Προς το περιεχόμενο

Bitcoin - Η επανάσταση του χρήματος

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τρίτη σήμερα και δεν είδα τα χρήματα ακόμα στην Kraken... Μήπως πρέπει να ανησυχώ; Τα έβαλα Κυριακή.

Επίσης έκανα μια κατάθεση στη litebit.eu και πήρα για δοκιμή BCC. Τα χρήματα που έβαλα για αγορά με αυτά που φαίνονται στο πορτοφόλι έχουν μια διαφορά της τάξης του -15%

Γιατί τόσο μεγάλη διαφορά;

οταν ειχα στειλει στο κρακεν, εμφανιστηκαν μετα απο 4 εργασιμες.

στο bitstamp την επομενη μερα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μεγάλη ξαφνική μείωση της επεξεργαστική ισχύς του Bitcoin mining δικτύου.....

.....

Η δυσκολία του Bitcoin αναμένετε να διορθωθεί σε 1.5 μέρα και να έχει μείωση γύρω στο 5-6%

Αυτά έχουν να κάνουν κάτι με το μεγάλο fee που αναφέρω παραπάνω;

ναι γιαυτό τον λόγο τα fee έχουν πάει στον θεό την τελευταία μέρα

Μπορούμε από πιο μπροστά να δούμε το fee της συναλλαγής;

Η δικιά μου απ' ότι θυμάμαι είχε 6 blocks... δεν θυμάμαι τις έγραφε...  Βγαίνει το 15%;

https://www.youtube.com/watch?v=sWdsgvFavP4

Ποτε δεν εχω δει τοσο FUD μαζεμενο σε ενα μονο video. :-D

Ένας απλός κανόνας για να καταλάβει κάποιος αν υπάρχει πυραμίδα ή όχι.

Όταν βλέπεις να υπάρχει κέρδος χωρίς να παράγεται πλούτος χρήσιμων αγαθών και υπηρεσιών.

Αυτό ισχύει παντού. Άλλο να αγοράζεις μια μετοχή γιατί η εταιρεία της δίνει καλή μερισματική απόδοση σαν πάροχος αγαθών και υπηρεσιών στην κοινωνία και άλλο να αγοράζεις για να πουλήσεις ακριβότερα(=να βρεις κορόιδο που μπορεί να είσαι και εσύ).

Λέει ψέματα δηλαδή όταν επισημαίνει ότι μπορούν να δημιουργηθούν άπειρα κρυπτονομίσματα και να χαθεί το ενδιαφέρον για κάποια από αυτά από τη μία στιγμή στην άλλη(μαζί με τα λεφτά σου στα νομίσματα αυτά);

Λέει ψέματα όταν λέει ότι μπορεί να πληθωριστεί κατά βούληση; Λέει ψέματα για το volatility όταν θα θες να μετατρέψεις τα λεφτά σου σε κρατικό νόμισμα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

βάλε την διεύθυνση που έστειλες τα bitcoin σου για να δεις πόσα fee έδωσες

Όσο και αν το έψαξα δεν κατάλαβα πως μπορώ να προβλέψω τα fee...

Κάποιος με απλά λόγια μπορεί να μου το εξηγήσει;

Επεξ/σία από xakou

Ωραίο άρθρο  που εξηγεί νομίζω μια χαρά στα Ελληνικά πως έχει το bitcoin debate είναι το παρακάτω

O "πόλεμος" για την κλιμάκωση του bitcoin και οι πρωταγωνιστές του

και ένα διαχρονικό comic που εξηγεί μια χαρά και την ποιότητα των επιχειρημάτων στα δύο camp.. :P
C7nFr_xXwAEUkcM.jpg

και το τεύχος Σεπτεμβρίου του fortune και το άρθρο που το συνοδεύει

DH3nPX0UAAAuPbe.jpg

Ένας απλός κανόνας για να καταλάβει κάποιος αν υπάρχει πυραμίδα ή όχι.

Όταν βλέπεις να υπάρχει κέρδος χωρίς να παράγεται πλούτος χρήσιμων αγαθών και υπηρεσιών.

Αυτό ισχύει παντού. Άλλο να αγοράζεις μια μετοχή γιατί η εταιρεία της δίνει καλή μερισματική απόδοση σαν πάροχος αγαθών και υπηρεσιών στην κοινωνία και άλλο να αγοράζεις για να πουλήσεις ακριβότερα(=να βρεις κορόιδο που μπορεί να είσαι και εσύ).

Θα μπορουσες να πεις οτι η υπαρξη κρυπτονομισματων γενικως προσεφερε μια υπηρεσια και δυνατοτητες που δεν υπηρχαν πριν. Την υπαρξη λειτουργικου αποκεντρωμενου χρηματος, και αυτο για καποιους εχει αξια, ακομα και αν δεν εχει για σενα.

Αλλα εστω και οτι ως απλο ανταλλακτικο μεσο, δεν αλλαζει τιποτα στο συνολο των αγαθων και υπηρεσιων. Η αξια που θεωρει καποιος οτι εχει αυτο το μεσο (γενικως ή και συγκεκριμενα τα tokens του) και εφοσον υπαρχουν ανθρωποι που συμφωνουν οποτε δεχονται να εμπλακουν σε συναλλαγες με αυτο, αλλαζει την κατανομη του πλουτου (δηλαδη την αγοραστικη αξια) υπερ αυτων που το κατεχουν.

Επειδη ο πλουτος οπως ειπαμε ειναι συγκεκριμενος, αναποφευκτα αυτο σημαινει οτι μειωνεται η αγοραστικη αξια των υπολοιπων, ακομα και αν αυτο δεν φαινεται βραχυπροθεσμα.

Αυτο μπορει να συμβει με οποιοδηποτε asset, απλα στην περιπτωση των κρυπτονομισματων μιλαμε για κατι αϋλο (και χωρις αντιστοιχηση σε συγκεκριμενο υλικο αγαθο)

Λέει ψέματα δηλαδή όταν επισημαίνει ότι μπορούν να δημιουργηθούν άπειρα κρυπτονομίσματα και να χαθεί το ενδιαφέρον για κάποια από αυτά από τη μία στιγμή στην άλλη(μαζί με τα λεφτά σου στα νομίσματα αυτά);

Λέει ψέματα όταν λέει ότι μπορεί να πληθωριστεί κατά βούληση; Λέει ψέματα για το volatility όταν θα θες να μετατρέψεις τα λεφτά σου σε κρατικό νόμισμα;

Λεει ανακριβειες που μπορει να μπερδεψουν αυτον που δεν ξερει πως λειτουργουν τα κρυπτονομισματα και τα οποια φαινονται λεπτομερειες αλλα δεν ειναι.

Μπορεις να φτιαξεις οσα κρυπτονομισματα θες. Bitcoin δεν θα ειναι. Το τι αξια θα εχουν θα προκυψει απο το ποσα καποιοι ειναι προθυμοι να ξοδεψουν γι αυτα (ειτε σε "κανονικα" χρηματα ειτε σε αλλα κρυπτονομισματα οπως ειναι το συνηθες). Αμα αγορασεις τετοια και χαθει το ενδιαφερον, η αγοραστικη αξια που ειχες αλλαξε χερια. Ο πλουτος που υπαρχει εμεινε σταθερος.

Φυσικα δεν μπορει να πληθωριστει κατα βουληση... εκτος αν ολοι συμφωνησουν να αλλαξουν τον κωδικα. Αλλα δεν υπαρχει μια ομαδα που μπορει να το επιβαλλει, ενω ακομα και αν τελικα συνεβαινε, θα υπηρχε αναγκαστικα πληρης διαφανεια για τον τροπο και το μεγεθος του πληθωρισμου, σε αντιθεση με τα "κανονικα".

Εκτος αν θεωρεις οτι το να κανεις fork και να βγαζεις ενα altcoin που το λες bitcoin cash ειναι πληθωρισμος κατα βουληση.

Αυτο ειναι σαν να παιρνεις μπαρες μολυβδου, να τις επιχρυσωνεις και να λες δημιουργησα χρυσο. Το κουφο στο χωρο των κρυπτονομισματων ειναι οτι ακομα και αυτο γινεται αντικειμενο σπεκουλαρισματος και μπορει αυτο που εκανες να αποκτησει αγορατικη αξια. Αλλα τουλαχιστον συμφωνουμε οτι δεν ειναι χρυσος.

Για το volatility δεν εχω να πως κατι, ειναι ολοφανερο το ποσο μεγαλο ειναι, αν και με το χρονο μικραινει.

Λεει επισης και αλλες μπαρουφες οπως πχ οτι το bitcoin ειναι απλα ενα online ledger, τιποτα το επαναστατικο. Παλι επιφανειακα φαινεται λογικο. Μονο που ξεχασε να πει για το πως λειτουργει το consensus που ειναι ολο το ζουμι.

Λες και προκειται για ενα google spreadsheet η μια public database που ο καθενας μπορει και γραφει του κεφαλιου του μεσα.

• Like 1

Καλησπέρα παιδία ερώτηση. Έχω κάποια χρήματα σ bitcoin στο coinbase. Πως μπορώ να τα αλλάξω σε ευρώ και να τα στειλω στο λογα μου; Δε δέχεται καμία από τις κάρτες μου Εθνική και Πειραιώς.

αν δεν τα δεις μέχρι αύριο βράδυ άνοιξε ticket στο support τους. Φαντάζομαι έκανες ακριβώς τις οδηγίες για την μεταφορά sepa ιδίως εκεί που βάζεις αυτόν τον κωδικό που σου δίνει το kraken.

Το -15% είναι ένα δείγμα από τα εξωφρενικά fee που υπάρχουν σε οτιδήποτε άλλο πας να αγοράσεις bitcoin είτε με πιστωτική είτε με αυτό που λές και δεν είναι ανταλλακτήριο.

Μόνο στα ανταλλακτήρια μπορείς να βρεις τιμές αγοράς.

Έστειλα μήνυμα στο support του kraken και μου απάντησε ότι "Your EUR deposit arrived without the reference 'kraken.com'" και μου πρότεινε να προχωρήσω σε level 3.

Βασικά τα έστειλα από Πειραιώς και βλέπω στο Beneficiary Customer να λέει τον iban τους DExxxxxxxxx κτλ κτλ και να τελειώνει με kraken.com 

Λέτε η Πειραιώς να μην τα έστειλε σωστά;

Επίσης πήρα απάντηση απο τη litebit.eu (σχετικά με το -15%) και λέει: "We have a margin of total 4%, the rest of the percentage is depending of the market spread. BCC is a very populair coin and it has a higher risk for us to buy and sell them that is why the percentage is higher then normal."

Δηλαδή 4% η προμήθειες οι δικές τους και 11% το margin spread; Πάνε καλά;;;

Έστειλα μήνυμα στο support του kraken και μου απάντησε ότι "Your EUR deposit arrived without the reference 'kraken.com'" και μου πρότεινε να προχωρήσω σε level 3.

Βασικά τα έστειλα από Πειραιώς και βλέπω στο Beneficiary Customer να λέει τον iban τους DExxxxxxxxx κτλ κτλ και να τελειώνει με kraken.com 

Λέτε η Πειραιώς να μην τα έστειλε σωστά;

Επίσης πήρα απάντηση απο τη litebit.eu (σχετικά με το -15%) και λέει: "We have a margin of total 4%, the rest of the percentage is depending of the market spread. BCC is a very populair coin and it has a higher risk for us to buy and sell them that is why the percentage is higher then normal."

Δηλαδή 4% η προμήθειες οι δικές τους και 11% το margin spread; Πάνε καλά;;;

Η Πειραιώς τα έστειλα μια χαρά εσύ δεν έβαλες το reference number στο σωστό πεδίο. Nα σου δώσω να καταλάβεις στην Eurobank το βάζεις στο πεδίο Κωδικός Ταυτοποίησης συναλλαγής:

Το segwit πλέον είναι μέρος του δικτύου και η χρήση του θα φέρει τεχνολογικές καινοτομίες στο bitcoin δίκτυο όπως την εφαρμογή των παράλληλων chain στο bitcoin δίκτυο τα λεγόμενα side chain, τα ανεξάρτητα κανάλια πληρωμών του lighting network, τα αποκεντρωμένα crosschain ανταλλακτήρια όπου κάποιος θα μπορεί να ανταλλάξει ανώνυμα διαφορετικά blockchain token με το bitcoin αλλά φέρνει και μεγαλύτερη ανωνυμία στο δίκτυο με την χρήση των αποκεντρωμένων mixer.

segwit.gif

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...