Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά μια ερώτηση.

Με την χρεωστική της Eurobank (debit Mastercard) θα μπορώ να κάνω αγορές από το διαδίκτυο;
Κυρίως για το amazon.co.uk ενδιαφέρομαι...

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Eurobank κοπανάει χρεώσεις όπου μπορεί, απαράδεκτη γενικώς.

Εγώ ψωνίζω με χρεωστική Alpha enter visa, 0 (μηδέν) χρέωση για μετατροπή συναλλάγματος!

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Για να μην πιαστεί και άλλος...

Δεν ξέρω απο πότε 'άρχισε να ισχύει αλλα η debit mastercard της eurobank, χρεώνει 2.5 ευρω εφαπαξ ανεξαρτήτος ποσού. 

Τι; Πως; Ναι καλά ακούσατε. Είδα την χρέωση στο internet banking, μετα απο αγορά μέσω ebay(37$ το ποσό),τους πήρα τηλέφωνο και άκουσα το απιστευτο...

Αν είναι δυνατόν δηλαδή... 

Δημοσ.

Καλημέρα φίλε casperino.

Έχω ποστάρει κι εγώ για το θέμα που θίγεις. Με αφορμή όμως το μήνυμά σου (και σ' ευχαριστώ για το τσίγκλισμα), κάθησα κάτω, έκανα μερικούς υπολογισμούς κι έγραψα αυτό. Ελπίζω να φανεί χρήσιμο...

Δημοσ.

Για την Alpha Bank Enter Visa:
Επιβάρυνση Κατόχου για τη μετατροπή συναλλαγών εξωτερικού σε Ευρώ (άρθρο 3.7 Πλαισίου Συνεργασίας Ιδιωτών):

Οι χρεώσεις των συναλλαγών που γίνονται σε νόμισμα διαφορετικό του ευρώ θα μετατρέπονται σε ευρώ με την τιμή που ορίζεται από τον Οργανισμό Visa κατά την ημέρα επεξεργασίας τους από αυτόν πλέον των σχετικών εξόδων, που κατά περίπτωση μπορεί να ανέλθει μέχρι και 2%.

http://www.alpha.gr/page/default.asp?la=1&id=814

Πλέον σχεδόν όλες οι τράπεζες χρεώνουν μετατροπή συναλλάγματος.

Δημοσ.

Για να μην πιαστεί και άλλος...

Δεν ξέρω απο πότε 'άρχισε να ισχύει αλλα η debit mastercard της eurobank, χρεώνει 2.5 ευρω εφαπαξ ανεξαρτήτος ποσού. 

Τι; Πως; Ναι καλά ακούσατε. Είδα την χρέωση στο internet banking, μετα απο αγορά μέσω ebay(37$ το ποσό),τους πήρα τηλέφωνο και άκουσα το απιστευτο...

Αν είναι δυνατόν δηλαδή... 

Την πήγαν στα 2.5; Εγώ την θυμόμουν την προμήθεια στο 1.5 ευρώ όταν αγόραζα απο το βρετανικο amazon. Απο όταν άλλαξα τη maestro σε mastercard, βάζω το currency converter του amazon και αγοράζω σε ευρώ.

Δημοσ.

Ναι είναι σίγουρο οτι αναφέρω...

Το είδα πρώτα μέσω του e-banking και μετά μου το επιβεβαίωσαν μέσω τηλεφώνου...

Δημοσ.

@makfil

Μονο που ο Judas πιο πάνω,αναφέρεται σε χρεωστικές κάρτες,όπως και το όλο θέμα άλλωστε.

Εσύ αναφέρεσαι αν κατάλαβα στην πιστωτική της ΕΤΕ,όπως και αλλες φορές.Λίγοι έχουν πλεον πιστωτικές και ακόμα λιγότεροι έχουν τη δυνατότητα να εκδώσουν πλέον, οπότε σταμάτα να τις μπλέκεις σε θέματα χρεωστικών.

Η χρεωστική της ΕΤΕ είναι maestro και δεν κάνει για online αγορές εκτός αν άλλαξε κάτι πρόσφατα. Οπότε κάνε ενα edit και διευκρίνησε στο ποστ σου οτι μιλάς για πιστωτική γιατί θα πάει κανένας να εκδώσει χρεωστική ΕΤΕ και θα την πατήσει, κρίμα είναι.

Δημοσ.

αν δε κάνω λάθος η μαέστρο της εθνικής γίνεται πλέον δεκτή στο pay pal.

εγώ έχω μπερδευτεί με όλα αυτά και δε ξέρω ποια κάρτα να βάλω στο pay pal.

βασικά έχω μια της Κύπρου (πλεον πειραιώς) και έχω χρησιμοποιήσει 2-3 φορές μια της eurobank (mastercard)

έχω βγάλει και μια maestro (εθνικής) και μια visa της αλφα.

χρεωστικές όλες.

νομίζω ότι καλύτερα θα ήταν να συνδέσω την maestro πλεον.

πρέπει να κάνουμε ένα συγκριτικό  :-D

Δημοσ.

αν δε κάνω λάθος η μαέστρο της εθνικής γίνεται πλέον δεκτή στο pay pal.

Αν γίνεται όντως πλεον δεκτή στο PayPal και στο amazon είναι καλό νέο, ας το επιβεβαιώσει και κάποιος που τη χρησιμοποιεί.

Για το ερώτημά σου,αφού εχεις τη πρώην χρεωστική της Κύπρου, πρόσφατα ο nikoskallithea ανέφερε σε άλλο θέμα οτι δεν χρεώνει εξτρα προμήθεια μετατροπής συναλλάγματος.Νομιζω για την ίδια κάρτα μιλούσε, οπότε καλύτερα να δοκιμάσεις αυτή.

Δημοσ.

Κάτι είχα ακούσει και εγώ για αλλαγές στην χρεωστική της Εθνικής αλλά δεν το έχω επιβεβαιώσει.

https://www.nbg.gr/el/retail/cards/debit-cards/ethnocash-plus

• Αγορές μέσω internet σε πιστοποιημένα ηλεκτρονικά καταστήματα που συμμετέχουν στην υπηρεσία MasterCard® SecureCode™.

Αυτό μάλλον περιορίζει κάπως τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις...

Δημοσ.

Ρε παιδιά για τι αλλαγές κάθεστε και λέτε;

H χρεωστική της εθνικής ειναι maestro. Το paypal αναγνωρίζει κάρτες visa,mastercard,discover,american express.  

Καλά ανέφερε ενας φιλος πιο πανω οτι δεν δεχεται το paypal την χρεωστική της Εθνικής. 

Δημοσ.

Αν διαβάσεις το link γράφει για υπηρεσία "MasterCard® SecureCode".

Δεν αποκλείεται να δουλεύει αν δηλωθεί ως mastercard. Αυτό βέβαια πρέπει να επιβεβαιωθεί και πρακτικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...