Millennium Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 @Asmodeus21 προφανώς δε ξέρεις ή δεν έχεις καταλάβει πως λειτουργεί το powertune 2 της κάρτας.Πήγαινε διάβασε καλύτερα για να μην υποπίπτεις σε σφάλματα και εκτίθεσαι κιόλας. Το όριο το έχει θέσει ο κατασκευαστής μετά από μελέτη στοχέυοντας σε υψηλές συχνότητες με ένα συγκεκριμένο vcore.Δεν φτάνει σε κανένα όριο το ίδιο το chip μιας και ολοκληρωμένα του είναι σχεδιασμένα για παραπάνω θερμοκρασίες (110C-120C κάποια execution units αντέχουν ακόμα και πολύ παραπάνω) θερμοκρασίες που είναι ρυθμισμένο να μη φτάσει ποτέ,στους 95C θα ανέβει στο target fan και ύστερα θα αρχίσει το throttling,υπάρχει και προστασία-ασφάλεια να κλείσει αν με κάποιο τρόπο φτάσει σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Όσο για τον Thanos1972,την έχει τη κάρτα και τη δούλεψε και με reference cooler δε χρειάζεται reviews ούτε να κάνει υποθέσεις.
Asmodeus21 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 @Asmodeus21 προφανώς δε ξέρεις ή δεν έχεις καταλάβει πως λειτουργεί το powertune 2 της κάρτας.Πήγαινε διάβασε καλύτερα για να μην υποπίπτεις σε σφάλματα και εκτίθεσαι κιόλας. Το όριο το έχει θέσει ο κατασκευαστής μετά από μελέτη στοχέυοντας σε υψηλές συχνότητες με ένα συγκεκριμένο vcore.Δεν φτάνει σε κανένα όριο το ίδιο το chip μιας και ολοκληρωμένα του είναι σχεδιασμένα για παραπάνω θερμοκρασίες (110C-120C κάποια execution units αντέχουν ακόμα και πολύ παραπάνω) θερμοκρασίες που είναι ρυθμισμένο να μη φτάσει ποτέ,στους 95C θα ανέβει στο target fan και ύστερα θα αρχίσει το throttling,υπάρχει και προστασία-ασφάλεια να κλείσει αν με κάποιο τρόπο φτάσει σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Όσο για τον Thanos1972,την έχει τη κάρτα και τη δούλεψε και με reference cooler δε χρειάζεται reviews ούτε να κάνει υποθέσεις. Καλα οταν μαθεις βασικα ηλεκτρονικα ξαναμιλα μου Αν ο Thanos αφηνε την καρτουλα με την εργοστασιακη ψυκτρα κανα 6 μηνο τοτε θα εβλεπε τα προβληματα throttling , shutdowns etc. Aσε που το ανεμηστιρι θα εκανε σαν jet σε απογειωση για να κρατησει τις θερμοκρασιες. Μην περνεις κοσμο στο λαιμο σου αν δεν κατεχεις το αθλημα. 1
Fulgore1 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις σας Απο τα βασικά έχω καταλήξει σε CPU (i5 4670), GPU (R9 280X) και τροφοδοτικό (Corsair TX 750w). Mε προβληματίζει πολύ η μητρική. Η87 ή Z87 ? Υλοποιήσεις Gigabyte, Asus ή MSI ???? Asus H87 C2(z87 ειναι για oc Που δεν θα κανεις και δεν σηκωνει και ο επεξεργαστης) http://www.skroutz.gr/s/3814363/Asus-H87-Plus-C2.html http://www.skroutz.gr/s/3738618/Asus-H87-Pro-C2.html μια απο αυτες
Millennium Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Καλα οταν μαθεις βασικα ηλεκτρονικα ξαναμιλα μου Αν ο Thanos αφηνε την καρτουλα με την εργοστασιακη ψυκτρα κανα 6 μηνο τοτε θα εβλεπε τα προβληματα throttling , shutdowns etc. Aσε που το ανεμηστιρι θα εκανε σαν jet σε απογειωση για να κρατησει τις θερμοκρασιες. Μην περνεις κοσμο στο λαιμο σου αν δεν κατεχεις το αθλημα. Για πες γιατί θα έκανε shutdown;
spirosliv Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Άσε μας re ASMODEUS21 έβγαλες την 2η καλύτερη υλοποίηση της AMD μούφα σε 6 μήνες? τα πιστεύεις αυτά που λες? που το διάβασες? δηλαδη όλα τα sites με τα review δεν το βρήκαν το βρήκες εσύ. Και στην τελική αν πιάσει σκόνη μάντεψε, θα την καθαρίσει, Big deal.
Asmodeus21 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Για πες γιατί θα έκανε shutdown; Πρωτα απο ολα θα εριχνε τα ρολογια στον πυρηνα(τρομερη μειωση επιδοσεων) για να μην τραβαει πολυ ρευμα κι ανεβαζει θερμοκρασιες (Μετα απο καποιο καιρο η ψυκτρα θα μαζευε σκονη σιγουρα αρα δεν θα εψυχε τον πυρηνα σωστα ενω με καινουρια ψυκτρα φτανει τους 95 βαθμους φθηνοπωρο-χειμωνα οχι καλοκαιρι). Παραλληλα ο ανεμιστηρας θα εκανε σαν jet on take off για να κρατησει τις θερμοκρασιες "At 57.2dB the 290 is a loud card. A very loud card. An unreasonably loud card. AMD has quite simply prioritized performance over noise, and these high noise levels are the price of doing so" Ολα αυτα με καινουρια χωρις ιχνος σκονης καρτα. http://www.anandtech.com/show/7481/the-amd-radeon-r9-290-review/17 Shutdown μπορει να μην εκανε αλλα τα ρολογια θα επαιζαν σαν ημιτονο κι ο ηχος θα επαιζε απο 60 εως 80db. Άσε μας re ASMODEUS21 έβγαλες την 2η καλύτερη υλοποίηση της AMD μούφα σε 6 μήνες? τα πιστεύεις αυτά που λες? που το διάβασες? δηλαδη όλα τα sites με τα review δεν το βρήκαν το βρήκες εσύ. Και στην τελική αν πιάσει σκόνη μάντεψε, θα την καθαρίσει, Big deal. Oκ φιλε οτι πεις. Οταν ο αλλος δινει 400αρες αν σεβοσουν τα χρηματα του θα του ελεγες α)Να παρει κατι αλλο β) Αν μπορουσε να περιμενει να βγουν custom υλοποιησεις που θα ελυναν το προβλημα γ) Να την επερνε τωρα με την προυποθεση να της βαλει after market cooler. Oτι ισχυει για την 290 ισχυει κι για την 290Χ. Ειναι εξαιρετικες καρτες με αθλιο συστημα ψυξης. Τελος. Αλλα ξεχασα ειναι σχεδιασμες να δουλευουν στους 95 βαθμους / 55db Γιατι οσοι την αγοραζουν κι κατεχουν λιγο το αθλημα ΟΛΟΙ της αλλαζουν cooler?
Prospector8 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Kαλα αυτα τα εχουμε ακουσει δεκαδες φορες. Τι ρυθμισμενος στους 95? Πλακα κανεις? Οποιος ξερει ελαχιστα απο την επιστημη του ηλεκτρονικου μηχανικου ξερει οτι σε οσο μεγαλυτερη θερμοκρασια (απο ενα οριο κι πανω) δουλευει ενα τρανζιστορ (mosfet) μειωνεται η διαρκεια ζωης του στοιχειου. Το οτι δουλευει κοντα στο οριο η 290/290Χ δεν παει να πει οτι ειναι θετικο παρα αρνητικο.Γι αυτο λεω 290/290Χ μονο με after market ψυκτρα. Το ρυθμιστικε στους 95 και ρυθμιστικε να καταναλωνει 100watt παραπανω (δεν μιλαω για την 290/290χ τωρα αλλα γενικα) η ρυθμιστικε να κανει θορυβο το ανεμηστιρι της ψυκτρας απο τον "δημιουργο" ειναι γελιοτητες. Δεν τρεχει στους 85 αλλα στους 95! Μετα απο λιγους μηνες οταν θα ποιασει λιγο σκονη η ref cooler θα παει 100+ κι εκει θα αρχησουν τα shutdown. Διαβασε τα reviews. Ναι γι αυτο ρωτησα γιατι σε καποια παιχνιδια αποδιδει λιγο καλυτερα η μια κι σε καποια αλλα η αλλη.Γενικα ειναι 2 ιδοδυναμες καρτες με την 280Χ να εχει 1gb περισσοτερη vram και την 770 να καταναλωνει λιγοτερο. http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GeForce_GTX_770_Direct_Cu_II_OC/22.html http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/R9_280X_Direct_Cu_II_TOP/21.html ΑΜΑ έρθω και σου πω οτι εχω φιλο που εχει πάρει την gtx 480 ref απο day1,και κοντεύει να κλείσει 4 χρόνια δουλεύοντας τους χειμώνες με 90-92C,και τα καλοκαίρια με 98-99C,και ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ τι θα μου πεις?? Και έχουμε εδώ την εταιρία και σου λέει πανω 95C δεν πρόκειται να παει ΠΟΤΕ,εσένα ποιο ειναι το πρόβλημα σου οτι καλοκαίρι θα λιώσει η καρτα??? Αφού απο τώρα τρέχει στους 95C τι θα αλλάξει το καλοκαίρι λοιπον? Να σου πω εγώ? Ο θόρυβος θα αλλάξει και αυτό είναι το μεγαλο φάουλ της reference ψυκτρας..Άντε να έρθουν οι μαμημενες costum ,να ξεχαστούν πια αυτές οι ανησυχίες..
Millennium Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Πρωτα απο ολα θα εριχνε τα ρολογια στον πυρηνα(τρομερη μειωση επιδοσεων) για να μην τραβαει πολυ ρευμα κι ανεβαζει θερμοκρασιες (Μετα απο καποιο καιρο η ψυκτρα θα μαζευε σκονη σιγουρα αρα δεν θα εψυχε τον πυρηνα σωστα ενω με καινουρια ψυκτρα φτανει τους 95 βαθμους φθηνοπωρο-χειμωνα οχι καλοκαιρι). Παραλληλα ο ανεμιστηρας θα εκανε σαν jet on take off για να κρατησει τις θερμοκρασιες "At 57.2dB the 290 is a loud card. A very loud card. An unreasonably loud card. AMD has quite simply prioritized performance over noise, and these high noise levels are the price of doing so" Ολα αυτα με καινουρια χωρις ιχνος σκονης καρτα. http://www.anandtech.com/show/7481/the-amd-radeon-r9-290-review/17 Shutdown μπορει να μην εκανε αλλα τα ρολογια θα επαιζαν σαν ημιτονο κι ο ηχος θα επαιζε απο 60 εως 80db. Oκ φιλε οτι πεις. Οταν ο αλλος δινει 400αρες αν σεβοσουν τα χρηματα του θα του ελεγες α)Να παρει κατι αλλο β) Αν μπορουσε να περιμενει να περιμενει να βγουν custom υλοποιησεις που θα ελυναν το προβλημα γ) Να την επερνε τωρα με την προυποθεση να της βαλει after market cooler. Oτι ισχυει για την 290 ισχυει κι για την 290Χ. Ειναι εξαιρετικες καρτες με αθλιο συστημα ψυξης. Τελος. Αλλα ξεχασα ειναι σχεδιασμες να δουλευουν στους 95 βαθμους / 55db Γιατι οσοι την αγοραζουν κι κατεχουν λιγο το αθλημα ΟΛΟΙ της αλλαζουν cooler? Άρα δε θα έκανε shutdown.Μέσα σε 1 ποστ το πήρες πίσω.Οι επιδόσεις που βλέπεις σε reviews είναι με throttling σε κάποια παιχνίδια φαντάσου.Σκόνη δε πιάνουν οι άλλες κάρτες; Τη καθαρίζεις. Λοιπόν σου ξαναλέω να διαβάσεις πως λειτουργεί το Powertune γιατί φαίνεται πως δεν το χεις καταλάβει και συνεχίζεις να λες τα ίδια λάθος πράγματα. Τα υπόλοιπα περί 80db είναι απλά αστεία. Cooler αλλάζουν έτσι και αλλιώς πολλοί enthusiasts σε reference κάρτες γιατί ρίχνουν νερό συνήθως και γιατί οι πρώτες μπορεί να κλοκάρουν καλύτερα ή να ξεκλειδώνουν.
Asmodeus21 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 ΑΜΑ έρθω και σου πω οτι εχω φιλο που εχει πάρει την gtx 480 ref απο day1,και κοντεύει να κλείσει 4 χρόνια δουλεύοντας τους χειμώνες με 90-92C,και τα καλοκαίρια με 98-99C,και ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ τι θα μου πεις?? Και έχουμε εδώ την εταιρία και σου λέει πανω 95C δεν πρόκειται να παει ΠΟΤΕ,εσένα ποιο ειναι το πρόβλημα σου οτι καλοκαίρι θα λιώσει η καρτα??? Αφού απο τώρα τρέχει στους 95C τι θα αλλάξει το καλοκαίρι λοιπον? Να σου πω εγώ? Ο θόρυβος θα αλλάξει και αυτό είναι το μεγαλο φάουλ της reference ψυκτήρας..Άντε να έρθουν οι μαμημενες costum ,να ξεχαστούν πια αυτές οι ανησυχίες.. Λαθος επιλογη εξ αρχης η 480 του φιλου σου που δουλευει στους 99 βαθμους.Ειναι σωστο να δουλευει στους 100 βαθμους? Το βλεπεις οκ εσυ? Εγω δεν το προτεινω κατι τετοιο. Αυτο ειπα κι εγω , καποιος που δεν θελει να βαλει aftermarket cooler (αν θελει ας την παρει αμεσως) να περιμενει να βγουν οι υπολοιπες υλοποιησεις η να αγορασει κατι αλλο αν βοιαζεται.
Prospector8 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Πρωτα απο ολα θα εριχνε τα ρολογια στον πυρηνα(τρομερη μειωση επιδοσεων) για να μην τραβαει πολυ ρευμα κι ανεβαζει θερμοκρασιες (Μετα απο καποιο καιρο η ψυκτρα θα μαζευε σκονη σιγουρα αρα δεν θα εψυχε τον πυρηνα σωστα ενω με καινουρια ψυκτρα φτανει τους 95 βαθμους φθηνοπωρο-χειμωνα οχι καλοκαιρι). Παραλληλα ο ανεμιστηρας θα εκανε σαν jet on take off για να κρατησει τις θερμοκρασιες "At 57.2dB the 290 is a loud card. A very loud card. An unreasonably loud card. AMD has quite simply prioritized performance over noise, and these high noise levels are the price of doing so" Ολα αυτα με καινουρια χωρις ιχνος σκονης καρτα. http://www.anandtech.com/show/7481/the-amd-radeon-r9-290-review/17 Shutdown μπορει να μην εκανε αλλα τα ρολογια θα επαιζαν σαν ημιτονο κι ο ηχος θα επαιζε απο 60 εως 80db. Oκ φιλε οτι πεις. Οταν ο αλλος δινει 400αρες αν σεβοσουν τα χρηματα του θα του ελεγες α)Να παρει κατι αλλο β) Αν μπορουσε να περιμενει να περιμενει να βγουν custom υλοποιησεις που θα ελυναν το προβλημα γ) Να την επερνε τωρα με την προυποθεση να της βαλει after market cooler. Oτι ισχυει για την 290 ισχυει κι για την 290Χ. Ειναι εξαιρετικες καρτες με αθλιο συστημα ψυξης. Τελος. Αλλα ξεχασα ειναι σχεδιασμες να δουλευουν στους 95 βαθμους / 55db Γιατι οσοι την αγοραζουν κι κατεχουν λιγο το αθλημα ΟΛΟΙ της αλλαζουν cooler? Α και να σε ενημερωσω οτι το 80% που παιρνει τις reference, τις βάζει σε νερακι,το 10% θα βάλει aftermarket ψήκτρα και το υπολοιπο 10% λεει οτι θα καλυψει το ήχο με τα ακουστικά/+ οτι υπαρχουν και αυτοι που αγοραζουν ξερά μια κάρτα γτ απλα άκουσαν οτι ειναι η καλύτερη (μου έτυχε τέτοια περιπτωση όταν πήγα να παραλαβω την δικιά μου)
Asmodeus21 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Α και να σε ενημερωσω οτι το 80% που παιρνει τις reference, τις βάζει σε νερακι,το 10% θα βάλει aftermarket ψήκτρα και το υπολοιπο 10% λεει οτι θα καλυψει το ήχο με τα ακουστικά/+ οτι υπαρχουν και αυτοι που αγοραζουν ξερά μια κάρτα γτ απλα άκουσαν οτι ειναι η καλύτερη (μου έτυχε τέτοια περιπτωση όταν πήγα να παραλαβω την δικιά μου) Στις περιπτωσεις που μου λες εκτος απο αυτους που βαζουν ωτοασπιδες δεν υπαρχει θεμα. Νομιζω ημουν ξεκαθαρος.
Vangr Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Μιας και gaming ειναι το βασικο αθλημε και MMO Κυρίως, αυτη η μητρική (βγαίνει και Η87 κ Ζ87) http://game.msi.com/product/motherboard/z87-gaming που υπερτονίζει τα gaming χαρακτηριστικά της και το lan killer option Κλπ κλπ προσφέρει όντως κατι το επιπλέον ή μιλάμε απλά για μαρκετινγκ τρικς κλπ ?
Prospector8 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Λαθος επιλογη εξ αρχης η 480 του φιλου σου που δουλευει στους 99 βαθμους.Ειναι σωστο να δουλευει στους 100 βαθμους? Το βλεπεις οκ εσυ? Εγω δεν το προτεινω κατι τετοιο. Αυτο ειπα κι εγω , καποιος που δεν θελει να βαλει aftermarket cooler (αν θελει ας την παρει αμεσως) να περιμενει να βγουν οι υπολοιπες υλοποιησεις η να αγορασει κατι αλλο αν βοιαζεται. Φυσικά και δεν ειναι σωστο,αλλα δεν συζητάμε αυτό αλλά οταν σου λέει ο κατασκευαστής οτι θα δουλεύει όπως δούλευε day1, ε τοτε θα πιστέψω τον κατασκευαστή..
Asmodeus21 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Φυσικά και δεν ειναι σωστο,αλλα δεν συζητάμε αυτό αλλά οταν σου λέει ο κατασκευαστής οτι θα δουλεύει όπως δούλευε day1, ε τοτε θα πιστέψω τον κατασκευαστή.. Που σου λεει την μιση αληθεια. Η αλλη μιση ειναι ο ηχος κι η καταπονηση των στοιχειων λογω θερμοκρασιων. Το ποτε θα (αν) "κλαταρει" καθε πυρηνας λογω θερμοκρασιων δεν ειναι στανταρ. Κι οι 95 βαθμοι ειναι στα ανωτατα ορια αποδεκτης λειτουργειας (Το μεγιστο αν θυμαμαι καλα ειναι οι 110)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα