρωνικες απαντησεις εκτος εαν μεχρι εκει ξερεις.οποτε αστο εδω.

Δημοσ.

Internet εχεις,να το χρησιμοποιεις ξερεις απο οτι βλεπω οποτε ..ψαξε και ασε τις ειρωνικες απαντησεις εκτος εαν μεχρι εκει ξερεις.οποτε αστο εδω.

Εσύ άρχισες με μια χωρίς νόημα απάντηση εντυπωσιασμού "εσύ δεν ξέρεις". Τεσπα, το λήγω εδώ. Προφανώς όλοι έχουμε ιντερνετ, αλλά δεν αντιλαμβανόμαστε όλοι το ίδιο κάποιες έννοιες.

Δημοσ.

Εσύ άρχισες με μια χωρίς νόημα απάντηση εντυπωσιασμού "εσύ δεν ξέρεις". Τεσπα, το λήγω εδώ. Προφανώς όλοι έχουμε ιντερνετ, αλλά δεν αντιλαμβανόμαστε όλοι το ίδιο κάποιες έννοιες.

Το πως ανττιλαμβανεται ο καθενας τις εννοιες ειναι προβλημα του.Σε μια συζητηση για να μιλησεις πρεπει να ξερεις την πραγματικη εννοια απο την καθε λεξη και οχι οπως εσυ νομιζεις οτι σημαινει η καθε μια.Δυστυχως οι περισσοτεροι αρκουντε σττο να μορφωνονται απο εφημεριδες και blog σε βασικες εννοιες και αυτο ειναι που μας εχει κανει κακο.Τελοςπαντων.

Δημοσ.

Πάντως σε αυτές οι τραγωδίες πέφτει πάντα οι μάσκα των δήθεν δημοκρατών... και μιλάω ξεκάθαρα για τους φιλελεύθερους και τους νεοφιλελεύθερους που δείχνουν πλέον τον καθαρά φασιστικό πυρήνα τους, προσπαθώντας με γελοίες δικαιολογίες να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα χέρι χέρι με τους γελοίους εξόφθαλμους φασίστες...

Είναι οι ίδιοι που δέχτηκαν με μια αίσθηση ανακούφισης τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, γιατί δεν είναι ρατσιστές αλλά είχε παραγίνει το κακό....

ναι μεν αλλά... και το αλλά πάντα να δικαιολογεί το κράτος, το κράτος που δολοφονεί, το κράτος που βασανίζει... γιατί είναι ο σκληρός πυρήνας του κράτος ηλίθιε και έπρεπε να ανταποδώσουν το δωράκι από το ΣΤΕ

Καμιά ευαισθησία για τον συνάνθρωπο, καμιά ανθρωπιά, κάτω από τη μάσκα των δήθεν κοινωνικών ελευθεριών μόνο ο εαυτούλης τους...

ξεφτίλες μέχρι αηδίας, κοινωνική δράση το βάψιμο σκαλοπατιών, το ξύσιμο των τσιχλών από τα παγκάκια για να βρίσκει η Δημουλά να κάτσει, και το ντύσιμο των δέντρων με πλεκτά ενώ οι άστεγοι δίπλα πεθαίνουν από το κρύο...

α ναι, κάτι έκαναν για τους αστέγους...

hom0.jpg

μακριά από την πόρτα μας και αγαπημένοι... στα άλλα ας αναλάβει το κράτος... να μη βάψει τα χέρια του με αίμα ο φιλήσυχος πολίτης...

μα δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό, κάτι δεν μαθαίνουμε σωστά, θα γίνει ΕΔΕ και θα λάμψει η αλήθεια, αποκλείεται να κάνανε κάτι τέτοιο, ποιο το συμφέρον...

περίμενε από το διεφθαρμένο κράτος, όπως ο ίδιος λες φιλελέ μου, να σου πει τι έγινε... μέχρι τότε άραξε και με την ανοχή σου άσε το κράτος να κάνει την δουλειά του...

και όταν ξυπνήσεις, αν ποτε ξυπνήσεις, θα πέσεις από τα σύννεφα με τα μούτρα στο έδαφος... γιατί τότε θα είναι αργά...

EDIT

Για το ποιος δίνει τις εντολές... για να σταματήσουν κάποιοι να εθελοτυφλούν...

1531831_10152149461578514_713277047_n.jp

• Like 6
Δημοσ.

Πιο πιθανό μου φαίνεται να λένε μαλακίες για να μπουν στην χώρα, παρά να έκανε κάτι τέτοιο το Λιμενικό. Όχι τίποτα άλλο, αλλά σιγά μην κούναγαν τον πισινό τους οι Λιμενικοί να δουλέψουν γενικά, πόσο μάλλον να κάνουν κάτι τέτοιο.

Μια χαρά κάνουν την δουλειά τους ...

Επειδή όπως μπορείς να φανταστείς αυτό αποτελεί μια πολύ σοβαρή κατηγορία σε έναν από τους πιο τιμημένους τομείς της Ελλάδας που έχει αφήσει το στίγμα του παγκοσμίως με θετικές αντιδράσεις (μιλάω πάντα για τις Ένοπλες Δυνάμεις),...

facepalm_picard_1-500x328.jpg

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...