sentenced3468 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά ενδιαφέρομε και εγώ για μια νέα τηλεόραση. τώρα είμαι με μια 32αρα sony KDL-32D3000 . απόσταση περiπου 3.5 - 4 μετρά, σχεδόν καθόλου τηλεοπτικό πρόγραμμα (κάνα free αθλητικό ίσως μόνο) άλλα mkv (720 μέχρι τώρα) mp4 (tv σειρές), dvd. είναι συνδεδεμένη με home theater και home theater pc και σκέφτομαι και αγορά ps3,οπότε ο media player τις tv ερχεται σε δεύτερη μοίρααν και κάλο θα ήταν να παίζει Mp4 mkv gr srt.θα σκεφτόμουνα 50 με 55 ιντζεςθα ήθελα 3x hdmi, smart tv, wifi και passive 3d 100Hz πραγματικατο δύσκολο της υπόθεσης.... budget κάνα 1300 - 1500δίπλα στην tv υπάρχει ένα παράθυρο και φοβαμαι λίγο για αντανάκλασηςγενικά βλέπω tv με ανοιχτό κρυφό λευκό φωτισμό από λάμπα φθορίου και πιο σπάνια σε σκοτάδιδεν γίνετε για κάποιο λόγο αυτό απλά έχει τύχη και το έχω καθιερώσει έτσι πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να αλλαξει αυτή η συνήθεια για καλύτερα αποτελέσματα στην θέαση...α επισης όπως είπα σκεφτομαι για αγορά ps3 και τo game style θα είναι τύπου god o war, batman arkham trilogy, όχι τόσο fpsτο αναφέρω για να ληφθεί υπόψη το θέμα lag. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2014 από sentenced3468
GiOrGoSk21 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Πωπω κάνε μια επεξεργασία το ποστ σου και μίκρυνε το μέγεθος της γραμματοσειράς... Βγαίνουν τα μάτια μας έτσι. θα σκεφτόμουνα 50 με 55 ιντζεςθα ήθελα 3x hdmi, smart tv, wifi και passive 3dτο δύσκολο της υπόθεσης.... budget κάνα 1300 - 1500 Ποιο είναι το δύσκολο mate; Σου φαίνεται μικρό το budget σου για αυτά που ζητάς; Μια χαρά και παραπάνω βρίσκεις. Αν είναι αυστηρό το κριτήριο του passive 3D και με δεδομένα όλα τα υπόλοιπα καθώς και το gaming, μάλλον προς Sony KDL-55W805 θα πήγαινα εγώ (εδώ η ίδια με γκρι -ή ασημί - πλαίσιο). Περίμενε και καμιά γνώμη κι από LG μεριά γιατί εγώ σε αυτά τα κυβικά δεν έχω δει από κοντά TV της LG να παίζει για να έχω καλύτερη άποψη (αν σου προτείνω κάτι, μόνο βάσει specs θα είναι). Τώρα αν πεις ότι δεν έχεις και τόσο πρόβλημα με το active 3D, τότε μπαίνουν οι Samsung μέσα κι έχεις κι εκεί καλές επιλογές. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2014 από GiOrGoSk21
sentenced3468 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 μ αρέσουν οι lg αλλά ακούω διάφορα για μαυρο και 50hz και πρόβλημα στην γρήγορη κίνηση. la690s la740s la860v τι λένε? έχει καμιά αποδεκτό μαυρο καλή κίνηση και normal lag για god of war style games? έχω διαβάσει τόσα και τόσα σε φόρουμ και το μόνο συμπέρασμα είναι ότι "όλες" έχουν προβλήματα. μέχρι που είπα να ξαναδώ και plasma.... αλλά είναι το pasive 3d design lg με va panel passive 3d lag sony δεν γίνετε?
panther_512 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Η σειρά W8 της Sony έχει θέμα με το μαύρο, το οποίο είναι γκρίζο σε σκοτεινό περιβάλλον. Η 50W685 είναι καλύτερη πρόταση με μαύρο στα πλαίσια της πολύ ακριβότερης W905 και αισθητά πιό φθηνή. 50 ίντζες στα 900 ευρώ. Αλλά το πάνελ είναι 60Hz και απ'όσο γνωρίζω. Αν το input lag είναι σημαντικό για εσένα, οι Sony είναι μονόδρομος, με το μισό input lag από τους υπόλοιπους κατασκευαστές ( 15msec vs 30msec)
GiOrGoSk21 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Προσωπικά όσο είχα δοκιμάσει την W805 (στη 47άρα έκδοσή της), μου άρεσε πολύ απ' την ευκρίνεια και τα χρώματά της και με λίγο παίξιμο με τις ρυθμίσεις της αλλά και στα defaults της. Ακόμα περισσότερο είχε ενθουσιαστεί κι ο φίλος μου που ήταν κι ο ενδιαφερόμενος. Αν και τα θυμάμαι αλλιώς τα περί μαύρου (βέβαια πάνε και 4-5 μήνες αν θυμάμαι καλά), πιθανόν να έχεις τα δίκια σου, γιατί τώρα διάβαζα ότι όντως υπάρχουν κάποια παράπονα σε άλλο forum για το μαύρο της. Απ' την άλλη... Να δώσεις τόσα φράγκα και να πάρεις TV των 50 και 60 Hz (κι αυτά σε τόσες ίντσες) πφφφφφ είναι λίγο μλκία. Δεν ξέρω...
panther_512 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) η σειρά W8 έχει πάρα πολύ ξεθωριαμένο μαύρο λόγω του IPS πάνελ οι σειρές W6 και W9 έχουν PVA πάνελς, με πολύ ανώτερο μαύρο αλλά και μικρότερες γωνίες θέασης. Για τον ρυθμό ανανέωσης της TV, αναφερόμουνα στα πραγματικά Hz του πάνελ, διότι αν μιλάμε για τα "μαρκετίστικα Hz" που διαφημίζουν οι κατασκευαστές, η σειρά W6 είναι στα 200Hz, η σειρά W8 στα 480 και η W9 στα 960. Τα πραγματικά τους είναι W6:60Hz, W8:120Hz, W9:240Hz επίσης να τονίσω ότι η σειρά W6, αν και διαφημίζει ότι έχει motion flow 200Hz, επιβεβαιώνω ότι αυτό δεν ισχύει. Η τηλεόραση δεν κάνει καμία επεξεργασία βελτίωσης κίνησης. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2014 από panther_512
GiOrGoSk21 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 η σειρά W8 έχει πάρα πολύ ξεθωριαμένο μαύρο λόγω του IPS πάνελ οι σειρές W6 και W9 έχουν PVA πάνελς, με πολύ ανώτερο μαύρο αλλά και μικρότερες γωνίες θέασης. Ναι, το είδα μετά το προηγούμενο ποστ μου ότι έχει IPS panel. Ωστόσο για κάποιο λόγο η αίσθηση που μου έδωσε η TV στο μαγαζί που την είδα ήταν αυτή που έγραψα παραπάνω. Και την είδαμε με το φίλο μου 2-3 φορές. Για τον ρυθμό ανανέωσης της TV, αναφερόμουνα στα πραγματικά Hz του πάνελ, διότι αν μιλάμε για τα "μαρκετίστικα Hz" που διαφημίζουν οι κατασκευαστές, η σειρά W6 είναι στα 200Hz, η σειρά W8 στα 480 και η W9 στα 960. Τα πραγματικά τους είναι W6:60Hz, W8:120Hz, W9:240Hz Το κατάλαβα φίλε μου. Κι εγώ στα πραγματικά τους Hz αναφερόμουν. Θεωρώ απλά ότι είναι λίγο κρίμα να πάρω TV της τάξεως των 900-1000ευρώ και τα έχει 60 native Hz. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για 1300-1500ευρώ που διαθέτει ο TS. Από την άλλη, είναι λίγο δεμένα τα χέρια μας όταν μιλάμε αποκλειστικά για Sony και με δεδομένα τα needs του TS. επίσης να τονίσω ότι η σειρά W6, αν και διαφημίζει ότι έχει motion flow 200Hz, επιβεβαιώνω ότι αυτό δεν ισχύει. Η τηλεόραση δεν κάνει καμία επεξεργασία βελτίωσης κίνησης. Γιατί έτσι; Θες να πεις ότι η ενεργοποίηση του Motionflow στην πράξη δε δημιουργεί καθόλου "soap opera effect"; (όχι ότι μ' αρέσει... Κι εγώ απενεργοποιημένο το έχω το -αντίστοιχο- Motion Plus στη Samsung μου, αλλά μου φαίνεται περίεργο.)
cabdik Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 οι 2 εταιριες που εχουν παθητικο 3D ειναι LG - Panasonic, οι οποιες χρησιμοποιουν τα ιδια πανελ. αρα θεωρω, οτι στο μαυρο εχουν παρομοια αποδοση! δεν εχεις πολλες επιλογες. θα κανεις παραχωρησεις σε μαυρο, δυστυχως!! Εχω την LM620S και το βλεπω..!!! πιστευω οτι θα ησουν καλυτερα με μια PLASMA, αλλα δυστυχως ειναι μια τεχνολογια χωρις αυριο..!! Π.Χ. http://www.skroutz.gr/s/1688084/Panasonic-TX-P50GT50.html το καλυτερο που μπορεις να κανεις, ειναι να πας και να δεις με τα ματια σου, σε ενα καταστημα, τα μοντελα που προταθηκαν ηδη..!! παντως στη θεση σου θα κοιταζα σοβαρα και αυτη http://www.skroutz.gr/s/3081199/Samsung-UE55F6640.html κι ας μην εχει Passive 3D...!!!!!!!!!!!!!!
GiOrGoSk21 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 οι 2 εταιριες που εχουν παθητικο 3D ειναι LG - Panasonic, οι οποιες χρησιμοποιουν τα ιδια πανελ. Κι η Sony βγάζει passive 3D φίλε μου. Π.χ. η W805 που λέγαμε πιο πάνω passive 3D έχει. Όπως επίσης βγάζει και active, π.χ. η W905.
panther_512 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Παιδιά η Sony έχει βγάλει νέο μοντέλο με VA panel και passive 3D και ελκυστική τιμή. Την 50W685, κάπου στα 900 ευρώ. Έχει εξαιρετικό μαύρο, αλλά μικρές γωνίες θέασης, χαρακτηριστικό των VA panels. Για το Motion Flow 200Hz της σειράς W6 (όπου περιλαμβάνεται η passive 3D 50W685 που ανέφερα παραπάνω και η 50W656 που έχω εγώ) να αναφέρω ότι δεν υπάρχει καμία επεξεργασία κίνησης, όπως θα περίμενε κανείς από την ονομασία του χαρακτηριστικού. Ενώ στις σειρές W8 και W9 υπάρχει στις επιλογές το Motion Flow, το οποίο μπορείς να ενεργοποιήσεις όποτε θές, και το οποίο εισάγει αυτή τη καθαρότητα "σαπουνόπερας", στη σειρά W6 ΔΕΝ υπάρχει καμία τέτοια επιλογή. Η Sony ισχυρίζεται ότι στη σειρά W6 το Motionflow ενεργοποιείται αυτόματα αναλόγως της εικόνας που δείχνει, αλλά σας διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει η οποιαδήποτε επεξεργασία εικόνας τύπου Motion Flow όπως στις W8 και W9. Η τηλεόραση συμπεριφέρεται όπως οποιαδήποτε τηλεόραση των 60Hz, όσον αφορά κινούμενη εικόνα. Ακριβώς γι'αυτό το λόγο και στα φόρουμς της Sony γίνονται διαμαρτυρίες περι παραπλανητικής διαφήμισης. Αν και δεν με ενδιαφέρει το Motion Flow, συμφωνώ απόλυτα με τις διαμαρτυρίες αυτές.
GiOrGoSk21 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Ωραίος panther, thanks για το info. Ο λόγος στον TS τώρα. Ας αναφέρει τι θέλει πιο πολύ, μαύρο, 3ψήφια native Hz, passive 3D; Γιατί όπως φαίνεται και τα 3 σε μοντέλο της Sony, δεν... Ή πρέπει να κάνει λίγο πίσω σε κάποιο, ή...διάβασε παρακάτω. Καλά αν πεις ότι δεν έχεις θέμα με ψηλότερο input lag από Sony, θα πέσουν να σε φάνε προτάσεις από Samsung μεριά. Προσωπικά πάντως, δοκιμάζοντας BF4 και CoD:Ghosts single-player campaigns με το pc της υπογραφής στην Samsung UE40EH6030 που βρίσκεται λίγο παραδίπλα απ' το pc, δε με ενόχλησε τίποτα. Αλλά βέβαια δεν είμαι και κανένας gamer να έχω τρελές απαιτήσεις ούτε έχω γενικότερα πείρα στα games.
graphist83 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Πολυ λιγους ενοχλεί τελικα, το εχω ακούσει και απο αλλους. Και του υποφαινόμενου.
cabdik Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Πολυ λιγους ενοχλεί τελικα, το εχω ακούσει και απο αλλους. Και του υποφαινόμενου. ναι μωρε..! για τα νουμερα, η κουβεντα..!! το μονο που χρειαζεται απο οτι εχω καταλαβει, ειναι να ρυθμισεις την εισοδο, που θα συνδεσεις τον υπολογιστη σου. σε θυρα PC.και ετσι χανεται (μειωνεται) το οποιο lag υπαρχει σε αλλο mode.! οσο για την SONY, δεν γνωριζω τι πανελ φοραει και τι 3D εχει σε καθε μοντελο της. αλλα πασχει σε αλλους τομεις αρκετα. media player, SMART TV....
panther_512 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 To input lag σε ενδιαφέρει αν σε ενδιαφέρει το input lag. Τόσο απλά. Επειδή τις τηλεοράσεις μέχρι τελευταίως τις χρησιμοποιούσαν για gaming κυρίως οι κονσολάκιδες, το input lag ήταν non-issue διότι ο ίδιος ο τρόπος χειρισμού ( χειριστήριο, αναλογικοί μοχλοί) είναι ιδιαίτερα forgiving οσον αφορά τη καθυστέρηση στην εικόνα. Από τη στιγμή όμως που άρχισαν οι PC gamers να ενώνουν τα PC τους στις τηλεοράσεις τους, το θέμα του input lag άρχισε να συζητιέται όλο και περισσότερο, διότι με τη χρήση του ποντικιού οι διαφορές στο input lag είναι αισθητές και πραγματικές. Και πλέον όλο και περισσότεροι κονσολάκιδες ασχολούνται με το input lag. Δεν είναι απλά θέμα νούμερων και θα συμφωνήσει οποιοσδήποτε μειώσει το input lag στο gaming του, είτε με αλλαγή σε γρηγορότερη τηλεόραση, είτε με καλύτερη ρύθμιση της υφιστάμενης. Καθότι δεν πολυσυχνάζω σε αυτό το section του φόρουμ, παρακαλώ τους φίλους που προτείνουν τηλεοράσεις στο κόσμο που ρωτάει, να λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψην του τη χρήση της τηλεόρασης. Όταν κάποιος ρωτάει για gaming TV, αμέσως το input lag αποτελεί κριτήριο αγοράς. Διότι δεν έχει κανένα νόημα κάποιος να αγοράσει τη καλύτερη τηλεόραση, με τα περισσότερα features που υπάρχουν, όταν η χρήση της θα είναι για gaming, οπότε αυτομάτως απενεργοποιούνται όλα αυτά τα features, και καταλήγει στο τέλος και με input lags της τάξεως των 40msec ή και περισσότερο. Καί πετάει τα λεφτά του σε τεχνολογίες που δεν τις αξιοποιεί καί δεν έχει την καλύτερη gaming εμπειρία για τα λεφτά που έδωσε. Το παιδί που ξεκίνησε το τόπικ, θα έχει τη τηλεόραση συνδεδεμένη με PC, οπότε αυτόματα όλα τα Smart-features θεωρούνται άχρηστα. Γιατί λοιπόν να θεωρούνται υπέρ για μία τηλεόραση τα smart-feature της και ο media player της, όταν τον τελικό χρήστη δεν τον ενδιαφέρουν? Αντίθετα, το input lag τον ενδιαφέρει παρα πολύ, διότι αν η τηλεόραση έχει 30msec καθυστέρηση και πάνω θα το βλέπει στην απόκριση του ποντικιού του. Ακριβώς αυτή τη συζήτηση είχαμε με συμφορουμίτη στο gaming section, που και εκείνος θεωρούσε το input lag ως κάτι το ανάξιο λόγου και μετά με ευχαρίστησε προσωπικά, διότι μετά τη συζήτηση που κάναμε έκατσε και ψάχτηκε, βελτίωσε το input lag στη TV του αλλάζοντας τις ρυθμίσεις και το παιδί είδε διαφορά. Σας παραθέτω input lag databases, για να έχετε άποψη για τις τηλεοράσεις σας. Διαφορές από 15msec και πάνω είναι αισθητές όταν παίζεις και κάνουν το παιχνίδι να είναι πιό responsive ή sluggish. Οι τηλεοράσεις με καθυστέρηση μέχρι 30msec θεωρούνται καλές. Από κεί και πάνω αρχίζεις να έχεις θέμα. Επίσης τα νούμερα αυτά είναι με απενεργοποιημένες όλες τις λειτουργίες επεξεργασίας εικόνας. Όταν βάζεις την τηλεόρασή σου σε game mode, ή μετονομάζεις την θύρα σε PC, η τηλεόραση απενεργοποιεί τη πλειοψηφία των λειτουργιών της ώστε να μειώσει το lag. Συνεπώς αν παίζετε παιχνίδια στην TV σας και δεν την έχετε σε game mode/PC mode, τότε η καθυστέρηση που έχετε είναι ακόμα μεγαλύτερη και υπάρχει χώρος για βελτίωση. http://www.displaylag.com/ http://www.hdtvtest.co.uk/news/input-lag
cabdik Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) θα μου επιτρεψεις, να "διαφωνησω" σε ενα πραγμα μονο..! το οτι μιλαμε για gaming τηλεοραση, απο μονο του ειναι λιγο καπως, για εμενα τουλαχιστον!! δεν μπορω να ζηταω (τουλαχιστον στην παρουσα περιοδο, στο μελλον, ισως....) τηλεοραση, η οποια να κανει τα παντα και αριστα..!! οι τηλεορασεις σημερα ειναι πλεον ενα κεντρο ψυχαγωγιας στο σπιτι. μπορουν και κανουν πολλα πραγματα, smart TV - 3D - Media players, κλπ. και θα κανουν ακομα περισσοτερα, ισως, στο μελλον.! δεν ειναι οπως τις μαθαμε οι παλιοτεροι..! αρα, πιστευω οτι αν καποιος θελει σωστο gaming, καλυτερα να παει σε μονιτορ. αλλιως θα πρεπει, εκ των πραγματων, να κανει καποιες υποχωρησεις...!!! Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2014 από cabdik 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα