Προς το περιεχόμενο

DSLR εώς 500 ευρώ


aekoriginal21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γειά σε όλους και καλές γιορτές. Τα τελευταία 2 χρόνια ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την φωτογραφία και την έχω "βολέψει"  όσο δεν πάει με την ixus 220 hs μου. Φανταστική compact κάμερα, με πολλές δυνατότητες για το μέγεθός της. Ωστόσο θεωρώ πως μιας κι ασχολούμαι με την φωτογραφία και μου αρέσει θα ήταν καλύτερο να πάρω μια entry level dslr. Ασχολούμαι πολύ με macros καθώς πιστεύω πως είναι ο εύκολος τρόπος να βγάλεις κάτι εντυπωσιακό όσο αναφορά την φωτογράφιση. Βέβαια αυτό ίσως και να με έκανε να το πιστεύω, η χαμηλές δυνατότητες της φωτογραφικής που έχω τώρα στις φωτογραφίσεις τοπίων πχ. Όπως και να έχει, ενδιαφέρομαι για μια all around καλή DSLR με φακό εννοείται και τιμή-ταβάνι τα 500 ευρώ. 

 

Ευχαριστώ.

 

ΥΓ: Εδώ να πώ πως με ενδιαφέρει πολύ και το video, οπότε στάνταρ θέλω καταγραφη FullHD κι απο εκεί και πέρα είμαι σε θέση να συμβιβαστώ και με λιγότερα απο 50-60p (30 πχ) αν οι φωτογραφίες που θα τραβάει θα είναι καλές. Σε κάθε περίπτωση πιο σημαντικές θεωρώ τις φωτογραφίες.

Επεξ/σία από aekoriginal21
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλησπέρα αεκαρα οεο

για μάκρο ρόλο παίζει κυρίως ο φακός και η μεθοδος που θα χρησιμοποιήσεις.. π.χ μάκρο φακός και extension tubes ή  reversed lens. οποτε άσε και κατι στην άκρη απο τα χρήματα για αγορά φακών και εξοπλισμού.

 

παίζουν πολλές επιλογές σε αυτα τα λεφτά, εγω θα κοιταγα canon, nikon,sony . Απο τα τωρινά τους μοντέλα ότι και να παρεις θα είναι αξιόλογο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα 500 τα θεωρώ ούτως ή άλλως υπέρβαση. Σε βάθος χρόνου, φυσικά και σκοπεύω να αγοράσω κι άλλους φακούς.

 

Μιας κι απο DSLR είμαι ψιλονουμπάς, ο κάθε φακός εξυπηρετεί συγκεκριμένο σκοπό; Δηλαδή άλλος αυτός για το macro photography κι άλλος αυτός για φωτογραφίσεις τοπίων;

 

Κι όσο αναφορά τις κάμερες, κάτι πιο συκεκριμένο; H 600d μου γυαλίζει, αλλά ίσως να υπάρχει κάτι καλύτερο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πολύ καλή η 600d. 

για να απαντήσω στις παραπάνω ερωτήσεις σου, οταν λες μάκρο σε ενδιαφέρει οσο πιο μεγάλη μεγέθυνση γίνετε;

 

γενικα για μεγάλες μεγεθύνσεις, δηλαδή λεπτομέρειες που δεν βλέπεις καλά με το μάτι θες μάκρο φακό (ακριβή λύση) ή άλλη τεχνική φωτογράφησης με extension tubes ή reversed lens (φθηνότερες λύσεις). 

 

το reversed lens ουσιαστικά αυτο που κάνεις είναι να κοτσάρεις τον φακό ανάποδα στην μηχανή. Αυτο γινεται με αντάπτορα ή ακόμα και με σταθερό χέρι.

 

οπως καταλαβαίνεις υπάρχουν αρκετοί τρόποι για μακρο, οπότε το google και ο πειραματισμός θα γίνουν οι καλύτεροι σου φίλοι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προτεινω την d5100 με τον 18-105 https://www.photoagora.gr/fwtografia/d-slr-cameras/product-1126.html

 

Προκειται για εναν all around φακο, που εχει και το ζουμ του και αποτελει καλυτερη επιλογη απο τον 18-55 που επισης δινεται με κιτ.

 

Υπαρχουν αρκετα διαφορετικα ειδη φακων αναλογως με το τι θες να φωτογραφισεις. Οι macro φακοι χρησιμοποιουνται για φωτογραφιση λουλουδιων/εντομων, οι ευρωγωνιοι ειναι για τοπια, υπαρχουν οι ζουμ, καποιοι σταθεροι ( πχ ο 35mm της nikon) που ειναι για πορτραιτα.. Και αναλογως το f που εχει ο καθε φακος καταλαβαινεις ποσο καλος ειναι στη νυχτερινη φωτογραφιση. Πχ f1.8 ειναι καλυτερο απο 3.5. Oσο πιο χαμηλα τοσο πιο καλα.

 

Υπαρχουν επισης φακοι που εχουν οπτικο σταθεροποιητη εικονας ενω αλλοι δεν εχουν, και φακοι με αυτοματη εστιαση και αλλοι χωρις.

 

Αυτα πανω κατω :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να αποκλείσω το ενδεχόμενο αγοράς mirrorless; Δηλαδή, μια mirrorless των 400 ευρώ δεν θα είναι ισάξια μιας DSLR ίδιας αξίας;

 

Και η d5100 είναι στα υπ' όψιν μου. Στην τελική για macro, όπως έγραψε κι ο παραπάνω φίλος, με βλέπω για reversed lens, μιας και οι macro φακοί παίζει να είναι οι ακριβότεροι όλων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για μενα δε συγκρινεται η αισθηση του να κρατας μια dslr με mirrorless. Οι πρωτες δε εχουν μεγαλυτερη ποικιλια σε φακους και αξεσουαρ γενικοτερα. Αλλα νταξει ο καθενας οπως βολευεται

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οταν λες μακρο τι εννοείς υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη οπότε υπάρχουν διαφορες ερωτήσεις στις οποίες αφού απαντήσεις θα είναι πιο ευκολο να σου γινουν προτάσεις.

Είσαι σίγουρος ότι ενδιαφέρεσαι για μακρο και όχι για close-up?

Τι μεγενθυσεις σε ενδιαφέρουν <=1:1 ή μεγαλύτερες?

Λουλούδια, εντομα ή αντικείμενα σε ενδιαφέρουν?

Αν μιλάμε για λουλούδια-εντομα σε ενδιαφέρει φωτογράφηση στη φύση ή σε στουντιο?

Σε φωτισμό τι ξέρεις ?

 

Γενικά μιλώντας εφόσον σε ενδιαφέρει κάτι εξειδικευμένο στην φωτογραφία όπως είναι το μάκρο τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο το έχω 500 ευρώ τι καλύτερο μπορώ να πάρω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως ανέφερα στο πρώτο μου post, η τωρινή μου κάμερα είναι μια απλή προς καλή compact. Ούτε απο φωτισμούς έχω ιδιαίτερη γνώση και φυσικά δεν έχω κάποιο studio να κάνω φωτογραφίσεις. 

 

Αν και έχω περίπου 2 χρόνια να ανεβάσω φωτογραφία στο Link.png Site: Flickr μου καθώς δεν τις ανεβάζω πλέον εκεί, λέγοντας macro εννοώ, περίπου σαν αυτά που έχω τραβήξει εδώ, ίσως και λίγο πιο κοντά. Μπορεί φυσικά αυτό να θεωρείται close-up. Εξοικειωμένος με την ορολογία καλά δεν είμαι.

 

Φωτογραφίες όπως αυτές του παραπάνω link επιτυγχάνονται απο μια DSLR όσο αναφορά την ΕΣΤΙΑΣΗ; Αν ναί, δεν νομίζω πως θα με απασχολίσει ιδιαίτερα κάποιος ειδικός για macro φακός και θα την βγάλω μια χαρά και με αυτόν του kit.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω κατάλαβα. Σου αρέσει το bokeh (η θολούρα σε ότι δεν είναι εστιασμένο σαν κυρίως θέμα). Οι περισσοτερες δεν είναι καν close-up και σιγουρα δεν είναι μακρο. Μια σχεδόν 1:1 macro είναι ας πουμε
DSC_6281f2 για να καταλάβεις τι περίπου ονομάζεται μακρο σε μεγένθυση (υπάρχουν και μεγαλύτερες μεγενθύσεις )

Σε αυτό που ζητάς θα σου έλεγα ότι μια πολύ καλη πρόταση είναι ας πούμε μια samsung nx 1000. Με 230 ευρώ έχεις μια μηχανή με πολύ καλο αισθητήρα και έναν ικανοποιητικό φακό γενικής χρήσης. Αν πάλι θες κάτι καλυτερο σαν σώμα (γιατί ο αισθητήρας σου είπα είναι άψογος) θα πας σε dslr αλλά καλυτερα είναι να δοκιμάσεις το βάρος και τον όγκο αν σε ενοχλούν

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή, αν ήσουν στην θέση μου με τις γνώσεις που καταλαβαίνεις οτι πάνω κάτω έχω (μέτριο θα με έλεγα μετά απο 2 χρόνια ενασχόλησης), θα έδινες τα 230 (που φαίνονται πολύ λίγα για τέτοια μηχανή) ή θα πήγαινες σε dslr; 

Σε κάθε περίπτωση το να μου μείνουν λεφτά είναι παραπάνω απο ευπρόσδεκτο. Αυτό που με τίποτα δεν μπορώ να κάνω όσο κι αν την έχω ξεζουμίσει την compact είναι η απαθανάτιση τοπίων.

Την διαφορά ας πούμε στην d3200 (τελείως entry της nikon) σε σχέση με την nx που θα την δώ; 

Γιατί και οι 2 manual settings, focus κλπ έχουνε ας πούμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι 2 διαφορετικές μηχανές όπως και αν τις δεις με μόνο σχεδόν κοινό τους πολύ καλούς αισθητήρες.

Οπότε το θέμα είναι τι σε βολεύει σαν κράτημα - βαρος - ογκο. Και οι 2 θα σου φανούν ένας νέος κόσμος. Η Nikon έχει πίσω της δεκαετίες εμπειρίας σε slr με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποικιλία σε εξοπλισμο (κυρίως *οτ*αν φτάσεις να ψαχθείς για καλύτερο μοντέλο) αλλά για χρήστη απο compact δεν είναι πάντα ευκολη η μετάβαση κυρίως λόγω βάρους όγκου και δυσκολίας σε καθημερινό κουβάλημα. Η Samsung είναι πιο φθηνή πιο ελαφριά πιο κοντά σε ότι έχεις συνηθίσει αλλά σε ποιότητα εικόνας δεν θα σου ληψει κάτι. Το σύστημα δεν έχει την ποικιλία της Νικον αλλά θα αργήσεις να το καταλάβεις και αν συμβεί δεν θα έχεις χαλασει και μια περιουσία

 

Πήγαινε σε κατάστημα και πιαστες στα χέρια σου. Οποια σου αρέσει πάρτην. Εγω σε αυτό το budget και σε αρχάριο σε εναλλαξιμους φακούς θα πρότεινα την Nx και με τα 300 ευρώ κάνε 1 ταξίδι να την μάθεις στην πράξη

Επεξ/σία από TAKE5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σωστό σε βρίσκω. Λογικά πάω για nx με την λογική που το είπες. Αν δω πως μετά απο καμία διετία κι αυτή με περιορίζει θα ψαχτώ για κάτι καλύτερο.

 

Και θα μου μείνουν και 300 περίπου ευρώ στην άκρη για κανα τριποδάκι της προκοπής πχ και για τίποτα άλλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...