KenJiNx Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα σας! Διαβάζω από το απόγευμα σχετικά με το OC απ' τον οδηγό εδώ, και άρχισα να ελέγχω τιμές FSB multipliers κτλ.. Έβαλα το Prime95 για τα 64bit windows μου, και πάτησα να τρέξω ένα Torture test. CPU: i5 4670k Mobo: Asrock z87 extreme4 Το υπόλοιπο σύστημα βρίσκεται στην υπογραφή μου Μέσα στα πρώτα 5 λεπτά οι θερμοκρασίες του cpu ξεπέρασαν τους 85 βαθμούς κελσίου και προφανώς το έκλεισα αμέσως.. Ελέγχω τις θερμοκρασίες με τρια διαφορετικά προγράμματα,(AIDA64, CPUID, CPU Thermometer) και όλες συμφωνούν. Να υπενθυμίσω πως δεν έχει πειραχτεί τίποτα απ' το BIOS, όλες οι ταχύτητες είναι εργοστασιακές. Η ψύκτρα(stock intel) δεν κουνιέται καθόλου απ' την θέση της. Υπάρχει τρόπος να επιβεβαιώσω 100% ότι έχει πατήσει καλά πάνω στο cpu? Δείτε και ένα PS με min και max. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
παπι Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Μπας και κολλησες crypto coin miner? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KenJiNx Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Όχι δεν έχω ιδέα από mining και ούτε έχω ασχοληθεί ποτέ. Mobo και CPU αλλάχτηκαν πριν 2 βδομάδες, είναι φρέσκος. Τώρα τρέχει idle 32 βαθμούς.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Οχι αγαπητε δεν φταιει αυτο αλλα το οτι οι Haswell ειναι αρκετα ζεστοι απο μονοι τους.Δες και εδω μια περιπτωση σαν την δικια σου και με φωτογραφια http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1748149/4670k-temperature-woes-stock-settings.html Αρα καλου κακου θα ελεγα να αγορασεις μια extra ψυκτρα.http://www.skroutz.gr/s/418744/CoolerMaster-Hyper-212-EVO.html http://www.skroutz.gr/s/3191183/Scythe-Ashura.html?keyphrase=Ashura(ακομα καλυτερα) Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2014 από Fulgore Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KenJiNx Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Ευχαριστώ. Μάλλον έχεις βάλει λάθος το πρώτο λινκ και με βγάζει στο σκρουτζ για τηλεόραση. Το είχα διαβάσει για τις θερμοκρασίες των haswell αλλά δε περίμενα τέτοια πράγματα.. Διαβάζω στον οδηγό για OC - αν και αρχαίος - πως δε πρέπει να ξεπερνάμε τους 55-60 βαθμούς σε full load.. ισχύει ακόμα? Έχω σκοπό να πάρω την Noctua NH-D14(προέχει η οθόνη όμως) Τι διαφορά θα έχει με την stock στο περίπου? -- Διαβάζω σε ξένα forums, πως ο 4670k φτάνει τους 70-72 σε full load με την stock ψύκτρα.. Κάτι δε πάει καλά με το δικό μου cpu.... :/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Ναι συγνωμη εβαλα λαθος Link απο αλλο topic, fixed . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KenJiNx Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Και πάλι δε μου κάθεται καλά πως είναι φυσιολογικό.. Να πω την αλήθεια την πρώτη φορά που έτρεξα το prime95 πήγε μέχρι 94c και το σταμάτησα.. Γιαυτό και το φοβάμαι. Θα μπορούσε κάλλιστα να ανεβεί παραπάνω αν το άφηνα να τρέξει παραπάνω απ το 5λεπτο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Γιατι εισαι με τη Stock ψυκτρα που δεν ειναι για πολλα πολλα. Δες τις φωτογραφιες που εχει ανεβασει ο αλλος στο link παραπανω. Δοκιμασε πχ να παιξεις σε ενα παιχνιδι και δες τι θερμοκρασιες θα γραψει ο επεξεργαστης να δεις. Προφανως και οι θερμοκρασιες απο προγραμματα οπως Prime και Aida ειναι Stress tests αρα λογικο να ανεβουν τοσο πολυ οι θερμοκρασιες,ειδικα σε Haswell που ειναι και ζεστοι και μιας και δεν εχεις και ψυκτρα. Την δουλεια με την ψυκτρα θα την δεις κυριως σε full load καταστασεις οπως παιχνιδια οχι σε idle. Υπαρχει και σχετικο αρθρο για ψυκτρες για Haswell http://www.tomshardware.com/reviews/best-heat-sink-haswell,3554.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα