apostolisR Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα σας Ήρθε προχθες το pc που παρήγγειλα απο το eshop, συναρμολογημένο απο τους ίδιους. Το σύνδεσα, ενεργοποίησα και το λειτουργικό, όλα ΟΚ μέχρι χθες το απόγευμα όπου ξαφνικά μετά απο μια αναστολή λειτουργίας που έκανα και πήγα να το ξανα ανοίξω μετά απο 5 λεπτά, μου έβγαζε η οθόνη το συγκεκριμένο μήνυμα.. "Power Saving Mode" Στην αρχή νόμιζα ότι παίζει θέμα με την οθόνη με αυτή την επιλογή εξοικονόμησης ενέργειας που έχουν οι καινούριες της LG αλλά μπαα.. Μια χαρά η οθόνη μετά απο τεστ με λάπτοπ. Μάλλον είναι η μητρική, αλλά δεν είμαι σίγουρος και εδώ σας θέλω: Κατάλαβα ότι κάτι παίζει με την μητρική όταν έβλεπα ότι το ένα ανεμιστηράκι που ήταν συνδεδεμένο με αυτή αναβόσβηνε, Οπότε σύνδεσα το ανεμιστηράκι με το τροφοδοτικό και δεν το έκανε αυτό. Το ίδιο γίνεται και με το fan στην ψύκτρα του επεξεργαστή το οποίο είναι συνδεδεμένο στην μητρική.. Ανάβει και σβήνει ανα χρονικό διάστημα του ενός δευτερολέπτου. Με λίγα λόγια εμένα ως άσχετο, μου δίνει την εντύπωση ότι υπολειτουργεί η μητρική ή κάηκε, δεν ξέρω. Α ΕΠΙΣΗΣ, Αυτό με το Power Saving Mode μου το ξανα έκανε την πρώτη μέρα μετά απο επανεκκίνηση αλλά ξανα άνοιξε μετά απο κλείσιμο 5 λεπτών. Επίσης παρατήρησα ότι ανέβαζε γρήγορα θερμοκρασία ο επεξεργαστής και η μητρική σε απλό σερφάρισμα 1 ώρας.. Σίγουρα έπαιζε ρόλο η εργοστασιακή ψύκτρα του A8 5600κ την οποία θα την άλλαζα σε κανα μήνα, αλλά δεν περίμενα και τόσο τραγικό αποτέλεσμα απο τις πρώτες μέρες. Καμιά ιδέα για το τι μπορεί να είναι όλα τα παραπάνω? Δεκτή. Εννοείται την Δευτέρα έχει φύγει για eshop που σίγουρα θα το στείλουν στα κεντρικά στην Αθήνα. Ελπίζω τουλάχιστον να μην το παίξουν κινέζοι με τις εγγυήσεις και να μην κάνω κανα 20ήμερο να βγάλω άκρη. Ευχαριστώ προκαταβολικά, θα μου ήταν χρήσιμη οποιαδήποτε απάντηση σας
Ηλίας 19 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Η καρδιά μου λέει μάζεψε παρέα πάρτε σανίδες, αλυσίδες, πέτρες και κάντε καλοκαιρινά όλα τα κατστήματα e-shop. Αλλά το μυαλό μου λέει απαίτησε αντικατάσταση και αν κάνουν νερά παίρνεις γραμμή καταναλωτή και αλλάζουν τροπάρι. Κανονικά ότι φεύγει από τους τεχνικούς περνά από έλεγχο. Αυτοί μάλλον απλά τα τσεκάρανε όλα και το διώξανε. Για απλή χρήση όλες οι εργοστασιακές ψύχτρες μια χαρά είναι. (ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΗΣ INTEL ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ...λίγο trolling ). Όπως το περιγράφεις είναι ή τροφοδοτικό ή motherboard, μάλλον motherboard και πιθανόν λειτουργικό πρόβληαμ σχετικά με τις ρυθμίσεις ενεργειακής κατανάλωσης. Δες και στο internet για τυχόν παρόμοια προβλήματα στο μοντέλο.
casperino Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 To προβλημα σου δεν ειναι το Power Saving Mode. Αυτο εμφανίζεται στις οθονες οταν δεν έχουν σήμα. Δηλαδή έχει κλείσει ο υπολογιστής, δεν δείνει σήμα, οποτε η οθονη μπαίνει σε Power Saving Mode και μετα κλείνει εντελώς(αναλογα και το μοντέλο). Αν η μητρική έχει onboard κάρτα γραφικών σύνδεσε εκει την οθονη και πες μας τι γίνεται... Για τις θερμοκρασίες που λές μπές στο bios και πες μας τι βλέπεις, αλλιως κατέβασε το Core Temp ή ΗWMonitor. Απενεργοποίησε Sleep(αναστολή λειτουργίας), ορισμένες φορες δημιουργεί προβλήματα. Βαλε τον υπολογιστη απο τα Power Options να μην πηγαίνει ποτε σε κατασταση Αναστολης Λειτουργιας(Sleep). 1
apostolisR Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 απαίτησε αντικατάσταση και αν κάνουν νερά παίρνεις γραμμή καταναλωτή και αλλάζουν τροπάρι. Ας ελπίσω να μην χρειαστεί να φτάσουμε μέχρι εκεί. Αν και μέχρι τώρα σε όλες τις συναλλαγές με το συγκεκριμένο κατάστημα δεν είχα ποτέ μου πρόβλημα ασχέτως τι άκουγα για την εξυπηρέτηση τους, κάτι μου λέει ότι αυτή την φορά δεν θα είναι τόσο εύκολο. Δεν ξέρω γιατί αλλά έχω αυτό το προαίσθημα Αν η μητρική έχει onboard κάρτα γραφικών σύνδεσε εκει την οθονη και πες μας τι γίνεται... Δεν έχω βάλει ξεχωριστή κάρτα γραφικών, οπότε έτσι και αλλιώς στα ενσωματωμένα ήταν συνδεδεμένη. Για τις θερμοκρασίες που λές μπές στο bios και πες μας τι βλέπεις, αλλιως κατέβασε το Core Temp ή ΗWMonitor. Απο το HWMonitor που το κοίταξα, στην 1 ώρα+ με ανοιχτό μόνο τον chrome έδειχνε 65-70 βαθμούς στον επεξεργαστή και κάπου στους 70 την μητρική (αν θυμάμαι καλά) Απενεργοποίησε Sleep(αναστολή λειτουργίας), ορισμένες φορες δημιουργεί προβλήματα. Βαλε τον υπολογιστη απο τα Power Options να μην πηγαίνει ποτε σε κατασταση Αναστολης Λειτουργιας(Sleep). Βασικά δεν μπήκε απο μόνο του σε αναστολή, εγώ τον έβαλα για 5 λεπτά. Ωστόσο πως το απενεργοποιούμε σε windows 7? Επίσης ξέρεις πως απενεργοποιώ και το power saving mode του monitor? Ξέρω ότι δεν έχει κάνει με αυτό, αλλά και όταν έκανα restart το pc, μου το έβγαζε και μετά αφού ξανα άνοιγε το pc η οθόνη δεν ξανα άνοιξε. Εκτός και αν ήταν και αυτό πρόβλημα της μητρικής.
Ηλίας 19 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Νόμιζω ότι η κάρτα γραφικών είναι ενσωματωμένη στον επεξεργαστή σου είχα και εγώ APU αλλά δεν είχα προβλήματα, Ο επεξεργαστής σου ψύνεται και μάλλον αυτό δημιουργεί το πρόβλημα. Δεν αποκλείεται όμως να πρόκειται για βλάβη της μητρικής->που προκαλεί το πρόβλημα στον επεξεργαστή->και τραβάς ότι τραβάς.
Thanos1972 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 τα κομματια του pc εσυ τα επελεξες η οι του eshop?
nikos_alfa Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 ρε τι συζητάς το φορτώνεις και το πας έχεις εγγύηση 2η μέρα αγοράς είναι πολύ άπλα τα πράγματα
apostolisR Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 τα κομματια του pc εσυ τα επελεξες η οι του eshop? Εγώ με βοήθεια και απο δω μέσα. Συγκεκριμένα το σύστημα αποτελείται απο τα εξής: Μητρική: Gigabyte GA-F2A88X-D3H CPU: AMD A8 5600K Μνήμες: G.SKILL 8GB RIPJAWSX 2x4GB Σκληρός: Western Digital Caviar Blue 1TB Τροφοδοτικό: CORSAIR CX500 και λειτουργικό: Windows 7 Home Premium 64bit ρε τι συζητάς το φορτώνεις και το πας έχεις εγγύηση 2η μέρα αγοράς είναι πολύ άπλα τα πράγματα Εννοείται αυτό δεν τίθεται θέμα, απλώς έτυχε σ/κ. Αύριο πρωί πρωί επικοινωνώ με το service τους για τα περαιτέρω.
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Το πας πισω και επικαλεισαι DOA και τελειωνει το παραμυθι... Τους αφηνεις να τεσταρουν που ειναι το προβλημα, και 90% μητρικη ειναι γιατι το τροφοδοτικο σου το εχω χρησιομποιησει σε 200 (κυριολεκτικα, το διακοσιοστο ηταν χθες) build για φιλαρακια και ειναι αθανατο, και μετα σου δινουν καινουριο κομματι... Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2014 από Καρχαρίαςςς 2
casperino Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 ρε τι συζητάς το φορτώνεις και το πας έχεις εγγύηση 2η μέρα αγοράς είναι πολύ άπλα τα πράγματα Και αν το θεμα είναι οι drivers ή καποια ασυμβατότητα με το λειτουργικό, θα κάθεται και θα ταλαιπωριέται με το service του eshop? Λοιπόν απενεργοποίησε το Sleep εντελώς: Here’s how to turn off sleep mode in Windows 7: Go to Start->Control Panel->Power Options Select Change when the computer sleeps Choose Never and Save changes Απο τη Microsoft λενε αυτα: I have a device that doesn't function properly after waking up from sleep or hibernate. If you can, disconnect and reconnect the device or try restarting your computer. You can also make sure that you have the most current drivers for all of your devices. Οποτε τσεκαρε και πέρασε αν δεν το εχεις κάνει ολους τους drivers(δες απο το site του κατασκευαστη της μητρικης πρωτα).... http://windows.microsoft.com/en-us/windows7/sleep-and-hibernation-frequently-asked-questions Δεν εχω καταλαβει αν αυτη τη στιγμη μπαινεις καθολου στα windows, bootarei; Τεσπα...
apostolisR Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Όχι τίποτα! δεν bootάρει καθόλου. Απο λάπτοπ είμαι τώρα και ρώτησα να ξέρω για όταν ξανα ρθει.
apostolisR Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Ορίστε παιδιά και ένα βίντεο για να καταλάβετε τι εννοώ και στο πρώτο ποστ. https://www.youtube.com/watch?v=KmgzqHuNgyw
ssns Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Οποτε το συνδεει δηλαδη πανω στην μητρικη γινεται αυτο!Πρεπει να εχει θεμα η μητρικη λογικα friendly tip: Αποφευγε να συνδεεεις (εστω και αν αυτο ειναι ανεμηστηρακια)την ωρα που ο υπολογιστης ειναι ανοικτος!! Πηγαινε το στο eshop να στο αλλαξουν ειτε ολο ειτε την μητρικη
Ηλίας 19 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Θα σου έλεγα ΟΛΟ γιατί από την μητρική διαχειρίζονται τα πάντα, δεν ξέρεις τι ζημιές μπορείς να έχουν γίνει. Άλλωστε δεν σε ενδιαφέρει εσύ θα κάνεις τον εντελώς άσχετο. "Έχω εγγύηση πέρασαν 4 μέρες και απαιτώ πλήρη αντικατάσταση".
apostolisR Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Τον άφησα σήμερα και θα πάει για Αθήνα. Θα το κοιτάξουν πρώτα εκεί λέει, μετά θα επικοινωνήσουν μαζί μου και τότε θα τους πω για αντικατάσταση μητρικής ή ολόκληρου του hardware, ανάλογα και τι θα μου πουν οι ίδιοι. DOA δεν υπάρχει σε αυτή την περίπτωση μου είπαν γιατί εκτός απο το ότι το pc λειτούργησε έστω και για αυτές τις 2-3 ώρες, δεν είναι όλα τα προϊόντα μέσα σε αυτή την υπηρεσία. friendly tip: Αποφευγε να συνδεεεις (εστω και αν αυτο ειναι ανεμηστηρακια)την ωρα που ο υπολογιστης ειναι ανοικτος!! Οκ thanks, θα το χω υπόψιν μου. 2 φορές το έκανα μόνο βασικά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα