Alchemist` Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Με ένα πρόχειρο search δεν βρήκα κάποιο παρόμοιο νήμα, οπότε σκεφτόμουν να κάνω ένα θεματάκι όπου ο καθένας θα παραθέσει τα δικά του 10 καλύτερα pc games όλων των εποχών. Εκτός από το πιθανό debate ίσως κάποιοι πάρουν ιδέες για μερικά ξεχασμένα διαμάντια από τα παλία ή και απλώς προτάσεις ποιοτικών παιχνιδιών που μπορούν να τσεκάρουν... (μιας και τα θέματα που ζητούν προτάσεις για καλά παιχνίδια κάποιου είδους δεν εκλίπουν από το φόρουμ) Καλό θα ήταν να βάλει βέβαια ο καθένας και μια μικρή περιγραφή για το κάθε παιχνίδι καθώς και το γιατί πιστεύει ότι αξίζει να είναι σε ένα top 10. Δύσκολη δουλειά, αλλά ας αρχίσω με τα δικά μου: #10 - Return to castle wolfenstein (2001) Horror, Science fiction και Β` παγκόσμιος πόλεμος... Πρέπει να προσπαθήσει κανείς για να αποτύχει με αυτή την συνταγή... Ένα fps με δυνατό campaign, όμορφα γραφικά - ατμόσφαιρα και ήχο, και φυσικά δεν μπορεί να μην γίνει αναφορά στο αξέχαστο και επαναστατικό για την εποχή multiplayer. #9 Alien vs Predator 2 (2001) Αν ψάχνετε ένα καλό Horror fps δεν νομίζω ότι έχετε και πολλές επιλογές. Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι το μοναδικό video game που έχω παίξει το οποίο έχει την κατάλληλη ατμόσφαιρα και έχει καταφέρει να με τρομάξει. Η χαμηλή ορατότητα που κάνει τα flares και τον φακό απαραίτητα αλλά και ο ανιχνευτής κίνησης με τον γνωστό ήχο κάνουν αυτήν την εμπειρία να ξεχωρίζει. Αυτό το αίσθημα του ότι είσαι μόνος σου, αβοήθητος, σε ένα απομακρυσμένο κόσμο και κινδυνεύειες ανά πάσα στιγμή δεν το έχω ξαναζήσει πουθενά. Φυσικά όλα αυτά αφορούν το marine campaign με το κερασάκι στην τούρτα να έρχεται από το campaign του predator και του Alien. #8 Septerra Core: Legacy of the Creator (1999) Ένα πλούσιο 2D RPG με πανέμορφα γραφικά και ενδιαφέρουσα ιστορία/χαρακτήρες που εκτυλίσσεται σε ένα cyberpunk κόσμο στα χνάρια της σειράς Final Fantasy με ανάλογο combat system. #7 Command & Conquer: Red Alert 2 (2000) Δεν νομίζω ότι χρειάζονται συστάσεις και εδώ... Ίσως να μην είναι το καλύτερο RTS στον τεχνικό τομέα, αλλά το σενάριο, τα cutscenes και το balanced multiplayer κάνουν για μένα την διαφορά. #6 Giants: Citizen Kabuto (2000) Άλλο ένα μοναδικό fps με rts στοιχεία. Όχι, ότι προσέφερε κάτι πρωτοποριακό στον τομέα των fps αλλά... man, it was fun. Ένας ενδιαφέρον και πρωτόγνωρος κόσμος με 3 stand-alone campaigns και άφθονο γέλιο... #5,5 Serious Sam: The Second Encounter (2002) [Well, fuck you, i can't leave Sam out of this!] Τα περισσότερα fps μέχρι και σήμερα ψάχνουν τον ρεαλισμό. Αλλά η Croteam είπε "fuck that shit" και μας έδωσε ένα arcade-ish fps με ορδές εχθρών, το κατάλληλο οπλοστάσιο, χιούμορ, την αξέχαστη φωνή του Sam και το βασικότερο... pure fun. Έχω παίξει όλα τα serious sam αλλά νομίζω ότι το 2ο έχει το καλύτερο mix από action,fun και secrets. #5 Seven Kingdoms 2: The Frythan Wars (1998) Ένα RTS game που νομίζω ότι ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα. Ένα μοναδικό πάντρεμα Real Time Strategy και Turn Based Strategy με RPG στοιχεία. Διπλωματία, ήρωες, rpg elements στους στρατιώτες με σχετικά stats, πράκτορες, loyalty στους στρατιώτες και τους πολίτες, ένα μοναδικό σύστημα οικονομίας που βασίζεται στο εμπόριο, μοναδικά στοιχεία για κάθε λαό... Η λίστα μπορεί να μην τελειώσει ποτέ. Σίγουρα έχει τα προβλήματα και τις ελλείψεις του, ειδικά στον τομέα του ήχου και γραφικών καθώς και στην έλλειψη ναυτικού. Αλλά αυτά είναι πολύ μικρά για να αμαυρώσουν το εξαιρετικό gameplay. #4 Worms Armageddon (1999) Ένα από τα λίγα παιχνίδια που μπορούσαμε να παίξουμε με τους φίλους μου όλοι μαζί στον ίδιο υπολογιστή. Μαζευόμασταν σπίτι μου 4-8 άτομα και γινόταν της... Πόπης... Explosive sheep, banana bombs και ατελείωτα blowtorch tunnels για να σωθούμε... Αξέχαστες στιγμές που μόνο αυτό το παιχνίδι μπορεί να προσφέρει. #3 Carmageddon (1997) Check points -> Check points -> More Check points -> Race ended... Screw that!!! Εκτός από τον κλασσικό τρόπο εδώ μπορείτε να κερδίσετε την κούρσα διαλύοντας κυριολεκτικά τους αντιπάλους μετατρέποντας τον αγώνα σε destruction derby, και ποιός ξεχνάει φυσικά τους κακόμοιρους πεζούς που βρέθηκαν στον δρόμο σας... Pure awesomeness!#2 Grim Fandango (1998) Ένα αριστούργημα που δεν γερνάει ποτέ! Δεν έχω ξαναγελάσει τόσο με κανένα άλλο video game. Nuff said! #1 Medieval: Total War (2002) Μπορεί να πει κανείς κάτι που δεν έχει ήδη ειπωθεί για την σειρά total war?Honourable mentions: Duke Nukem 3D, Age Of Empires 2, Call of Duty, System Shock 2, Rome Total War, Project IGI, Worms Blast, Icewind Dale, Compagny of Heroes, Far Cry 3. Σχετικά νήματα για όσους θέλουν περισσότερο διάβασμα:-Το καλύτερο strategy όλων των εποχών: http://www.insomnia.gr/topic/324969-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CF%8C-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%BD%CF%8E%CE%BC%CE%B7-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF-best-pc-game-ever/?view=findpost&p=3025294&hl=%2B%CF%8C%CE%BB%CF%89%CE%BD+%2B%CF%84%CF%89%CE%BD+%2B%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%8E%CE%BD-Best pc game ever: http://www.insomnia.gr/topic/324969-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CF%8C-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%BD%CF%8E%CE%BC%CE%B7-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF-best-pc-game-ever/?view=findpost&p=3025294&hl=%2B%CF%8C%CE%BB%CF%89%CE%BD+%2B%CF%84%CF%89%CE%BD+%2B%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%8E%CE%BD -PC games που σας άφησαν άφωνους: http://www.insomnia.gr/topic/128793-%CF%84%CE%B1-pc-games-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%86%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%B1%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82/?view=findpost&p=1022401&hl=%2B%CF%8C%CE%BB%CF%89%CE%BD+%2B%CF%84%CF%89%CE%BD+%2B%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%8E%CE%BD Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2013 από Alchemist` 5
mathsrule Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 (Σε τυχαία σειρά) Star Wars Knights of the Old Republic Mass Effect 2 Assassin's Creed 2 (μέχρι στιγμής δεν έχω παίξει το Black Flag) Mafia 2 Mass Effect 1 Star Wars Knights of the Old Republic 2 Assassin's Creed 3 Assassin's Creed Brotherhood Dragonball Z Budokai 3 Dragonball Z Budokai Tenkaichi 2 Επίσης: The Secret of Moneky Island Star Wars: Empire at War Empire : Total War
SOADNICK Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Λοιπόν, να και τα δικά μου, (δεν είναι με την σειρά, μιας και μου φαίνεται δύσκολο να βάλω 1ο 2ο κ.ο.κ.). Need for Speed Most Wanted Για μένα, το καλύτερο της σειράς, και ίσως απ' τα καλύτερα racing. Πολύ ωραίο story (Blacklist), μουσική και gameplay. Επίσης, κάτι που άρεσε σε πολλούς (και έμενα), η δυνατότητες για modding στα αυτοκίνητο, μπορεί να μην ήταν απεριόριστες, αλλά ήταν το λιγότερο ικανοποιητικές. Rise of Nations Gold Πραγματικά, gold! Αυτό που μου αρέσει ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο παιχνίδι, είναι η δυνατότητα που δίνεται στον παίκτη, να εξελίξει τον λαό του από τα ρόπαλα και τις σφεντόνες ...στα stealth, κάτι που λείπει από πολλά RTS. Ένα ακόμα θετικό, η υποστήριξη widescreen οθονών παρόλο που είναι παιχνίδι του 2004 The Saboteur Παιχνίδι που ποτέ δεν απέκτησε φήμη, γεγονός που για μένα, το αδικεί. Ενδιαφέρον story, όπως επίσης και πολύ ωραία σκέψη εκ μέρους των developers να φωτίζεται το Παρίσι καθώς ολοκληρώνεις αποστολές. Από τα λίγα stealth που μου άρεσαν τόσο, ώστε να θέλω να το τερματίσω 100%. Batman Arkham City Ίσως το καλύτερο της τριλογίας. Φανταστική ατμόσφαιρα και story, επίσης εντυπωσιακό το combat και το gameplay. Assassin's Creed II Για μένα το καλύτερο της σειράς, (δεν έχω παίξει το Black Flag). Ανεπανάληπτο gameplay, καλό story, και ενδιαφέρουσες αποστολές. Το μόνο αρνητικό που θα του κοστολογούσα, είναι η εμπλοκή του Desmond/μέλλον με την ιστορία, κάτι που με ενοχλεί σε όλη τη σειρά, αλλά έτσι το concept της. Saints Row The Third Ευφάνταστο, χιουμοριστικό και εθιστικό. Τελειώνεις το καταπληκτικό του story, και συνεχίζεις για τα secondary obejctives με την ίδια χαρά. Για όσους έχουν τερματίσει το παιχνίδι: I need a hero, I'm holding out for a hero... I am coming for you, Shaundi! Mafia II Story που σε κρατά να το τελειώσεις, με plot twist, καλό gameplay, με πολύ ωραίες αποστολές. Αρνητικό του ίσως, που είχε κάποια κλισέ, πχ, ξυπνάς κάθε πρωί σε παίρνουν τηλ αποστολή -> ύπνος κ.ο.κ. περιμένοντας κράξιμο Call of Duty World at War Στα θετικά του, η ατμόσφαιρα, ο ΒΠΠ, η μουσική και το Co-Op. Μπορεί πολλοί να το θεωρούν μάπα, αλλά για τις 1500+ ώρες που έχω παίξει, δεν γίνεται να το αφήσω εκτός λίστας. Μπορεί να έπαιζα ακόμα αν δεν είχε κλείσει ο αγαπημένος μου server, (NRNS). Pro Evolution Soccer 6 Από τα καλύτερα της σειράς (εξίσου καλό το 2011). Μπορεί να μην είχε τα καλύτερα γραφικά, αλλά το gameplay και το διπλό ήταν σίγουρα εξαίρετα. Fun Fact: Τον αυθεντικό δίσκο του PES 6 τον χάλασα (κτυπώντας το PS2), όταν έχασα με 2-1 ένα παιχνίδι που νικούσα 0-1 μέχρι το ..85'. Prince of Persia The Two Thrones Γρίφοι, combat, story και gameplay! Nuff said Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2013 από SOADNICK 1
Alchemist` Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Dragonball Z Budokai 3 Dragonball Z Budokai Tenkaichi 2 Επίσης: The Secret of Moneky Island 1) Έχουν κυκλοφορήσει για pc τα DBZ? Θυμάμαι έπαιζα το tenkaichi στο Wii. Μου διέφυγαν τελείως τα fighting games. Προσωπικά πάντως προτιμώ 1000% τα 2D παιχνίδια του είδους, βλ: Street fighter 2, King of Fighters, Fatal fury κτλ (αν και δεν είναι για PC). 2) Yeap, εξαίρετο το Monkey Island, αλλά προσωπικά (χωρίς να συγκρίνονται άμεσα) προτιμώ το dark humor του Grim Fandago και δεν ήθελα να βάλω δεύτερο adventure στην λίστα μου. Λοιπόν, να και τα δικά μου, (δεν είναι με την σειρά, μιας και μου φαίνεται δύσκολο να βάλω 1ο 2ο κ.ο.κ.). Need for Speed: Most Wanted Για μένα, το καλύτερο της σειράς, και ίσως απ' τα καλύτερα racing. Πολύ ωραίο story (Blacklist), μουσική και gameplay. Επίσης, κάτι που άρεσε σε πολλούς (και έμενα), η δυνατότητες για modding στα αυτοκίνητο, μπορεί να μην ήταν απεριόριστες, αλλά ήταν το λιγότερο ικανοποιητικές. Rise of Nations Gold Πραγματικά, gold! Αυτό που μου αρέσει ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο παιχνίδι, είναι η δυνατότητα που δίνεται στον παίκτη, να εξελίξει τον λαό του από τα ρόπαλα και τις σφεντόνες ...στα stealth, κάτι που λείπει από πολλά RTS. Ένα ακόμα θετικό, η υποστήριξη widescreen οθονών παρόλο που είναι παιχνίδι του 2004 1) Τα είχα λιώσει και εγώ τα NFS Μw & Underground. Πάντα με χαλούσε όμως το ότι δεν έχει μεγάλη ποικιλία (για τα γούστα μου) από αυτοκίνητα, ενώ τα περισσότερα δεν ήταν "γήινα". Σου πετούσε π.χ. για αρχή κάτι Golf κλπ έχοντας 3-4 επιλογές στην "entry" κατηγορία και μετά πήγαινες σε super-cars κλπ. 2) Έχω και την γρκίνια μου για το Rise of Nations. Είχα βρεθεί πολλές φορές (ειδικά χάρις το σποραδικά κακό AI) σε τραγελαφικές-akward φάσεις να πολεμάω με τα τανκς μου καβαλάριδες κτλπ. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να υπάρχει στο παιχνίδι κάποια "global εποχή-επίπεδο" του πολιτισμού που αντιστοιχούσε στο τεχνολογικό επίπεδο του μέσου παίκτη ώστε να είναι λίγο πιο ισορροπημένα τα πράγματα. Ευχάριστο παιχνίδι βέβαια, αν μη τι άλλο, όπως και το παρεμφερές Empire Earth. EDIT: Τώρα που το ξανασκέφτομαι ελπίζω να μην τα μπερδεύω και να περιγράφω άλλα αντ'άλλον.
mathsrule Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 1) Έχουν κυκλοφορήσει για pc τα DBZ? Θυμάμαι έπαιζα το tenkaichi στο Wii. Μου διέφυγαν τελείως τα fighting games. Προσωπικά πάντως προτιμώ 1000% τα 2D παιχνίδια του είδους, βλ: Street fighter 2, King of Fighters, Fatal fury κτλ (αν και δεν είναι για PC). 2) Yeap, εξαίρετο το Monkey Island, αλλά προσωπικά (χωρίς να συγκρίνονται άμεσα) προτιμώ το Grim Fandago και δεν ήθελα να βάλω δεύτερο adventure στην λίστα μου. 1) Όχι, λάθος μου. Δεν έπρεπε να τα βάλω στη λίστα. 2) Εγώ δεν το έχω τερματίσει (ακόμα) το Grim Fandago.
ikaruga24 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Τις πρωτες 2 θεσεις τις κατεχουν χαλαρα αυτα τα παιχνιδια. 1. Baldurs Gate 2 saga 2. Deus Ex 1 Τα υπολοιπα θα τα βαλω σε τυχαιρα σειρα. 3. Serious Sam second encounter 4. Vampire the masqurade: Bloodlines 5. Dawn of War 2 Chaos Rising 6. Half Life 2 saga 7. Portal 2 8. The longest journey 9. Unreal tournament 2004 10. Planescape Torment 2
xlomo Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Ας γράψω και το δικό μου 1. Far Cry (το 1ο μόνο) 2. Mass Effect (όλη η σειρά) 3. Half Life 2 4. Starwars Knights of the old Republic 2 5. Medieval 2 Total War 6. Rome Total War 7.. Diablo 2 8. Borderlands 9. Metro 2033 10. Stalker Shadow of chernobil Αν και η λίστα μου φαίνεται άδικη γιατί έχω αφήσει έξω τη Bethesda, τα Max payne και το 1ο modern warfare !
Tobajara Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Μια μικρή παρασπονδία, επιλέγοντας όλη τη σειρά όπου υπάρχει σημαντική σχέση στο gameplay και σεναριακή ακολουθία Planescape: Torment Baldur's Gate series Grim Fandango Civilization series Monkey Island 2 Witcher series Deus Ex 1 Path of Exile Legacy of Kain series (γιατί ΕΤΣΙ!) Vampire the Masquerade: Bloodlines (άντε, και μερικοί επιλαχόντες - SNES Shadowrun, Alundra, Terranigma, Chrono Trigger, Blackthorne, Black Tiger (MAME), Knights of the Old Republic series, XCOM original αν και ποτέ δεν το έλιωσα όπως του άξιζε, Diablo 1, πω πω...)
Zapee995 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Σε τυχαια σειρα αυτα που μου ερχονται: Beyond Good and Evil Call Of Duty 2 Resident Evil 3 Fahrenheit Tomb Raider 1 Need for Speed Hot Pursuit 1998 Battlefield 2 Gta:SA Silent Hunter (ολα) vampire The Masquerade – Redemption (το εχω ακομα στο χαρτινο κουτι... ) Και ενα 11ο, βασικα σειρα, με εναν αγαπημενο χαρακτηρα, Leisure Suit Larry!!! Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2013 από Zapee995 1
LongTom Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Δεν είναι σε σειρά,αφορούν κυρίως 90s& 00s και μάλλον θα βγουν λίγα παραπάνω από 10. Silent Hunter III. Το κλασσικό, με mod το καλύτερο της σειράς. IL-2 1946. Πραγματικά τεράστιο παιχνίδι με εξαιρετικά flight models και πάμπολες ώρες διασκέδασης. Age of Empire 2+Exp. Κόντεψα να χάσω τάξη στο γυμνάσιο για τούτο το παιχνίδι.Λιώσιμο. Homeworld 2. Επική ατμόσφαιρα,μουσική και στρατηγική που δεν συναντάς σε κανένα σύγχρονο RTS. Medieval Total War. Το τελευταίο Total War που άξιζε vanilla.Μετά από αυτό το χάος με τα τελευταία της σειράς να είναι απλά όνειδος... Baldur's Gate 2+Exp. Πολλές ώρες παιχνίδι,εξαιρετικό vfm,αλλά δυστυχώς πια το AD&D δεν το αντέχω... Knights of the Old Republic. Ο ορισμός του πως πρέπει να γίνεται ένα Star Wars RPG. Flaming Cliffs. Περισσότερο γιατί ήταν από τα λίγα sims που κράτησαν ζωντανή την παράδοση σε καιρούς μεγάλης κρίσης.Επίσης από τους εξαιρετικότερους σύγχρονους sims. Diablo(&II). Τα αυθεντικά,τα εθιστικότατα(όχι γιατί θα βγάλεις χρήμα από αυτά)και φυσικά τα μόνα που αξίζουν το όνομα. Fallout 3+New Vegas. Γιατί κράτησαν αυτούσια την αίσθηση από τα πρώτα της σειράς δίχως να χάσουν σε κάποιο τομέα.Με mods είναι απλά επικά. Heroes of Might and Magic II&III. Πολύ καλά παιχνίδια στρατηγικής turn based με εξαιρετική αίσθηση fantasy(ενίοτε και χιούμορ). The Witcher & II. Περισσότερο γιατί έδειξε ότι μια εταιρία μπορεί να βγάλει ποιοτικό και προπαντός ολόκληρο παιχνίδι δίχως να γ@#$σει το κοινό με dlc και τις λοιπές π@#@ς που έχουν σοφιστεί οι μεγάλες εταιρίες για να αρμέξουν τους gamers.Ο ορισμός του σεβασμού προς τον πελάτη,κάτι που πια δεν βρίσκεις εύκολα(σχεδόν καθόλου από τους "μεγάλους" παραγωγούς παιχνιδιών). Σαν παιχνίδια ήταν ωραία,αλλά προσωπικά με χάλασε το θέμα των κλάσεων(ή η ανυπαρξία τους). TES Skyrim. Γιατί είναι από τα λίγα παιχνίδια μεγάλων εταιριών που δείχνει ότι έγινε προσπάθεια και όχι 7 ώρες παιχνίδι και έξω από την πόρτα που συνηθίζουν πολλοί.Επίσης γιατί έχει ίσως την καλύτερη ατμόσφαιρα από κάθε άλλο παιχνίδι της γενιάς(μουσική-ambient γραφικά-ύφος). Επίσης αξίζει να αναφερθούν ως κλασσικά τα Dragon Age(το πρώτο φυσικά),Dawn of War,Icewind Dale,Neverwinter Nights,Men of War,Warcraft,Morrowind,Worms,Sub Command,Red Alert. 1
GIOVINCO Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 αγαπημενα τοπικ αυτα γιατι ανακαλυπτεις διαμαντακια που δεν ειχες παιξει 10. Doom 2 9. Warcraft 2 / Starcraft 8. Mark of The Ninja 7. Bioshock 6. Carmageddon 2 5. Championship Manager 00-01 4. PES 6 / FIFA 14 3. Limbo 2. Max Payne 1 1. Grand Theft Auto Series αγαπημενο ολων των εποχων ασχετως κονσολας GTA V, περισσοτερες ωρες CM/FM. αξια αναφορας : Tomb Raider (2013), Deus Ex HR, Max Payne 3, World of Goo, Plants vs Zombies, Thief 2 και αλλα που σιγουρα ξεχναω...
BlackBird79 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Επειδή μπορεί να είμαι λίγο πιο παλιός απο πολλούς εδω μέσα, θα ήθελα να προσθέσω μερικά παιχνίδια που σίγουρα θα έπρεπε να είναι στην λίστα των top 10 για κάποιον που έχει γνωρίσει την αρχή των games γενικά μέσω των home computers και μετά στο PC. Παιχνίδια που όλα είχαν κάτι να πούν και πάντοτε έβαζαν το ένα παραπάνω λιθαράκι τους στην βιομηχανία που τότε ήταν στα πρώτα της βήματα, είτε αυτό ήταν graphics, gameplay, storytelling κλπ. Δεν είναι με κάποια συγκεκριμένη σειρά...απλώς όπως μου έρχονται στο μυαλό...και κάποια είναι πλέον θρυλικά. Space - Combat or Trade Sim: "Elite" απο την Firebird, ποιός μπορεί να το ξεχάσει, το πρώτο open ended παιχνίδι όλων των εποχών, πρόδρομος όλων των trade sims. Και ποιόν δεν επηρέασε απο το "Wing Commander" series μέχρι το πρόσφατο "Eve Online". "Star Wars: The Rebel Assault" & "Star Wars: TIE Fighter" για πιο light καταστάσεις και πολύ εφέ...δεν θα ξεχάσω την πρώτη φορά που ήρθα φάτσα με το πρώτο μου "Star Destroyer"!!! RPG - Adventure: Το πρώτο μου "The Hobbit" (1982-text adventure-τί είπα τώρα) ασύλληπτο για κάποιον εκείνη την εποχή να μπαίνει στον μαγικό κόσμο του Middle Earth για πρώτη φορά μετά το βιβλίο... Αdventure "The Secret of the Monkey Island" και φυσικά πάλι απο την Lucas Arts τα καταπληκτικά "Indiana Jones and the Last Crusade" όπως και "Indiana Jones and the Fate of Atlantis". Φυσικά όλη η σειρά του "Baldur's Gate" για τα 90s και πίο πρόσφατα τα "Dragon Age" (φυσικά το 1) και το "Skyrim" Flight Combat Sims: Ποιός ξεχνάει τα καταπληκτικά "Aces over Europe" και "Aces over the Pacific" και το LEGENDARY ακόμα hardcore "Falcon 4.0" FPS: "Quake II", το πρώτο multiplayer που έπαιξα ποτέ και fraggara τον πρώτο εικονικό εχθρό μου εν έτη 1997 (με 3dfx Voodoo κάρτα γραφικών να υποβοηθαει την VGA μου) (!?) και φυσικά ένα μικρό πιο παλιό διαμάντι το "Dark Forces" πάλι απο την Lucas Arts. Open ended - Strategy: Ντάξει, ποιο να πρώτο αναφέρεις απο το opern ended "Pirates!" του Sid Meier πρίν ασχοληθεί με τα "Civilization", λίγο πιο μετά στο PC το θρυλικό γαι πολλούς sandbox game "Master of Orion" και φυσικά πολύ πιο μετά τα καταπληκτικά "Homeworld" I & II στον τρισδιάστατο χώρο του διαστήματος (ναι, γιατί τα διαστημοπλοια κινούνται στον 3αστατο χώρο) και πιο πρόσφατα τα "Total War Rome & Medieval I & II". Πολλοί τα πιο πολλά δεν θα τα θυμούνται κάν, και ακόμα πιο πολλοί μπορεί να μην τα έχουν ακούσει κάν, αλλά για πολλούς απο εμάς είναι γλυκές παιδικές μας αναμνήσεις. Είμαστε τελικά τυχεροί που καταφέραμε να δούμε και να πάρουμε μέρος στην γέννηση των PC games απο τα home computers μέχρι την ενηλικίωση τους έως σήμερα...(με περιγιητη στα όνειρα μας, το θρυλικό "PIXEL") 3
Apoll Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Η λίστα χωρίς σειρά, αλλά με αρκετό πόνο που αφήνω απ' έξω τα Dark Omen και Warrior Kings. Lands of Lore - Throne of Chaos, EOB 2, Privateer, Elite First Encounter, Tactical Ops & Strikeforce (Mods για UT99) Titan Quest & Immortal Throne, XCOM Terror From the Deep Elder Scrolls Skyrim Fallout 3 XCOM Enemy Withing (το νέο).
euxoulhs Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 οριστε και η δικη μου λιστα..πω τι μου θυμησατε..αξεχαστα παιχνιδια! δεν τα βαζω σε σειρα γτ ολα ειχαν το κατι ξεχωριστο! 1. Commandos Behind Enemy Lines Eνα απο τα πολυαγαπημενα μου παιχνιδια καθως ηταν το 1ο παιχνιδι που επαιξα σε υπλογιστη! Αξεχαστες στιγμες με ολες τις συνεχειες μεχρ και στο commandos 3! Αθανατο!ολοι οι συνδιασμοι σε αυτο το παιχνιδι,πολεμικο-στρατιγικης-σκεψη-κινησεις τα παντα ολα! 2. No one lives for ever Οποιος θυμαται ξερει!οχι απο τα καλυτερα gamez αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν μου κρατησε και συντροφια 3. Fifa 2003 Ενα απο τα καλυτερα ποδοσφαιρακια που με καθηλωσε ηταν η 1η φορα νομιζω που ειχε την προωθηση μπαλιας με διαφορετικο τροπο και ηταν α-ψ-ο-γ-ο 4. Call of Duty Εpic..τι να λεω και εδω,οσες φορες και να το τερματιζα το ξαναρχιζα παλι απο την αρχη! ατμοσφαιρα,αρματα μαχης,κατεστραμμενα σπιτια,οπλα,να τρως γερμανους χΔ 5. Far Cry το 1ο παιχνιδι που με μαγεψε με τα τοπια του,τις θαλασσες τα οπλα τις αποστολες! 6. Gta Vice city Μμμ δεν νομιζω να μν υπαρχει καποιος που να μην το εχει παιξει.. ηταν το 1ο της σειρας που επαιξα.και αυτο τυχαια.. (θυμαμαι ενω ηταν χρονος + που ειχε βγει το παιχνιδι το εδωσε ενας φιλος του bro μου να το αντιγραψω ε δεν ηθελα και πολυ...λιωσιμοοοο) 7. Red Alert απιστευτες ωρες λιωσιματος σε ολη την σειρα μεχρι και το red alert 3 θυμαμαι στα αρχικα,χαρακτηρηστικα τους στρατιωτες που εβγαζα με την χειροβομβιδα για να τρωνε τα σκυλια..η και τις φρεγατες οταν μαζευα λευτα και πηγαινα για ντου 8. Need for speed 2 To 1o μου racing game..υποκλεινομαι! 9. Warcraft 3+Frozen Throne πολυ καλο στο ειδος του!προτότυπω εκεινη την εποχη η υπαρξη game με μαγους-ορκς κτλπ 10. Thief 3 Το 1ο της σειρας που ειχα παιξει και περιμενω πως και πως και χαιρομαι που θα βγει και 4ο μετα απο τοσα χρονια.. αυτα τα πιο ουσιαστικα καλυτερα gamez για μενα.μερικα απο αυτα θα ηθελα να συνεχιστουν στο ιδιο στυλ τους γτ οντως ηταν και ειναι πολυ ελκυστικα
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 1. Warcraft 3+Frozen Throne 2. full trottle 3. stranglehold 4. Need for speed (ΟΛΑ) 5. Heroes of Might and Magic (ΟΛΑ) 6. FIFA 2013 7. Broken Sword ΟΛΑ 8. runaway (ΟΛΑ) 9. Commandos Behind Enemy Lines και φυσικά το τελευταίο είναι και το καλλύτερο 10. Larry Suite (ΟΛΑ) 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα