dimitris307 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 καλησπερα παιδια μας εχουν βαλει μια ασκηση να γραψουμε ενα scriptακι με εντολές Unix στo οποίο αν δεν υπάρχει παράμετρος να τυπώνει το ονομα χρήστη με μεγαλυτερο συνολικά όγκο αρχείων. Οποιαδήποτε βοήθεια θα ηταν ιδιαίτερα σημαντική ευχαριστω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Kercyn Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Moderators Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δεν υπάρχουν εντολές στο Unix. Μήπως εννοείς BASH; Αν ναι, τότε δες αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitris307 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δεν υπάρχουν εντολές στο Unix. Μήπως εννοείς BASH; Αν ναι, τότε δες αυτό. ναι φιλε μου εντολες στο bash εννοουσα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Kercyn Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Moderators Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Τότε δες το link που σου έστειλα. Δεν το διάβασα αναλυτικά αλλά απ' ό,τι βλέπω έχει πράγματα για να πάρεις μια ιδέα. Μπορείς επίσης να κοιτάξεις κι εδώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tr3quart1sta Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 ειναι λιγο μπακαλιστικος τροπος, αλλα δεν μου ηρθε κατι καλυτερο αυτη τη στιγμη sudo du -s /home/* | sort -nr | head -n 1 | awk -F "/" '{print $3}' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Erevis Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Εντολές (πιο συγκεκριμένα προγράμματα) του UNIX είναι. Το bash είναι ένα shell, δεν παρέχει τα προγράμματα (πχ την ls)..απλά προσφέρει μια γλώσσα για να scriptάρεις την χρήση τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALLisCHAOS Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 αυτό που ζητάς νομίζω είναι αυτό : #!/bin/bash if [ s# -ne 1 ]; then ls -S /home | head -n 1 fi exit 0 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα