Chris_Bu Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Κύριοι την πονεμένη μου καλησπέρα... Έχω τοποθετήσει πρόσφατα στην επιχείρησή μου δορυφορικό internet της Forthnet με modem της tooway μόνο και μόνο επειδή δεν υπάρχει κοντά της, ούτε σταθερό δίκτυο τηλεφωνίας ούτε και δικτυο κινητής. Το internet το έβαλα για τον λόγο του ότι θέλω να βλέπω τις κάμερες τις επιχείρησής μου απομακρυσμένα. Για τον λόγο αυτό χρησιμοποιώ και ένα καταγραφικό. To πρόβλημά μου έγκειται στο γεγονός του ότι δεν ανοίγει ΚΑΝΕΝΑ port ώστε να μπορώ να έχω πρόσβαση στο καταγραφικό με ότι ρύθμιση να έχω κάνει. Ανοίγων π.χ. ένα port ενεργοποιώ το port ώστε να το χρησιμοποιεί το καταγραφικό αλλά πάλι τίποτα. Σημειώνω δε ότι γιαυτή τη δουλειά έχω αγοράσει και ένα router της edimax το οποίο προφανώς παίρνει internet από το modem.Μετά κόπων και βασάνων και αφού έχω δοκιμάσει τα πάντα γύρω από το port forwading δηλώνω ότι έχω κάνει στο router ΟΛΕΣ τις προαναφερθείσες ρυθμίσεις ήτοι: έχω απενεργοποιήσει το port forwading και τον virtual server καθώς και το UPNP. Εχω ενεργοποιησει το DMZ αλλα και πάλι μέσω του canyouseeme.org δεν φαίνεται κανένα port ανοιχτό. Μήπως η forthnet δεν επιτρέπει το port forwading καθόλου; Γνωρίζει κανείς κάτι σχετικά; έχει κανεις καμιά ιδέα πως μπορεί να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα;
poulinos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Κύριοι την πονεμένη μου καλησπέρα... Έχω τοποθετήσει πρόσφατα στην επιχείρησή μου δορυφορικό internet της Forthnet με modem της tooway μόνο και μόνο επειδή δεν υπάρχει κοντά της, ούτε σταθερό δίκτυο τηλεφωνίας ούτε και δικτυο κινητής. Το internet το έβαλα για τον λόγο του ότι θέλω να βλέπω τις κάμερες τις επιχείρησής μου απομακρυσμένα. Για τον λόγο αυτό χρησιμοποιώ και ένα καταγραφικό. To πρόβλημά μου έγκειται στο γεγονός του ότι δεν ανοίγει ΚΑΝΕΝΑ port ώστε να μπορώ να έχω πρόσβαση στο καταγραφικό με ότι ρύθμιση να έχω κάνει. Ανοίγων π.χ. ένα port ενεργοποιώ το port ώστε να το χρησιμοποιεί το καταγραφικό αλλά πάλι τίποτα. Σημειώνω δε ότι γιαυτή τη δουλειά έχω αγοράσει και ένα router της edimax το οποίο προφανώς παίρνει internet από το modem.Μετά κόπων και βασάνων και αφού έχω δοκιμάσει τα πάντα γύρω από το port forwading δηλώνω ότι έχω κάνει στο router ΟΛΕΣ τις προαναφερθείσες ρυθμίσεις ήτοι: έχω απενεργοποιήσει το port forwading και τον virtual server καθώς και το UPNP. Εχω ενεργοποιησει το DMZ αλλα και πάλι μέσω του canyouseeme.org δεν φαίνεται κανένα port ανοιχτό. Μήπως η forthnet δεν επιτρέπει το port forwading καθόλου; Γνωρίζει κανείς κάτι σχετικά; έχει κανεις καμιά ιδέα πως μπορεί να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα; αν ενα port δεν χρησιμοποιειται εκεινη την στιγμη μπορει να μην το βγαλει ανοιχτο απο το www.canyouseeme.org ανοιξε ενα port βαλτο σε ενα pc στο mtorrent και μετα ανοιξε το mtorrent και δες αν βγαινει ανοιχτο. και γιατι πατε και αγοραζετε τετοια ρουτερ και δεν αγοραζετε κανα καλυτερο?επισης προσοχη με firewall στο ρουτερ και στο router περνα και το τελευταιο firmware update. απλα μια στο εκατομμυριο μιλα και με forthnet Οτι πραγματι παιζει το Port forward και ετσι.το λεω γιατι σε 3g που οκ ειναι αλλη υπηρεσια υπαρχει αλλη υπηρεσια ποου ειναι για καμερες και Port forward οπου βγαινεις στο ιντερνετ με πραγματικη Ip και αλλη υπηρεσια για απλο surfing Που βγαινεις διαμεσω proxy οποτε δεν γινεται port forward.
Chris_Bu Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Καταρχήν δεν νομίζω να φταίει η μάρκα του router γιατί το συγκεκριμένο μοντέλο το είχα χρησιμοποιησει σε άλλο τοπικό δίκτυο που χρειάστηκα και δούλευε περίφημα γι'αυτό και το προτίμησα για δεύτερη φορά. Εν τέλει μίλησα με Forthnet και από οτι με ενημέρωσαν απαιτείται static ip για να μπορέσει να δουλέψει το port forwading σε δορυφορικό internet. Αυτό σε εσάς σας φαίνεται λογικό γιατί σε εμένα μου ακούγεται λίγο παράξενο. Πάντως σε κάθε περίπτωση θα δοκιμάσω τις ρυθμίσεις που αναφέρατε προηγουμένως και μετά αν δεν γίνει τίποτα θα ζητήσω static ip. Θα ήθελα την άποψη παντως στο θέμα της static ip.
poulinos Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Καταρχήν δεν νομίζω να φταίει η μάρκα του router γιατί το συγκεκριμένο μοντέλο το είχα χρησιμοποιησει σε άλλο τοπικό δίκτυο που χρειάστηκα και δούλευε περίφημα γι'αυτό και το προτίμησα για δεύτερη φορά. Εν τέλει μίλησα με Forthnet και από οτι με ενημέρωσαν απαιτείται static ip για να μπορέσει να δουλέψει το port forwading σε δορυφορικό internet. Αυτό σε εσάς σας φαίνεται λογικό γιατί σε εμένα μου ακούγεται λίγο παράξενο. Πάντως σε κάθε περίπτωση θα δοκιμάσω τις ρυθμίσεις που αναφέρατε προηγουμένως και μετά αν δεν γίνει τίποτα θα ζητήσω static ip. Θα ήθελα την άποψη παντως στο θέμα της static ip. δεν ειπα οτι φταιει η μαρκα που δεν παιζει αλλα σαν μαρκα δεν ειναι κατι το αξιολογο.οχι οτι ειναι αυτο το θεμα.απλα α.σου ειπα μηπως ειναι κατι στις ρυθμισεις . β.πιο κατω σου εγραψα οτι ισως να ειναι οπως με το 3g.μπορει να μην ειναι αμεσα θεμα static η οχι.απλα μπορει οταν ζητησεις static να σε βγαζουν με πραγματικη Ip ενω οταν δεν εχεις static 'αντιθετα με το adsl' να βγαινεις διαμεσω Proxy οπως ειναι σε 3g οποτε δεν υπαρχει Port forward εκει.λογικα για να στο ειπαν ετσι θα ειναι απλα μην το βλεπεις οπως ειναι με το adsl οτι ,γιατι να βαλω static αφου και με dynamic παλι θα πρεπε να παιζει?απλα μαζι με την static λογικα σε βγαζουν και στο ιντερνετ οχι διαμεσω Proxy αλλα κατευθειαν. στο 3g υπαρχει το κανονικο ιντερνετ που δινουν στους περισσοτερους και βγαινεις διαμεσω Proxy και υπαρχει και αυτο που βγαινεις με κανονικη Ip.εκει δεν ειναι static αλλα ειναι απλα μια real dynamic ip.οταν βγαινεις απο τον proxy εκει ναι μπορει να βλεπεις την ιδια και να φαινεται σαν static αλλα στην ουσια απλα ειναι η Ip του proxy.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα