Psycho_Warhead Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Είναι ξεκάθαρο πια ότι το χαζο-tegra τους καίει πιο πολύ από τις desktop GPUs. 1
Fulgore Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Είναι ξεκάθαρο πια ότι το χαζο-tegra τους καίει πιο πολύ από τις desktop GPUs. Λογικο οταν εχεις σταθερα ψηλες πωλησεις σε Desktop Gpus να κοιταξεις και σε αλλες αγορες για να βρεις ευκαιριες στον να μπεις και εσυ στο παιχνιδι, οπως αυτες των φορητων συσκευων. 1
Ailuros Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Λογικο οταν εχεις σταθερα ψηλες πωλησεις σε Desktop Gpus να κοιταξεις και σε αλλες αγορες για να βρεις ευκαιριες στον να μπεις και εσυ στο παιχνιδι, οπως αυτες των φορητων συσκευων. Οι πωλήσεις στην αγορά των ULP SoCs αυξάνεται ετήσια με γεωμετρικό ρυθμό σε αντίθεση με τις αγορές PC π.χ. όπου στην καλύτερη έχουμε στασιμότητα ή μηδαμινή αύξηση. ΄Οπου να΄ναι τα smartphones θα φτάσουν το 1 δισεκατομμύριο το χρόνο. 1
Zaknafein Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Πάντως γενικότερα το gaming industry βρίσκεται σε φάση άνθισης, νομίζω στις dGPU υπήρξε αύξηση το 2013, παρότι οι πωλήσεις PC έπεσαν για μια ακόμη χρονιά, οπότε σίγουρα δεν θα τον παραμελήσουν τον κλάδο.
Ailuros Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Πάντως γενικότερα το gaming industry βρίσκεται σε φάση άνθισης, νομίζω στις dGPU υπήρξε αύξηση το 2013, παρότι οι πωλήσεις PC έπεσαν για μια ακόμη χρονιά, οπότε σίγουρα δεν θα τον παραμελήσουν τον κλάδο. Kάτι παραπάνω από μονοψήφιο ποσοστό; Για ξανασκέψου τα μεγέθη στην αγορά ULP SoC. ΄Ενα δις smartphones το χρόνο είναι γιγαντιαίος αριθμός και συνεχίζει να αυξάνεται.
Zaknafein Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Γράψατε άκυρο παρακαλώ, είχα δει ένα 8,2% αύξηση αλλά ήταν Q2Q και μόνο για desktop dGPUs. Y2Y είναι κάτω, ενδεικτικά: "Year-to-year this quarter AMD’s overall PC shipments declined 8.5%, Intel dropped 2.7%, Nvidia declined 18.7%, and VIA fell 82.4% from last year. "
Ailuros Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Μα και 8% αύξηση να έβλεπαν οι desktop GPUs είναι ανάξια λόγου σε σύγκριση με την άλλη αγορά.
tmjuju Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Τ5 δε βλέπω Κ1 στον ορίζοντα ακούω και αμαν το μάτι μου 192 cores και 2 supercores πιθανά offtopic μιας και είναι Κ και οχι Μ αλλά, να κάνω μια δημιουργική ευχή για το χρόνο, ο καλός μας Αίλουρος νομίζω μπορεί να σκεφτεί το άνοιγμα και ενός θέματος (ή όποια άλλη μορφή κατηγορία κ.ο.κ.) για GPUs κινητών / ταμπλετών κ.ο.κ. να μαθαίνουμε να ενημερωνόμαστε να κουτσομπολεύουμε
Psycho_Warhead Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Ότι να 'ναι η nVidia..Με tegra θα παίξουμε witcher 3 ; Για κλωτσιές εταιρία..
Ailuros Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Τ5 δε βλέπω Κ1 στον ορίζοντα ακούω και αμαν το μάτι μου 192 cores και 2 supercores πιθανά offtopic μιας και είναι Κ και οχι Μ αλλά, να κάνω μια δημιουργική ευχή για το χρόνο, ο καλός μας Αίλουρος νομίζω μπορεί να σκεφτεί το άνοιγμα και ενός θέματος (ή όποια άλλη μορφή κατηγορία κ.ο.κ.) για GPUs κινητών / ταμπλετών κ.ο.κ. να μαθαίνουμε να ενημερωνόμαστε να κουτσομπολεύουμε Αν μέχρι τότε οι πράσινοι συμμετέχουν ακόμα στην αγορά αυτή πολύ ευχαρίστως.....ooops sorry κάτι άλλο είχα κατά νου..... Μου φαίνεται έχεις μείνει λίγο πίσω. Το Apple A7 είναι ήδη και αυτό 100mm2@28nm με ένα δις transistors, διπύρηνο Cyclone 64bit και GPU με 160SPs@466MHz. Φαντάσου τι θα βγάλουν το φθηνόπωρο που θα βγάλουν και 13" tablet Post Nr. 6001? Για δες σύμπτωση.....
Zaknafein Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 5w SoC που τρέχει unreal engine 4 μου φαίνεται απίστευτο πάντως...
Millennium Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Αν μέχρι τότε οι πράσινοι συμμετέχουν ακόμα στην αγορά αυτή πολύ ευχαρίστως.....ooops sorry κάτι άλλο είχα κατά νου..... Χεχ Μη τα πετάς έτσι...
tmjuju Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Αν μέχρι τότε οι πράσινοι συμμετέχουν ακόμα στην αγορά αυτή πολύ ευχαρίστως.....ooops sorry κάτι άλλο είχα κατά νου..... Μου φαίνεται έχεις μείνει λίγο πίσω. Το Apple A7 είναι ήδη και αυτό 100mm2@28nm με ένα δις transistors, διπύρηνο Cyclone 64bit και GPU με 160SPs@466MHz. Φαντάσου τι θα βγάλουν το φθηνόπωρο που θα βγάλουν και 13" tablet Post Nr. 6001? Για δες σύμπτωση..... Ξέρω τι έχει βγάλει η apple, όπως και το θεωρητικό roadmap της AMD, από εκεί και πέρα η επιθυμία μου για κουβεντούλα και εδώ είναι εμφανής, άλλωστε σε τόσα και τόσα ποστ έχουμε αναφερθεί στα SoC όλων των εταιριών. Με τον καιρό είμαι σίγουρος ότι κάποια καλή ιδέα θα σου έρθει για να τα συζητάμε και on topic
Ailuros Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 5w SoC που τρέχει unreal engine 4 μου φαίνεται απίστευτο πάντως... Tο τρέχει με αμφιλεγόμενες επιδόσεις αλλά μέχρι εκεί. Κανείς δεν σου υποσχέθηκε ότι θα μπορείς να το παίξεις με άνεση σε πραγματικό χρόνο. Mην θεωρείς ότι θα βγεί κανένας σοβαρός developer και θα σου βάλει τόνους tessellation σε παιχνίδι για μια τέτοια συσκευή που έχει Ν περιορισμένη αυτονομία στην μπαταρία του. Στο PC μπορεί να πείσανε τον κόσμο ότι ο πώλος της μαιμούς πρέπει να έχει τόνους tessellation για να γυαλίζει τέλεια, αλλά εγώ θα σου πω ότι ουκ εν τω πολλώ το ευ..... Χεχ Μη τα πετάς έτσι... Φτάνει μου με πιάνς Ξέρω τι έχει βγάλει η apple, όπως και το θεωρητικό roadmap της AMD, από εκεί και πέρα η επιθυμία μου για κουβεντούλα και εδώ είναι εμφανής, άλλωστε σε τόσα και τόσα ποστ έχουμε αναφερθεί στα SoC όλων των εταιριών. Με τον καιρό είμαι σίγουρος ότι κάποια καλή ιδέα θα σου έρθει για να τα συζητάμε και on topic 3 λόγοι: Α. Θέλω να συμμαζέψω λίιιιιγο το μαγαζάκι εδώ όσο μου επιτρέπει ο χρόνος μου και η ανοχή των χρηστών. Β. Το κοινό δυστυχώς ΔΕΝ είναι ώριμο ακόμα εδώ στο Ελλάντα για τέτοιο υλικό. Το να ανοίξω ενότητα και να μιλάω κυρίως με εσένα και οι υπόλοιποι να είναι στο στιλάκι ‘μα καλά ποιός χέστηκε για κινητά και Tegra‘ δεν κάνει δουλειά. Δεν είναι για αυτοπροβολή αυτά τα πράγματα. Αν δεν υπάρχει ενδιαφέρον ακόμα το κρατάς μέχρι να ωριμάσει το φρούτο. Γ. ΄Ολα τα πράγματα στον καιρό τους και ο ΚΑΙΦΕΣ ψήνεται αλλά παραείναι η χόβολη αργόστροφη μωρ’ αδερφάκι μου 1
Zaknafein Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Μα και μόνο που το τρέχει (ασχέτως πως θα τα πάει εμπορικά, υποστήριξης από πλευράς devs κτλ) είναι θαύμα για εμένα. Γιατί μπορεί δικαίως ή αδικώς κάποιοι να κράζουν γιατί δεν έχουμε πλέον άλματα σε επιδόσεις με τους παλαιότερους ρυθμούς, αλλά στον τομέα perf/watt οι εξελίξεις είναι συναρπαστικές από τεχνολογικής σκοπιάς. Εμένα πάντως αν κάποιος μου 'λεγε το 2008, που έστησα τότε ένα PC (των 400-450w και με GPU φουρνάκι btw) για να τρέχει Unreal Engine3 σχετικά αξιοπρέπως, ότι σε 5 χρόνια θα υπήρχε η δυνατότητα ένα SoC των 5w να τρέξει έστω και σερνόμενο Unreal Engine 4 (ναι και χωρίς tess και tressFX για να φαίνονται καλύτερα οι τρίχες της κάθε Λάρας ή δεν ξέρω γω τι άλλο θεωρείται "must" πλέον), απλά θα τον έλεγα τρελό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα