Προς το περιεχόμενο

Gigabyte 990xa ud3 & fx 8320 OC

Hyphen

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδια, ειμαι αρχαριος στον τομεα oc.

Χρειαζομαι την βοηθεια σας γιατι ακομα δεν αρχισα εχω θεματα.

post-239414-0-38155700-1386025766_thumb.png

post-239414-0-96809000-1386025782_thumb.png

Πρεπει να πευτει ετσι το Multiplier??? Απο εκει που ειναι σταθερο στο 17.5 μολις ξεκιναω το prime95 αρχιζει και παιζει πανω κατω 14.5 και 17.5.

Για πειτε καμια ιδεα. Θα ανεβασω φωτο απο το bios μου να δειτε.

Ειναι το pc1 στην υπογραφη μου.

edit : ξεχασα να αναφερω οτι το δοκιμασα και ανεβαζοντας μονο το multiplier με bus 200.Μου κανει και κατι αλλο περιεργο αν πατησω να κανει Restart το pc θα κλεισει εντελως θα σταματησουν οι ανεμιστηρες και μετα ξαναξεκιναει...

Επεξ/σία από Hyphen
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Mετα απο πολλα τεστ δεν μπορω να βρω γιατι ξαφνικα πευτει ???

Δειτε εδω το εχω στα 4.0GHZ με -0,05V ρευμα απο το μαμα.Απο θερμοκρασιες ειμαι καλα αλλα πευτει ξαφνικα.

post-239414-0-24304300-1386040005_thumb.png

Ξεκινησα να δω τι γινεται και καποια στιγμη ειδα πως αν αλλαξω το

cpu core control απο automatic  σε one core per CU ,two cores per processor , four cores per processor,  six cores per processor 

ΔΕΝ επευτε στα  2.900 αλλα ηταν σταθερο στα 4.0ghz.

Μια βασικη παρατηρηση μολις δοκιμασα με την σειρα τις επιλογες παραπανω ειπα να ξαναβαλω την επιλογη one core per CU να δω τι γινεται...την 2η φορα το εκανε παλι 2900 και ξανα 4ghz ξανα ξανα ...

Τι σκατα ειναι αυτο? κατι τον κοβει???

Υ. Γ. Το ανεβα κατεβα 2.9 σε 4.0 το κανει ΜΟΝΟ σε full load οταν τρεχω Prime95 ή OCCT.

Αν το αφησω χωρις να τρεξω τεστ δεν πευτει...ειναι σταθερο 4.0ghz....

Για δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το cool and,quiet.

Kλειστο το εχω WalkerSW.

Ειναι λογικο αυτο? Να πηγαινει σε 14.5X200 ???

Παρατηρησα οτι το κανει και σε deufault ρυθμισεις...Μηπως θελει clear cmos?

Πρέπει να βάλεις και το LLC στο Extreme μέσα από το BIOS για να έχεις σταθερή τάση στο full load. Επειδή όμως η 990XA έχει και περισσότερα modes σε αυτό δοκίμασε και λίγο πιο χαμηλά.

edit: επίσης βάλε και το HPC Mode στο ON.

Πρέπει να βάλεις και το LLC στο Extreme μέσα από το BIOS για να έχεις σταθερή τάση στο full load. Επειδή όμως η 990XA έχει και περισσότερα modes σε αυτό δοκίμασε και λίγο πιο χαμηλά.

edit: επίσης βάλε και το HPC Mode στο ON.

Mισο λεπτο ενα ενα.

Vcore Loadline Calibration = EXTREME

HPC mode= disable

Y.Γ. Εβαλα εναν φιλο μου που εχει 8320 και http://www.skroutz.gr/s/2348801/Asus-M5A97-R2-0.html

με τροφοδοτικο TT smart se 630W Ολα μαμα ρυθμισεις. Ετρεξε Prime και cpuz του κανει το ΙΔΙΟ απο 3.5ghz κανει drop στα 2.9 και σε αυτον....

Αν είσαι με την μαμά ψήκτρα πάνω από 4.3- 4.4 μην τον πάς γιατί εκέι θα έχεις τρελό πρόβλημα με τις θερμοκρασίες! Να θυμάσε όχι πάνω από 65 βαθμούς! Και πολύ είπα κιόλας!

Το βράδυ που θα γυρίσω σπίτι θα σου πώ παραπάνω από ρυθμίσεις!

Μη συγκρίνεις με άλλες μητρικές. Βάλε το HPC στον on και θα λυθεί το πρόβλημα.

Δεν συγκρινω μητρικες αλλα ειδα οτι κανει το ιδιο drop στα 2.9... δεν ειναι τυχαιο κατι λαθος στις ρυθμισεις.Θα βαλω το HPC on και ενημερωνω.

Αν είσαι με την μαμά ψήκτρα πάνω από 4.3- 4.4 μην τον πάς γιατί εκέι θα έχεις τρελό πρόβλημα με τις θερμοκρασίες! Να θυμάσε όχι πάνω από 65 βαθμούς! Και πολύ είπα κιόλας!

Το βράδυ που θα γυρίσω σπίτι θα σου πώ παραπάνω από ρυθμίσεις!

Δεν ειμαι μαμα ψυκτρα με evo 212 ειμαι και χτες τον εφτασα στα 4.2 με πολυ καλες θερμοκρασιες αλλα ειχα αυτο το drop και δεν μπορω να βρω τι φταιει.

Αν μπορεις να με ενημερωσεις για τις ρυθμισεις σου μιας και εχουμε τα ιδια θα το εκτιμουσα πολυ. Σε ευχαριστω!!!

Γενικά 3 πράγματα πρέπει να κάνεις για σταθερή τάση/συχνότητα στο full-load.

1. Disable Core Perfomance Boost

2. Enable HPC Mode

3. LLC Extreme (στην 990 μπορεί να χρειαστεί και λιγότερο)

Απενεργοποιώντας το πρώτο δυστυχώς έχει ως αποτέλεσμα το pc να σβήνει στην εκκίνηση/restart για 5 δευτερόλεπτα περίπου κι έπειτα να ξεκινάει κανονικά προκειμένου να φορτωθούν οι ρυθμίσεις του bios. Έχει απαντήσει μάλιστα & η Gigabyte γι' αυτό ότι είναι κάτι φυσιολογικό. Μόνο με κάνα bios update αν το λύσουν αλλά ειλικρινά δεν το βλέπω μετά από τόσο καιρό.

Ένα άλλο που μπορείς να κάνεις για να το αποφύγεις (μπακαλίστικο) είναι να θέσεις τον turbo multipier ίσο με τον κανονικό multiplier του Vcore με CPB στο on, μα και πάλι θα έχεις fluncuations στο full-load αν και λιγότερα.

• Like 2

2. Enable HPC Mode

Απενεργοποιώντας το πρώτο δυστυχώς έχει ως αποτέλεσμα το pc να σβήνει στην εκκίνηση/restart για 5 δευτερόλεπτα περίπου κι έπειτα να ξεκινάει κανονικά προκειμένου να φορτωθούν οι ρυθμίσεις του bios. Έχει απαντήσει μάλιστα & η Gigabyte γι' αυτό ότι είναι κάτι φυσιολογικό. Μόνο με κάνα bios update αν το λύσουν αλλά ειλικρινά δεν το βλέπω μετά από τόσο καιρό.

Ένα άλλο που μπορείς να κάνεις για να το αποφύγεις (μπακαλίστικο) είναι να θέσεις τον turbo multipier ίσο με τον κανονικό multiplier του Vcore με CPB στο on, μα και πάλι θα έχεις fluncuations στο full-load αν και λιγότερα.

Να και κάτι που δεν ξέραμε! Κάθε μέρα μαθαίνεις και κάτι εδώ στο Insomnia!  :-D Thanks Cloud_7 for the info mate!

• Like 1

2. Enable HPC Mode

Εχεις απολυτο δικιο το HPC mode μου εκανε το drop!!!!

1. Core Perfomance Boost = Disable το ειχα

2. HPC Mode= on

3. LLC Extreme ( το αφησα στο extreme)

Oοσο για το Core Perfomance Boost εχεις δικιο οτι κανει 5 δευτ να ανοιξει το pc το εκανε και ειχα παραξευτει...

δεν το καταλαβα και πολυ αυτο αλλα ειναι οκ τωρα.

Τίποτα ρε, θα τα πούμε το βραδάκι εκεί γύρω στις 23:00 αν μπορείς!

Σε περιμενω φιλε storm1978 σε ειχα δει οτι εχεις ιδια μητρικη με εμενα και ηθελα να ζητησω την βοηθεια σου στα ρευματα και αν εχεις να προτεινεις καμια αλλη ρυθμιση γενικα...γιατι με το ρευμα με μπερδευει στην gigabyte....το εχω στο -0.025V στα 4.0ghz.

Tσεκαρετε προχειρα αποτελεσματα...

post-239414-0-43364300-1386088851_thumb.png

Ειμαι σταθερα 54 βαθμους 20 λεπτα στο prime95...το ξερω οτι θελει τουλαχιστον 1-2 ωρες να τρεχει αλλα δεν προλαβαίνω να το αφησω αλλο γιατι θα φυγω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...