Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ονομα του οδηγου συμπεριλαμβανεται στο ασφαλιστρο του οχηματος;Γιατι αν οσηγω εγω το αυτοκινητο του Κωστα,που ασφαλισε ο Κωστας και δεν με εβαλε και μενα μεσα,τοτε να αναμενεις κουστουμακι...Την επαθα σε ατυχημα με αυτοκινητο φιλου και σωθηκα καθως ηταν και ο ιδιος μεσα,αλλιως ειχε προστιμο και εχανα και το δικιο μου

Δημοσ.

Αν παει ο ιδιοκτητης του αυτοκινητου με πληρωμενο το προστιμο και ισχυριστει οτι το αμαξι το οδηγουσε ο ξαδερφος του που ηρθε απο μια χωρα του εξωτερικου για γιορτες στην Ελλαδα αλλα τωρα δεν ειναι εδω ?

Τι γινετε?

Δημοσ.

Το ονομα του οδηγου συμπεριλαμβανεται στο ασφαλιστρο του οχηματος;Γιατι αν οσηγω εγω το αυτοκινητο του Κωστα,που ασφαλισε ο Κωστας και δεν με εβαλε και μενα μεσα,τοτε να αναμενεις κουστουμακι...Την επαθα σε ατυχημα με αυτοκινητο φιλου και σωθηκα καθως ηταν και ο ιδιος μεσα,αλλιως ειχε προστιμο και εχανα και το δικιο μου

αυτό ίσχυε παλιότερα, τώρα πλέον δεν χρειάζεται να είναι δηλωμένος στην ασφαλιστική εταιρεία ο καθένας που μπορεί να οδηγεί το όχημα. Η ασφάλεια ασφαλίζει το όχημα όποιος και αν το οδηγεί, αρκεί να έχει δίπλωμα και να μην έχει πιεί. Α, και κάτι άλλους περιορισμούς σχετικές με ηλικία και χρόνο απόκτησης διπλώματος, αν δηλαδή το όχημα θα το οδηγεί και άτομο κάτω από κάποια ηλικία ή που έχει αποκτήσει δίπλωμα σχετικά πρόσφατα, πρέπει να το έχεις δηλώσει (και ανεβαίνουν και ολίγον τα ασφάλιστρα)

Αν παει ο ιδιοκτητης του αυτοκινητου με πληρωμενο το προστιμο και ισχυριστει οτι το αμαξι το οδηγουσε ο ξαδερφος του που ηρθε απο μια χωρα του εξωτερικου για γιορτες στην Ελλαδα αλλα τωρα δεν ειναι εδω ?

Τι γινετε?

τι πιθανότητες δίνεις να πιάσει το κόλπο; :-D

Δημοσ.

δηλωνεις τον ΝΕΟ οδηγο.νεος οδηγος θεωρειται αυτος που ειναι εως 23ετων...

και να μην το δηλωσεις απλα πληρωνεις ενα ποσοστο για τα χρονια που δεν το δηλωσες...

τεσπα τα ποσοστα κτλ αλλαζουν ανα εταιρεια...

επιπλεον προστιμο θα πληρωσεις αν φταις.αν σε τρακαρει ο αλλος δεν πληρωνεις τιποτα..

Δημοσ.

Τα ιδια λεγαν και σε μενα δεν παρεδωσα τιποτα και τιποτα δεν μου καναν. Πληρωσε την κληση καπου και μην δινεις τιποτα

Sent from my GT-S6500 using Insomnia

Επειδή έτυχε να μην έχεις συνέπειες εσύ σε μια περίπτωση, δεν σημαίνει ότι δεν πρόκειται να έχει συνέπειες ποτέ κανένας σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Πολλές φορές στη διεκπεραίωση της βεβαιωμένης παράβασης ασχολούνται μόνο με το πρόστιμο, και "αμελούν" να διεκπεραιώσουν την αφαίρεση άδειας οδήγησης και στοιχείων οχήματος. Αν όμως δεν το αμελήσουν και δεν πάει ο παραβάτης να τα καταθέσει, τότε θα του καταλογηθεί πταίσμα και θα γίνει δικαστήριο.

• Like 1
Δημοσ.

Αν όμως δεν το αμελήσουν και δεν πάει ο παραβάτης να τα καταθέσει, τότε θα του καταλογηθεί πταίσμα και θα γίνει δικαστήριο.

Άμα δεν είναι αυτόφωρη η παράβαση, σε ποιανού το όνομα θα γίνει δικαστήριο; Στου άγνωστου Χ; Αυτό λέει. :P
Δημοσ.

προφανώς στου ιδιοκτήτη, ο οποίος είναι και υπεύθυνος για το όχημα. Δεν μπορεί να πει "δεν έκανα εγώ την παράβαση, ο άγνωστος χ την έκανε με το δικό μου αμάξι, ψάξτε να τον βρείτε".

Δημοσ.

Καλά τώρα αυτό που έγραψες είναι... πετυχημένο. Ίσως να μην έχεις καταλάβει.

http://www.yme.gr/index.php?tid=665

ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΟΙΝΩΝ

Το Μικτό Κλιμάκιο Ελέγχου αφού διαπιστώσει την παράβαση, ακολουθεί την εξής διαδικασία:
1.Εκδίδει σχετική έκθεση (διαπιστωτική πράξη), στην οποία βεβαιώνεται και η ακρόαση του οδηγού.
2.Εκδίδει καταλογιστική πράξη όπου αναγράφονται η παράβαση/παραβάσεις, η επιβαλλόμενη ποινή καθώς και οι αριθμοί λογαριασμών της Τράπεζας όπου μπορεί να καταβληθεί το πρόστιμο.

Να το πω αλλιώς, ποινή αφαίρεσης διπλώματος/βαθμοί/κράτηση προς «άγνωστο Χ» δε παίζει. Αυτά γίνονται με τσίμπημα του παραβάτη επί τόπου. Αυτό που λέτε «ε μωρέ, θα πάει στον ιδιοκτήτη» είναι και παράδοξο και νομικά ανυπόστατο.

Κάτι άλλο μόλις είδα πως ο TS μλησε για 200€ πόντους/δίπλωμα για παράνομο παρκάρισμα σε θέση ΑΜΕΑ, δε βρίσκω πουθενά τέτοια ποινή, μάλλον ή κάτι άλλο έχει κάνει (κι έχει και όνομα η κλήση...) ή κάτι έχει καταλάβει λάθος. Εγώ διαβάζω 150€ πρόστιμο για τέτοια παράβαση, εκτός αν κάνω λάθος.

Δημοσ.

αποκλείεται να κάνεις λάθος. Ή ο ts έκανε άλλη παράβαση από αυτήν που νομίζει ότι έκανε, ή πρόκειται περί τυπογραφικού λάθους, ή έχει συμβεί κάτι άλλο.

Δημοσ.

Έτσι μάλλον, οπότε τσάμπα η απορία μου και τσάμπα η όλη συζήτηση. Αφού όταν πρόκειται για τέτοιες ποινές αφορά παραβάσεις που διαπιστώνονται επί τόπου, άρα έχουν και τον οδηγό μπροστά τους... :P

Δημοσ.

απορώ πάντως: Αφού δεν έχει υποχρέωση να παραδώσει δίπλωμα/άδεια, γιατί να έχει υποχρέωση να πληρώσει; Αφού δεν τον τσίμπησαν επι τόπου.

Δημοσ.

Αυτό που λέτε «ε μωρέ, θα πάει στον ιδιοκτήτη» είναι και παράδοξο και νομικά ανυπόστατο.

Το ότι το βαφτίζεις εσύ "παράδοξο και νομικά ανυπόστατο" δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας.

Κάτι άλλο μόλις είδα πως ο TS μλησε για 200€ πόντους/δίπλωμα για παράνομο παρκάρισμα σε θέση ΑΜΕΑ, δε βρίσκω πουθενά τέτοια ποινή, μάλλον ή κάτι άλλο έχει κάνει (κι έχει και όνομα η κλήση...) ή κάτι έχει καταλάβει λάθος. Εγώ διαβάζω 150€ πρόστιμο για τέτοια παράβαση, εκτός αν κάνω λάθος.

Προφανώς δεν έψαξες καλά. Οι ρυθμιστικές πινακίδες Ρ-71 και Ρ-72 δηλώνουν χώρο στάθμευσης αποκλειστικά για οχήματα ατόμων με μειωμένη κινητικότητα, ύστερα από ειδική άδεια κ.λ.π. Η παραβίαση τους τιμωρείται με 200€ πρόστιμο, 9 βαθμούς στο point system, 10 ημέρες αφαίρεση άδειας οδήγησης και 10 ημέρες αφαίρεση στοιχείων οχήματος. Άρθρο 4 Κ.Ο.Κ.

rithmistikes-2.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...