Προς το περιεχόμενο

Eπιδοσεις απο Gt610 2gb και Gt630 2gb.


stratigos24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκεφτηκα οτι καποιον μπορει να τον ενδιαφερει και επειδη δουλεψα και τις 2, εχω μερικα αποτελεσματα να γραψω.

 

Απο την Asus Gt610 2gb silent που ειχα μεχρι πριν μια ωρα στο συστημα μου (σημερα πηρα την Gigabyte Gt630 2gb, μου χαλασε κατι που ειχα, ειχε εγγυηση και ετσι εκανα την αντικατασταση με αυτη την καρτα) δεν περιμενα κατι στα παιχνιδια ουτε παιζω τοσο πολυ τελευταια παιχνιδια στον υπολογιστη παρα μονο στο ps3.

 

Και ομως η gt610, σε 1280x720 με medium settings χωρις AA/AF/Vsync στα 3 παιχνιδια που την δοκιμασα, τα πηγε πιο καλα απο οτι περιμενα. Συγκεκριμενα στο Medal of Honor 2010 ειχα 30-50 frames με το fraps και λιγο πιο κατω (εως 45-47 αντι για 50 max) στο Msi Afterburner. 

 

Στο Red Alert 3 Uprising με τις ιδιες ρυθμισεις ειχα 30-40. Στο Crysis 2 τα πραγματα δυσκολεψαν, μιας και με τις ρυθμισεις ολες στο high (δεν ειχε πιο χαμηλη επιλογη, μετα πηγαινε very high, ultra κλπ), χωρις aa, af, vsync σε αναλυση 1280χ720 παλι, δεν μπορουσε να ξεπερασει τα 20 frames.

 

Eδω 2 βιντεακια (εχουν και 720 επιλογη) απο το Medal of Honor με την gt610 2gb. Στο 2ο βιντεο φαινονται απο το afterburner τα frames καθως και gpu usage - θερμοκρασια (σε αυτο το σημειο, να πω οτι η καρτα για χωρις ανεμιστηρα, ειχε φανταστικες θερμοκρασιες, με το ανωτερο που μου χει δειξει να ειναι ~55 βαθμους).

 

 

 

Και παμε τωρα στην Gt630 2gb. Πραγματικα δεν το περιμενα να εχει τοση διαφορα. Μεχρι στιγμης της εχω βαλει μονο το Medal of Honor με διαφορες ρυθμισεις. Πρωτα επαιξα με τις ιδιες ακριβως ρυθμισεις που ειχα την 610. Ειχε frames 52-73 με την περισσοτερη ωρα να κυμενονται σε 60+. Μετα εβαλα τις ρυθμισεις απο medium σε high (οχι aa, af, vsync, αναλυση οπως ειπαμε 1280x720) και ειχα απο 35-50+ με την περισσοτερη ωρα να κυμενονται στα 43+). Υστερα εβαλα Vsync, Hbao, aa 2x, af 2x και ειχα απο 25 εως 40 (την περισσοτερη ωρα 32-35). Τελος εβαλα αναλυση 1920x1080 με aa 2x, af 2x, vsync off, ολα medium εκτος απο texture quality στο high και ειχα 25-40 (την πιο πολυ ωρα, +/- 30). Θα κανω και αλλα πειραματα σε παιχνιδια και θα ανεβασω και βιντεο καποια στιγμη με αυτην.

Να σημειωσω, οτι και αυτη εχει πολυ καλη θερμοκρασια (εχει και ανεμιστηρα) με το ανωτερο που μου εδειξε να ειναι 44 βαθμους (στο παιξημο με την αναλυση στα 1080p). Καμια απο τις 2 καρτες δεν παιρνει εξτρα τροφοδοσια απο το τροφοδοτικο.

 

Εγραψα λοιπον τα παραπανω, 1ον μηπως θελει κανεις να παρει/μαθει τιποτα για καποια απο αυτες τις καρτες και 2ον για να δουμε οτι παιζουν και αυτες τιποτα με υποχωρησεις. Η τιμη της 610 ειναι 46 ευρω (πρεπει να ανεβηκε η τιμη της) και της 630 ειναι 63 ευρω. 

 

Και απο τις 2 σε θεμα τιμης/αποδοσης ειμαι απολυτα ικανοποιημενος και οχι, δεν ειμαι κανας τεστερ ουτε κανω benchmarks γιαυτο οπου θελετε διορθωστε με.

 

Το συστημα ειναι αυτο της υπογραφης.

 

Εdit: Μολις δοκιμασα και Crysis 2 με την 630. Με τις ιδιες ρυθμισεις που το ειχα βαλει στην 610 (ολα high, aa/af/vsync=off, dx11 enable και αναλυση 1280x720) ειχα σχεδον σταθερα 35 frames. Μολις εβαλα 1920x1080 ειχα κατω απο 20 με την περισσοτερη ωρα να ειναι γυρω στο 16.

Επεξ/σία από stratigos24
  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επαιξα λοιπον και με την Gt630 το Medal of Honor, αλλα σε 1920x1080. Ετρεχε μια χαρουλα (θα δειτε και στο βιντεο παρακατω) με τις ρυθμισεις να ειναι στο medium με τα HBAO και Vsync να ειναι απενεργοποιημενα. ΑΑ και AF στη χαμηλοτερη τιμη (1x).

 

Υστερα, δοκιμασα το παιχνιδι με τις ρυθμισεις στο high (τα medium τα εκανα high δηλαδη, δεν αλλαξα κατι απο HBAO, AA κλπ) και παλι ετρεχε πολυ καλα με την περισσοτερη ωρα να ειναι πανω απο 30 (δεν ειχε δηλαδη μεγαλη ή και καθολου μπορω να πω διαφορα στα frames απο οτι ειναι στο βιντεο με τις medium ρυθμισεις). Εκει που χωλαινουν και πεφτουν τα frames (25 κλπ), ειναι σε τιποτα καπνους, εκρηξεις κλπ. Παντως περισσοτερο σε καπνους νομιζω, απο οτι εχω παρατηρησει. 

 

Εδω το βιντεο (δεν ξερω γιατι δεν εβγαλε επιλογη 1080p):

 

 

 

Παιζει ρολο και η πιστα που παιζουμε καθε φορα (ανοιχτη, κλειστη) για το τι frames θα δουμε. Σε αλλη εχω δει καλυτερα frames που ηταν πιο ανοιχτη.

 

Καταλαβαινουμε επισης τι καλα που θα παιζει (οπως εγραψα στο προηγουμενο ποστ που την δοκιμασα σε 720p) σε χαμηλοτερες αναλυσεις.

 

Και τελος, για να δουμε το Crysis 2 να παιζει στο single player με 35-40 frames (επαιζε συνεχεια ετσι, δεν επεσε κατω απο 34 και δεν ξεπερασε ποτε τα 40) επρεπε να βαλω 1280x720, ρυθμισεις στο high (ειπαμε Crysis 2 ειναι αυτο, δεν εχει πιο κατω), system spec στο high, dx11 ενεργοποιημενο και high res textures κλειστο.

Επεξ/σία από stratigos24
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λογικες οι διαφορες.

ειναι σαν να συγκρινεις μουλαρι με αλογο,την ωρα που οι αλλοι κυκλοφορουν με V8.

παλευεται η 630 αλλα δεν μπορεις να ευχαριστηθεις παιχνιδι

ποια οθονη εχεις και εχει τετοια αναλυση?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωπα παιδια. Δεν εκανα συγκριση για το ποια ειναι καλυτερη, αλλα το τι διαφορες μπορει να δει καποιος δινοντας λιγα χρηματα παραπανω. Ετυχε και ειχα τις 2 αυτες καρτες και εφτιαξα αυτα τα βιντεο, ωστε αν καποιος θελει να παιξει κανα παιχνιδι αλλα δεν εχει χρηματα, με υποχωρησεις και αναλογα το παιχνιδι, κατι μπορει να κανει ή θελει που και που να παιζει κανα παιχνιδι και να μην ειναι φανατικος, παλι μπορει να κανει την δουλεια του.

 

Η οθονη μου φαινεται στην υπογραφη και ειναι 1920x1080. 

 

Σημερα πηρα αυτη. http://www.msi.com/product/vga/R7790-1GD5-OC.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πχ, ενα προσφατο παραδειγμα.

 

Σημερα εδωσα την gt610 και το παιδι που την πηρε ηθελε να βλεπει καμια ταινια, να παιξει fifa 14 online και δεν ασχολειται με αλλα παιχνιδια. Η αναλυση της οθονης του ειναι 1280x1024. Το εβαλε σε αυτη την αναλυση, με rendering quality: high, msaa off, frame rate: no limit και το fraps του εδειξε 80-90 frames. Πιστευω θα μπορει να βαλει λοιπον και msaa στο φουλ (4x), να βαλει και ενα vsync και να παιζει παλι απροβληματιστα. Απλα το εβαλε με εκεινες τις ρυθμισεις και μου ειπε πως του τρεχει, οποτε δεν μπορω να πω κατι αλλο. Θα τον ρωτησω ομως και με msaa - vsync ενεργα ποσο του βγαζει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...