Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

34 ωρες εκφορτιση στον φορτιστη δεν γινεται. Κατι δεν ηταν οπως επρεπε.

Με ποσο ρευμα εκφορτισης; 500mA;;; :unsure:

Sorry, δεν το έγραψα σωστά! περίπου 3 και κάτι ώρες πήρε η εκ φόρτιση με 500mA και άντεξαν να παίζουν 34 ώρες μέχρι να τελειώσουν. Αυτό είπα και δεν έγραψα για την εκφόρτιση συγνώμη.

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ.

Πανω απο 1500 mAh δηλαδη, μια χαρα τα πηγαν, οι δικες μου γκρι-πορτοκαλι 1600αρες ΑΑ camelion δεν κρατανε τοσο πλεον και χωρις να εχουν πανω απο 20 φορτισεις. Με ποιον φορτιστη εκανες την εκφορτιση;

Δημοσ.

Τον Tronic. Το μοντέλο συγκεκριμένα θα το δω το βράδυ, απλά ακολούθησα αυτά που γράφει στο manual του και όλα μια χαρά ακόμη. Μπορεί και να ήταν από τις καλύτερες αγορές μου οι μπαταρίες και ο φορτιστής! 1 τετράδα ΑΑ και 1 τετράδα ΑΑΑ μαζί με τον φορτιστή πριν 3 χρόνια 30 ευρώ. Ο φορτιστής μπορεί να δουλεύει ταυτόχρονα έως 8 μπαταρίες (όλων των ειδών).

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παρακαλώ

απλά εγώ έχω δεί μόνο ΑΑ (δύο Α) και όχι 3 ΑΑΑ πρόσφατα

το καλοκαίρι μόνο έχω πάρει 3ΑΑΑ 600 από το carefour και έχουν πάει στο mouse!

Τωρα σε αυτή τη μάρκα έχει 2Α (χοντρές φακές που λέμε)

Μήπως θυμάσαι από ποιό carefour είχες πάρει τις ΑΑΑ?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πηρα μια τετραδα ΑΑ των 800 για να δω τι κανουν. Βγαζοντας τις απο το κουτι το πρωτο πραγμα που εκανα ηταν να τις ξεφορτισω για να δω τι φορτιο ειχαν κρατησει με ρευμα 0,2A. Τα αποτελεσματα:

245 mAh

182 mAh

162 mAh

118 mAh

Στην καλυτερη δηλαδη των περιπτωσεων κρατησε το 30% του φορτιου και στην χειροτερη το 15%. Αν παρουμε θεωρητικα ( :P) οτι ειναι τεχνολογιας lsd και μετα απο 1 χρονο, οπως διαφημιζεται, κρατανε το 85% του φορτιου, οι δικες μου θα πρεπει να ειχαν κατασκευαστει πολλα χρονια τωρα. :P (Ενταξει αυτα τα 85% και 90% ειναι τοσο θεωρητικα που δεν ισχυουν ουτε στις eneloop.) To κακο δεν ειναι μονο το ποσοστο φορτιου που εχουν χασει (μπορει οντως να εχουν περασει πολλα χρονια) αλλα και η ανομοιομορφια τους.

Τις εβαλα σε προγραμμα φορτiση-εκφορτιση με ρευμα 0,2C και εβγαλαν μετρησεις

841 mAh

863 mAh

837 mAh

874 mAh

που ειναι πολυ καλες για 800αρες. Φυσικα λογω της μικρης χωρητικοτητας τους δεν ειναι για ενεργοβορες συσκευες οπου θα απαιτουν μεγαλυτερα ρευματα εκφορτισης και για αυτο δεν ειχε νοημα να τις δοκιμασω σε αυτα.Σε ενα μηνα θα δω τι φορτιο εχουν χασει κατα την αποθηκευση.

• Like 4
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

πηρα δυο τετραδες απο το μεγαλο καρφουρ σρην παλληνη. μου ηρθε 1.20καθεμια.

ερωτηση: Εχω ενα tronic apo lidl battery tester και ελεγξα το voltaz τους μολις τις εβγαλα απο το κουτι. ειναι προφορτισμενες στα 1.3volt. πρεπει να γινουν discharge με καποιο τροπο π.χ. σε ενα φακο και μετα να γινει πληρης φορτιση , η να τις βαλωωαπευθειας στο φορτιστη ; ετσι οπως ειναι δεν ειναι αξιοποιησιμες στη συσκευη που θα μπουν.

αυτες οι μπαταριες ειναι πχ σαν τις eneloop σε μικροτερη χωρητικοτητα ας πουμε; ποια εοναι η ενδεδειγμενη χρηση τους? να ξεφορτιζονται τελειως;

• Moderators
Δημοσ.

Εδω λοιπον ταιριαζει καλυτερα το ποστ του stelrp. 

Καπου μαλλον κανεις λαθος στην ταση που βλεπεις, δεν ειναι η ταση της μπαταριας αλλα πιθανοτατα η ταση πανω της την ωρα που εκτελειται ηδη η φορτιση. Την ταση τους θα την δεις με πολυμετρο/βολτομετρο εχοντας τες στον "αερα" (ταση ανοικτου κυκλωματος). Γιατι αυτες που πηρα χθες οπως εγραψα και στο αλλο θεμα με 1.2€ (2 τετραδες πηρα) ειχαν πανω τους τασεις που συμφωνουν σε ταξη μεγεθους με τα mAh που μετρησε και ο runner.

Ειχαν λοιπον απο 1,115V μεχρι 1,260V, μια ιδιαιτερη ανομοιομορφια και στις δικες μου λοιπον. Αν ηταν η ταση 1.3V θα ηταν "μια χαρα" -κοντα στην μιση τους χωρητικοτητα ισως και παραπανω- και οχι "μη αξιοποιησιμες" οπως λες.

Ναι , ειναι τυπου ενελουπ, μπορεις να διαβασεις και το τοπικ αυτο απο την αρχη.

Add, @ runner

Μιας και βλεπω ηδη σου εχει τεθει ερωτηση και θα επρεπε να απαντησεις αν δεν απαντουσα εγω :P (εναν maha mh-c9000 εχει), πες μας εστω και τωρα (10 μερες πριν το ραντεβου) ποση ειναι η ταση τους (στον αερα με πολυμετρο) μετα απο τις 20 μερες για να "υπολογισουμε" χοντρικα ποσο καιρο τις ειχαν αποθηκη/ραφι και κατα ποσο κρατανε πραγματι το φορτιο τους.     ;)

• Like 2
Δημοσ.

@ matrixxx δυστυχως δεν τις εχω αυτες τις μερες μαζι μου και ετσι δεν μπορω να τις τσεκαρω. Στο μηνα παντως, που θα χτυπησει η υπενθυμιση, θα το κοιταξω. ;)

@ stelrp αν και δεν εχουν καδμιο για να εμφανιζουν το λεγομενο φαινομενο μνημης, ωστοσο λενε, καλο ειναι να ξεφορτιζονται και αυτες πληρως.

Δημοσ.

Πήρα μία τετράδα απο το carrefour Αλίμου με 1,20€.

Τις αποφόρτισα και είδα ότι και οι 4 είχαν γύρω στα 600mah (580-620).

Αυτό που αναρωτιέμαι (από την πολύ μικρή χωρητικότητα για ΑΑ) είναι αν διαλύοντας μία από αυτές θα βρώ μέσα ΑΑΑ.

Αν είναι έτσι, όπως υποψιάζομαι, τότε 4ΑΑΑ με 800mah χωρητικότητα στα 1,20€ είναι πράγματι ValueForMoney.

Δημοσ.

Αυτό που αναρωτιέμαι (από την πολύ μικρή χωρητικότητα για ΑΑ) είναι αν διαλύοντας μία από αυτές θα βρώ μέσα ΑΑΑ.

Αν είναι έτσι, όπως υποψιάζομαι, τότε 4ΑΑΑ με 800mah χωρητικότητα στα 1,20€ είναι πράγματι ValueForMoney.

Μακάρι να είναι έτσι... ΑΑΑ Ήθελα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...