Δημοφιλής ανάρτηση Prospector8 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Δημοφιλής ανάρτηση Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Χαιρετω ολη την παρεα. 2μιση μηνες περασανε απο τοτε που πουλησα σε ενα φιλο την 7950 και εψησα να παω στις νεες καρτες της ΑMD,οπου στις 14/11/2013 εγινε η αγορα του μικρου "αδερφου" του flagship της εταιριας,R9 290 4gb. H reference καρτα μας πιανει σχεδον σε ολα τα βαρια games 94C με εναν θορυβο ο οποιος εμενα προσωπικα ηταν στα ορια της ανεκτικοτητας ,σιγουρα σε αλλους θα τους ενοχλουσε,και λογο που η ταχυτητα του fan εξαρταται απο την θερμοκρασια, το καλοκαιρι θα ειχαμε ακομα παραπάνω θορυβο απο την καρτα.Γιαυτο και ειπα να αγορασω μια aftermarket ψυκτρα την Arctic Accelero Extreme III για την οποια ειχα ακουσει πολυ καλα λογια και ειπα να παρω το ρισκο,μιας και δεν ειχα αλλαξει ποτε ξανα ψυκτρα καρτας μονος μου. Να αναφερω επισης οτι οσο ημουν με την reference ειχα βαλει τους 13.11 Beta 9.2 τοτε και throttling δεν παρατηρησα σε κανενα παιχνιδι,με το ανεμιστηρακι να φτανει απο 47 εως 49% rpm. Η reference καρτα μας πριν το χειρουργιο: Κατα την διαρκεια του χειρουργιου : Ο ασθενης εζησε και ιδου το τελικο αποτελεσμα: To πρώτο πράγμα που παρατήρησα ηταν η ... minimum θερμοκρασιας της καρτας. 26C απο 43C που ειχα απο την reference!! Ωπα λεω εδω ειμαστε,βαζω τα ανεμιστηρια της καρτας στο 30%,σαν idle ησυχια...βαζω 40%..το ιδιο.. βαζω 50% ...ΤΟ ΙΔΙΟ! Εφτασα στο 70% για να ακουσω ενα αερακι να ακουγεται απο το κουτι μου! Στο 100% ακουγα απλα ενα εντονο φυσημα τιποτα αλλο ουτε καν ενοχλητικο δεν ηταν αυτο!! Ενα μεγαλο μπραβο στην Arctic οσο αφορα τον θορυβο της ψυκτρας! Το ποση θερμοκρασια ανεβαζει σε Full Load θα δειτε παρακατω... Το συστημα φαινεται στην υπογραφή μου. Τα test εγιναν με τον επεξεργαστη χρονισμενο στα 4.6Ghz,σε Windows 7 x64 ,με drivers στην καρτα τους 13.11 beta 9.4,1080p αναλυση. Η θερμοκρασια δωματιου μεσο ορο ηταν 18-19C και την ταχυτητα του Fan ειναι 70% . Eδω ο επεξεργαστης και η καρτα: Ξεκιναμε λοιπον με προθερμανση της καρτας με 3 Runs Max out Settings στο Benchmark του Metro LL: Ξεκιναμε λοιπον! H Καρτα σε STOCK! 947/1250 Τomb Raider MsAA x4 max out TressFx on/off 45.8fps/63fps αντιστοιχα Hitman Absolution Max out MsAA X8/X4 51fps/70fps Bioshock Infinite Max out DoF on 93.4fps Sleeping Dogs Max Out Extreme 64.6fps Crysis 3 Max out MsAA x8/x4 34fps/45.5fps Battlefield 3 max out Msaa X4 89fps Battlefield 4 Max out MsAA x4 68fps Far Cry 3 Max Out MsAA x8/x4 49fps/61.8fps Grid 2 Max out x8 101fps Dirt Showdown max out MsAA x8 174fps Metro Last Light max out SSAA 44fps Company of heroes 2 Max Out 45.2fps Batman Arkham City Max Out MsAA x8 117fps Batman Arkham Origins Max out Msaa X8 99fps Just Cause 2 Max out Msaa x8 131fps Alien Vs Predator max out x4 94.6fps Sniper Elite max out Msaa x4/x2.5 38fps/60fps Assasin's Creed IV max out msAA X4 45fps Resident Evil 6 Max out 105fps Skyrim max out 115fps Lost Planet 2 Bench A max out 91.6fps Overclocked Section !!! H καρτα φαινεται οτι ειναι rock stable στα 1140/1425 με +50% power target: Τα stability τεστ εγιναν απο 3 φορες τα benchmarks του Metro LL,Crysis 3,Far Cry 3 και Tomb Raider,διχως κανενα σημαδι artifact. Ακολουθουν καποια παιχνιδια που δοκιμαστηκαν σε αυτα τα ρολογια. Tomb Raider Max out,MsAA x4 No Tressfx 73.2fps +17% απο stock Far Cry 3 Max out,MsAA x4 73fps +18% απο stock. Metro LL max out SSAA 50fps + 15% απο stock. Crysis 3 max out,MsAA x4 51.1fps +14% απο stock. Battlefield 4 Max Out MsAA x4 79.7fps +17% απο stock. More to come... *EXTREME OVERCLOCKING SECTION* ΠΡΟΣΟΧΗ:Πριν πω το οτιδηποτε,απλα να αναφερω οτι ΜΗΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΣΠΙΤΙ,θα παιξω με απαγορευμενα ρευματα,με σκοπο να βρω τα maximum fps που μπορει να μου δωσει η καρτα σε μερικα games. Σκοπος ειναι η μη εμφανιση artifact με οποιο stable clock καταφερω αυτο,γιαυτο το ρευμα και το fan της καρτας θα πανε στο MAXIMUM. Ο μεσος ορος stable που βρηκα για τα ρολογια ειναι 1210-1220/1425. Παμε λοιπον να δουμε ποσα fps κερδισαμε με αυτα τα ρολογια: TOMB RAIDER Max out,MsAA x4 No Tressfx 75.2fps +20% απο τα stock. Far cry 3 ,Max out MsAA x8 60fps +23% απο stock. Company of Heroes 2 MAX OUT 55fps +23% απο stock. Assasin's Creed IV Max Out MsAA x4 53.6fps +20% απο Stock. Crysis 3 Max out MsAA x4 53fps +18% απο stock. More to come.. Σημερα θα φτιαξω και πινακακι και για να διαβαζονται πιο ευκολα στο ματι και θα προκειται να προσθεσω benchmark του Cod:Ghosts. Με λιγα λογια,η καρτα με μια custom ψυχτρα φαινεται να ειναι ΔΙΑΜΑΝΤΙ απο ολες τις αποψεις,απλα μια ολοκληρωμενη καρτα. Μεγαλο Φαουλ για την επιλογη της στοκ ψυκτρας ,Χιλια μπραβο για το perfomance/price Οτι αλλες αποριες εχετε με χαρα να κατσουμε να τις συζητήσουμε ολοι μαζι,παντα σε ειρινικα και λογικα πλαισια To be continued!! Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2013 από Prospector8 43 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Καλορίζικη και καλοπαίχνιδη! Ωραίος! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Prospector8 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Ευχαριστω man,και εχω δειξει τα μισα μεχρι στιγμης απο οσα ηθελα να δειξω. More to come 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Ωραίος ακόμα μια φορά @Pro με ενδιαφέροντα πράγματα και διασπορά γνώσης που χρειαζόμαστε όλοι μας. Θα βάλω ένα αστεράκι υποσημείωσης * (αν μου επιτρέπεις) σε όλο αυτό που αν και δικαιωματικά έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο η καινούρια σου κάρτα,κατά την δική μου ταπεινή γνώμη πρέπει ν'αναφερθει ότι σε αυτά τα αποτελέσματα έχει συμβάλει ουσιαστικά και το "γήπεδο" που την έβαλες να παίξει μπάλα,δηλαδή όλος ο υπόλοιπος υπολογιστής που της παρέχει την υποστήριξη και συνεργασία που χρειάζεται. Keep Going εμείς θα είμαστε πάντα παρόντες ως μαθητές σε τέτοιες καλές προσπάθειες που μας πάνε όλους παρακάτω. Υ.γ στο τέλος της εβδομάδας θα έχω και εγώ μια GByte R9 270x για τις δοκιμές μου στο Hackint0sh. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Prospector8 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Εχεις μεγαλο δικιο σε αυτο που λες αρκει να αναφερω οτι για αυτες τις θερμοκρασιες που διαβαζουμε βοηθαει το κρυο στο δωματιο μου,τα 6 ανεμιστηρακια που εχω στο κουτι, και φυσικα το 650W τροφοδοτικο που με 550αρι δεν ξερω αν θα ειχα θεμα με ΟC CPU+OC GPU,αλλα τουλαχιστον με αυτο νοιωθω ασφαλεια Ανανεωθηκε το review, με τα Overclock sections, μενει το Benchmark του COD και το πινακακι για την σουμα. Και αλλες μικρες μικρολεπτομερειες που θα κανω με το καιρο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Millennium Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Έβαλες και τα OC βλέπω και έχεις και μεγάλα gains.Ωραίος Σιγά ποιόν απογοήτευσες ρε,έριξες πόση δουλειά.Κτήνος η κάρτα ειδικά για τα λεφτά της έτσι;Άξιζε η αναμονή. Καλοδούλευτη φιλαράκο. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doc1355 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Μπραβο ρε Δημητρη,πολυ ωραιος για αλλη μια φορα. Ευχαριστουμε και καλοριζικο το εργαλειο!!! Αποστολή από το GT-I9001 με τη χρήση Insomnia App 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zapee995 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Πολυ καλη δουλεια και μπραβο σου! Η καρτα τα παει παρα πολυ καλα και τελικα ειμαι 100% σιγουρος οτι μιλαμε για τη πιο VFM λυση της αγορας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doc1355 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Προσωπικα την reference δεν την θεωρω vfm..για τους γνωστους λογους.Επισης δεν θα εβαζα ποτε accelero κτλ γιατι δεν μου αρεσουν καθολου οπτικα παροτι κανουν πολυ καλη δουλεια!Αν ηταν για νερο..ανετα!!!Αλλα σιγουρα η καρτα θα ειναι vfm και το απολυτο sold out οταν ερθουν οι custom υλοποιησεις,εκει θα δειξει την πραγματικη αξια της νομιζω.. EDIT: Και για να μην ξεχάσω..για εμάς που αγαπάμε mGPU,καλό ξεβράκωμα Αποστολή από το GT-I9001 με τη χρήση Insomnia App Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RellikEht Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Πολύ καλή δουλειά φίλε μπράβο φαντάζομαι 94 χτυπούσε και με την arctig? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Prospector8 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Μακαρι παιδες να περναγε μια 780 απο τα χερια μου @Rellik Τι εννοεις ?? Αμα ανοιξεις τα spoiler εχουν μεσα το gpu z που δειχνει την maximum θερμοκρασια που επιασα στο αντιστοιχο benchmark. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 εγω αυτο που εχω να πω φιλαρακι ειναι οτι χαιρομαι που βλεπω να ασχολησε τοσο πολυ,κατατοπιστικοτατος και πολυ καλες μετρησεις. για την ιστορια εχεις καλυτερες θερμοκρασιες απο την Mk 26 και σου εχει τυχει καλο κομματι σε καρτα.(καλυτερο απο εμενα τουλαχιστον ).μπραβο. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RellikEht Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Μακαρι παιδες να περναγε μια 780 απο τα χερια μου @Rellik Τι εννοεις ?? Αμα ανοιξεις τα spoiler εχουν μεσα το gpu z που δειχνει την maximum θερμοκρασια που επιασα στο αντιστοιχο benchmark. Στραβομάρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
STORM1978 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Αυτά είναι maxed out + heavy oc και οι θερμοκρασίες μαξ 56-57!!! Μανούλα μου, μαμάει και δέρνει η κάρτα!!! Δηλαδή τι θα γίνεται αν αγοράσει 'κανείς' την 290Χ και της πετάξει καμιά τέτοια ψύξη πάνω ή καλύτερα νεράκι? Σαν να ξύνεται το χεράκι μου Πολλά συγχαρητήρια και πάντα τέτοια Prospector8!!! 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Prospector8 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Ευχαριστω ολους για τα καλα σας λογια και υποσχομαι περισσοτερα ! (1440p τα χριστουγεννα,update oποιο μεγαλο παιχνιδι βγαινει,πινακες με γραφημματα και συγκρισεις με αλλες καρτες κτλπα) Το κυριως προβλημα μου που ηταν απο την αρχη ηταν...ο Χρονος!! ειχα τοσα πολλα που ηθελα να γραψω και να δειξω ,και ενω λεω συνεχεια οτι ειναι δουλεια μπαμ μπαμ,για καποιο ανηξηγητο λογο μου παιρνει ΑΠΕΙΡΗ ωρα σε συγκριση με τον ελευθερο μου χρονο :/ Ηθελα να γραψω πως και που εγινε το καθε benchmark,να σας κανω παραθεση σε βιντεακι το run του,να πειραματιστω πιο πολυ με την reference για να σας ελεγα πιο πολλα πραγματα πανω σε αυτη αλλα θα μου πειτε αυτα τα εχουμε διαβασει και σε sites του εξωτερικου.Οπτικα παντα εχω περιθωρια βελτιωσεις δεν ειμαι και απολυτα ικανοποιημενος που επελεξα Ονομα-Setting-Fps και κατω spoiler με την φωτο,αλλα χωρις spoilers δεν μου αρεσε καθολου το αποτελεσμα. Anyway,θα το βελτιωσω σιγα σιγα και θα γινει ακομα καλυτερο. Παιδες μην ξεχναμε το review του The_Blade με μια 290Χ,οπου συννενοηθηκαμε να εχουμε τα ιδια ρολογια επεξεργαστη και αρκετα ιδια παιχνιδια οπου στο τελος θα υπαρξει ενα μεγαλο πινακακι που θα δειχνει οποια διαφορα υπηρξε και σε στοκ και σε overclock καταστασεις 9 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα