Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πώς μπορώ να "σπάσω" τον κωδικό σε έναν σκληρό δίσκο που είναι κλειδωμένος μέσω του BIOS?

Δημοσ.

simo δώσε περισσότερες διευκρινιστικές πληροφορίες. Desktop; laptop;έκανες κάτι και κλειδωσε;

Αν ο δίσκος ειναι κλειδωμένος από το bios είναι διαφορετική μανουρα. Αν ειναι κρυπτογραφημένος ειναι κάτι διαφορετικό.

Δημοσ.

Niko θα το δοκιμάσω και θα σου πω.

arc, είναι ένα netbook ενός φίλου μου το οποίο μου το έδωσε μπας και σπάσω τον κωδικό (και βάλω και win 7) διότι του τον κλείδωσε η ξαδέρφη του και δεν τον θυμάται τώρα..!! Ο σκληρός είναι Hitachi και είναι κλειδωμένος από το BIOS. Ήταν στην αρχή κλειδωμένο και το BIOS setup αλλά βρήκα το master password με έναν generator, όμως για το password του σκληρού δεν βρήκα τίποτα. Κάθε 3 φορές που βάζω λάθος τον κωδικό μου λέει password error και μου δίνει από κάτω έναν κωδικό (τον ίδιο κάθε φορά) μήπως μέσω αυτού μπορώ να βρω το password για να τον ξεκλειδώσω?

Δημοσ.

με λίγα λόγια και αν ξέρεις από ηλεκτρονικά και αν πιάνουν τα χέρια σου.

• βγάζεις μπαταρία notebook
  • λύνεις το μηχάνημα (*)
  • βρίσκεις την μπαταρία του bios και την αποσυνδεεις για τουλάχιστον 20 λεπτά
  • συνδεεις μπαταρία, δένεις το μηχάνημα, και το ανοιγεις
  • μπαινεις στο bios, ρυθμίζεις ώρα και ημερομηνία, save, exit

Με το παραπάνω εχεις πάρα πολλές πιθανότητες να δουλέψεις γιατί ουσιαστικά μηδενίζεις ολα τα bios passwords

(*)Αναλογα με το netbook ίσως δεν χρειαστεί να το λύσεις αν η μπαταρία ειναι στο τμήμα που ειναι οι μνήμες. Για λεπτομέρειες κοιτάς το manual του netbook ή/και ανοιγεις προσεκτικά το καπάκι με τις μνήμες (ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑ)

Δημοσ.

με λίγα λόγια και αν ξέρεις από ηλεκτρονικά και αν πιάνουν τα χέρια σου.

• βγάζεις μπαταρία notebook
  • λύνεις το μηχάνημα (*)
  • βρίσκεις την μπαταρία του bios και την αποσυνδεεις για τουλάχιστον 20 λεπτά
  • συνδεεις μπαταρία, δένεις το μηχάνημα, και το ανοιγεις
  • μπαινεις στο bios, ρυθμίζεις ώρα και ημερομηνία, save, exit

Με το παραπάνω εχεις πάρα πολλές πιθανότητες να δουλέψεις γιατί ουσιαστικά μηδενίζεις ολα τα bios passwords

(*)Αναλογα με το netbook ίσως δεν χρειαστεί να το λύσεις αν η μπαταρία ειναι στο τμήμα που ειναι οι μνήμες. Για λεπτομέρειες κοιτάς το manual του netbook ή/και ανοιγεις προσεκτικά το καπάκι με τις μνήμες (ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑ)

Το έκανα, άφησα για 30 λεπτά την μπαταριούλα αποσυνδεδεμένη. Μετά μόλις το άναψα μου λέει ότι το σύστημα επαναφέρθηκε στα defaults, ρύθμισα ώρα και ημερομηνία και πάλι όμως μου ζητάει κωδικό για τον σκληρό! Τι να κάνω??

Δημοσ.

Ποιο μοντέλο είναι;

Μάρκα, μοντελο και το ακριβές μοντέλο που γράφει στην κάτω πλευρά σε κάποιο χαρτάκι

Δημοσ.

Ποιο μοντέλο είναι;

Μάρκα, μοντελο και το ακριβές μοντέλο που γράφει στην κάτω πλευρά σε κάποιο χαρτάκι

Αυτά είναι όλα τα χαρτάκια που έχει από κάτω. Στέλνω και φωτο με το χαρτάκι του σκληρού μήπως χριστεί. Επίσης όπως είπα και πρώτα, σε κάθε 3 φορές που βάζω λάθος τον κωδικό μου λέει password error και μου δείχνει από κάτω έναν κωδικό (τον ίδιο πάντα). Μήπως χρειάζεται κι αυτός?

post-227980-0-78684400-1383386215_thumb.jpg

post-227980-0-84149100-1383386242_thumb.jpg

post-227980-0-85258500-1383386508_thumb.jpg

post-227980-0-89307300-1383386531_thumb.jpg

Δημοσ.

Αφου το "εχεις" με τις εικόνες μπορεις να ανεβάσεις μια και με το στιγμιότυπο που ζητά κωδικό για τον δίσκο;

Αν μπορείς κάνε τον οταν βγάλει και το error code μετα απο 3 προσπάθειες αλλα δεν είμαι σιγουρος οτι μπορει να χρειαστεί

Δημοσ.

Είναι αυτό που φοβόμουν. Ο κωδικός ειναι περασμένος στο firmware του δίσκου οπότε είναι αρκετά δύσκολο να ξεκλειδωθεί. Ειδικά για hitachi είναι ακομα μικρότερες οι πιθανότητες. Υπάρχουν διάφορα προγράμματα αλλά δεν υπάρχει εγγύηση αποτελέσματος. Η μόνη σίγουρη λύση ειναι η επικοινωνία με την acer αν και δεν ξέρω αν σε συμφέρει από θέμα κόστους.

Το μόνο που μπορώ να σου προτείνω είναι να διαβάσεις ολες τις σελίδες απο το παρακάτω θέμα και να ρίξεις εκεί την ερώτηση σου ανεβάζοντας τις ίδιες φωτογραφίες αλλά γράφοντας και τα αναγκαία νουμερα απο κάτω (για εύκολο copy paste)

http://forum.gsmhosting.com/vbb/f788/free-ulimtied-bios-master-password-hard-drive-1282044/

Επισης ρίξε και μια ματιά στο παρακάτω

http://forums.mydigitallife.info/threads/44008-HDD-Password-unlock-SUCCESS-with-ZU-exe-(zong-unlock)/
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα. πηγα να κανω φοτματ σε lenovo g50. και κλειδωσα των δισκο. δεν μπωρω να κανω τιποτα..

μου βγαζει αυτο ¨"one kay Racovery partition has damaged, so do not launch the main application." γνωριζει καποιος κατι;

οκ το βρηκα!!!!!!!!!!!!

Επεξ/σία από anza

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...