beez Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 για να ξερουμε και την αλλη οψη του νομίσματος. χθες ειδα κατα τυχη ενα ντοκιμαντερ για το αμαζον στο bbc world news http://www.bbc.co.uk/news/business-25034598 μιλαμε για οργουελικες καταστάσεις οπου ο εργαζόμενος τρεχει πανικοβλήτος με ενα σκαννερ που του λεει προς τα που να παει μεσα στη αποθηκη για να συγκεντρωσει την παραγγελια και πρεπει να βρισκει ενα αντικειμενο καθε 30 δευτερόλεπτα χ 10 ώρες. κάποτε ακούγαμε για τα μπλουζακια που φτιάχνονται στο μπαγκλαντς απο παιδία εργάτες αλλα και το πως δουλευει το αμαζον δεν εχει μεγάλη διαφορά για τους ενηλικους εργάτες. σκεφτειτε οτι μια μερά μπορεί να σας ζητηθει να δουλέψετε με αυτούς τους όρους χωρις να έχετε επιλογή - αυτός ειναι ο νεοφιλελευθερισμος και οι επαγγελομενες επενδύσεις αποικιακου χαρακτήρα. απλως ενα σχολιο για προβληματισμό. και κατι απο το μελλον Amazon testing drones for deliveries http://www.bbc.co.uk/news/technology-25180906 10
Captain Nemo Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 για να ξερουμε και την αλλη οψη του νομίσματος. χθες ειδα κατα τυχη ενα ντοκιμαντερ για το αμαζον στο bbc world news http://www.bbc.co.uk/news/business-25034598 μιλαμε για οργουελικες καταστάσεις οπου ο εργαζόμενος τρεχει πανικοβλήτος με ενα σκαννερ που του λεει προς τα που να παει μεσα στη αποθηκη για να συγκεντρωσει την παραγγελια και πρεπει να βρισκει ενα αντικειμενο καθε 30 δευτερόλεπτα χ 10 ώρες. κάποτε ακούγαμε για τα μπλουζακια που φτιάχνονται στο μπαγκλαντς απο παιδία εργάτες αλλα και το πως δουλευει το αμαζον δεν εχει μεγάλη διαφορά για τους ενηλικους εργάτες. σκεφτειτε οτι μια μερά μπορεί να σας ζητηθει να δουλέψετε με αυτούς τους όρους χωρις να έχετε επιλογή - αυτός ειναι ο νεοφιλελευθερισμος και οι επαγγελομενες επενδύσεις αποικιακου χαρακτήρα. απλως ενα σχολιο για προβληματισμό. και κατι απο το μελλον Amazon testing drones for deliveries http://www.bbc.co.uk/news/technology-25180906 "Amazon said new recruits are warned some positions are physically demanding and that some workers seek these positions as they enjoy the active nature of the work." Προτείνω να δείτε το The Cost of Living με τον William Bruce Davis 1
johnbond Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Καλά ,δεν τους πήραν και με το ζόρι να δουλέψουν! Βέβαια αν παραβιάζονται οι νόμιμες εργασιακές συνθήκες υπάρχει θέμα ,και το κράτος πρεπει να τους τιμωρήσει! 1
lalanis Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Ο Bezos είναι ανθρωπιστής ρε. Για να μην κουράζεται ο κόσμος, τα delivery θα τα κάνουν transformers πλέον... http://mashable.com/2013/12/01/amazon-unveils-flying-robot-delivery-drones/ 1
hewey Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 για να ξερουμε και την αλλη οψη του νομίσματος. χθες ειδα κατα τυχη ενα ντοκιμαντερ για το αμαζον στο bbc world news http://www.bbc.co.uk/news/business-25034598 μιλαμε για οργουελικες καταστάσεις οπου ο εργαζόμενος τρεχει πανικοβλήτος με ενα σκαννερ που του λεει προς τα που να παει μεσα στη αποθηκη για να συγκεντρωσει την παραγγελια και πρεπει να βρισκει ενα αντικειμενο καθε 30 δευτερόλεπτα χ 10 ώρες. κάποτε ακούγαμε για τα μπλουζακια που φτιάχνονται στο μπαγκλαντς απο παιδία εργάτες αλλα και το πως δουλευει το αμαζον δεν εχει μεγάλη διαφορά για τους ενηλικους εργάτες. σκεφτειτε οτι μια μερά μπορεί να σας ζητηθει να δουλέψετε με αυτούς τους όρους χωρις να έχετε επιλογή - αυτός ειναι ο νεοφιλελευθερισμος και οι επαγγελομενες επενδύσεις αποικιακου χαρακτήρα. απλως ενα σχολιο για προβληματισμό. και κατι απο το μελλον Amazon testing drones for deliveries http://www.bbc.co.uk/news/technology-25180906 Και ίσως αυτό εδώ εξηγεί γιατί το γερμανικό άμαζον έχει καλύτερες προσφορές σε γενικές γραμμές. Φυσικά δεν πιστεύω ότι έχει σχέση με την εθνικότητα. Πολυεθνική εταιρεία είναι και αδράττει απλώς τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται... Σημ.: το βίντεο έχει ελληνικούς υπότιτλους (πατήστε τα captions) http://www.youtube.com/watch?v=iwLppmcXyCg 6
jonkyr Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Off topic, αλλα πρεπει να το πω: Καταπληκτικο ντοκιμαντερ, που θεωρητικα εκανε λιγο καλο με την προβολη του. Μπραβο στον hewey που το αναρτησε.
CROM271 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Εγω δεν ειδα και κατι τραγικο παντως στο παραπανω βιντεο. Ισια ισια ειδα να γινονται ενα σωρο υποθεσεις και ''φουσκωμα'' απο τους δημιουργους του ντοκυμαντερ. Ως και νεοναζι πηγαν να τους βγαλουν! Ημαρτον... Ουσιαστικα το κυριο επιχειρημα ειναι πως δεν εχουν μονιμους υπαλληλους αλλα εποχικους οταν τους χρειαζονται. Και αυτο το πραγμα χρησιμοποιειται σαν επιχειρημα!!! Αν ειναι δυνατον δηλαδη... Εγω μια χαρα μισθους ειδα, μια χαρα συνθηκες, τηρηση ωραριων κλπ. 1
jonkyr Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Εγω δεν ειδα και κατι τραγικο παντως στο παραπανω βιντεο. Ισια ισια ειδα να γινονται ενα σωρο υποθεσεις και ''φουσκωμα'' απο τους δημιουργους του ντοκυμαντερ. Ως και νεοναζι πηγαν να τους βγαλουν! Ημαρτον... Ουσιαστικα το κυριο επιχειρημα ειναι πως δεν εχουν μονιμους υπαλληλους αλλα εποχικους οταν τους χρειαζονται. Και αυτο το πραγμα χρησιμοποιειται σαν επιχειρημα!!! Αν ειναι δυνατον δηλαδη... Εγω μια χαρα μισθους ειδα, μια χαρα συνθηκες, τηρηση ωραριων κλπ. Ναι, συμφωνω. Δεν πρεπει να ηταν νεοναζι, διακονοι απο την τοπικη Ευαγγελικη Εκκλησια θα ηταν που ηθελαν να βοηθησουν τους συνανθρωπους τους. Καταραμενοι δημοσιογραφοι. Ημαρτον... Ε, κι αν η Αμαζον διεκοψε (υποκριτικα φυσικα) τη συνεργασια μαζι τους, μαλλον θα ειναι επειδη δεν ηταν αρκετα μαυρα τα ρασα τους. Αν ειναι δυνατον δηλαδη... σαν τα jumbo ένα πράγμα.. damn !!! Ειχα φιλο εκει, δουλεια για το ιδιο ακριβως διαστημα πριν 2-3 χρονια, με την ψευδαισθηση της πιθανης μονιμης προσληψης για κατι ψιχουλα που εμοιαζε με μισθο. Ακριβως σαν τα Jumbo λοιπον, συμφωνω. Στο μεταξυ, κανοντας μια αναζητηση πριν απο λιγο, θυμηθηκα οτι ειχα διαβασει την ειδηση για τη διακοπη της συνεργασιας με τους παπαδες, αλλα τοσους μηνες μετα το ειχα ξεχασει. Επισης, αγνοουσα εντελως την υπαρξη του ντοκιμαντερ. /end of off topic/ 3
CROM271 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Ναι, συμφωνω. Δεν πρεπει να ηταν νεοναζι, διακονοι απο την τοπικη Ευαγγελικη Εκκλησια θα ηταν που ηθελαν να βοηθησουν τους συνανθρωπους τους. Καταραμενοι δημοσιογραφοι. Ημαρτον... Ε, κι αν η Αμαζον διεκοψε (υποκριτικα φυσικα) τη συνεργασια μαζι τους, μαλλον θα ειναι επειδη δεν ηταν αρκετα μαυρα τα ρασα τους. Αν ειναι δυνατον δηλαδη... Κατσε για να καταλαβω τι εννοεις. Εννοεις πως το amazon επιτηδες προσελαβε νεοναζι με καποιο απωτερο σκοπο ιδεολογικο ή μη? Ελπιζω απλα να παρερμηνευσα τα λεγομενα σου... Αλλα ακομα και αν δεν εννοεις αυτο. Εστω οτι καποιοι υπαλληλοι ειναι νεοναζι. ΚΑΙ ΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ? Οι νεοναζι αποκλειονται απο την εργασια? Δεν πρεπει να δουλευουν? Πρεπει να απορριπτονται λογω της ιδεολογιας τους απο την εργασια? Το μονο που βρισκω κατακριτεο στο εν λογω ζητημα ειναι το γεγονος οτι απελυσε τους συγκεκριμενους ανθρωπους λογω της ιδεολογιας τους (αν οντως το εκανε για αυτο...) 1
jonkyr Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Καλημερα. Εννοω οτι το Αμαζον προσελαβε (πιθανους, για να μην χαλαω σε κανεναν την μανεστρα) νεοναζι ΜΟΝΟ διοτι ακολουθουν συγκεκριμενους τροπους περιφρουρησης. Δεν επελεξε τους εν λογω (πιθανους) νεοναζι για να δουλεψουν στις αποθηκες της, οκταωρο και περιμενοντας ενα λεωφορειο στο χιονι, αλλα για την περιφρουρηση των εργαζομενων. Προσωπικα, δεν θα ηθελα να τους εχω πανω απο το κεφαλι μου να με παρακολουθουν. Με ενοχλει η "αστυνομευση" πασης φυσεως, κυριως η ιδιωτικη. Οσον αφορα στη δευτερη ερωτηση σου, οι (πιθανοι) νεοναζι φυσικα κι εχουν δικαιωμα στην εργασια. Αλλα τα προβληματα στην προκειμενη περιπτωση ειναι δυο κατ' εμε: * Η εν λογω εταιρεια σεκιουριτι δεν επρεπε να υπαρχει εξαιτιας των σχεσεων της με ακροδεξιες και παρακρατικες οργανωσεις. Ναι ξερω, "δεν εχει αποδειχθει" κλπ. Ουτε ομως ο Τσουκατος πηρε λεφτα, ουτε ο Μεϊμαρακης εκανε κατι παρανομο, ουτε ο Ρουσοπουλος πουλησε τιποτα Βατοπεδια. Παρακαλω, λοιπον, να μην μπουμε σε τετοια "αναλυση" της Hess. * Καποιοι νεοναζι που ειναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ νεοναζι δυστυχως ή ευτυχως δεν πρεπει να δουλευουν, αλλα να ειναι μεσα. Ειδικα στη Γερμανια οπου κατι εχει παρι το αυτι μου για το "κομπλεξακι" που εχουν με το παρελθον τους. Και ξερω, "δεν εχει αποδειχθει οτι ειναι νεοναζι κλπ". Διαβασε την ανωτερω γραμμη παρακαλω... Το μονο που βρισκω κατακριτεο στο εν λογω ζητημα ειναι το γεγονος οτι απελυσε τους συγκεκριμενους ανθρωπους λογω της ιδεολογιας τους, αντι να ζητησει παρεμβαση εισαγγελεα και να καλεσει τις Αρχες για ενδελεχη ερευνα εναντιον της εταιρειας που κατα λαθος προσελαβε. Αν οντως διεκοψε τη συνεργασια μαζι της, φυσικα (οπως πολυ σωστα εθεσες σαν απορια στην παρενθεση σου). 1
Redshift Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 προσωπικα κ επειδη σεβομαι τον εαυτο μου κ τα οσα πιστευω, σταματαω να ψωνιζω απο amazon οχι για να τους μπουκοταρω επειδη μου στερησαν τα free μεταφορικα αλλα επειδη δεν θελω το παιδι μου να ζησει σε εναν τετοιο κοσμο 5
CROM271 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Καλημερα. Εννοω οτι το Αμαζον προσελαβε (πιθανους, για να μην χαλαω σε κανεναν την μανεστρα) νεοναζι ΜΟΝΟ διοτι ακολουθουν συγκεκριμενους τροπους περιφρουρησης. Δεν επελεξε τους εν λογω (πιθανους) νεοναζι για να δουλεψουν στις αποθηκες της, οκταωρο και περιμενοντας ενα λεωφορειο στο χιονι, αλλα για την περιφρουρηση των εργαζομενων. Προσωπικα, δεν θα ηθελα να τους εχω πανω απο το κεφαλι μου να με παρακολουθουν. Με ενοχλει η "αστυνομευση" πασης φυσεως, κυριως η ιδιωτικη.. Δηλαδη τι τροπους περιφρουρησης ακολουθουν οι ''νεοναζι'' του αμαζον που δεν θα εκανε καποιος αλλος? Βαρανε τους υπαλληλους αυτοβουλως ας πουμε? Ειναι με κανενα μαστιγιο απο πανω και χτυπανε? Οι υπαλληλοι, νεοναζι ή οχι, ακολουθουν ασφαλως τις οδηγιες που τους εδωσε ο εργοδοτης. Και για μενα ειναι απολυτως φυσιολογικο να τους ελεγχουν τις τσαντες κλπ κατα την εξοδο π.χ. Ποσα κλεφτρονια υπαλληλοι θα εχουν περασει απο εκει μονο αυτοι θα ξερουν... Εμενα αντιθετα μου αρεσει παρα πολυ η αστυνομευση. Θελω να ζω σε μια κοινωνια οργανωμενη και οχι σε ενα μπαχαλο... * Η εν λογω εταιρεια σεκιουριτι δεν επρεπε να υπαρχει εξαιτιας των σχεσεων της με ακροδεξιες και παρακρατικες οργανωσεις. Ναι ξερω, "δεν εχει αποδειχθει" κλπ. Ουτε ομως ο Τσουκατος πηρε λεφτα, ουτε ο Μεϊμαρακης εκανε κατι παρανομο, ουτε ο Ρουσοπουλος πουλησε τιποτα Βατοπεδια. Παρακαλω, λοιπον, να μην μπουμε σε τετοια "αναλυση" της Hess. Αυτο ειναι θεμα των γερμανικων αρχων αν επρεπε ή οχι να υπαρχει. Ουδεμια ευθυνη δεν φερνει το amazon. * Καποιοι νεοναζι που ειναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ νεοναζι δυστυχως ή ευτυχως δεν πρεπει να δουλευουν, αλλα να ειναι μεσα. Ειδικα στη Γερμανια οπου κατι εχει παρι το αυτι μου για το "κομπλεξακι" που εχουν με το παρελθον τους. Και ξερω, "δεν εχει αποδειχθει οτι ειναι νεοναζι κλπ". Διαβασε την ανωτερω γραμμη παρακαλω... Δηλαδη ενας ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ νεοναζι που βγαινει και διατυμπανιζει την ιδεολογια του δεν πρεπει να δουλευει? Προσοχη αλλο η ιδεολογια αλλο τα εγκληματα. Εγω προσωπικα το βρισκω τερμα ρατσιστικο και ''νεοναζιστικο'' να αποκλειεται απο την εργασια καποιος λογω της ιδεολογιας του, εφοσον ειναι ενας νομιμος πολιτης. Το μονο που βρισκω κατακριτεο στο εν λογω ζητημα ειναι το γεγονος οτι απελυσε τους συγκεκριμενους ανθρωπους λογω της ιδεολογιας τους, αντι να ζητησει παρεμβαση εισαγγελεα και να καλεσει τις Αρχες για ενδελεχη ερευνα εναντιον της εταιρειας που κατα λαθος προσελαβε. Αν οντως διεκοψε τη συνεργασια μαζι της, φυσικα (οπως πολυ σωστα εθεσες σαν απορια στην παρενθεση σου). Δηλαδη οι γερμανικες αρχες δεν ξερουν τι συμβαινει με την εν λογω εταιρεια (αν συμβαινει κατι...). Πρεπει το amazon να κανει καταγγελια? Και αν δεν αποδειχτει κατι να φαει καμια αγωγη μετα για συκοφαντικη δυσφημιση? Τα εχετε μπερδεψει ολιγο. Εταιρεια ειναι το amazon. Ουτε εισαγγελεας ειναι, ουτε φιλευσπλαχνη οργανωση..
subdee Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Εμενα αντιθετα μου αρεσει παρα πολυ η αστυνομευση. Θελω να ζω σε μια κοινωνια οργανωμενη και οχι σε ενα μπαχαλο... Κριμα που πιστεύεις οτι αστυνόμευση ίσον οργάνωση. Το amazon, όπως και πολλές άλλες αμφιβόλου ηθικής εταιρείες τις έχω κόψει καιρό τώρα, και όσο περνάνε τα χρόνια και ανακαλύπτω τέτοιες πρακτικές, τόσο περισσότερες εταιρείες μπαίνουν στην "μαύρη λίστα" μου. 2
CROM271 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Βρε γινεται να υπαρχει αστυνομικος σε καθε φαναρι? Γινεται να υπαρχει αστυνομικος σε καθε γειτονια? Γινεται να εχω ενα αστυνομικο μπαστακα συνεχως εξω απο το σπιτι μου?
Προτεινόμενες αναρτήσεις