alexis333 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2013 Καλησπερα σε ολους , θα ηθελα να δουμε τι υπαρχει σε πιστολι θερμου αερα στην αγορα.. Εχω δει μερικα αλλα θα ηθελα να μου προτεινετε κι εσεις ... Αυτο πως το βλεπετε ? 2000W και καλη μαρκα ... Φθηνο πολυ φαινεται και δεν ξερω αν θα ηταν καλη αγορα ..
Roger Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2013 Θελεις να ξεβαψεις χρωμα απο τα καγκελα και να τα ξαναβαψεις?Ναι ειναι ιδανικο
alexis333 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Reflow Gpu Chip http://www.youtube.com/watch?v=_ywaQ6wPpJw
mikegad Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 και με ένα καλό πιστολάκι μπορείς να δοκιμάσεις
Vintage Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Έχω πάρει αυτό και είμαι ικανοποιημένος μέχρι τώρα: https://www.skroutz.gr/s/3526447/Skil-8003CA.html?keyphrase=Skil+8003CA Εχει 3 σκάλες θερμοκρασίας, η χαμηλή είναι περίπου σαν πιστολάκι μαλλιών. Το μόνο που θα ήθελα είναι η δεύτερη σκάλα να έχει λιγότερη θερμοκρασία. (Οι σκάλες πάνε 50c,400c,570c) Όπως και να έχει το reflow δεν δίνει μόνιμα αποτελέσματα αλλά γιατί όχι να πειραματιστείς.
άδικος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Seriously για reflow? Το πιστόλι που παραθέτεις είναι καλό αλλά όχι γι'αυτή τη δουλειά. και με ένα καλό πιστολάκι μπορείς να δοκιμάσεις Ντάξ & με αναπτήρα μπορεί να δοκιμάσει... 2
Vintage Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Δεν το πήρα για reflow αλλά με προσοχή έχω κάνει και αυτό. Μια άλλη απορία, η skil τελικά είναι θυγατρική της bosch?
veteranos123 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Seriously για reflow? Το πιστόλι που παραθέτεις είναι καλό αλλά όχι γι'αυτή τη δουλειά. Ντάξ & με αναπτήρα μπορεί να δοκιμάσει... Γιατί δεν κάνει?
coolerman Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Μια άλλη απορία, η skil τελικά είναι θυγατρική της bosch? oui 1
.::NikoS::. Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 και με ένα καλό πιστολάκι μπορείς να δοκιμάσεις Δύσκολο, πολύυυυ δύσκολο. Απλά δε φτάνει την θερμοκρασία οπότε το μόνο που καταφέρνεις είναι να κάνεις πιο στόκο την κόλληση αφού δεν την λιώνεις.
alexis333 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Έχω πάρει αυτό και είμαι ικανοποιημένος μέχρι τώρα: https://www.skroutz.gr/s/3526447/Skil-8003CA.html?keyphrase=Skil+8003CA Εχει 3 σκάλες θερμοκρασίας, η χαμηλή είναι περίπου σαν πιστολάκι μαλλιών. Το μόνο που θα ήθελα είναι η δεύτερη σκάλα να έχει λιγότερη θερμοκρασία. (Οι σκάλες πάνε 50c,400c,570c) Όπως και να έχει το reflow δεν δίνει μόνιμα αποτελέσματα αλλά γιατί όχι να πειραματιστείς. Εχεις καταφερει με αυτο να κανεις reflow ? Και ποσο καιρο σου παιζει ?
Roger Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Aν δεν γινει pre-heat το motherboard απο κατω τοτε οτιδηποτε reflow απο πανω λεγεται τσουρουφλισμα,τηγανισμα ή οπως αλλιως. Ειναι ενα πιστολι θερμου αερα και κανοντας reflow δεν ξερουμε ουτε ποσο χρονο να το αφησουμε καθως και η αποσταση θα ''παιζει''που σημαινει και η θερμοκρασια θα παιζει.Τσουρουφλιζεται το ιδιο το chip χωρις η θερμοκρασια στην ουσια να φτασει στα μπιλακια. Ματαιος κοπος. Καταστρεφονται τα boards με αυτο τον τροπο. 1
Vintage Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Aν δεν γινει pre-heat το motherboard απο κατω τοτε οτιδηποτε reflow απο πανω λεγεται τσουρουφλισμα,τηγανισμα ή οπως αλλιως. Ειναι ενα πιστολι θερμου αερα και κανοντας reflow δεν ξερουμε ουτε ποσο χρονο να το αφησουμε καθως και η αποσταση θα ''παιζει''που σημαινει και η θερμοκρασια θα παιζει.Τσουρουφλιζεται το ιδιο το chip χωρις η θερμοκρασια στην ουσια να φτασει στα μπιλακια. Ματαιος κοπος. Καταστρεφονται τα boards με αυτο τον τροπο. +1 alexis333 2 φορές έχω κάνει, και οι δυο πέριπου κράτησαν 20-30 μέρες. Το πιο άσχημο πράγμα σε ενα home-made reflow είναι ο ψυχολογικός παράγοντας. Γιατί να σπαταλήσεις χρήμα(έστω και ελάχιστο), χρόνο και ρίσκο να κάνεις τα πράγματα χειρότερα, ξέροντας μάλιστα οτι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν φτιάχνεις το πρόβλημα. Υπάρχει ένα μέλος στο Insomnia που κάνει reballing, είχα μιλήσει μαζί του με pm αλλά δεν εχει τύχει έκτοτε περίπτωση για να αξιολογήσω τη δουλειά του, τα σχόλια πάντως ήταν καλά από άλλους. Μπορώ αν θελεις να σου στείλω το username του. Αν από την άλλη το Hardware που αφορά είναι παλιό, χαμηλής αξίας όπως στη δική μου περίπτωση τότε ψήσε άφοβα
alexis333 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Φιλε Vintage για να ψησω πρεπει να εχω και πιστολι. Αυτο ψαχνω εδω σε αυτο το νημα .. Γι αυτο που παραθετω στο πρωτο ποστ δε μου πε κανεις αποψη ..
.::NikoS::. Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Εννοείτε πως η λύση reflow με θερμοπίστολο δεν ειναι και η καλύτερη λύση. Εμένα πάντως μία καρτούλα παίζει κάνα 6μηνο τώρα κομπλέ με reflow και μάλιστα εντελώς μπακαλίστικα. (χωρίς καν να βλέπω θερμοκρασία που έφτασα...) Ε απλά έτυχε. Δε μπορείς να ξέρεις έτσι τι θα γίνει. Μπορεί να το κάψεις, μπορεί να δουλέψει για 1 βδομάδα, μπορεί και να δουλέψει και πολύ περισσότερο. Αν θες καλή δουλειά πας για reballing πράγμα που δε γίνεται με ένα θερμοπίστολο μόνο. Vintage αν δε σου κάνει κόπο θα μπορούσες να πεις το όνομα του μέλους για γνωρίζω σε περίπτωση που χρειαστεί; Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα